Dodaj do ulubionych

Potłuczona szybka w smartfonie

07.08.15, 09:09
Wczoraj pomimo, ze telefon był w kaburze,na skutek upadku
na podloge z wysokosci 50 cm. potlukla sie szybka. Telefon działa,jest na gwarancji.
Koszt wymiany to jakies 300 zl. Jak zglosic szkode, zeby mozna bylo
to zalatwic z gwarancji????
Ktos mi podpowiedzial, ze np oskarzyc psa, ze nadepnal, pchnal ze stolu itp.
Podpowiedzcie cos mądrego....
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 09:13
      Nie wydaje mi się, żeby rzucanie telefonem po podłodze (nawet z 50cm) podlegało gwarancji.
      Nie masz kasy - chodź ze stłuczonym, nie byłoby ci głupio ściemniać i zwalać winę na psa?
      • mynia_pynia Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 14:32
        Yyyyy... Zbiłaś ekran dotykowy? Bo nie wiem o co z tą szybką chodzi?
      • gogologog Re: Potłuczona szybka w smartfonie 08.08.15, 00:00
        > Ktos mi podpowiedzial, ze np oskarzyc psa, ze nadepnal, pchnal ze stolu itp.

Ty z PO jestes?
    • ichi51e Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 09:16
      Gwarancja takich uszkodzen przewaznie nie obejmuje chyba ze masz cos w rodzaju apple protection plan. Jesli masz to czy pies czy czlowiek nikt sie pytac nie bedzie
    • peonka Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 09:16
      Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych, nieważne, czy ty rozbiłaś czy pies. Chyba ze masz dodatkowe ubezpieczenie?
    • gaskama Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 09:18
      Gwarancja standardowa NIE obejmuje uszkodzeń mechanicznych!!! Chyba, że wykupiłaś dodatkowe ubezpieczenie szybki. Wtedy nie ma znaczenia, czy zepsuł ją pies czy ty.
    • feel_good_inc To taki słaby trolling 07.08.15, 09:34
      jj0909 napisała:

Czy autentyczna głupota?
    • kanna Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 11:49
      Jeśli nie wykupiłaś dodatkowego ubezpieczenia od uszkodzeń mechanicznych, to zostaje Ci tylko szukanie nieautoryzowanego miejsca do wymiany szybki. Będze taniej.
      • vangie Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 13:00
        tylko do czasu az sie zepsuje i okaze sie, ze z powodu nieautoryzwanej naprawy gwarancja nie obowiazuje
    • kk345 Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 11:51
      To się uda tylko w przypadku, kiedy pies był w komplecie z telefonem, zakupiony w zestawiebig_grin
    • dziennik-niecodziennik Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 12:40
      na zwykłą gwarancję to nie zadziala.
      zadziała jak masz wykupione ubezpieczenie smartfona - wtedy tak, trzeba wskazac jako winowajcę osobę trzecią, jak powiesz że Tobie wypadl to nie uznają.
      • mariola233 Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 14:25
        Mojej córce zbiła się szybka w sklepie chcieli prawie 200 złoty,mąż na all zamówił szybke za niecałe 30 złoty i bez problemu wymienił,instrukcje można znaleźć na YT😊
        • pulcino3 Re: Potłuczona szybka w smartfonie 08.08.15, 02:09
          Mój nastolatek zrobił tak samo, 300 byłoby mi szkoda.
      • najma78 Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 14:56
        dziennik-niecodziennik napisała:

> zadziała jak masz wykupione ubezpieczenie smartfona - wtedy tak, trzeba wskazac
        > jako winowajcę osobę trzecią, jak powiesz że Tobie wypadl to nie uznają.

Jesli ma ubezpieczony to nie musi na nikogo wskazywac. Mi wypadl z reki i pekl, wymienili i o nic nie pytali. Ubezpieczony byl oczywiscie.
        • kk345 Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 15:06
          >Jesli ma ubezpieczony to nie musi na nikogo wskazywac.
          To zależy tylko i wyłącznie od zakresu ubezpieczenia, wszystko można wyczytać w OWU.
          • najma78 Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 15:20
            A to ktos ubezpiecza wylaczjac uszkodzenia dokonane przez siebie?
            • dziennik-niecodziennik Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 20:04
              jak sie nie doczyta to bywa różnie smile
      • rasowa_sowa Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 15:12
        dziennik-niecodziennik napisała:

> na zwykłą gwarancję to nie zadziala.
        > zadziała jak masz wykupione ubezpieczenie smartfona - wtedy tak, trzeba wskazac
        > jako winowajcę osobę trzecią, jak powiesz że Tobie wypadl to nie uznają.
        >

Naprawdę trzeba wrabiać biednego psa?
        Zajrzałam w pierwsze z brzegu OWU i jest tam tylko o wyłączeniu odpowiedzialności przy testach i eksperymentach. Nie ma nic o tym, że właścicielowi nie może wypaść z ręki, ale jego żonie już tak.
        • dziennik-niecodziennik Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 20:05
          no różnie bywa. czasem ubezpieczenie uznaje własną szkodą, czasem nie. szkode powstałą z winy osoby trzeciej uznają zawsze.
    • cosmetic.wipes Re: Potłuczona szybka w smartfonie 07.08.15, 15:32
      > Ktos mi podpowiedzial, ze np oskarzyc psa,

Jesli zwalisz na psa, to naprawią ci darmo.
      Ale uśpią psa.
      tongue_out
      • wioskowy_glupek Re: Potłuczona szybka w smartfonie 08.08.15, 10:10
        Takie myki to możesz sobie robić jak stracisz gwarancję bo masz zrootowany telefon i coś ci się popsuje. Wówczas wsadzasz do mikrofalówki, pada płyta główna i nikt ci nie udowodni że miałaś roota big_grin
        Z szybą to nie działa, na pocieszenie ci powiem, że mi pies naprawdę zjadł szybę w smartfonie, wymiana 700 zł...
        Szybkę na allegro kupisz tanio ale jeżeli jest ona jak w nowych smartkach zintegrowana z panelem dotykowym to łatwo uszkodzić i wymiana w serwisie "u wujka Mietka" kosztuje niewiele mniej niż w autoryzowanym.
    • malowanka06 Re: Potłuczona szybka w smartfonie 08.08.15, 12:17
      a na przyszłość screen protector polecam
      • wioskowy_glupek Re: Potłuczona szybka w smartfonie 08.08.15, 13:34
        To nic nie da jeśli pęknięcie było wywołane naprężeniem przy uderzeniu. Szkło hartowane prędzej. Jedynie dobrzy cover, mocno wystający i chroniący boki urządzenia.
      • jak_matrioszka Re: Potłuczona szybka w smartfonie 12.08.15, 13:29
        Co to jest screen protector?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka