beataj1
18.05.15, 14:16
Kiedy przychodzi czas gdy już nie wypada czuć sie dziewczyną. Kiedy przychodzi czas gdy wypada być kobietą?
Jakiś czas temu gdzieś w TV wypowiadała się pani która uznała że po 30 to już nie jest się dziewczyną a kobietą. I że nawywanie się dzeiwczyną to oszukiwanie samej siebie.
Ja się wciąż czuje dziewczyną (a jestem po 30). Kobietą też ale mniej. Wciąż jest we mnie dużo trzpiotki i nie jestem poważna.
Rozmawiałam o tym z kumpelą i ona powiedziała że nieco powazniejsze zachowanie związane jest między innymi z dziećmi - ona ma starszą córkę (wczesna nastolatka) i wie że nie może się za bardzo wydurniać by dziecku wiochy nie narobić. Że podobno na każdym zebraniu w szkole jest jakaś paniusia co siedzi i przewraca oczami że jakiś strój czy zachowanie nie wypada już matce dziecka szkolnego. Bądź koledzy z podwórka czy sąsiadki czujnie obserwują.
I dlatego małymi kroczkami dziewczyna wraz z dorastaniem dziecka zamienia się w kobietę.
Macie podobne odczucia? Ja jestem matką małego dziecka i wciąż jestem i czuje się dziewczyną mimo że podobno już nie wypada?