Dodaj do ulubionych

spódnica help

01.04.15, 12:34
Dziewczyny czy ta spódnica jest 'babcina'tongue_out? Przymierzałam ją dziś w sklepie i mnie się podoba (na 'żywo' wygląda wg mnie dużo lepiej) ale mój facet twierdzi, że jest jak dla starszej pani. Za mną chodzi od jakiegoś czasu długa spódnica na wiosnę. Co sądzicie o niej?

www.marksandspencer.com/shop-this-outfit/p/ds927021bb48cb5b097eb25f2e0e6b6303?associationType=outfit&carouselshockutfitCarousel_PIM&mfPartNumber=T664179
Obserwuj wątek
    • annpierle Re: spódnica help 01.04.15, 12:48
      nie wiem czy babcina, ale jest ona najlepszym dowodem na cyklicznosc mody: mam taka sama sprzed 20 lat.
      Autentyczne vintage! (co oczywiscie mnie nie odmladza...)

ale na wiosne, tak majowkowo i niezobowiazujaco, jest sympatyczna.
    • marzeka1 Re: spódnica help 01.04.15, 12:49
      Ja tam lubię takie spódnice latem smile i mam podobne 2- no ale ja jestem pani 40+, więc dla niektórych już babcia.
    • zuleyka.z.talgaru Re: spódnica help 01.04.15, 12:53
      Dla mnie długość ni w pięć ni w dziewięć. Ale ogólnie jest ok.
    • 1matka-polka Re: spódnica help 01.04.15, 13:07
      Zależy jaki typ urody reprezentujesz, ja w takiej łączce wyglądam jak lekko upośledzona oazówka.
      • zuleyka.z.talgaru Re: spódnica help 01.04.15, 13:08
        No to akuratnie big_grin
        • aqua48 Re: spódnica help 01.04.15, 13:10
          Materiał ładny, krój tragiczny.
        • 1matka-polka Re: spódnica help 01.04.15, 13:14
          Przyczepiło się g... do okrętu i woła, płyniemy!
    • kk345 Re: spódnica help 01.04.15, 13:10
      escollo napisała:

> Dziewczyny czy ta spódnica jest 'babcina
      Dla mnie taksmile
    • pieskuba Re: spódnica help 01.04.15, 13:10
      Na długą jest za krótka, na krótką za długa. Poza tym - ok.
      • chocolate_cake Re: spódnica help 01.04.15, 13:13
        Dla mnie nie jest babcina, nosiłam takie gdy nie miałam 20 lat
        Całkiem fajna tylko długość nie bardzo, lepsza byłaby dłuższa
        ale wzór fajny
    • kill.emall Re: spódnica help 01.04.15, 13:12
      Długość i krój niefajne. Ja bym wolała z tego materiału spódnicę szytą z koła albo przynajmniej rozkloszowaną i do kolan.
    • lilly_about Re: spódnica help 01.04.15, 13:22
      Długość beznadziejna, albo troche krótsza, albo trochę dłuższa powinna być.
      • marzeka1 Re: spódnica help 01.04.15, 13:27
        Zobacz, jak Ty się czujesz w takiej długości i w takiej spódnicy: nie opalam się, więc mam białe nogi, stąd wolę taką długość niż krótką spódnicę; za to mam tylko 160 cm i w takich do kostek wyglądam jak w przebraniu (przynajmniej tak się czuję). Dlatego latem (tylko latem) - lubię taką długość.
        Gdy z kolei noszę rajstopy- to takich spódnic nie noszę, tylko takie do kolan.
    • klamkas Re: spódnica help 01.04.15, 14:03
      Ma babciną długość. Jakby była prawdziwie "maxi" to mogłaby mi się podobać smile.
      • chocolate_cake Re: spódnica help 01.04.15, 16:27
        klamkas napisała:

> Ma babciną długość.

O, coś w tym jest wink
        Moja mama kocha ten sklep smile i ciągle coś tam kupuje

Spódnica byłaby ładna ale taka prawie do kostek
    • nihiru Re: spódnica help 01.04.15, 14:07
      Teraz są modne spódnice maxi i różne kwiatowe wzory, ale ta spódnica IMO faktycznie wygląda babciowo.
      • escollo Re: spódnica help 01.04.15, 15:13
        Przysięgam, że na mnie jest długa, prawie do kostek ale ja mam 164. Gdybym ją zobaczyła na zdjęciu to niezbyt by mi się podobała ale na żywo bardzo mi wpadła w oko. Chyba zaryzykuję, na wiosnę do czarnej dopasowanej góry chyba będzie ok., na jakiś spacer się przyda a jak nie to trudno. Nigdy nie miałam długiej spódnicy a mam 30 lattongue_out.
        • mayaalex Re: spódnica help 01.04.15, 15:31
          jesli naprawde jest dluga to super - bo ta dlugosc na zdjeciu jest malo ciekawa. zeby dobrze wygladac w takiej spodnicy do polowy lydek to trzeba byc bardzo mloda, ladna i zgrabna dziewczyna.
          • escollo Re: spódnica help 01.04.15, 15:49
            Nie nie, gdyby na mnie sięgała do połowy łydek to z pewnością wyglądałabym tragicznie bo to strasznie pogrubia łydki i skraca. W sumie jestem bardzo szczupła ale niewysoka i w długości do połowy łydek wyglądam bardzo niezgrabnie. Może ta modelka ma 175 i dlatego jej sięga do połowy łydki.
            • d.o.s.i.a Re: spódnica help 01.04.15, 16:01
              Jest dokladnie odwrotnie. Skracaja spodnice do kostek.
              • escollo Re: spódnica help 01.04.15, 16:10
                Nie zgadzam się - ja wyglądam dużo zgrabniej albo w długiej albo max. do kolan - w takiej długości bardzo niedobrze wyglądają łydki.
                • d.o.s.i.a Re: spódnica help 01.04.15, 16:17
                  o ile nie masz powyzej 175 cm to w spodnicy max zawsze bedziesz wygladac jak gnom.

> - w takiej długości bardzo niedobrze wyglądają łydki.

Mysle, ze to jest kwestia przyzwyczajenia. Coz na tej samej zasadzie co "grube kobiety nie powinny nosic obcislych spodni".
                  • escollo Re: spódnica help 01.04.15, 16:28
                    o ile nie masz powyzej 175 cm to w spodnicy max zawsze bedziesz wygladac jak gnom.

> o ile nie masz powyzej 175 cm to w spodnicy max zawsze bedziesz wygladac jak gnom.

Dosia, cytując Ciebie: Mysle, ze to jest kwestia przyzwyczajenia. Coz na tej samej zasadzie co "grube kobiety nie powinny nosic obcislych spodni".
                    • d.o.s.i.a Re: spódnica help 01.04.15, 16:30
                      Jednak z jakichs powodow to spodnice do lydki sa modne, a nie te do ziemi na niskiej osobie.
                      Podobnie jak szerokie spodnie nie sa proponowane przez stylistow grubym osobom.
                      • escollo Re: spódnica help 01.04.15, 16:33
                        Nie wiem co jest modne a co nie, wiem tylko że ja w długiej nie wyglądam na pewno jak gnom jak to pięknie określiłaś a w długości do łydki wyglądam źle. Zresztą cześć dziewczyn ma te same spostrzeżenia. I kropkasmile.
                        • d.o.s.i.a Re: spódnica help 01.04.15, 16:36
                          Niska osoba nie ma szans wygladac dobrze w spodnicy do kostek. Zawsze bedzie wygladala jak gnom. I przyjmij to na klate wink
                          • escollo Re: spódnica help 01.04.15, 16:57
                            Eee... Dosia na modzie to Ty sie chyba nie znaszwink.
            • chocolate_cake Re: spódnica help 01.04.15, 16:28
              escollo napisała:

> Nie nie, gdyby na mnie sięgała do połowy łydek to z pewnością wyglądałabym trag
              > icznie

Jak jest prawie do kostek to bierz smile
    • d.o.s.i.a Re: spódnica help 01.04.15, 15:59
      No wlasnie dlugosc w tej spodnicy jest dobra!!!!! - na tej kobieciei na zdjeciu wyglada po prostu proporcjonalnie. Jak bedzie za dluga to bedziesz wygladala jak pani katechetka.
      • escollo Re: spódnica help 01.04.15, 16:12
        Na modelce to prawie wszystko wygląda ok.
    • guderianka Re: spódnica help 01.04.15, 16:02
      Bardzo mi się podoba.
      Szkoda, że rzadko noszę spódnice sad
      • marzeka1 Re: spódnica help 01.04.15, 16:07
        A ja takie właśnie spódnice lubię nosić latem, gdy jest upalnie, bo nie znoszę wtedy spodni, nawet takich letnich. O innej porze roku w takiej spódnicy czułabym się średnio- ale latem, świetnie.
        • guderianka Re: spódnica help 01.04.15, 16:40
          ja też czasami noszę-bo lubię-
          ale wyglądam nie za specjalnie wink
    • lafiorka2 Re: spódnica help 01.04.15, 16:39
      łooo chryste.... no sorry ,zła nie jest, ale ta długość ni w pi ni w oko wink
    • maggi9 Re: spódnica help 01.04.15, 16:42
      Na modelce wygląda fajnie ale ja nie cierpię takiej długości i imho to ona jest "babciowa".
      Albo do ziemi albo do kolan. Generalnie jak ja zestawisz z czymś bardziej młodzieżowym niż czarne pantofle i marynarka to będzie luz. Np z kurtką jeansową i torbą z frędzlami.
      • d.o.s.i.a Re: spódnica help 01.04.15, 18:08
        > Albo do ziemi albo do kolan.

by Faszyn from Raszyn?
    • klubgogo Re: spódnica help 01.04.15, 18:10
      W takim zestawie fajnie wygląda, jeśli potrafisz łączyć tkaniny, fasony i kolory, nie będziesz wyglądać jak własna babcia.
    • anika772 Re: spódnica help 01.04.15, 19:53
      Wydaje mi się "trudna" w obsłudze stylizacyjnej, nie kupiłabym.
      • andaba Re: spódnica help 01.04.15, 19:56
        Noszę takie spódnice, choc takiego wzoru akurat bym nie kupiła, niezbyt mi się podoba. Ale to mnie. Skoro Tobie sie podoba, to w czym problem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka