Dodaj do ulubionych

pytanie intymne

20.06.15, 19:58
O wlosy lonowe.tak mi natura dala, ze mam wlos ciemny i twardy. Depilujac sie sama nabylam piekielnych guzkow Z cuchnaca zawartoscia. Lekarz nadal im nazwe, ktorej nie pamietam. Teraz depiluje tylko kosmetyczka i 0 klopotow. Same ogarniacie czy jak ja-inni?
Obserwuj wątek
    • 1matka-polka Re: pytanie intymne 20.06.15, 20:05
      Nie depiluję suspicious To co wystaje, golę przed wyjściem na basen, a na co dzień zarastam suspicious
      • zebra12 Re: pytanie intymne 20.06.15, 20:19
        Ja tak samo i moje córki tak samo. Kto ma nas niby tam oglądać?
        • riki_i Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:00
          Jakiś chłop się chyba znajdzie.
          • zebra12 Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:25
            Jak się znajdzie to się pomyśli.
          • fornitta69 Re: pytanie intymne 20.06.15, 22:40
            Musze o to zapytac:po co facet wchodzi na takie watki??
            • wheels.of.steel Re: pytanie intymne 21.06.15, 08:41
              A to coś dziwnego, że facetów interesują fryzury intymne kobiet? wink Ja to poznając seksowną pannę zawsze się zastanawiałem i w sumie dalej zastanawiam, czy goli się "tam" (swoją drogą debilne określenie, ale wsiąknęło do mowy potocznej), czy niebig_grin
              • fornitta69 Re: pytanie intymne 21.06.15, 10:02
                Wiesz,dla mnie dziwne. Osobiscie nie wchodzilabym na meskim forum w temat w ktorym faceci dyskutuja o tym gdzie sie gola a gdzie depiluja- chociazby dlatego,ze obawialabym sie,ze przeczytam cos co mnie zbrzydzi wink Co innego zastanawiac sie jak wyglada bez ubrania cialo osoby ktora nam sie podoba,co innego czytac ktora obca baba sie strzyze a ktora goli... No nie ogarniam. Podnieca sie czytajac to, czy co?
                • kwiat_w_kratke Re: pytanie intymne 21.06.15, 10:15
                  Daj spokój, biedak pewnie od lat nie miał własnej kobiety, żeje wyłącznie wyobrażeniami.
                  • fornitta69 Re: pytanie intymne 21.06.15, 10:31
                    To powinien wejsc w watek o baby tortach- tam wprost kipi od zmyslowosci wink Material na co najmniej tydzien snucia fantazji erotycznych big_grin
                • wheels.of.steel Re: pytanie intymne 21.06.15, 10:36
                  Pamiętam, że kiedyś ktoś (chyba nawet on) pisał, że z nostalgią wspomina czasy, kiedy futerko było na porządku dziennym, więc może szuka cienia nadziei na to, że jest jeszcze hipotetyczna szansa trafienia na zaginionego jednorożca. wink
        • 1matka-polka Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:33
          Ja mam chłopa ale on ma akurat inny fetysz suspicious
    • kalina_lin Re: pytanie intymne 20.06.15, 20:18
      Nie depiluję. Jak mnie natchnie golę maszynką elektryczną, krzaków nie miewam, ale zupełnie nie mam ambicji żeby wyglądać jak dziewczynka przed pokwitaniem w okolicach łonowych.
      • marzeka1 Re: pytanie intymne 20.06.15, 20:36
        Kalina_lin- tylko się podpiszę.
      • chocolate_cake Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:26
        Ja niestety po maszynce miałam mnóstwo czerwonych krostek. Jeszcze raz na tydzień jest ok ale przy moim owłosieniu musiałam golić nogi najrzadziej co dwa dni ( bikini do linii majtek gdy chciałam iść na basen czy latem na plażę) i po goleniu było bardzo źle sad. Nogi bardzo mocno podrażnione. Moja koleżanka która prawie wcale nie ma włosów na nogach i w okolicach bikini a te co ma są bardzo jasne i delikatne też się dziwiła.
    • ina_nova Re: pytanie intymne 20.06.15, 20:30
      Jak masz ciemne włosy to jesteś idealną kandydatką na laser. Szczerze polecam
      • mildenhurst Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:06
        Nie moge. Po pachsch mialam masakre.
        • mildenhurst Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:06
          Pachach
          • ina_nova Re: pytanie intymne 22.06.15, 08:17
            a byłaś na laserze czy IPL?
    • riki_i Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:00
      Maśc betadine.
      • chocolate_cake Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:16
        Na wrastające włosy i bolące guzki po depilacji woskiem kosmetyczka poleciła mi krem z kwasem salicylowym i mocznikiem. Nie pamiętam nazwy ale bez problemu kupiłam w aptece i pomaga. Ja miałam problem z takimi guzkami po depilacji woskiem głównie na nogach, najbardziej na kolanach. Nie mogę używać depilatora, wosku ani pasty cukrowej. Miałam masakrę na nogach. Od marca chodzę na laser, byłam 3 razy i to też pomogło mi na te wrastające włosy i guzki. Bikini też robiłam ale dosłownie linię przy majtkach bo niestety tam i na udach miałam gęste czarne włosy. Po laserze jest lepiej ale na pewno 3 razy nie wystarczy, pewnie jeszcze kolejne 3.
    • mildenhurst Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:08
      Nie depilujecie sie? A higiena ? To najlatwiejszy sposob ku niej.
      • klamkas Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:18
        Na higienę najłatwiejsze jest mycie ;p
      • e-kasia27 Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:18
        No cóż, według mnie znacznie łatwiejszym, mniej męczącym, szybszym, mniej bolesnym i mniej stresującym sposobem higieny jest codzienne mycie się, niż ciągłe latanie do kosmetyczki z tą częścią ciała.
        A te śmierdzące guzki? - to też w celach higienicznych sobie zrobiłaś?
      • 1matka-polka Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:35
        Depilacja w miejscach intymnych szkodzi ogólnie, powoduje nadmierną wilgoć, otarcia a w rezultacie grzybice suspicious i inne choroby skóry.
        • 1matka-polka Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:36
          Chyba, że się nie pocisz albo sobie talkiem cipkę zasypujesz.
          • chocolate_cake Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:42
            A nie, tak całkiem to się nie depiluję wink
            Ale do linii majtek jak najbardziej.
            Regularnie to nie, raczej latem.
            Ale ostatnio laserem więc może będę miała spokój.
        • kkalipso Re: pytanie intymne 20.06.15, 22:32
          Golę się na zero od wielu wielu lat i jestem okazem zdrowia w tych okolicach. Nie wiem co to krosty, podrażnienia, otarcia, ani grzybica, wierzysz?
        • saszanasza Re: pytanie intymne 20.06.15, 22:35
          1matka-polka napisała:

> Depilacja w miejscach intymnych szkodzi ogólnie, powoduje nadmierną wilgoć, ota
          > rcia a w rezultacie grzybice suspicious i inne choroby skóry.
          >
          golę się często, grzybicy nie miałam od lat, chorób skóry również aktualnie mam 1 grupę cytologii, więc nie do końca masz rację...
          • 1matka-polka Re: pytanie intymne 20.06.15, 22:48
            A mój dziadek palił całe życie i żył 90 lat wink
            • kwiat_w_kratke Re: pytanie intymne 20.06.15, 23:48
              Nie depiluję się. Golę się przy linii majtek i finito. Nie muszę w tym miejscu wyglądać jak dzieweczka.
        • princess_yo_yo Re: pytanie intymne 21.06.15, 15:09
          bardzo odwazna teoria i rownie racjonalna co pomysl jakoby tampony w wieku nastoletnim wywolywaly takie same problemy smile ktos tu na forum glosil takie teorie nie tak dawno.
          • 1matka-polka Re: pytanie intymne 21.06.15, 21:14
            Nie wiem, jak można nie rozumieć, że zlikwidowanie bariery z włosów tam, gdzie skóra najbardziej się poci i ociera o siebie, może prowadzić do stanów zapalnych i infekcji...
      • drosetka Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:41
        znacznie łatwiejsze i przyjemniejsze jest podcinanie, ja tak robię raz na tydzień, maksymalnie przycinam, ewentualnie golę okolice bikini, raz mi się zachciało wszystko zgolić, nigdy nie powtrórzyłam tego wyczynu- swędziało, piekło przez jakieś dwa tyg póki nie odrosło na nowo.
    • poppy_pi Re: pytanie intymne 20.06.15, 21:41
      Depiluję się plastrami z woskiem.
    • tryggia Re: pytanie intymne 20.06.15, 22:26
      Jako żem blondyna, to włos miękki i wdzięczny.
      Przed wyjściem na plażę/basen depiluję kremem.
      A w zimie zarastam.
    • saszanasza Re: pytanie intymne 20.06.15, 22:32
      golę się maszynką....guzki mi się nie robią...krostki czasami, żeby krostek nie było smaruję po goleniu sudocremem lub bepantenem
    • princess_yo_yo Re: pytanie intymne 21.06.15, 15:16
      work u kosmetyczki mniej wiecej to 4/5 tygodni. inne sposoby do mnie nie przemawiaja, a idea maszynki do golenia w tym miejscu przyprawia mnie o dreszcze. jak zwykle kwestia indywidualnej preferencji.
      • bei Re: pytanie intymne 21.06.15, 22:13
        Golę okolicę bikini, pachy, łydki, reszta trzymana bardzo krótko, zawsze to robię- nawet wówczas, gdy miesiącami nie miałam faceta. Depilacja jest dla mnie, nie dla partnera.
        To część codziennych oblucji pod prysznicem, nie choruję, nie mam żadnych problemow tam...
    • dzikafoka Re: pytanie intymne 21.06.15, 22:36
      Golę golarką elektryczną (taką jak do włosów na głowie, tylko bez nakładek). Średnio co 2 tygodnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka