Dodaj do ulubionych

Problem z zębem

04.03.15, 18:50
Ponieważ emama wie wszystko, zapytam...
2 tygodnie temu wypadło mi z zęba lekarstwo. Mój błąd, jadłam coś twardego, przygryzłam i.. ehh uncertain Dentystka powiedziała, że jeżeli lekarstwo będzie na swoim miejscu, może tam być nawet 3 miesiące. Jeżeli ząb będzie bolał albo lekarstwo wypadnie, "spotykamy się". Nic nie bolało.
Nie mogłam od razu umówić się na wizytę, bo byłam za granicą. Wróciłam, dzwonię od paru dni, a dentystka nie odbiera. Sezon chorobowy...
Jak długo mogę bezpiecznie chodzić z tą dziurą? Czy to jest bardzo pilne? Mogę umówić się do innego lekarza, ale ufam swojej dentystce i wolałabym poczekać aż będzie w stanie mnie przyjąć.
Nie chcę sobie zaszkodzić... Ząb nie boli, ale ciągle wchodzi mi tam jedzenie i powoli zaczyna mnie to wkurzać...
Obserwuj wątek
    • pomidorpomidorowy Re: Problem z zębem 04.03.15, 18:59
      kanalowo pewnie nie bylo leczone...pewnie nic sie wielkiego nie stanie poza tym ze bedziesz drugi raz z tym lekarstwem chodzila. Chyba ze to ma byc kwestia miesiecy....ale jesli dni to raczej zebowi specjalnie nie zaszkodzisz
      • czarnaryba78 Re: Problem z zębem 04.03.15, 19:06
        Nie, kanałowego leczenia nie było. Nie wiem na ile ta dziura jest głęboka, nie umiem sama tego ocenić uncertain Mam nadzieję, że przez: a) moją głupotę, b) chorobę dentystki nie dojdzie do konieczności np. leczenia kanałowego uncertain
        Z lekarstwem mogę chodzić drugi raz, martwię się żeby stan zęba się nie pogorszył, żeby nie trzeba było leczyć kanałowo ehhh
        Mam nadzieję, że za kilka dni dentystka wróci do pracy.
        • pomidorpomidorowy Re: Problem z zębem 04.03.15, 20:17
          ile juz bez lekarstwa jestes?
          • czarnaryba78 Re: Problem z zębem 04.03.15, 20:21
            W piątek będzie 3 tygodnie uncertain
            • bergamotka77 Re: Problem z zębem 05.03.15, 10:00
              jestes nieodpowiedzialna! idz do innego dentysty - trzy dni rozumiem ale trzy tygodnie? Zreszta jak ci nie zalezy na zebie to nie idz wcale. Po cos to lekarstwo jest zakladane. Nie masz innego dentysty? Dziwi mnie to chore przywiazanie do "mojej dentystki"
    • mruwa9 Re: Problem z zębem 04.03.15, 22:38
      czasem brak opatrunku nie szkodzi, ale czasem bardzo szkodzi.
      Przeciez mozna pojsc do innego stomatologa, zeby przynajmniej zaopatrzyc zab tymcasowo, do czasu planowej wizyty u twojej stomatolozki.
      • akseinga Re: Problem z zębem 05.03.15, 09:55
        Moja kolezanka tak stracila zeba. Zab rozwiercony bez wypelnienia moze sie zlamac. Ja bym poszla do innego dentysty .
        • lafiorka2 Re: Problem z zębem 05.03.15, 10:00
          tak szybko raczej ci się nie złamie...oprócz tego,że jedzenie wchodzi w dziurę nic wielkiego ci się nie stanie.
          • pomidorpomidorowy Re: Problem z zębem 05.03.15, 11:04
            zalezy ile tego zeba zostalo...moze byc tak ze np 1 sciana i wtedy o zlamanie nie problem. Idz do innego niech zalozy lekarstwo , napisze ci co zalozyl i opatrunek tymczasowy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka