Dodaj do ulubionych

Upadek obyczajów u polskich kobiet.

27.07.15, 09:33
Ostatni Newssweek zawiera artykuł o tym, jak polskie kobiety za wakacje, drinki są w stanie znieść i zrobic wszystko, padają słowa-gwałt, hiv. Często się słyszy, czyta, że nagrodą dla "darczyńcy" dobrodusznosci i luxusu jest sex. Zastanawiałam się ,"aż sex", a teraz powinno się chyba rzec "tylko sex", mając na myśli ten w czystej postaci. No ale on w czystej z byle kim nigdy nie jest. Współczuję takim kobietom, czy ich upadek jest spowodowany biedą, chciwoscią...Nie ogarniam.
Obserwuj wątek
    • semihora Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 09:37
      A czy Newsweek z równą troską pochyla się nad polskim mężczyzną? Skończyły się afery do opisania, to trzeba się do bab przyczepić i będzie chwytliwy temat?
      • nota_bene0 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 09:43
        Faktycznie, powinien się zająć i chłopem, tak dla równowagi. Zajął się ninajdalej jak przedost.wyd. ale "Polakami na wakacjach", no ale tam też była polska babasmile
        Apelujemy- o równe traktowanie i wytykanie nie tylko przywar, ale i upadku moralnego.
        • black.sally Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 10:27
          nota_bene0 napisała:

> Faktycznie, powinien się zająć i chłopem, tak dla równowagi. Zajął się ninajdal
          > ej jak przedost.wyd. ale "Polakami na wakacjach", no ale tam też była polska ba
          > basmile
          > Apelujemy- o równe traktowanie i wytykanie nie tylko przywar, ale i upadku mora
          > lnego.

oj Polacy na wakacjach to pikuś.... Angole to jest dopiero level hard big_grin Laki na równi chyba z facetami ....
          • nota_bene0 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:41
            Prawda. Były foty w obiegu, żałosne towarzystwo.
      • czar_bajry Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 22:43
        Mnie się wydaje że niektóre kobiety tak już mają za dupę czerpią różne korzyści i nie jest to domeną polek.
    • cosmetic.wipes Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 09:45
      Upadek?
      Różnie ludzie żyją. Jedne kobiety płacą seksem, inne radoścnie sie bzykają ze wszystkim co na drzewo nie ucieka, są takie, co wianek trzymają do ślubu, a potem cierpiąc odbębniają obowiązek małżeński, są seksualne szntażyski, które karzą faceta reglamentujac dopuszczenie.
      Czy one wszystkie są upadłe?
    • lauren6 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 09:45
      Polskich kobiet? Pokaż mi kraj, którego mieszkanki nie prostytuują się za korzyści majątkowe?

Z artykułu najbardziej rozbawiła mnie pani, która miała wielkie plany zarobkowe, a w końcu skończyła w łóżku z biednym emerytem, dając mu z litości za darmo. Nie taki upadek, skoro biedni emeryci, którzy wykosztowali się na rower dla wnuczki, mogą liczyć na zniżki big_grin
      • princesswhitewolf Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 28.07.15, 00:10
        > Polskich kobiet? Pokaż mi kraj, którego mieszkanki nie prostytuują się za korzy
        > ści majątkowe?

Watykan? lol

P.S. wspolczesny zapewne bo niegdys oj kurtyzany mialy tam zarobek i byl to dochodowy zawod
    • bufo.bufo Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 09:52
      Nie żebym się czepiała, ale czy ten seks koniecznie musi być przez "x"? tongue_out
      • nota_bene0 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 09:58
        E no skąd. big_grin"x" stanowi niejako tu jedynie jako prostota formy tongue_out
        • semihora Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:07
          Podobnie jak "luxus"?
    • triss_merigold6 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 09:57
      Pokaż mi kraj w którym nie istnieje prostytucja.
      • nota_bene0 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 10:00
        Ja nie zagłębiam tematu jak jest w injych krajach. Przytaczam jedynie problem rozpisany przez tygodnik.
        • triss_merigold6 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 10:05
          Nie wiem czy to taki problem, skoro panie wiedzą na co i za ile się zgadzają.
        • sumire Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 10:10
          Ale czemu od razu problem - i czyj problem?...
          • cosmetic.wipes Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 11:56
            Autorki najwyraźniej tongue_out
      • princesswhitewolf Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 28.07.15, 00:11
        ... watykan? smile)))
    • anika772 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 09:57
      Serio, Newsweek wydrukował "sex", zamiast poprawnie "seks"?
      Co do tematu, na pewno zjawisko nie jest masowe, jednak. Nasila się na pewno, bo i poluźnienie obyczajów i większe społeczne przyzwolenie.
      • memphis90 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 10:03
        Jeszcze "luxus"...
    • black_halo Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 10:10
      Ale czemu tylko Polki? Przeciez tak samo robia mieszkanki Europy zachodniej. A panie ze Wschodniej Europy masowo poslubiaja znalezionych w internecie panow. Gorzej, istnieja strony gdzie za odpowiednia oplata mozna sobie zone z Azji zaimportowac ...
      • triss_merigold6 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 10:16
        Zdaje się, że Niemcy preferują Tajki z katalogu.
    • dziennik-niecodziennik Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 10:16
      > Ostatni Newssweek zawiera artykuł o tym, jak polskie kobiety za wakacje, drinki
      > są w stanie znieść i zrobic wszystko, padają słowa-gwałt, hiv.

w jakim sensie padają te słowa?

> Często się słyszy, czyta, że nagrodą dla "darczyńcy" dobrodusznosci i luxusu jest sex.

normalka niestety, i to bynajmniej nie klasycznie polska. w kazdym kraju jakas czesc kobiet jest uczona, ze ich jedyną bronią i środkiem manipulacji jest d...a i ze udostępnieniem tejże mozna sporo zyskac. no wiec cóz.

a ogólnie osobiscie uwazam ze to z jakich pobudek kobieta z kims sypia to jej prywatna sprawa. i niekoniecznie uwazam to za upadek. za wyrachowanie owszem - ale w sumie czym to sie różni od wychodzenia za mąż dla pieniedzy?...
    • szarsz Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 10:20
      Kto to jest darczyńca dobroduszności?
      • kadfael Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 11:50
        Mnie też to zaintrygowało...
    • upsetupset Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:00
      No nie wiem. Z moim byłym było podobnie. Bylam z nim w stanach, wyjezdzalismy, chodzilismy do dobrych restauracji oczywiscie on za wszystko placil. Jednak chyba to normalne, ze jak facet zarabia w przeliczeniu okolo 6krotnie wiecej to placi?
      Byłam na randce z facetem. Właśnie wczoraj. Który czekał az ja zapłacę za wszystko. W pierwszej kawiarnii zapłaciłam za naszą dwójkę, w drugiej tez czekał az wyjmne karte kredytową ale ociągałam się i on ty zapłacił. Po randce nie zaproponował odwiezienia do domu. Chce sie ze mną spotkać na nastepne spotkanie. Od razu podziękowałam. Dla mnie facet bez klasy. Po prostu bez klasy. Nie mowie o zaplacie za wakacje. Tylko za glupiego drinka, za odwoz do domu ile by stracil na paliwie 5zł?
      Jeśli ktoś zarabia duzo więcej od kobiety. To albo uzgadniają wczasy na jakie ją stać albo jeśli bardzo chce gdzieś pojechać płaci za nią bo jej nie stać.
      Teraz mam mieć wyjazd z kolegą kolegi. Wybraliśmy miejsce na które mnie stać. Zaproponował i tak pokrycie biletów lotniczych i apartamentu oczywiscie z osobnymi sypialniami smile. Odmówiłam, jednak juz widzę, ze chłopak ma klasę. Nie jest skąpcem albo skrajnym sknerą. Jak dla mnie facet z radki bez honoru, że niby ja mam za niego płacić? a w zyciu. Po drodze wiadomo, ze w zwiazku jest seks. Tylko to nie jest wymienne.
      • ola_dom Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:05
        upsetupset napisała:

> Byłam na randce z facetem. Właśnie wczoraj. Który czekał az ja zapłacę za wszystko. W
        > pierwszej kawiarnii zapłaciłam za naszą dwójkę, w drugiej tez czekał az wyjmne karte
        > kredytową ale ociągałam się i on ty zapłacił. Po randce nie zaproponował odwiezienia do
        > domu. Chce sie ze mną spotkać na nastepne spotkanie.

Trafiłaś na gościa w spadku po obrusie_w_paski?
        • upsetupset Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:16
          Nie wiem czy na faceta forumki trafiłam jednak typowego chytrusa. Ja np oceniam pod tym kątem bardzo dokładnie. Seks jest normalny w związku ale dla mnie związek z jakimś facetem który bedzie sknerą któremu żal wydać na drinka 10zł jest nie do przyjęcia. Nawet moja mama i ojciec starej daty tak uważają. To jest całkowicie naturalne. A dorabiają ideologię, że to kobiety dziw**. Kiedyś był wątek chyba na forum kobieta o największych skąpcach. Nie chce sie w takiego wpakować. Natomiast jak zal facetowi z dobrą pracą zapłacić za drinka to ma takie zapędy.
          • nota_bene0 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:19
            Ja myślę, ze problem przedstawiony przez tygodnik jest zgoła zupelnie inny. Chodzi o "przypadkowe" smileznajomosci na tzw.jeden raz.Temat skapcow (partnerów,mężów), to inna bajka, a raczej dramat.
            • upsetupset Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:23
              Aha no to nie jak taka one night stand to inna sprawa. Mimo wszystko postawienie drinka nawet w takiej sytuacji jest normalna sprawa. Wakacje juz nie jednak takich groszy jak drink czy odwiezienie do domu nawet przy jednonocnej przygodzie nie liczylabym jako prostutuowanie sie.
              • nota_bene0 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:36
                Postawienie drinka, czy odwiezienie do domu, to oczywiste dla kulturalnego faceta, nie sknery. Tu nie mamy się czego doszukiwac. Temat jest o tym, że te kobiety się sprzedają za wakacje i inne smaki podniebienia przyjmując z pełną świadomością zagrożenie chorobskami i pozwalają nawet na gwałt.
                • iwoniaw Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 13:03
                  "pozwalają na gwałt" to dla mnie oksymoron
        • bufo.bufo Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 18:52
          >Trafiłaś na gościa w spadku po obrusie_w_paski?

To samo pomyślałam smile
          • obrus_w_paski Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 23:58
            No co wy, gdybym miała czas to bym przejrzała moje dawne posty, zeby sprawdzić skąd ta fama. Moj facet na pierwszych randkach na pewno za mnie płacił, teraz płacimy po połowie, chyba ze chłop ma tickets restaurantsz roboty, to płaci on, wiec oprócz epizodu braku pracy, to jest całkiem ok.

Ale fakt, zawsze pisałam, ze zarabiam wiecej od niego, co nie znaczy ze on zarabia grosze.
            • szarsz Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 28.07.15, 00:01
              Jest tu taka jedna osoba, której nick myli się z Twoim smile
            • bufo.bufo Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 28.07.15, 09:56
              Jezu, faktycznie pomyliłam nicki - chyba chodziło o pieska w paski. Przepraszam smile
        • obrus_w_paski Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 23:53
          Ejze, moj ma ok kase, ja mam jej po prostu wiecej,)
      • dyzurny_troll_forum Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:30
        upsetupset napisała:

> Jednak chy
        > ba to normalne, ze jak facet zarabia w przeliczeniu okolo 6krotnie wiecej to pl
        > aci?

Chyba nie! Chciałyście równouprawnienia to teraz się nim cieszcie....

> Byłam na randce z facetem. Właśnie wczoraj. Który czekał az ja zapłacę za wszys
        > tko. W pierwszej kawiarnii zapłaciłam za naszą dwójkę, w drugiej tez czekał az
        > wyjmne karte kredytową ale ociągałam się i on ty zapłacił. Po randce nie zaprop
        > onował odwiezienia do domu.

Znaczy wiedział dobrze, że nie warto. I czekał tylko, zęby zakończyć tę żenadę. Nad tym się zastanów skąd takie wnioski wyciągnął, a nie faceta się czepiasz...

> Chce sie ze mną spotkać na nastepne spotkanie.

Myślę, że nie chciał. Tak tylko kurtuazyjnie zaproponował, a jak odmówiłaś to mu przysłowiowy kamień z serca spadł...
        • nota_bene0 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:53
          No jak to czekał, aby zakończyć tą żenadę?! Skoro raczył pójść z kobietą i do drugiej kawiarni. Gdyby tak chcial, to by polazł do domu już zaraz, ale pasowalo jak kobieta zapłaciła?! Pewnie dusigrosz spodziewał się, że i w drugiej kawiarni zapłaci za waćpana! Ale się przeliczył i słusznie. Brak klasy, a dziewczynie przyklasne. Skąd takie d...wolowe się teraz z tych chłopów zrobiły. A na drzewo z takimi, co mają weża w kieszeni i czekają, zeby tylko za cudze.się nażreć.
          • upsetupset Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 13:02
            Brawo. Dokładnie tak samo myślę. Mężczyn z klasą należy szukać.
          • dyzurny_troll_forum Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 13:19
            nota_bene0 napisała:

> No jak to czekał, aby zakończyć tą żenadę?!

Może za grzeczny jest, żeby tak prosto z mostu... Niedawno tu była wielka awantura jak facet powiedział kobiecie, że nic z tego nie będzie, bo przy takim pasztecie to mu w życiu nie stanie...Nauczony doświadczeniem, chciał bardziej owinąć w bawełnę...

> Skoro raczył pójść z kobietą i do drugiej kawiarni.

Może na tym etapie jeszcze tliła się nadzieja...

> Pewnie dusigrosz spodziewał się, że i w drugiej kawiar
            > ni zapłaci za waćpana! Ale się przeliczył i słusznie. Brak klasy, a dziewczynie
            > przyklasne. Skąd takie d...wolowe się teraz z tych chłopów zrobiły. A na drzew
            > o z takimi, co mają weża w kieszeni i czekają, zeby tylko za cudze.się nażreć.

Mówisz, że to taki rarytas walnąć ciacho na rachunek laski? Naprawdę myślicie, że faceta nie stać ciacho sobie kupić? Jeżeli w ogóle lubi ciacha - ja nie przepadam...
            • upsetupset Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 13:28
              To nawet jak mu sie nie spodobałam to chyba kultura nakazuje: ona zapłaciła, ja teraz zapłacę? i odwiozę ją po koleżensku do domu? czy nie?
            • nota_bene0 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 13:44
              No wiadac, ze dla takiego chytrusa jest rarytasem walnąć to ciacho. Pewnie na koszt kobiety smakuje lepiej, aż się można po brzuszysku pogłaskać. Dziwi mnie zawsze jedno, skoro wie, że jest chytry, to siedzialby w chacie na doopie i nie zawracalby komuś głowy. Ale nie, trzeba na kimś pasozytowac.sad
            • echtom Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 20:54
              > Nauczony doświadczeniem, chciał bardziej owinąć w bawełnę...

Niektórym nawet owinięty bawełną nie stanie...
              • lady-z-gaga Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 22:02
                big_grin big_grin big_grin
      • echtom Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:37
        "Za moich czasów" było zupełnie normalne, że facet płacił w kawiarni, i nawet nie trzeba było rewanżować się seksem wink
        • upsetupset Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:50
          O i tu masz sporo racji. Ja oraz moja wolna kolezanka tez trafilysmy na takich popaprancow, ktorzy postawia kawe i oczekuja rewanzu wiadomo w jakiej postaci. Wlasnie nie dawno rozmawialysmy o tym co za chore czasy nastaly. Zero kultury tylko coś za coś.
          • bufo.bufo Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 22:11
            A może po prostu takie typy przyciągacie? smile
    • aagnes Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:09
      A żona na utrzymaniu męża to co niby jest?
      • nota_bene0 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:16
        Nie hestem żoną, ale uważam, ze żona daje od siebue również pracę na rzecz domu życia rodzinnego. No chyba, że mylę się, bo się nie znamsmile
      • triss_merigold6 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:22
        To jest żona, a nie płatna panienka na godziny czy weekend.
      • baltycki Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 17:31
        > A żona na utrzymaniu męża to co niby jest?
        Podpowiesz?
        • nanuk24 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 28.07.15, 06:27
          Ona juz nie raz pisala, ze to prostytucja big_grin
          • dyzurny_troll_forum Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 28.07.15, 09:48
            nanuk24 napisała:

> Ona juz nie raz pisala, ze to prostytucja big_grin

Ohhh nie ma się co krygować. Zaczęło się to jakieś 40 - 60 tys lat temu od lepszego miejsca w jaskini, które mógł zorganizować wybrany samiec....
          • aagnes Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 28.07.15, 13:50
            raczej darmozjad
    • chipsi Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 12:24
      Trochę mnie to bawi. Jak chłop funduje babie wakacje, ciuchy czy drinki za seks to się to nazywa k.restwo. Jak robią to samo ale najpierw pójdą do odpowiedniego urzędu to się nazywa małżeństwo.
      • semihora Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 17:03
        Jakąś dziwną wizję małżeństwa masz...
        • chipsi Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 28.07.15, 11:27
          Ojej big_grin
    • upsetupset wakacje za seks 27.07.15, 13:25
      polska.newsweek.pl/w-newsweeku-sponsoring-w-wakacje-czyli-wakacje-za-seks-,artykuly,367162,1.html
      Może to ten artykuł?
      Trochę żal mi mimo wszystko kobiet. Myślę, że to bieda powoduje takie zachowanie. Kobiety gdzieś chcą się na chwilę wyrwać ze swojego szarego świata. I potrafia agłuszyć sumienie, że przeciez one nie są prostytutkami, bo nie oddają się na rogu ulicy za pieniądze.
    • lady-z-gaga Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 17:13
      nawet za dobroduszność seksem trzeba płacić? straszne czasy big_grin
      a co to jest ta czysta postać seksu, przepraszam - sexu?
    • angeika89 Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 27.07.15, 23:36
      nota_bene0 napisała:

> Ostatni Newssweek zawiera artykuł o tym, jak polskie kobiety za wakacje, drinki
      > są w stanie znieść i zrobic wszystko, padają słowa-gwałt, hiv.

Tak, bo Polka to takie babsko że da się zgwałcić i zasiać sobie hiva byle wakacje fajne mieć...
      • dyzurny_troll_forum Re: Upadek obyczajów u polskich kobiet. 28.07.15, 09:44
        angeika89 napisał(a):

> Tak, bo Polka to takie babsko że da się zgwałcić i zasiać sobie hiva byle wakac
        > je fajne mieć...

Nie tylko. Potrafi również 36h w autobusie się kisić, żeby zrobić sobie zdjęcie z palmą na twarzowaksiążkę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka