Dodaj do ulubionych

Splendid Isolation.

02.01.21, 11:59
Sorry, ale to jest metoda na zachowanie balansu umysłowego. Nie oglądać TVP i tych pisowskich załganych do szczętu ich otworów ustnych. Bo nie ma sensu wykitować na wskutek ciśnienia jakie to powoduje. Udar, zawał, temu podobne sprawy. Jednym słowem - wqrwienie.

Praktykuję to od dawna. Jeszcze wtedy, kiedy TVP udawała obiektywną za rządów PO-PSL. Wyłączyłem też komutowany telefon, bo okropny był stalking tzw. medyków dbających o nasze zdrowie. Dwa, trzy razy dziennie.

Wolę dyskretną komórę do komunikacji tylko z rodziną i przyjaciółmi. I taki mam plan na Nowy Rok.
Obserwuj wątek
    • borrka Fajno kombinujesz 02.01.21, 12:06
      Myślę, że pisim o to właśnie idzie.
      • haen2010 Re: Fajno kombinujesz 02.01.21, 13:11
        A co ja mogę? Pisać o tej swołoczy polskiej też mi się znudziło. Ostatni, parszywy sort solidaruchów kościelnych dorwał się do władzy i łupi państwo bez znieczulenia. Do spółki z Kościołem Rydzyka. Pod ochroną policji i służb tajnych i dwupłciowych.
        Co najwyżej wrzucić swój głos do urny, jeżeli nasza gowniana opozycja zadba o jego kontrolę i policzenie.
        • borrka Znałem kiedyś miłą Panią 02.01.21, 17:17
          I ona w stanie wojennym chadzając na manify, argumentowała:
          Jeśli nie ja, to kto?

I komunizm upadł, choć wydawało się, że nic nie możemy..
          Bierność jest cienka.
    • janadam59 Re: Splendid Isolation. 02.01.21, 17:20
      Tyle, że odnosząc się do brytyjskiego przykładu - trwało to sto lat i zakończyło się katastrofą I i potem II WŚ
    • bardzo.cicho Re: Splendid Isolation. 02.01.21, 17:37
      Telewizora już nie mam z 15 lat. Ale ostatnio przyszłam na dietę nisko informacyjną. I przemieszczam się po mieszkaniu z książką zamiast telefonu. Jest tyle ciekawych tytułów na mojej liście. W polityce na razie i tak nic się nie dzieje, a na forach zapasy zaszczepionych z nieszczepionymi.

Zastanawiam się, gdzie jest pies? Mam nadzieję, że ok. Zauważyliście?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka