katnip 27.06.15, 00:23 I miejmy nadzieję, że tym razem też tak będzie. (tak, to oczywiste nawiązanie do wątków o polskiej nietolerancji wobec imigrantów z krajów terrorystycznych) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katnip Re: Mapa dżumy w Europie 27.06.15, 00:29 Ach, gdyby ktoś nie zrozumiał - nikomu nie życzę źle. Wręcz przeciwnie. Po prostu Polsce życzę jednak lepiej, bo tutaj mieszkam. I mam nadzieję, że Polska za ileś lat na podobnej mapce też pozostanie zielona. Czyli bez wybuchających autobusów, bez odcinanych głów, bez zamachów na dziennikarzy czy artystów. Czasami nasza nieufność, nietolerancja i w ogóle wszelkie "nie" na coś może się jednak przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
forumkazforum Re: Mapa dżumy w Europie 27.06.15, 05:20 W zdecydowanej większości przypadków PL jest tylko przystankiem dla emigrantów w dalszej drodze na Zachód. Zdaje się,ze Poza ematkami wszyscy rozumieją i wiedzą,ze PL nie jest bogatym krajem,stad niewielu decyduje się MŚ osiedlenie u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Mapa dżumy w Europie 27.06.15, 08:11 Zdaje się,ze Poza ematkami wszyscy rozumieją i wied > zą,ze PL nie jest bogatym krajem,stad niewielu decyduje się MŚ osiedlenie u nas > . jeśli w ogóle ktokolwiek z nich sie zdecyduje. Polska dla nich zdecydowanie za biedna. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Mapa dżumy w Europie 27.06.15, 11:14 Spokojnie, u nas taki patrol patrol obyczajowy, jakie już chodzą w Niemczech dostałby srogi łomot pod najbliższym monopolowym, a jak zaczną bardziej podskakiwać, to jeszcze mamy kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Mapa dżumy w Europie 27.06.15, 11:15 Do tego zbyt niskie, jak na ich wymagania zasiłki i przewaga niechętnych im katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Mapa dżumy w Europie 28.06.15, 13:54 Nie tylko katolików, ale też agnostyków, a co my gorsi ? Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Mapa dżumy w Europie 27.06.15, 08:10 gorzej, jeak ebolę przytargają. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Mapa dżumy w Europie 27.06.15, 10:00 Ale to się tak nie da, nie te czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love to zdjęcie nanga z Londynu 2040 i Paryża 2035 27.06.15, 10:42 Europa skończy jak Liban, a Paryż i Londyn jak Bejrut. W Libanie napływowi muzułmanie też wywołali wojnę domową z MIEJSCOWYMI chrześcijanami. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: to zdjęcie nanga z Londynu 2040 i Paryża 2035 28.06.15, 15:04 Nie, to zdjecia polskiego kontyngentu w mosulu czy tam innej bazy w iraku, gdzie walczylismy za nasza i wasza ... tania rope i demokracje ofkors, dla , ze zacytuje forumowego klasyka, ciapatej dziczy, tyle ze dla rownowagi, oni teraz postanowili zadbac o nasza niewierna, poganska dusze (sie to retorsja dyplomatyczna nazywa) /: Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: Mapa dżumy w Europie 27.06.15, 12:04 Też myślę, że sorry taki mamy klimat. Ale nie wiem, czy to jest to wielki powód do radości, że nie jesteśmy skłonni pomagać ludziom uciekającym przed prześladowaniami ze strony zwyrodnialców (ale pomagać z głową!). Cieszę się za to bardzo, że Polska nie jest celem dobrowolnej turystyki zasiłkowej, oby tak zostało jak najdłużej (mam uzasadnione obawy, że potrwa to raczej krótko, vide 500 zł na każde dziecko dla biednych). Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Mapa dżumy w Europie 27.06.15, 12:10 I pomyśleć, że w tych czasach Polska była ostoją tego, co dzisiaj nazywamy multi-kulti. Nie strach ci nawoływać by i dzisiaj tak było? Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk.w.skarpecie Re: Mapa dżumy w Europie 27.06.15, 16:29 Kolejna "historyczka" W owych czasach Królestwo Polskie składało się z Wielkopolski, Kujaw, Małopolski i kawałka Rusi Czerwonej. Ludność homogeniczna etnicznie i religijnie. Skąd ci się wzięło multi-kulti???? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Mapa dżumy w Europie 27.06.15, 20:18 Ludność homogeniczna etnicznie i religijnie? Chyba coś ci się pomyliło, "historyku". Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk.w.skarpecie Re: Mapa dżumy w Europie 27.06.15, 22:35 Królestwo Polskie w XIV wieku... Doczytaj bej-bi Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Mapa dżumy w Europie 27.06.15, 19:36 Prawdziwa mapa dżumy w Europie: Odpowiedz Link Zgłoś