a.n.a0 05.03.15, 09:04 lekarz wysłała na rehabilitację moją mame. W skierowaniu był masaż x10 powiedzmy. Niestety masazu nie miała. Czy masaż zastapiony zabiegiem z prądem to jest brany pod uwage jako masaz? czy masaz to masaż? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: rehabilitacja 05.03.15, 09:13 Wiesz, wydaje mi się, że jednak masaż to masaż, trwa trochę i nie wiem, ale chyba zabieg z prądem to nie jest to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.a0 Re: rehabilitacja 05.03.15, 09:15 marzeka1 napisała: > Wiesz, wydaje mi się, że jednak masaż to masaż, trwa trochę i nie wiem, ale chy > ba zabieg z prądem to nie jest to samo. no własnie, cos nie tak chyba Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: rehabilitacja 05.03.15, 09:40 Jeśli zgodziła się na wymianę zabiegu, to nikogo nie będzie obchodzić czy to był masaż, laser, prąd czy i inny TENS. A dlaczego nie miała masażu? Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.a0 Re: rehabilitacja 05.03.15, 09:51 nie zgodziła się na wymianę. Poszła i miala inne zabiegi, a tego masażu nie. Nawet nie wiedziała ze go nie będzie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: rehabilitacja 05.03.15, 10:35 I tak sami z siebie zamienili zabiegi? Bez konsultacji z lekarzem? Jeśli tak, to trzeba iść do przychodni i wyjaśnić sprawę - muszą mieć zachowane skierowanie od lekarza i w karcie wpis o wykonanych zabiegach, można pójść, zażądać wglądu (o ile masz upoważnienie, albo pójść z mamą) i wyjaśnienia co i na jakiej podstawie zrobili. A potem sru do kierownika przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: rehabilitacja 05.03.15, 10:37 PS. I mama nie wiedziała, na jakie zabiegi została zapisana? Dlaczego? Z mamą wszystko w porządku intelektualnie (nie wydaje mi się normalne, żeby po rozmowie z rejestracją człowiek nie wiedział na co został zapisany). A jeśli rejestracja nie informuje o braku możliwości wykonania jakiegoś zabiegu, zasługuje na złożenie skargi u kierownictwa i w NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.a0 Re: rehabilitacja 05.03.15, 10:43 Nie wiedziała ze nie bedzie miała masazu. Na skierowaniu miala w praktyce nie. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: rehabilitacja 05.03.15, 10:52 Ale nie wiedziała, bo jej nie powiedzieli, czy nie wiedziała, bo nie załapała o co chodzi? Dlatego pytam, czy z mamą wszystko dobrze, bo jeśli jej nie poinformowali, to macie podstawę do złożenia skargi i prawdopodobnie do domagania się wykonania świadczeń zgodnych ze skierowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.a0 Re: rehabilitacja 05.03.15, 11:19 Juz wiem. Dowiedziałam sie że ośrodek nie ma kontraktu z NFZ odnosnie masaży i zastepuje to innym zabiegiem. Zabiegi masażu sa płatne ale nikt nie mówił o tym nawet, bo wiadomo lepiej byłoby pełnowartościową rehabilitację mieć niż tak jak teraz. Napisałam skargę do NFZ, ciekawa jestem czy tak można postepowac. Odpowiedz Link Zgłoś
duola77 Re: rehabilitacja 05.03.15, 14:31 placówka prywatna ale kontrakt z NFZ -em ma wszystko jasne przecież to lepsze miało być , prywaciarz się stara nie to co publiczne a jest jak jest i bedzie ... hmmm , lepiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
duola77 Re: rehabilitacja 05.03.15, 14:34 publiczne placówki muszą mieć i masaż i krioterapię azotem a prywatne ? moga sciemniać a ponoć reguły gry takie same wyjasniaj w NFZ=ecie , powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś