• zuleyka.z.talgaru Re: Koralina 30.01.15, 22:09
      Koralina jest boska smile acz warto może jednak z dzieckiem wpierw książkę przeczytać.
    • drosetka Re: Koralina 30.01.15, 23:11
      niestety córka nie dała mi obejrzeć do końca, wysiadła, powiedziała ze jest śpiaca i idzie spaćsmile musiałam jej poczytać, poprzytulać więc nie wiem jak sie skończyło, rodzice zostali tacy jak byli, nic ich nie zmieniło?
    • thea19 Re: Koralina 31.01.15, 10:55
      moj 4latek sie bal i gryzl paluchy. kazal przelaczyc na kucyki pony albo wylaczyc a normalne horrory lubi ogladac. przenieslismy sie na sezon na misia.
      • agni71 Re: Koralina 31.01.15, 11:56
        to nie jest film dla 4-latków, ludzie!

Zreszta wszystko zależy od wrażliwości i upodobań dziecka. Ja obejrzałam z 10-latka i 8-latką (młodsza trochę się bała, ale w granicach normy). 12-latka nie chciała oglądać.
        • thea19 Re: Koralina 01.02.15, 09:47
          mial znaczek od 7lat czyli dla dzieci bo nizszych nie robia
      • mirmunn Re: Koralina 31.01.15, 19:25
        >>a normalne horrory lubi ogladac.

no pogratulować, normalne horrory lubi!! czterolatek!!
        co ty masz zamiast mózgu?
        • thea19 Re: Koralina 01.02.15, 09:46
          zal ci zad sciska? poluzuj bo pekniesz
    • barbibarbi Re: Koralina 31.01.15, 17:05
      Obejrzeliśmy całą rodziną w TV, mnie się bardzo podobał, dziecko lat 10 jak zahipnotyzowane. Film-bajka naprawdę fantastycznie zrobiona, efekty i pomysły graficzne, wspaniała muzyka, wciągająca fabuła. No ale faktycznie, dla młodszych dzieci to się nie nadaje, mogą opacznie zrozumieć, mogą naprawdę się wystraszyć. Wartość tej bajki jest w jej wykonaniu, te postacie fantastyczne, wielowymiarowość, ja jestem w stanie docenić z perspektywy osoby dorosłej. A moja córka powiedziała, że bajka trochę straszna, ale taka "inna" i wciągająca, bardzo jej się podobało.

Ktoś powiedział, że nudne. Nudne?! Wiele można powiedzieć o tym filmie, ale na pewno nie to, że jest nudny.
    • drogikocie i książka, i film - świetne! nt 31.01.15, 17:07
    • kaamilka Re: Koralina 31.01.15, 21:54
      Obejrzalam dzis z moim pieciolatkiem. Zaskoczyl mnie, bo po filmie powiedzial, ze nie zawsze to co wydaje sie byc dobre jest dobre. Czyli pieciolatek zrozumial i wcale sie nie bal.
      • kulawa.stonka Re: Koralina 01.02.15, 10:16
        Teraz na Polsacie jest "Straszny dom" - animowany dla dzieci.
        Oglądam z moim 9,5-latkiem. Syn ogląda z zaciekawieniem, ja jednym okiem i jakiś niespecjalnie uncertain
        Wydaje mi się zbyt "straszny" dla dzieci poniżej, powiedzmy, 5 lat...
        • zuleyka.z.talgaru Re: Koralina 01.02.15, 11:07
          Mój 5 latek się nie bał jak oglądał. Fajna jest ta baja wink czasem sobie powtarzamy.
      • naomi19 Re: Koralina 01.02.15, 10:41
        5-latek sie nie bal, bo pewnych rzeczy wlasnie nie rozumial, pewnie nie jest tez dzieckiem wrazliwym (da mnie to zaleta, zeby nie bylo, nie chcialabym byc nie wrazliwa na pewne rzeczy). w kazdym razie ja mam 30 lat, a pewne sceny byly przerazajace, caly film depresyjny, nie czulam se komfortowo w scenach z urwaną ręką na przyklad. nie wierze, ze sa dzieci tak niewrazliwe, ze nie odczuwaly wtedy niepokoju
        • kaamilka Re: Koralina 01.02.15, 10:54
          Wychodzi z tego ze ja jestem niewrazliwa albo... malo inteligentna.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Koralina 01.02.15, 11:08
          Dzieci inaczej postrzegają rzeczywistość niż dorośli. Warto to wiedzieć.
          • kaamilka Re: Koralina 01.02.15, 11:19
            No ej wink Powaznie? tongue_out
            Odnioslam moje uczucia i spostrzezenia do uczuc mojej przedmowczyni a nie jej dziecka.
            • zuleyka.z.talgaru Re: Koralina 01.02.15, 11:20
              Widzisz gdzie podpięłam post? Nie odpowiadłam na Twoją wypowiedź.
              • kaamilka Re: Koralina 01.02.15, 16:54
                Wygladalo jak do mnie, bo czytam z wersji moblilnej a ona glupio wyswietla drzewko.
    • beverly1985 Re: Koralina 01.02.15, 18:55
      Ja tam się bałam na Koralinie tongue_out Na studiach to chyba oglądalam, i gdy pokazali dziewczynkę z guzikami zamiast oczu to brrrrr! Ale ja sie boję horrorów, z zasady nie oglądam ich.
      • thea19 lalaloopsy sobie wyguglaj 01.02.15, 18:57
        tam to dopiero guzikowych oczu pelno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka