mag1_k 17.03.15, 05:30 Dziewczyny, pytam z czystej ciekawości, jaki macie kolor okien w domach? Robię ranking, czy przeważy orzech czy złoty dąb Ja mogę byc pierwsza: wstawiłam przech. Część osób namawiało na złoty dąb, ale zdecydowałam się na ciemniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jowita771 Re: kolor okien 17.03.15, 06:34 Mam orzech. Przez lata podobały mi się ciemne okna i takie sobie wymarzyłam we własnym domu. I jak już je mam, to zaczął mi się podobać złoty dąb. Odpowiedz Link Zgłoś
diablica_a Re: kolor okien 17.03.15, 07:30 Mam ciemne brązowe futryny( wenge) ,kolor super zwłaszcza do mycie ... Odpowiedz Link Zgłoś
vert76 Re: kolor okien 17.03.15, 17:32 jowita771 napisał: > Mam orzech. Przez lata podobały mi się ciemne okna i takie sobie wymarzyłam we > własnym domu. I jak już je mam, to zaczął mi się podobać złoty dąb. Mam tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: kolor okien 17.03.15, 08:12 A zdradzcie mi, jak sie to w PL wymawia? Tak, jak sie pisze, czy jednak oryginalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: kolor okien 17.03.15, 08:21 antracyt. sąsiedzi zamontowali takie same Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: kolor okien 17.03.15, 09:34 Ok, bo sie juz dosc dlugo zastanawialam. Odpowiedz Link Zgłoś
mag1_k Re: kolor okien 17.03.15, 09:58 z reguły ludzie mówią wenge tak jak się pisze Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: kolor okien 17.03.15, 08:46 dwukolorowe mam, od srodka biale od zewnatrz ciemny orzech tak mi pasowalo Odpowiedz Link Zgłoś
skat_0 Re: kolor okien 17.03.15, 10:47 tak samo u mnie z białymi w środku nie ma dylematów czy aby kolorem nie gryzą się z odcieniem podłogi, drzwi wewnętrznych, czy ostatecznie meblami no i na pewno przy 2,50m wys nie obniżają i nie zaciemniaja optycznie pomieszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: kolor okien 17.03.15, 09:20 Od środka białe, na zewnątrz złoty dąb Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: kolor okien 17.03.15, 09:39 Mam mieszkanie i białe okna. Wybierając kolor inny, wybrałabym dąb naturalny. Najlepiej się komponuje, jest najbardziej neutralny, no chyba że planujesz podłogę wenge czy wiśniową Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: kolor okien 17.03.15, 09:42 oczywiście ramy mam białe bo okna są przeźroczyste Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: kolor okien 17.03.15, 10:12 Jak ja nie znosze kolorowych ram okien, aktualnie mam biale, ale pewnie bede musiala od developera kupic w kolorze jakiegos venge srenge. Bo zaden developer nie robi bialych ram w tych swoich apartamentach... A pozniej czlowieku dopasuj odpowiednia podloge do ram okiennych... Odpowiedz Link Zgłoś
mag1_k Re: kolor okien 17.03.15, 10:20 to prawda, trudno dopasować wnętrze do ram okiennych. Z tego względu ja miałam inny problem. Sporo osób namawiało mnie na złoty dąb, ale ja sobie nie wyobrażałam pociągnąć tą kolorystykę dalej w środku. Dlatego wybór orzecha, bo wnętrze prezentuje sie elegancko, jak są takie pojedyncze meble (nie sporo albo meblościanka!), a reszta w kolorach budyniowych/ecru. Wg mamusi nudno jak flaki z olejem, ale ja lubię takie baaardzo stonowane eleganckie wnętrza. Płytki są wybrane matowe ecru/lekki beż, ściany ecru, kanapy skóra ciemna, jeden mebel w salonie (więcej nie będzie) drewniany orzech. Lampy/kinkiety zrobię białe albo jakieś przeźroczyste. Kuchnia ecru jeszcze przed ostatecznym wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
damodia Re: kolor okien 17.03.15, 10:37 e? mi deweloper zrobił białe ramy w środku a ciemny orzech z zewnątrz. w poprzednim mieszkaniu też miałam białe ramy, całe białe. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: kolor okien 17.03.15, 10:14 ja mam biale i w nowym domu tez bede miala raczej biale. jesli juz mialabym miec inne, to jak najciemniejsze. najlepiej bardzo ciemno brazowe lub czarne. wiec zaden dab nie wchodzi w gre. gdyby mial byc naturalny kolor drewna, to moglby byc mahon lub ciemny dab. Odpowiedz Link Zgłoś
mag1_k Re: kolor okien 17.03.15, 10:14 zaskoczyłyście mnie, bo byłam przekonana, że prawie połowa to będzie zloty dąb, a drugie prawie 50procent to orzech Jest jednak sporo bieli i ciemniejszy od orzecha antracyt. Odpowiedz Link Zgłoś
mag1_k Re: Białe, sztuk 26;-D n/t 17.03.15, 11:54 z ilością pojechałaś po bandzie Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Białe, sztuk 26;-D n/t 17.03.15, 12:03 Policzylam i wyszlo mi, ze to wcale nie tak duzo, jak sie ma dom wolnostojaca. Ja mam w szeregowcu 12. Odpowiedz Link Zgłoś
mag1_k Re: Białe, sztuk 26;-D n/t 17.03.15, 12:14 ja mam mniej więcej tyle w wolnostojącym Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Białe, sztuk 26;-D n/t 17.03.15, 12:38 Sorry, zapomnialam o piwnicy - w sumie mam 16 okien - 4 poziomy (piwnica, parter, pietro i tzw. galeria). Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Białe, sztuk 26;-D n/t 17.03.15, 21:07 Biale. 13 sztuk w mieszkaniu w kamienicy Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: kolor okien 17.03.15, 12:11 Białe. Nie lubię koloru drewna. I jakoś to rozjaśnia okno. Choć upierdliwe w czyszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: kolor okien 17.03.15, 12:22 z zewnątrz orzech,w środku-biały ale to dom dwurodzinny, wymienialiśmy z mahoniowych, i musiałam się dostosować do całości i pozostałej stolarki (do drzwi, do balkonów innych wykończeń) gdyby te okna byly wstawiane do nowego budynku, to wzięlabym białe albo antracytowe. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: kolor okien 17.03.15, 13:55 Z zewnątrz orzech (chyba? ciemnawe takie), w środku białe. Odziedziczone po poprzednich właścicielach. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: kolor okien 17.03.15, 17:27 Tylko biały pasuje do wszystkiego taka samo jak i drzwi Odpowiedz Link Zgłoś