lemasakr 09.08.15, 20:27 Czy te limity centy za m3 nie sa kosmicznie niskie? szukam naprawde skromnego lokum ale limity ceny za m3 nie pozwalaja na zakup takiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mynia_pynia Re: program MDM 09.08.15, 20:45 Myślałam, że o program satyryczny chodz . Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: program MDM 09.08.15, 20:58 Niskie? Raczej wysokie i mocno pompują ceny (jakbyś śledziła rynek na bieżąco, to byś wiedziała, że minimalna kwota za nowe mieszkanie magicznie się zmienia dokładnie wtedy gdy limit mdm). A jak najtańsze inwestycje są na poziomie MdM, to wiadomo, że te lepsze muszą być droższe i tak się toczy ten deweloperski biznes. "Taniość" to kwestia względna - u mnie w mieście limit to 5200/m^2. To bardzo dużo. Koszty budowy i zakupu działki są średnio o połowę niższe, czyli marża wynosi 100%. 5200 za metr kiepskiego mieszkania w najtańszej okolicy to bardzo dużo. Jestem bardzo ciekawa jak zareaguje rynek na rozpoczęcie MdM na rynku wtórnym. Odpowiedz Link Zgłoś
lemasakr Re: program MDM 09.08.15, 21:22 u mnie limit z wtornego to 3500/m3 podczas gdy byle kawalerka 27-30 m kosztuje 160 -180 tys... Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: program MDM 09.08.15, 21:36 Może szukasz w lokalizacji za dobrej na mdm. U nas program obejmuje mieszkania najtańsze z najtańszych. Nie wiem jak wśród "starych", wśród nowych w ramach mdm można nabyć mieszkanie na końcu świata z widokiem na śmietnik, windą za ścianą, sklepem pod sobą i sypialnią tuż przy wyjeździe do garażu. Kawalerki to najdroższe mieszkania z możliwych. W mojej okolicy używane chodzą za 5000/m, chociaż limit na rynku wtórnym to 4200. W bardzo podobnej cenie można kupić 2 pokoje w minimalnie gorszej lokalizacji. Trzeba poczekać aż zmiany w MdM ustabilizują rynek (to póki co nowość, mamy okres urlopowy, który nie sprzyja temu zjawisku). Odpowiedz Link Zgłoś
lemasakr Re: program MDM 09.08.15, 23:16 za dobra lokalizacja powiadasz? ja tylko chce miedszkanie wolne od menelstwa...naprawde tylko tyle Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: program MDM 09.08.15, 23:27 Ale MdM ma w nosie twoje preferencje. Sorry, taki klimat . Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: program MDM 09.08.15, 20:59 Jako pierwsze mieszkanie juz m3 ? hohoho, ja tam od kawalerki zaczynalam.... Odpowiedz Link Zgłoś