Dodaj do ulubionych

Czy Wasi rodzice chodzili

• kalina_lin Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 11:43
      >Dla mnie moda na chodzenie przy dzieciach (nie mówię o nieświadomych niemowlakach) nago jest chora i może w przyszłości doprowadzić do schiz na tle seksualnym.
      Jako ekspert w temacie zapewne przeprowadziłeś już badania w społeczeństwach krajów skandynawskich, gdzie całe rodziny zgodnie udają się nago do sauny. Mamusie z dojrzewającymi synami, tatusiowie z córeczkami itp, babcie z wnukami. A po seansie w saunie wychodzą np. położyć się nago na śniegu, nie kryjąc się przy tym specjalnie przed wzrokiem sąsiadów czy ewentualnych przechodniów.
    • mejerewa Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 11:53
      Nie chodzili nago. A i tak widziałam tatę raz, czy dwa przypadkiem zupełnym. Mamę może też, choć tego nie pamiętam. Takich sytuacji trudno uniknąć mieszkając razem, jeżdżąc na wakacje, choćby przebierając się nad morzem w suche kąpielówki (pamiętam z dzieciństwa, że system był taki, że dwie osoby trzymały ręcznik, a trzecia się przebierała w środku).

Naprawdę należy rozróżnić ostentacyjne paradowanie nago przy domownikach, od przypadkowego negliżu. Podobnie jak naturalne skrywanie intymności od rzucania się z piskiem przerażenia na podłogę, bo w trakcie przebierania się ktoś wszedł do sypialni.

Analogicznie jest z omawianym tu wielokrotnie publicznym karmieniem piersią. Jest różnica między wywaleniem kapiącego cyca przy stole w restauracji, czy nawet obiedzie w domu, a dyskretnym wyjęciem piersi przysłoniętej tetrą w pozycji odwróconej od reszty towarzystwa.
    • lacitadelle Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 11:57
      Owszem, rodzice przy mnie paradowali, i ja przy moich dzieciach paraduję póki co (starszy ma 7 lat) smile Z mamą to nawet do tej pory się szczujemy - rodzice mają jedną małą łazienkę i często jedna z nas się kąpie, a druga myje zęby. Moi rodzice to całkiem tradycyjni ludzie z Polski B, ale co ciekawe od zawsze też był w domu równy podział obowiązków.

Schiz na tle seksualnym z pewnością nie mam, i w ogóle strasznie zabawny ten wątek smile
    • peggy_su Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 12:09
      Ale Ty gazeciarz tez widać masz jakieś problemy. Co to jest "mycha" i "oprzyrządowanie"? To się nazywa srom i penis, względnie genitalia, jeśli nazwy ze słownika aż tak Cię zawstydzają.
      • arwena_11 Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 12:14
        penis może i tak, ale nawet przelotem to sromu dziecko nie zobaczy. Wzgórek łonowy tak, ale srom?
        • peggy_su Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 12:19
          Może być i wzgórek. Ale srom to wargi, nie? czyli też widać jak kobieta np stoi a nie tylko chyłkiem umyka.
          • arwena_11 Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 12:25
            no wybacz ale nie wiem jak u ciebie ale u mnie nie widać warg jak normalnie chodzę czy stoję. Gimnastyki artystycznej w przelocie z łazienki do sypialni nie uprawiam smile
            No la może rzeczywiście, gdybym w korytarzu zrobiła ze dwa salta,gwiazdę i zakończyła szpagatem to wargi byłoby widać tongue_out
            • cosmetic.wipes Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 12:31
              Dziewczęta, rozmawiacie o mniejszych wargach czy o wiekszych, bo to jakby jest różnica? big_grin
              • arwena_11 Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 12:35
                a to kwestia dogadania szczegółów wink W każdym razie ja się nie golę na zero więc nie widać żadnych tongue_out

A na gimnastykę artystyczną za stara jestem.
            • peggy_su Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 12:42
              To nie wiem, można uznać że to kwestia budowy osobniczej smile
        • beataj1 Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 12:19
          Zależy jaką pozycję przyjmie matka na okoliczność tego przelotu smile
          • cosmetic.wipes Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 12:32
            Przelot w szpagacie big_grin
            • aandzia43 Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 12:41
              Buhaha, Czarny Łabędź z sypialni do łazienki nad.głowami domowników smile Padlam.
              • oqoq74 Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 14:46
                Tudzież wersja Łysy Łabędźtongue_out
                • beataj1 Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 14:50
                  czytaj: oskubany kurczak.
                  Nawet pasuje...
    • baltycki Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 12:50
      Rodzicow nie.
      Moje corki byly nauczone, ze jedynym miejscem w mieszkaniu w ktorym "normalnym" jest przebywanie nago, to lazienka.
      Do mnie nie wchodzily, do matki zdarzalo sie.
    • szamanta Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 13:48
      Moi rodzice absolutnie, byli dosyć pruderyjni.
      Pierwszy (były) mąż nie miał skrepowania przy dzieciach pokazywać się nago, we własnym domu i na własnym podwórku chodzil rozebrany jak były upalne dni, nawet brał bliźniaki ze sobą na plaże naturystów .
      Ja przy dzieciach nago nie paradowałam i nie paraduje , a ze czasami któreś przypadkowo mnie ujrzało jak natura stworzyła to problemu nie było , ale aby w naturyzm przy dzieciach się bawić to nie, zaś praktykuje to z moim mezem gdy nie ma dzieci smile
    • memphis90 Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 14:23
      Nie, nikt nie chodził na golasa po domu, bo nie ma takiej potrzeby. Ale odkąd pamiętam drzwi łazienki były otwarte, z mamą i siostrami mogłyśmy kąpać się, sikać, przebierać w swoim towarzystwie. Bez skrępowania. Ojciec z łazienki do sypialni chodził w ręczniku, ale jak trafiły się zdjęcia np. z sauny czy wanien termalnych, gdzie wchodziło się nago, to i takie fotki lądowały w albumie. Gdyby się jakiś zbulwersowany Gazeciarz przyjrzał się dokładnie, to pewnie i coś pod tą wodą byłoby widac.
      • bbuziaczekk Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 14:28
        Nie pamiętam
        • bei Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 14:37
          Nikt nie narzucał się się z nagością w rodzinnym domu, podobnie jest i teraz.
          Gdy żyje się w jednym domu, to może zdarzyć się, ze ktoś kogoś zobaczy bez ubrania.
          Pamiętam, ze widywałam rodziców wychodzących z kąpieli, czy przebierających się - traumy nie mamsmile
          • azja001 Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 15:32
            Na szczęście nie, sama też tego nie robię bo i po co?
            • konwalka Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 15:44
              nie, nie chodzili
              kiedy zdarzyło się zobaczyc któres saute (przez przypadek) bardzo źle sie ztym czułam
    • cegielka612 Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 16:04
      Moi rodzice nie chodzili. My chodzimy. Moje dzieci w ogóle nie zwracają uwagi na gołych ludzi (jak np. na basenie ktoś się rozbierze pod prysznicem). Nie widzę w chodzeniu nago nic chorego. Mało tego - ja uważam, że tak powinno być. Schizy seksualne... hmmm.... nie sądzę smile.
    • ichi51e Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 17:32
      Chodzili. Co gorsza te sie kapali big_grin
    • kozica111 Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 17:53
      Nie chodzili, ja chodzę ale dziecko ma 5 lat więc nie wiem czy sie liczy.Nie rozumiem problemu.
      • cosmetic.wipes Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 18:13
        Jak nie rozumiesz, wedle gazeta zdemolowałaś dziecku jego przyszłe życie seksualne big_grin
        • czarna_kita Re: Czy Wasi rodzice chodzili 29.04.15, 22:20
          Nie chodzili. Parę razy zobaczylam ich jak sie przebierali ale nas bylo w domu pelno wiec takie sytuacje sie zdarzały. Z mężem nago nie chodzimy ale tez nie ma paniki jakby ktos wszedl w momencie jak sie ubieram.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka