mi_nutka79 12.03.15, 09:01 Za tydzień mąż ma we Wrocławiu spotkanie z klientem i wpadliśmy na pomysł, że pojedziemy razem i zostaniemy na weekend. Liczę na wiosenna pogodę i na ematki, które polecą co zobaczyć warto We Wrocku Z naciskiem na 3 i 7 latka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anel_ma Re: Wrocław i okolice - co zobaczyć? 12.03.15, 09:22 jak z dziećmi to krasnoludki kupicie w punkcie IT mapę krasnoludków i możecie ich chodzic i szukac Odpowiedz Link Zgłoś
mika8001 Re: Wrocław i okolice - co zobaczyć? 12.03.15, 09:39 Afrykarium. Moja 2,5 latka kocha pingwiny miłością wielka Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Wrocław i okolice - co zobaczyć? 12.03.15, 12:06 Jakbyście się wybierali do Afrykarium i będzie to dzień weekendowy - kup bilety przez internet, bo w weekendy rozgrywa się tam jakieś szaleństwo. A jak uda wam się zrobić to poza weekendem (bo przyjeżdżacie np. w piątek) to zdecydowanie lepiej odwiedzić zoo w dzień powszedni. Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Wrocław i okolice - co zobaczyć? 12.03.15, 14:00 O ZOO i Afrykanarium już dziewczyny napisały, o krasnoludkach też. Ja polecam przejść się o zmroku na Ostrów Tumski - zobaczycie jak latarnik zapala latarnie gazowe. Polecam też znajdujące się w sąsiedztwie Muzeum Przyrodnicze (ul.Sienkiewicza, na prawo od głównego wejścia do Ogrodu Botanicznego). Niedaleko Rynku jest Park Staromiejski z fajnym placen zabaw i retro-karuzelą z konikami. I jeszcze możecie rozważyć Muzeum Miejskie i Arsenał (oba też Blisko Rynku). Odpowiedz Link Zgłoś
mi_nutka79 Re: Wrocław i okolice - co zobaczyć? 12.03.15, 14:03 Jesteście niezastąpione. Bardzo dziękuję za propozycje Bardzo się cieszę na ten wyjazd! Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Wrocław i okolice - co zobaczyć? 12.03.15, 14:14 Zoo koniecznie Na ogród botaniczny jest niestety za wcześnie, ale moznna pójść do muzeum zoologicznego, jak miałam kilka lat byłam absolutnie zachwycona. W przyszłą sobotę w hali stulecia odbywają się targi minerałów, dla siedmiolatka to może być spora atrakcja, a przy okazji można połazić po Pergoli. Prawdopodobnie odbędzie się też Wrocławski Bazar Smakoszy w browarze mieszczańskim, to impreza, na którą naprawdę warto wpaść. Odpowiedz Link Zgłoś
akniwlam Re: Wrocław i okolice - co zobaczyć? 12.03.15, 14:28 O wrocławskich atrakcjach to już dziewczyny napisały co najważniejsze, a jakbyś jeszcze rozważała okolice (jak w tytule), to możecie się wybrać na Ślężę - jest parę szlaków o różnym stopniu trudności, ale chyba każdym wchodziłam jako dziecko albo z własnymi dziećmi i dawaliśmy radę. Górka wysoka nie jest, ale ładna, trochę fajnych skałek, las, w dodatku była dawno temu pogańskim sanktuarium, jest trochę tajemniczych rzeźb kultowych, pozostałości kamiennych wałów wokół szczytu, dzieci na ogół fajnie w takie klimaty wchodzą i próbują rozwiązywać zagadki czy tworzyć jakieś teorie z pogranicza baśni i historii. Z tym że to bardziej atrakcja dla 7-latka niż 3-latka (chociaż z 3-latką też na Ślężę wchodziłam i fajnie wspominam). Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Wrocław i okolice - co zobaczyć? 12.03.15, 18:57 Ja poza wymienionymi polecam jeszcze: www.muzeum.topacz.pl/ Nie wiem skąd jesteś, bo w większości dużych miast są takie atrakcje, ale jesli nie byliście to polecam manufakturę cukierków www.slodkieczarymary.pl/pl/ Możecie jeszcze, wracając z zoo, przejechać się nad Odrą www.polinka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś