Dodaj do ulubionych

interwju - strój

09.04.15, 09:45
W zyciu nie bylam na "interwju" w stricte tego slowa znaczeniu. I odezwala sie do mnie firma rekrutujaca (z tymi juz w ogole doswiadczenia nie mam). Myslalam o ubraniu czarna bluzka + dzinsy + moze jakis "detal" swiadczacy o tym, jakaz to nie jestem unikatowa i orygialna tongue_out Ale do rzeczy - moze byc tak, czy jednak stroic sie jak sledz na dni morza? Stanowisko: magazynier, 3-miesieczne zastepstwo. Stad moj pomysl, gdybym aplikowala na manadzera to jednak stroilabym sie na tego sledzia wink Czy moze jednak Stroj Bardzo Formalny obowiazuje niezaleznie od stanowiska?
Obserwuj wątek
    • cosmetic.wipes Re: interwju - strój 09.04.15, 09:50
      Interwju i firma rekrutacyjna na stanowisko magazyniera i to na zastępstwo???

Świat oszalał big_grin
      • dyzurny_troll_forum Re: interwju - strój 09.04.15, 09:55
        cosmetic.wipes napisała:

> Interwju i firma rekrutacyjna na stanowisko magazyniera i to na zastępstwo???
        >
        > Świat oszalał big_grin

A na interfiu zapewne wielka trojka z podfruwajka z HR na czele, która zapyta jakim zwierzęciem chaciałaby pani być i gdzie się widzi za 5 lat w naszej firmie....
        • stacie_o Re: interwju - strój 09.04.15, 10:00
          Jako naczelna podfruwajka z haeru odpowiadam na pytanie o zwierzątko na pewno nie odpowiadać mrówka, albo delfin.
          Na drugie: że na pewno zobaczę siebie w lustrze w toalecie.

A do autorki. Wypada przyjść ubranym o oczko wyżej niż nasz docelowy mundurek. Myślę że smart casual będzie odpowiedni, czarna spódnica i biała bluzka to akademia, a nie interwiu.
          • 1matka-polka Re: interwju - strój 09.04.15, 10:02
            Ja bym chciała być ptakiem, hehehe
          • inguszetia_2006 Re: interwju - strój 09.04.15, 10:10
            stacie_o napisała: Jako naczelna podfruwajka z haeru odpowiadam na pytanie o zwierzątko na pewno nie odpowiadać mrówka, albo delfin.
            Witam
            Ale dlaczego nie mrówka? Mrówka się nie nadaje na magazyniera? To kto się nadaje? Orzeł?;-P
            Pzdr.
            Ing
            • dyzurny_troll_forum Re: interwju - strój 09.04.15, 10:38
              inguszetia_2006 napisała:

> Ale dlaczego nie mrówka? Mrówka się nie nadaje na magazyniera? To kto się nadaj
              > e? Orzeł?;-P

Na magazyniera to chyba wiewórka?! Albo ewentualnie chomik, nie?
              • f.lamer Re: interwju - strój 09.04.15, 10:40
                > Na magazyniera to chyba wiewiórka?! Albo ewentualnie chomik, nie?
                ależ mrówka też robi zapasy!
                wiem z bajki o mrówce i koniku polnym big_grin
          • dziennik-niecodziennik Re: interwju - strój 09.04.15, 10:14
            > Jako naczelna podfruwajka z haeru odpowiadam na pytanie o zwierzątko na pewno n
            > ie odpowiadać mrówka, albo delfin.

a leniwiec moze byc? albo suseł? smile
          • malwa51 Re: interwju - strój 09.04.15, 10:22
            Czemu nie mrowka i nie delfin? big_grin
            Podfruwajka ma na ucho z 20 lat (to do trola)

Bialej bluzki (niestety?) nie posiadam, nie mam w ogole bialych ubran - uwazam je za niepraktyczne. Zestawem bardziej formalnym moglyby byc spodnie z "materialu", ciemna koszula + zakiet. Posiadam tylko kolory granat, ciemno-lub srednioszary lub czarny.

Dzinsy, o ktorych myslalam sa granatowe i nie wyswiechtane rzecz jasna. Czarna bluza typu "H&M basics", bez zadnych aplikacji. I do tego detal w postaci niewielkiego wisiorka na rzemyku wykonanym przez kolezanke. (nie z "krysztalow", to cos w rodzaju kisci matowych malutkich kamyczkow w kolorach morza - od szaroniebieskiego do granatowego)
          • maga34 Re: interwju - strój 09.04.15, 15:45
            A ja bym chciałą tak na poważnie...
            dlaczego nie mrówką lub słoniem
            i dlaczego w ogóle o preferencje zoologiczne pytać mają?
            • malwa51 Re: interwju - strój 09.04.15, 16:45
              nie wiem, nigdy nie bylam na interwju z HR big_grin
              poprzedni (obecny) kierownik powiedzial cos mniej wiecej: "o, prosze! dziewczyna! a skadze to" i dowiedziawszy sie skad dopytal czy moze z Wawy, bo tam kiedys byl (rzecz nie dziala sie w pl)
              natepnie kazal pokazac sobie uprawnienia do obslugi pewnych urzadzen,
              popytal co umiem (techniczne sprawy)
              i na jakim wozku czuje sie najlepiej i jakie mam doswiadczenie
              i kazal mi przejechac sie i przestawic pare bambetli (dieslem, bo akurat taki stal w poblizu).

i tego "interwju" by w sumie bylo na tyle, wygladowo przypominalam wowczas (rozchelstaniem) wloczykija z muminkow tylko bez kapelusza, bo nawet sie wiedzialam ze ide na interwju - chcialam li i jedynie cefalke zlozyc, bez specjalnego przekonania, ze ktos ja w ogole bedzie czytal tongue_out
          • lily-evans01 Re: interwju - strój 09.04.15, 19:46
            A co jest nie tak z tą mrówką albo delfinem?
            Mrówka to taka mało ambitna pracusia jest i drobniutka, ok.
            Ale ten delfin? Sympatyczne toto i inteligentne wink.
            • lily-evans01 Re: interwju - strój 09.04.15, 19:52
              A co do głupich pytań, to nie zapomnę, jak mnie zapytała wieki temu rekruterka w szkole językowej, jaką postacią z obrazów jakiego francuskiego malarza jestem/czuję się wink. Bo pytali mnie o zainteresowania związane z kulturą francuską, to ja dawaj o tym malarstwie.
              No i opowiedziałam im o pannie tańczącej kankana, namalowanej przez Henri Toulouse-Lautreca, i już widziałam po minie pańci, że to nie był dobry wybór wink. Pracy nie dostałam (do dziś sądzę, że z tegoż powodu - plus braku pasującej im odpowiedzi na pytanie nr 2: w jaki sposób przyciągnie pani nam klientów do naszej szkoły językowej wink ).
              • stacie_o Re: interwju - strój 10.04.15, 08:47
                Ponieważ wieść gminna niesie, iż człowiek wymienia to zwierzątko, którego cech mu brakuje. Czyli że jak mrówka (pracowita) to jest leniem, a jak delfin (inteligentny) to tępakiem. Taka popsychology ale większość (pseudo)rekruterów w to wierzy.
                • dziennik-niecodziennik Re: interwju - strój 10.04.15, 09:36
                  czyli że jak wymieniam leniwca to jestem pracowita. I like it!
                  big_grin
                  • stacie_o Re: interwju - strój 10.04.15, 09:38
                    A jesteś?
                    • dziennik-niecodziennik Re: interwju - strój 10.04.15, 10:09
                      zalezy.
                      w pracy jestem wrecz pracoholikiem.
                      w domu jestem leniwcem do kwadratu smile to znaczy zasuwam i tak, ale tak straaaaaasznie mi sie nieeeee chceeee...
                      • stacie_o Re: interwju - strój 10.04.15, 10:18
                        Czyli będziesz dowodem anegdotycznym, że test się sprawdza, bo pracodawca dostałby pracoholika. Ożesz fuck.
    • krecik Re: interwju - strój 09.04.15, 10:03
      Picker-packer 3 month temp position? Ubior niewazny, wazniejsze, zebys nawiazala jako taki kontakt wzrokowy i nie milczala, usmiechajac sie w odwecie, gdy powiedza "How are you?".

Ag
      • malwa51 Re: interwju - strój 09.04.15, 10:29
        Ja nie z UK, nie wiem, co na lezy do obowiazkow tamtejszego pakera wink tu chodzi im glownie o kogos z licencja na wozek i pewien rodzaj podnosnika. Na pracy nie zalezy mi specjalnie, ide bardziej z ciekawosci - jedynym plusem do obecnej jest usystematyzowany plan pracy. Nie mam tez pojecia co to za "klient" bo cv wyslalam z rok temu, ktos pewnie wygrzebal je teraz bazy danych. Moze po prostu maja brak lasek i potrzebne im to do wizerunku "zatrudniamy po rowno" tongue_out
    • malwa51 Re: interwju - strój 09.04.15, 15:04
      Nie spodziewam sie pytan "gdzie sie w widze w firmie za piec lat" bo teoretycznie praca ma byc na 3 miechy, wiec nigdzie sie nie widze O_o Poza tym nie wiem, kim jest ten tajemniczy "klient" firmy rekrutacyjnej. Czy dajmy na to Schenker, czy tez blizej nieokreslony magazyn opon tongue_out Czy na interwjuach daja cos do podpisania, czy tylko czesc piesni, odezwiemy sie?
      • f.lamer Re: interwju - strój 09.04.15, 15:30
        > Nie spodziewam sie pytan "gdzie sie w widze w firmie za piec lat" bo teoretycznie
        > praca ma byc na 3 miechy, wiec nigdzie sie nie widze

czyli nie masz przekonania do walki o etat u klienta i nie posiadasz wizji własnego rozwoju?
        do widzenia, proszę nie dzwonić, my odezwiemy się do pani wink
        • malwa51 Re: interwju - strój 09.04.15, 16:48
          Wpierw godej, co za "klient"!
          wink
    • mynia_pynia Re: interwju - strój 09.04.15, 17:47
      A czemu nie mrówką? Bo tylko polecenia wykonuje i działa w grupie a bez grupy ginie?
      A czemu nie delfin? Bo wolny inteligentny ssak?
      Ogólnie NIGDY nie byłam na rozmowie z kimś innym niż z pracodawcą więc nie znam się na takich pytaniach, zawsze stawiam na szczerość i wiedzę wink
      • stacie_o Re: interwju - strój 13.04.15, 10:57
        Powtarzam:
        Ponieważ wieść gminna niesie, iż człowiek wymienia to zwierzątko, którego cech mu brakuje. Czyli że jak mrówka (pracowita) to jest leniem, a jak delfin (inteligentny) to tępakiem. Taka popsychology ale większość (pseudo)rekruterów w to wierzy.
        • cosmetic.wipes Re: interwju - strój 13.04.15, 11:03
          Z tego wynika, że dobrze jest chcieć być amebą big_grin
          • malwa51 Re: interwju - strój 13.04.15, 12:19
            to wyjdzie, ze sztywniak z ciebie tongue_out
            • cosmetic.wipes Re: interwju - strój 13.04.15, 12:24
              big_grin
    • zabka141 Re: interwju - strój 09.04.15, 19:39
      Na zadne interview nie idziemy w dzinsach. Raczej koszula + materialowe w miare eleganckie spodnie/ spodnica. Ewentualnie bluzka + zakiet + spodnie.
      • etonmess75 Re: interwju - strój 10.04.15, 11:09
        Dziewczyny, dajcie jakieś propozycje strojów na interview. Powiedzmy, praca specjalistyczno-biurowa, wysoce kompetentna, profesjonalna i kreatywna 40-latkawink
        Najlepiej bez żakietu. A, i rzadko chodzę w spodniach.
        Jakieś nienudne inspiracje/pomysły?
        • stacie_o Re: interwju - strój 13.04.15, 12:29
          Ciężko mi sobie wyobrazić strój na interwju bez żakietu czy marynarki.
          • stacie_o Re: interwju - strój 13.04.15, 12:34
            Ale np takie coś mi się podoba jako kobiecie czy rekruterce
            simplyme091909.blogspot.com/search?updated-max=2012-03-16T10:25:00-04:00&max-results=8
            jednakże u mnie panuje sztywny dress code i marynarka być musi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka