Dodaj do ulubionych

Mam dosyć.

18.04.15, 13:08
Mam dosyć tych smutnych wiadomości , że tatuś zabił dziecko, facet porwał dziecko , zwyrodnialec we Francji zabił dziecko, pani pocięła twarz facetowi bo podobno wykorzystał jej dziecko...Ludzie co się dzieje co za czasy..co za czasy..
Obserwuj wątek
    • moni_kaw Re: Mam dosyć. 18.04.15, 13:12
      takie same jak dawniej, tylko że teraz masz szanse się o tym dowiedzieć
    • krejzimama Re: Mam dosyć. 18.04.15, 13:12
      Czasy z kiełbasy.
    • andaba Re: Mam dosyć. 18.04.15, 13:14
      Czasy takie jak zawsze, tylko teraz takie rzeczy sa nagłaśniane.

Wcale nie uważam, żeby było więcej przemocy, zwłaszcza wobec dzieci niz dawniej. Tylko dawniej wiele rzeczy uchodziło, o wielu się nie mówiło, metody śledcze były prymitywniejsze, a dziennikarze zajmowali się gloryfikowaniem przodowników pracy, a nie pisaniem o marginesie społecznym.

Jak masz dość, to zamiast gazet czytaj powieści dla dzieci.

Niestety, ludzie kochają sensacje, a im bardziej krwawe, tym się lepiej sprzedają, jest popyt jest podaż, stad wywlekanie na łamy prasy wszystkich nieszczęść.
      • mejerewa Re: Mam dosyć. 18.04.15, 13:19
        > Jak masz dość, to zamiast gazet czytaj powieści dla dzieci.

Czytam, choć raczej dla dorosłych.
        Tv nie mam od wielu lat, a serwisy informacyjne przeglądam i nie wchodzę w te linki, których tytuły mnie zniechęcają. I dotyczy to zarówno niezgody na oglądanie ścięcia człowieka przez fanatyka religijnego, jak i czytanie co powiedział rzecznik prezesa partii opozycyjnej.
        Nie oznacza to, że nie interesuje mnie otaczający świat, bo jednak codziennie czytam tytuły, ale chronię się w ten sposób przed drastycznymi treściami, obrazami, opisami. I dlatego lubię radio, najbardziej przyjazne medium.
      • memphis90 Re: Mam dosyć. 18.04.15, 17:53
        Powieści? Też trzeba uważać...
        A już najbardziej na wierszyki dla dzieci, jeszcze trafi na ten o braciach zmielonych w młynie na mąkę albo serię o nieostrożnych dzieciach, które np. bawiły się zapałkami i spaliły...

Ech, nie mogę ich teraz znaleźć - ktoś wrzuci linka?
    • triss_merigold6 Re: Mam dosyć. 18.04.15, 13:17
      Może poczytaj "Mały testament" i "Wielki testament" Villona?
      • lily-evans01 Re: Mam dosyć. 18.04.15, 14:27
        Nie wiem dlaczego, ale zawsze przypomina mi się ten wers na myśl o Villonie:
        "w bordelu, kędy zacne mamy leże"

Bardzo malowniczo to brzmi wink.
        • aandzia43 Re: Mam dosyć. 19.04.15, 11:28
          Ach, kędyż są drzewiejsze śniegi i burdel zacny? A i piękna płatnerka stara i brzydka, ech... tongue_out
      • to_ja_caryca_katarzyna Re: Mam dosyć. 18.04.15, 22:54
        Wystarczy Stary i Nowy big_grin
    • marzeka1 Re: Mam dosyć. 18.04.15, 13:23
      Czasy takie jak zawsze, tylko dostęp do wiadomości prostszy, a gdy kogoś to kręci- czyta, czyta, ogląda, ogląda. Na ten sam temat po wiele razy.
      Takie wypadki nie są , bo "co za czasy", bo "takie czasy" były zawsze.
      • viola_tricolor Re: Mam dosyć. 18.04.15, 13:33
        Macie rację..chyba wyrzucę telewizor..
    • mid.week Re: Mam dosyć. 18.04.15, 13:31
      a mi się marzy nowy rodzaj prasy lub wydań wiadomości w tv. Tworzonych by przekazywać pozytywne wiadomości i tak dyskretnie uczyć społeczeństwo dobrych postaw. Media które przekazując wiadomość o tagedii nie robią ze sprawcy gwiazdy sezonu (patrz Katarzyna.W) a skupiają się na pozytywnych zachowaniach uczestników wydarzeń, na tym że X zgłosił coś w porę, Y zapamiętał rysopis etc. I zamiast celebrytek pierniczących o "efektach zająca" (czy co to tam było) porady co zapamiętywać w rysopisie podejrzanych osób aby nasze zeznania były użyteczne, jak czytać umowy aby nie dać się w...ć itp. itd...
      • marzeka1 Re: Mam dosyć. 18.04.15, 13:52
        Mid.week, a w takim razie, gdy marzysz o pozytywnych wiadomościach (ja też, może dlatego przestałam regularnie oglądać tv, a prawie w ogóle już pyskówek zwanych rozmowami różnych stron) : to strona dla ciebie
        • mid.week Re: Mam dosyć. 18.04.15, 14:27
          O jaka kojąca strona smile Dzięki!

Ja też odciełam się od tego typu programach. Kiedyś śledziłam dość pilnie co się dzieje lubiłam programy publicystyczne, ale przelało mi się przy wspomnianej Katarzynie.W. i Cichopkowej u Lisa w roli ekspertki do tej sprawy. Od tamtej pory przeniosłam się na stacje tematyczne. Wolę patrzec jak żaby się rozmnażają wink
          • zuleyka.z.talgaru Re: Mam dosyć. 18.04.15, 15:41
            O, ja ostatnio oglądałam dwugodzinny dokument o ślimakach. Jak sobie idzie, jak je itp. przeboskie.
        • pade Re: Mam dosyć. 18.04.15, 17:47
          Super, dzięki!
          Jeszcze niech ktoś taką telewizję stworzy, będę oglądać na okrągłosmile
          • echtom Re: Mam dosyć. 19.04.15, 08:24
            Nie stworzy, bo szybko by zbankrutowała smile Był kiedyś taki eksperyment, chyba z gazetą. Zostaje internet.
        • echtom Btw. ciekawy efekt 19.04.15, 08:27
          Tak się przyzwyczaiłam do złych wiadomości, że czytając nagromadzenie dobrych, zaczynam podejrzewać, że to jakaś ściema tongue_out
          • marzeka1 Re: Btw. ciekawy efekt 19.04.15, 10:38
            Echtom, a ja na tę stronę , którą zalinkowaną wchodzę od czasu do czasu, by zobaczyć właśnie takie pozytywne i dobre rzeczy. I całkiem świadomie przestałam słuchać politycznych nawalanek z każdej strony. Czasami przejrzę przy wygaszonym głosie tylko pasek w tv24 czy polsat news
        • morgen_stern Re: Mam dosyć. 19.04.15, 10:50
          Ale fajna strona... Muszę ją mojemu pokazać, bo też ostatnio rozmawialiśmy o tym, jak męczą nas codzienne niusy wałkowane non-stop. Książki też wydają ciekawe smile
      • nenia1 Re: Mam dosyć. 18.04.15, 15:50
        mid.week napisała:

> a mi się marzy nowy rodzaj prasy lub wydań wiadomości w tv. Tworzonych by przek
        > azywać pozytywne wiadomości i tak dyskretnie uczyć społeczeństwo dobrych postaw

Podobno był i zbankrutował.
        Coś tam kiedyś czytałam o ludzkim mózgu, podobno mamy tak konstrukcję, że złe wiadomości wywołują większą ekscytację, bo złe informacje miały większe znaczenie dla przeżycia, i dzięki temu pozwalały unikać tego co zagrażające oraz lepiej zapadały w pamięć.
      • lady-z-gaga Re: Mam dosyć. 19.04.15, 09:46
        Mnie też chwilami marzy się taka telewizja, ale dość dobrze pamiętam czasy PRL i ówczesne wiadomości albo kroniki filmowe.... to nie było wiarygodne smile
    • heca7 Re: Mam dosyć. 18.04.15, 14:08
      Zawsze były takie czasy. W Rzymie jak niemowlę nie zostało zaakceptowane przez ojca to mogło wylądować na kupie śmieci.
      • aquella Re: Mam dosyć. 18.04.15, 14:32
        Dziś martwe noworodki leżą w Chinach na ulicach i w śmietnikach, to dziewczynki niechciane
    • rhaenyra Re: Mam dosyć. 18.04.15, 14:16
      wywal tv i odetnij sobie internet
      i swiat stanie się piękny suspicious
      • rosapulchra-0 Re: Mam dosyć. 19.04.15, 11:46
        Dlaczego zatem tego do tej pory nie zrobiłaś? wink
    • to_ja_caryca_katarzyna Re: Mam dosyć. 18.04.15, 22:46
      Czasy kiedy ludzi karmi sie g...nem. Nie zeby tego g...na bylo wiecej niz kiedys i wiecej niz gdzie indziej, ale od niedawna wiadomo ze dobrze sie sprzedaje. Uwazam ze media, ktore traktuja siebie i odbiorcow powaznie, powinny ograniczac tego typu "dobre" nowiny. Atmosfera kraju buduje sie wlasnie w ten sposob. U nas w glownych mediach jest zdecydowanie za duzo tresci brukowych a za malo publicystyki dobrego gatunku.
      • kosmos_pierzasty Re: Mam dosyć. 18.04.15, 22:55
        to_ja_caryca_katarzyna napisała:
        media, ktore traktuja siebie i odbiorcow powaznie, powinny ograniczac
        > tego typu "dobre" nowiny.

Moja wiara w media upadla ostatecznie, gdy Trójka w serwisie o godz. 16 czy 17 podała dość szczegółowy opis zasztyletowania nastolatka. To już było jakiś czas temu...
    • ona3010 Re: Mam dosyć. 19.04.15, 09:22
      Ja to widzę w inny sposób. Większość tych przypadków sprawcami są faceci. Maja biologicznie zakodowane rządzenie czymś lub kimś. Sporadycznie kobieta zabija dziecko, jeśli juz są to czynniki psychiczne lub ekonomiczne.
      • whitney85 Re: Mam dosyć. 19.04.15, 16:25
        To prawda. Do tego oni częściej popadają w nałogi lub zapadają na poważne choroby psychiczne. Jest też wśród nich więcej psychopatów oraz totalnych idiotów. I nie rozumiem, na prawdę nie rozumiem, czemu to oni rządzą i lepiej zarabiają.
    • woman_in_love czasy są piękne, bo ilość takich zbrodni jest znik 19.04.15, 09:27
      oma w stosunku do tego co było drzewiej. Tudzież dawniej. Tylko rozhisteryzowane idiotki ze znikomą wiedzą historyczną tego nie rozumieją. Tudzież nie wiedzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka