Dodaj do ulubionych

A ja tam się cieszę ?

06.08.15, 11:44
Prezydent zaprzysiężony!
Wiem, ze nikt tu się nie przyzna do tego. Ale mnie to cieszy - idzie nowe, mam nadzieję lepsze, wierzę w to.
A.D wzbudza we mnie zaufanie, boję się tylko by nie próbowali go "sprzątnąć"
Obserwuj wątek
    • pade Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 11:52
      To się ciesz, na zdrowiesmile

ps. we mnie nie wzbudza zaufania, więc nie podzielam Twojej radości
    • ichi51e Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 11:58
      big_grin
      Duda jak JFK big_grinD
    • black.sally Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:00
      yhm.... zwłaszcza te jego wieczne składanie rączek....do przesady.
      nie jestem ani za PIS ani za PO... ale gdzie nie widze Dudy wiecznie w kościele czy z kościolem w tle.

Nosz k...wa
    • joanekjoanek Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:00
      Sprzątnąć go? W sensie, że Jaro miałby? hm, hm, no mocne, mocne.
      • gulcia77 Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:14
        Wiesz, jakby się tak zbiesił, to trzeba mieć jakiś plan B big_grin Hitler też sobie poradził z Rohmem i SA, a Stalin to już doszedł w takich czystkach do mistrzostwa.
    • mozambique Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:02
      Sprząta sie tego kóry cos znaczy

a Duda nic nie znaczył i nie będzie znaczyl - ot taki usmiechniety gładki manekin
      • marzeka1 Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:06
        mozambique napisała:

> Sprząta sie tego kóry cos znaczy
        >
        > a Duda nic nie znaczył i nie będzie znaczyl - ot taki usmiechniety gładki manek
        > in
        Piszesz jak dziecko skrzywdzone przez rodziców, którym nigdy nie powiedziano czegoś miłego. Zawsze za to mówili, że "nic nie znaczysz i zawsze taki będziesz".
        Za to (tak z racji wieku big_grin ) pamiętam wpisy odnośnie prez. Kwaśniewskiego (nie głosowałam na niego) , jak to strasznie miało być i był prezydentem 10 lat. Miał parę wpadek, ale ogólnie nie jest źle odbierany.
    • zlotarybka_1 Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:03
      Postanowilam sprobowac sie przekonac.
      Pamietam jak wybrano na prezydenta Kwasniewskiego, bylam zalamana. Potem bardzo mi sie podobal.
      Moze i Duda pokaze dobre strony. Sprobuje pozbyc sie uprzedzen.
      Ale nich tylko gdzies przemknie cien Jaroskawa albo jakiegos nuncjusza....
      Aha, i mam szczera nadzieje, ze nie spelni wyborczych obietnic.
    • iuscogens Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:09
      No to jesteśmy 2 na ematce smile
      Ja też się cieszę smile
    • ewa_mama_jasia Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:09
      Każde nowe daje nadzieję że może być lepiej. I ma szansę być. Nawet przez chwilę w to uwierzyłam. Ale jak widze pierwsze akcje wtedy-jeszcze-elekta to tracę nadzieję. Najpierw przez kilka dni roszczenia: a to nie ma gdzie mieszkać, a to brak pensji dla żony, a to nie ma gdzie urzędować, a to jego eurodoradcy stracili pensje. Zamiast zacząć to załatwiać z kancelarią premiera/prezydenta, leciał z tym do mediów. Potem, gdzie się nie pokazał, to msze, łapanie hostii, uroczystość w sanktuarium, zapowiedź zabrania obrazu z sanktuarium do pałacu prezydenckiego...... Teraz z kolei będzie jeździł po kraju. Niech sobie jeździ, na zdrowie, tylko czy to jest najważniejsze w pierwszych dniach urzędowania? Ważniejsze niż przekazanie obowiązków, zapoznanie się z najbliższymi pracami? Przekazanie tajemnic i szczegółów związanych z obronnoscia, dyplomacją itp.? Albo tak miałkie są jego poczynania, będą się koncentrować na oprawie (msze, spiewanie piesni itp.), albo media mu robią krecią robotę i pokazują głupoty zamiast porządnej pracy, która być może wykonuje.
      • iuscogens Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:13
        Hmmm, jesteś pewna, że to Duda leciał z tym do mediów?? Może przytocz jakaś wypowiedz jego wypowiedz na temat tych roszczeń z którymi leciał do mediów, np. na temat pensji dla żony, bo zupełnie nie kojarzę.
        • ewa_mama_jasia Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:23
          Sam może się nie wypowiadał. W końcu jemu nie bardzo wypada. Ale wypowiadali się jego współpracownicy, przyszli podwładni. Pozwolisz że nie będę szukała linków bo mi się nie chce. Jeśli nie byłoby mu to na ręke, jeśli nie życzyłby sobie takich "przecieków", zarządziłby / poprosiłby o ciszę w tej sprawie. Media same się nie dowiedziały, jeśli ktoś im nie powiedział. A nawet jeśli taki czy inny dziennikarz miał przebłysk jasnowidzenia że przyszły prezydent nie ma gdzie urzędować, mieszkać a jego zona nie ma pensji / składek, to przy ciszy w eterze na ten temat natknąłby się na mur milczenia. A nie na ochocze komentarze ludzi związanych z PiS. Tak, tak, wiem, prezydent nie jest członkiem PiS.
          • iuscogens Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:38
            Jasne, że nie musisz szukać, ale wydaje mi się, że wiele byś nie znalazła bo podejrzewam, że łączą Ci się w całość różne artykuły i robisz z tego "latanie Dudy do mediów".
            Np. jeśli chodzi o pensję dla żony to ja kojarzę, że ten temat poruszyła Jolanta Kwaśniewska a potem rzeczywiście ruszyło trochę artykułów na ten temat. Tylko, że z tego nie wynika, że Duda (ani nawet jego podwładni) latali do mediów, żeby się poskarżyć, że żona nie będzie miała pensji.
            • ewa_mama_jasia Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 13:10
              Tak, chodzi mi o całokształt. O roszczeniowość w mediach (media same tego nie wymyśliły, ponadto na ten temat wypowiadała się nie tylko Kwaśniewska ale politycy z PIS), o pokazywanie jego działań z perspektywy nadmiernej aktywności kościelnej (podnoszenie hostii, zapowiedź zabrania obrazu do pałacu prezydenckiego) i obyczajowej (pomnik smoleński stanie), z pominięciem jego działań merytorycznych. Skoro ktoś (no dobra, niech Ci będzie że nie Duda, media same wymyśliły że pałacyk mu potrzebny do pracy) podniósł temat jego pracy merytorycznej (ma się spotykać z gośćmi, ma opracowywać projekty ustaw itp.), to jakoś mało o tej pracy społeczeństwo się dowiaduje. Za to dowiaduje się, ze najbliższe miesiące prezydent będzie jeździł po kraju. Po co? Spotykac się ze społeczeństwem. Niech się spotyka, ale najpierw moze niech przejmie obowiązki. To nie jest zmiana pracownika przy kasie czy tokarce. Tu potrzeba sporo czasu poświęcić żeby wejść w tę specyfikę. Zakładam, że wymaga to więcej wysiłku niż wzięcie dokumentów do autobusu i czytanie w drodze ze spotkania na spotkanie.
              I podkreślam - nie mam do niego zaufania, ale mam nadzieję że tylko zaczęło się kiepsko a będzie lepiej. Więc nie czepiaj się mnie za poszczególne słowa, bo ja jeszcze pisze w sposób w miare wywazony.
              • ksionzka Re: A ja tam się cieszę ? 07.08.15, 20:05
                ha ha, błagam. w tym wątku głupszej rzeczy nie czytałam. Ty tak serio? Gorzej niż 3 letnie dziecko.
    • edelstein Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:12
      Rozmowa:
      Ty kto jest w Pl prezydentem?
      Duda
      Kto?
      Duda
      A nie Komorowski?
      Nie,juz sie zmienilo
      Aha,wiesz co,ja ogladam tv i nigdy prezydenta Pl nie pokazuja,dlaczego?
      Yyyyy

No wlasnie dlaczego?
    • enita2 Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:12
      Wiesz kogo matką jest nadzieja?
    • antyideal Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:15
      opuncjafigowa napisała:
      A.D wzbudza we mnie zaufanie, boję się tylko by nie próbowali go "sprzątnąć"

He ? A poza tym wszyscy zdrowi ? suspicious
      • madi138 Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 14:45
        Jacek Kurski tez już dostrzegł ZNAK i nawet samego Mickiewicza w to wcągnął. Dla swoich miłośników Duda nie został wybrany przez naród, ale przez samą Opatrzność! Nic dziwnego, że złe moce bedą próbować go zniszczyć big_grin
    • mid.week Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:19
      Mnie nie cieszy żaden prokościelny, rozmodlowny polityk.
    • opuncjafigowa Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:19
      Zabawne jest to, że większa część ematek uważa za słuszne tylko to co sama sądzi big_grin
      • ola_dom Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:22
        opuncjafigowa napisała:

> Zabawne jest to, że większa część ematek uważa za słuszne tylko to co sama sądzi big_grin

A które nie?
      • baltycki Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:24
        A kto uwaza swoje poglady za niesluszne?
        • opuncjafigowa Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:28
          baltycki napisał:

> A kto uwaza swoje poglady za niesluszne?
          >

Chodzi mi o to, ze maja klapki na oczach sądzą, ze dobre/właściwe/słuszne jest tylko to co one robią/sądzą, a inni to debile big_grin
          • iwoniaw A ty oczywiście nie masz klapek, tylko 06.08.15, 12:31
            spoglądasz szeroko i przyznajesz często, że inni to bystrzaki, a tyś głupia i tępa?
          • kub-ma Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:38
            opuncjafigowa napisała:

> Chodzi mi o to, ze maja klapki na oczach sądzą, ze dobre/właściwe/słuszne jest
            > tylko to co one robią/sądzą, a inni to debile big_grin

Ty innych nie posądzasz o debilizm. Ty sięgasz głębiej ("sprzątnąć").
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:22
      Po raz kolejny pytam: a co to za różnica, kto jest prezydentem?
    • kub-ma "Sprzątnąć"? 06.08.15, 12:29
      Czyli np. co zrobić?
      • kawka74 Re: "Sprzątnąć"? 06.08.15, 12:32
        Poczekać, aż w listopadzie pojedzie do Dallas...? ;p
        • kub-ma Re: "Sprzątnąć"? 06.08.15, 12:36
          No nie wierzę, że ktoś może otwarcie coś takiego insynuować sad
          • kawka74 Re: "Sprzątnąć"? 06.08.15, 12:46
            Ano może. Zważ jednak, że nie jest to pierwsza (i nie ostatnia) teoria spiskowa z tamtej strony.
            • kub-ma Re: "Sprzątnąć"? 06.08.15, 12:54
              kawka74 napisała:

> Ano może. Zważ jednak, że nie jest to pierwsza (i nie ostatnia) teoria spiskowa
              > z tamtej strony.

Wiem, i choć brzmi to górnolotnie, jestem tym autentycznie przerażona.
        • gulcia77 Re: "Sprzątnąć"? 06.08.15, 12:56
          Wystarczy wystawa w "Zachęcie".
          • purchawkapuknieta Re: "Sprzątnąć"? 06.08.15, 14:02
            Musisz konkretniej, bo przerażone nie skumają, o co chodzi.
            • gulcia77 Re: "Sprzątnąć"? 06.08.15, 14:32
              Eeee tam, wszyscy mieliśmy historię. Jak się jej nie chciało uczyć, to już naprawdę nie mój problem big_grin
              • iwoniaw Re: "Sprzątnąć"? 06.08.15, 14:37
                Na razie to tylko purchawka insynuuje, że ktoś nie zrozumiał Twojego postu; pewnie myśli, że tylko ona załapała aluzję i chce się wypromować na intelektualistkę, biedaczka big_grin
                • gulcia77 Re: "Sprzątnąć"? 06.08.15, 14:46
                  Popatrz, a ja, naiwna, założyłam, że dziecko się połapie big_grin
                  • iwoniaw Re: "Sprzątnąć"? 06.08.15, 14:57
                    Naiwniara - myślałaś, że jak ty nie spałaś w podstawówce na lekcjach, to i inni też wink
    • oqoq74 Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:32
      I po co to? Tak trudno się powstrzymać od pisania głupot?
      > A.D wzbudza we mnie zaufanie, boję się tylko by nie próbowali go "sprzątnąć"

• landora Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:33
      A ja nie. I jestem przerażona wyborami do sejmu.
      Jesten przekonana, że idzie stare, znane, i gorsze.
      • liliawodna222 Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:41
        landora napisała:

> A ja nie. I jestem przerażona wyborami do sejmu.
        > Jesten przekonana, że idzie stare, znane, i gorsze.

No właśnie... Też mam takie przeczucie sad
    • liliawodna222 Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:36
      A ja nie.
    • asia_i_p Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:40
      Nie cieszę się ani nie martwię. Życzę mu jak najlepiej, bo musiałabym mieć własne interesy w dużym poważaniu, żeby mu życzyć źle.
    • lusitania2 Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 12:53
      opuncjafigowa napisała:

> Ale mnie to cieszy - idzie nowe,

zaawansowany alzheimer - wyrazy współczucia dla rodziny.

>mam nadzieję lepsze, wierzę w to.

głupich mi nie żal

> A.D wzbudza we mnie zaufanie,

michalik, ty tutaj?
      Jak nie, podwójne wyrazy współczucia dla rodziny - nie dość, że alzheimer, to jeszcze rozdwojenie jaźnisad

> boję się tylko by nie próbowali go "sprzątnąć"

a po co się wysilać?
      Sami sobie z tym "sprzątaniem" świetnie radzicie. Tylko please - mniej niczemu winnych postronnych tym razem.
    • feel_good_inc Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 13:07
      opuncjafigowa napisała:
      > Prezydent zaprzysiężony!
      > Wiem, ze nikt tu się nie przyzna do tego.
      > Ale mnie to cieszy

Dlaczego? Jest tu sporo płatnych pisolubów, a i trochę autentycznie niepełnosprytnych. Po wyborach prezydenckich się uspokoiło, niedługo znów się zacznie.

> - idzie nowe,

Huh? Przecież Duduś sam zapowiedział, że nic nowego nie będzie, a wyłącznie powrót do kursu Zimnego Lecha.

> mam
      > nadzieję lepsze,

Tylko się nie nadziej.

> wierzę w to.

To akurat można wyleczyć.

https://i.imgur.com/P5ORDUK.gif
    • morekac Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 13:10
      >boję się tylko by nie próbowali go "sprzątnąć"

To znaczy kto miałby go sprzątnąć? wink
      • sanrio Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 13:25
        > To znaczy kto miałby go sprzątnąć? wink

no jak to - ruscy. Niech tylko poleci gdzieś rządowym samolotem
        • morekac Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 13:38
          Przecież będzie na razie odwiedzał powiaty czy gminy, a nie tam latał. I to do ruskich? Do Watykanu najszybciej.
          • sanrio Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 14:08
            co się odwlecze to nie uciecze!
      • madi138 Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 14:53
        ONI! Jednego prezydenta już przecież sprzątneli. Nic dziwnego, że prawica drży o swojego nowego prezydenta!
        • morekac Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 18:18
          Tak, z pewnością będą to ONI. (ścisza głos i rzuca trwożliwe spojrzenie).
    • gaskama Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 13:14

Możesz rozwinąć tę złotą myśl?
    • sanrio Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 13:15
      > A.D wzbudza we mnie zaufanie

a moje nie, zwłaszcza przez to gadanie o obniżeniu wieku emerytalnego i podniesieniu kwoty wolnej od podatku. Albo nie zdaje sobie sprawy czym to będzie grozić, albo tak po prostu populistycznie plecie, żeby pomóc PiSowi wygrać wybory.
      • sabina211 Re: A ja tam się cieszę ? 06.08.15, 13:27
        Cieszę się bardzo, choć każdego demokratycznie wybranego prezydenta darzyłabym szacunkiem. Ze względu na powagę urzędu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka