Dodaj do ulubionych

Pierwsze ząbki

24.03.15, 21:18
Mojej mrówce wypadł pierwszy ząbek, był ryk, przerażenie, ale już się przyzwyczaiła.
Ma prawie sześć lat.
Co robicie z ząbkami? Trzymacie, chowacie czy już dawno w śmieciach.
Moja ma pudełeczko i tam trzyma, nawet do szkoły zaniosła dzieciom pokazać. To było za pozwoleniem pani bo w pon. miałam wywiadówkę i spytałam, czy może przynieść.
To jak?
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 21:26
      Mysmy chowaly, w pudeleczku, i ktoregoś dnia wszystkie znikneły. chcialam spytac niani,czy wie coś na ten temat, ale córka byla szybsza: Babciu, czy to prawda, że trzymanie zebów w domu przynosi pecha? Prawda - odpowiedziala mocno zakłopotana niania.
      Moim zdaniem mozna zrobic naszyjniczek, chyba że sie nie jest przesadnym, a ząbki zdrowie.
      • ichi51e Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 21:28
        A jak dziury wywiercisz?
        • nangaparbat3 Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 21:55
          wiertełkiem smile
          no jakos wiercili
          https://s3.amazonaws.com/fcassets/assets/websites/17238/238863/page_apartmentsomiswinnetou3.jpg

big_grin big_grin big_grin
          • kkalipso Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 22:06
            To jest myśl, mężowi powiem coś wymyśli.
    • ichi51e Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 21:27
      Zebuszka zabiera wink
      • andaba Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 21:33
        Wywalały same, nikomu nie przyszło do głowy kolekcjonować.
      • kkalipso Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 21:35
        My mamy w planach zbierać, a co z tym "po latach" to się zobaczy. Jest taki piękny malutki, bielutki.
        Za to niby malutki, bo to dolna jedynka to córa wygląda jak szczerbatek.
        • nickbezznaczenia Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 21:37
          Po latach będzie brzydki i żółciutki.
    • nickbezznaczenia Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 21:33
      A po jaką cholerę to trzymać?
    • klubgogo Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 21:44
      Pierwszego zabrała wróżka-zębuszka (tzn. mamusia schowała do pudełeczka, córeczka o tym nie wie, jak przestanie we wróżki wiedzieć - powiem prawdę), drugiego połknęła big_grin big_grin big_grin , trzeci i czwarty dopiero w rozruchu.
      • kkalipso Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 21:45
        połknęła ????

Matko jak to zrobiła, nie strasz mnie!?
        • andaba Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 21:54
          A co za problem? Z kanapeczką, albo z jabłuszkiem.
          • kkalipso Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 21:59
            Nie mogę jej o tym powiedzieć, bo przestanie jeść znając jej charakterek.
    • nenia1 Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 21:46
      My pierwszy ząbek wrzuciłyśmy z córką do szklanki z coca-colą, żeby sprawdzić empirycznie, czy się rozpuści. Niestety doświadczenie się nie udało, bo mój tata wrócił ze znajomymi ze spaceru po ogródkach, jednej pani pić się bardzo chciało a że tata uczynny , chwycił stojącą szklankę, zaniósł pani i tak spieprzyli nam nasz eksperyment.
      • kalina_lin Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 22:33
        Aaaaaaaaaaaa
        Długo się teraz coli nie napiję.
    • awesome810 pierwszy "kupiła" wróżka zębuszka, 24.03.15, 21:52
      Ale potem właściciel zębów zaczął kombinować, że "jak zbierze dużo to jej sprzeda za dwie stówki" (akurat potrzebował na kolejne lego).
      Niestety uświadomiłam go, że wróżka ma stałą stawkę - 2 zł. Więc wyrzuca, pewnie nie chce za darmochę oddawać wink.
    • klamkas Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 21:58
      Pierwszy został, bo córka się domagała. Jak wypadł drugi i trzeci (w ciągu dwóch dni), to uznała, że to bez sensu, skoro wszystkie wypadają, bo niby gdzie i jak miałaby je przechowywać (pierwszy trzymała w moim pudełku po pierścionku, reszta "nie wyglądała") - wyrzuciliśmy. Żadnych wróżek u nas nie było.
      • kkalipso Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 22:05
        Ja z tych co pępowinę i pierwszy ścięty kosmyk włosów trzyma. Rozumiesztongue_out
        • klamkas Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 22:13
          Nie rozumiem, ale jestem tolerancyjna wink.
    • slonko1335 Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 22:04
      Podczas którejs kontorli u dentysty dostali specjalne pudełeczka do przechowywania ząbków i sobie tam trzymają.
      • leann32 Re: Pierwsze ząbki 24.03.15, 22:22
        Jedna z najwiekszych moich schizów jest ze zab wyleci w nocy i dZiecko sie zacznie nim dusic sad powiedzcie, to uzasadniona obawa? Serio pytam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka