07.08.15, 18:08
Czy macie osoby które za wszelką cenę starają się Wam wetknąć szpilę na forum?
Nękają? Urządzają wycieczki osobiste nawet w wątku o tym jak przyrządzić kurczaka (to tylko przykład oczywiście),nachodzą w innych wątkach?
Jak sobie radzicie z takim sympatycznymi osóbkami?
(cytat z wątku założonego przez gazeta_mi_placi na forum Psychologia)
A może same jesteście forumowymi stalkerkami, nie wiedząc o tym? Czy wiecie, że stalking to przestępstwo, za które grozi pozbawienie wolności do lat 3? smile
Obserwuj wątek
    • echtom Re: Stalking 07.08.15, 18:21
      Już (chyba) nie mam, a nawet jeśli tak, niespecjalnie mnie to rusza. Sama mogę podświadomie stalkować parę osób, które wyjątkowo działają mi na nerwy, ale chyba o tym nie wiedzą, bo jeszcze żadna mi tego nie wytknęła wink
    • froshka66 Re: Stalking 07.08.15, 20:08
      Czy macie osoby które za wszelką cenę starają się Wam wetknąć szpilę na forum?
      - nie wiem
      Natomiast ja przywiązuje dość duża wagę do spójności wypowiedzi. Kiedy w jednym wątku ktoś radośnie opisuje idylle z teściami i wzajemną długotrwałą miłość a 3 wątki później pisze , że teście to od zawsze były chamy i buraki bo dziecka nie chcieli przypilnować w ostatnią sobotę – to pewnie to wyciągnę i grzecznie zapytam – jaka jest prawda.

Nękają? Urządzają wycieczki osobiste nawet w wątku o tym jak przyrządzić kurczaka (to tylko przykład oczywiście),nachodzą w innych wątkach?

Jak ktoś w wątku o kurczaku robi wycieczki osobiste to palant a nie stalker,

Czy wiecie, że stalking to przestępstwo, za które grozi pozbawienie wolności do lat 3?
      To wszystko to nie stalking bo :
      złośliwe i powtarzające się nagabywanie, naprzykrzanie się czy prześladowanie zagrażające czyjemuś bezpieczeństwu
      Że ktoś ci dopiernicza za każdym razem jak cos napiszesz to twojemu bezpieczeństwu nie zagraża.
    • tatrofanka Re: Stalking 07.08.15, 21:08
      O jest jedna taka nawiedzona.
      Scielysmy się kilkakrotnie na emamie i forum rowiesniczym.
      Mieszkamy niedaleko i kiedyś proponowala mi spotkanie.
      Zignorowalam bo dziewczyna wydala mi sie dziwna.
      Po tych spieciach zmienila nick, zniknela z forum rowiesniczego i pojawila sie z nowym nickiem na ematce.
      Rozpoznalam od razu bo jest specyficzna.
      Napisała mi wczoraj ze za nia łaze, zeby na mnie uwazac bo jestem stalkerem smile
      Ze jej zazdroszcze smile
      No, ale ona jest chyba po prostu chora.
      Najgorsze ze uczy dzieci. M.in. syna znajomych-podobno ma wsrod rodzicow opinie "dziwnej".

W sumie mi jej mocno żal.
    • niemamharemu Re: Stalking 07.08.15, 21:10
      pl.wikipedia.org/wiki/Cyberstalking

Niektóre emamy sobie chyba nie zdają sprawy, że ta definicja ich dotyczy.

"Zachowania te obejmują również: fałszywe oskarżenia (...), gromadzenie informacji o pokrzywdzonym celem dręczenia."

Pasuje, prawda? suspicious
      • cosmetic.wipes Re: Stalking 07.08.15, 21:13
        Oho, węszę alter ego rosy big_grin
        • joa66 Re: Stalking 07.08.15, 21:23
          big_grin
        • rosapulchra-0 Re: Stalking 08.08.15, 09:12
          Lepiej sprawdź sobie węch.
    • yenna_m Re: Stalking 08.08.15, 08:39
      Mam i wygaszam.
      • cauliflowerpl Re: Stalking 09.08.15, 10:30
        O, a właśnie miałam pytać już kilka razy....
        Jak się "wygasza"?
        • kropkacom Re: Stalking 09.08.15, 10:33
          Jeśli nie jesteś cały czas zalogowana na forum wygaszenie nic nie da. W ustawieniach chyba.
          • cauliflowerpl Re: Stalking 09.08.15, 10:55
            Już znalazłam, dzięki.
    • rosapulchra-0 Re: Stalking 08.08.15, 09:05
      U mnie jest kilka. Baltycki, cosmetic_wipes, araceli, lipcowa, wc, morgen, tris, gazeciarz, tak_to_nowy_nick i jeszcze kilka innych osób się znajdzie. Kolejność przypadkowa. Niezmiennie na ten sam temat, niezmiennie z tą samą zjadliwością, satysfakcją dokopania i na tym samym poziomie hejtu. Doborowe towarzystwo jednym słowem.
      • cosmetic.wipes Re: Stalking 08.08.15, 09:22
        big_grin
        • yenna_m Re: Stalking 08.08.15, 09:24
          Po kij kopać się z koniem big_grin Wiesz jakie miłe jest to forum po wygaszeniu psychofanów? Aż przyjemnie się czyta big_grin
    • niemamharemu Re: Stalking 09.08.15, 09:18
      Dobra, emamy stalkerki i hejterki, które ujawniłyście się w tym wątku,
      Co Wami kieruje, gdy dokuczacie takim osobom?
      Czego oczekujecie od osób, za którymi łazicie i gdy widzicie ich wpisy to klawiatura swędzi, żeby dowalić?
      Mają Was za coś "przeprosić"??? A jeśli tak, to za co?
      Czy Waszym celem jest po prostu pozbycie się ich z forum?
      A nawet, jeśli - jak twierdzicie - są to osoby z problemami psychicznymi, to czy sądzicie że Wasze wpisy w jakikolwiek sposób pomogą tym osobom?
      I jak świadczy o Was takie ujadanie? Czy nie jest poniżej Waszej godności produkowanie coraz to nowych wpisów na temat tych osób?
      Jeśli te osoby są tak bardzo "poniżej" Was, jeśli Wam "ich żal", to po co się produkujecie? To nie świadczy najlepiej ani o Waszej konsekwencji, ani o poziomie człowieczeństwa...
      Zalewacie się negatywnym emocjami, nie szkoda Wam zdrowia?
      Poza tym istnieje coś takiego jak karma.
      Ile razy przy otwieraniu forum pokazało Wam się ostrzeżenie "oj, za dużo Cię kasujemy - poczytaj Netykietę"?
      Czytałyście ją kiedyś?
      • konwalka Re: Stalking 09.08.15, 09:56
        przez chwilę miałam
        kompletna debilka, az do granicy mojej masochistycznej fascynacji
        wygaszam i juz po bólu
        poza tym mam wygaszonych kilka osób, które sa po prostu męczące w odbiorze
    • kropkacom Re: Stalking 09.08.15, 09:59
      To się fan nazywa na forum. big_grin Tak, mam.
    • mynia_pynia Re: Stalking 09.08.15, 10:14
      A ty wiesz, że coś musi to mieć z potrzeba wiedzenia wszystkiego w realu, przetrzepywanua komorek mezowi, dziecia, orientowania sie w sytacji materialnej wszystkich sasiadow. Poniewaz mnie w realu nie interesuje inwigilacja to też na forum nie śledze, kto co i jak. Ostatnio szukalam info w internecie o pewnym facecie i mialam duży dyskomfort psychiczny z tego powodu.
      • niemamharemu Re: Stalking 09.08.15, 11:45
        No właśnie...
        Czyli taka osoba "śledząca" ma coś z głową, nieprawdaż? Jak każdy stalker. To po prostu pewien szczególny rodzaj zboczenia, choroby psychicznej...
        Jak myślicie - co powinno się zrobić z takim forumowym stalkerem?
        • rosapulchra-0 Re: Stalking 09.08.15, 12:33
          Moderatorki proponują wygaszenie i niereagowanie na te chore zaczepki. A same tną takie posty po prostu.
          • edelstein Re: Stalking 09.08.15, 19:13
            Nie tna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka