Dodaj do ulubionych

Do mam w Chicago - ortodonta

06.02.15, 13:53
Wydaje mi sie, ze na forum jest calkiem sporo osob mieszkajacych w Chicago. Jestem tu od tygodnia smile i mam mały problem. 9 letnia córka nosi aparat orto ruchomy i bede musiała znalezc lekarza na wizyty kontrolne. Na razie nie pracujemy a przysługuje nam ubezpieczenie stanowe. Jak znalezc lekarza na wizyty kontrolne? Bardzo prosze o pomoc, bo corka mowi ze jej aparat wypada i nie wiem co robic. Od biedy moglabym placic gotowka za wizyty. Poradzcie cos please!
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: Do mam w Chicago - ortodonta 06.02.15, 13:58
      forum.gazeta.pl/forum/f,22057,Mamy_w_Stanach.html
      forum.gazeta.pl/forum/f,11918,Polki_w_Stanach.html
      • laurels Re: Do mam w Chicago - ortodonta 06.02.15, 15:01
        Dzieki
    • nanuk24 Re: Do mam w Chicago - ortodonta 06.02.15, 15:22
      Hmm, nie orientuje sie w ortodontach, ale jezeli posiadasz ubezpieczenie stanowe(czy to medicaid?), to mozesz od nich zadzwonic i oni powinni miec liste ortodontow, ktorzy to ubezpieczenie akceptuja.
      • laurels Re: Do mam w Chicago - ortodonta 06.02.15, 18:23
        Jestesmy w trakcie wszystkich formalnosci, ale zakladajac ze takie ubezpieczenie nie pokrywa ortodoncji, co wtedy?
        • majenkir Re: Do mam w Chicago - ortodonta 06.02.15, 21:19
          Wtedy trzeba wyciagnac portfel niestety wink.
          • azja-od-kuchni Re: Do mam w Chicago - ortodonta 06.02.15, 22:40
            Nanuk 24 a kiedy Ty się fruwać nauczyłaśwink jesteś szybsza od policji w całym Ilinois.

• nanuk24 Re: Do mam w Chicago - ortodonta 07.02.15, 20:49
              Jestem mistrz wszakwink
          • laurels Re: Do mam w Chicago - ortodonta 06.02.15, 23:46
            W Polsce placilam tez z wlasnej kieszeni i moglabym przelknac koszty wizyt kontrolnych, tylko ile by to naprawde kosztowalo i czy wogole ktos mnie przyjmie? A wiecie jak sie nazywa taki aparat ruchomy? Na razie slyszalam tylko o retainer, ale to sa aparaty, ktore sie nosi po zdjeciu aparatu stalego dla zachowania efektu. Moja corka ma aparat wyjmowany, nosi ok 15 godz i jest on zrobiony na krzywe zeby i jest to jej pierwszy aparat.
            • majenkir Re: Do mam w Chicago - ortodonta 07.02.15, 12:57
              Dlaczego ktos mialby Cie nie przyjac? Klient z gotowka jest lepszy niz ten z ubezpieczeniem wink.
              My nigdy nie mielismy pokrycia na dentyste.

Jedyny wyjmowany aparat jaki znam to Invisalign (ale to tylko z internetu, wszyscy tu maja zakladane tradycyjne metalowe z drucikiem.
              • laurels Re: Do mam w Chicago - ortodonta 07.02.15, 13:30
                Slyszalam od znajomych, ze niektore praktyki lekarskie nie przyjmuja pacjentow za gotowke (wogole nie ma takiej opcji), dlatego pytam smile

A juz sie dowiedzialam ze taki aparat nazywa sie Hawley retainer. Ciekawa jestem ile moze kosztowac wizyta kontrolna?
            • beverly1985 Re: Do mam w Chicago - ortodonta 07.02.15, 13:09
              Aparat ruchomy po angielsku to po prostu "removable braces".
    • go-jab Re: Do mam w Chicago - ortodonta 07.02.15, 04:07
      Ja ci moge z czystym sumieniem polecic lekarza ktory mnie prowadzil ( jesli angielski nie jest tu przeszkoda)... Ale koszty do malych nie naleza, nawet jesli sie ma ubezpieczenie... Mi pokrylo $1000 z $3000...
      • laurels Re: Do mam w Chicago - ortodonta 07.02.15, 13:21
        A gdzie on przyjmuje? Nie chce, zeby dojazdy byly zbyt dlugie. W przyszlym tygodniu zadzwonie na ubezpieczenie i zobacze co mi powiedza. Pozniej najwyzej bede szulala na wlasna reke.
        • go-jab Re: Do mam w Chicago - ortodonta 07.02.15, 19:02
          Harlem/northwest highway...
        • nanuk24 Re: Do mam w Chicago - ortodonta 07.02.15, 20:51
          Mozesz tez sprawdzic on - line.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka