Dodaj do ulubionych

odkurzacz?

28.02.15, 16:12
A konkretnie na worki czy na filtr hepa? Jesli chodzi o sile ssania kusi mnie dyson. Tudziez bardzo nie lubie, jak mi w trakcie sprzatania nowego worka brak. Ale znajomka donosi, ze filtr trzeba wymyc natychmiast, bo inaczej robi sie kit trudny do usuniecia. A u mnie juz czesto ktorys potomek odkurza i szanse na solidne wymycie filtra widze marne. No to jak jest?
Obserwuj wątek
    • rhaenyra Re: odkurzacz? 28.02.15, 16:18
      obrzydliwe to jest
      i niezależnie czy się filtr myje co miesiąc co tydzień czy po każdym odkurzaniu
      ble i jeszcze raz ble
    • zuleyka.z.talgaru Re: odkurzacz? 28.02.15, 16:39
      Przerzuciłam się z workowego na bezworkowy i wróciłam skruszona do workowego.
      Wolę wymienić worek niż babrać się dodatkowo po każdym odkurzaniu z syfem.
    • koronka2012 Re: odkurzacz? 28.02.15, 17:48
      Miałam bezworkowy Samsunga i uważam że to badziewie, nie wiem czemu, ale odkurzał mega słabo. Dziecko ma też bezworkowy (2000) i odkurza o niebo słabiej niż mój workowy 1600.
    • heca7 Re: odkurzacz? 28.02.15, 18:05
      Mam Dysona Animal pro czy jakoś tak. Od paru lat. Jestem bardzo zadowolona. Nigdy nie wrócę do worków. Filtra po odkurzaniu nie myję. Śmieci wyrzucam prosto do worka w koszu. Za zaoszczędzoną wartość worków z paru lat mogę sobie kupić następnego.
      Mój ojciec ma zjadliwie zielonego , malutkiego Zelmera bezworkowego. Też zadowolony. Dodatkowo jego odkurzacz jest wyjątkowo cichy. I dzięki temu jego yorka przestała się go bać.
    • eliszka25 Re: odkurzacz? 28.02.15, 19:12
      hm, mam dyson chyba z 6 lat i jeszcze ani razu nie mylam filtra. po odkurzaniu po prostu wysypuje zawartosc pojemnika do smieci i tyle. kit mi sie nigdy nie zrobil, bo niby z czego mialby sie zrobic? blota nie odkurzam przeciez. jesli ta znajoma po odkurzaniu myje filtr i taki mokry sklada w odkurzacz, to oczywiste, ze przy nastepnym odkurzaniu jej sie zaklei.

moi rodzice maja odkurzacz z filtrem wodnym i dla mnie to jest inny poziom odkurzania. oni go kupili za jakas straszna kase nascie lat temu i splacali w ratach. mi sie taki marzy i jak tylko bede miala mozliwosc, to wymienie mojego dysona, na odkurzacz z filtrem wodnym. dla mnie to byloby idealne rozwiazanie, bo mam alergie na roztocza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka