Dodaj do ulubionych

co na ścianę?

16.08.15, 20:57
Pokój dziecięcy długi i wąski jak wagon. Na podłodze znana wykładzina w ulice i samochody. Ściana po lewej pistacjowa, nie zastawiona meblami. Pytanie- co umieścić na tej ścianie, żeby nie była pusta? Dziecko 6 lat. Pomocy!
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: co na ścianę? 16.08.15, 21:00
      Półkę, mebel, plakat.
      • blue_romka Re: co na ścianę? 16.08.15, 21:02
        Żaden mebel. Chodzi mi o dekorację. Myślałam o naklejkach ściennych z piłką nożną, ale nie pasuje do tych aut na dywanie
    • e-kasia27 Re: co na ścianę? 16.08.15, 21:02
      Lustra, albo fototapetę z przestrzenią, żeby choć złudzenie zrobić, że pokój szeroki.
      • niektorymodbija Re: co na ścianę? 16.08.15, 21:47
        Ja lubie zostawić miejsce na twórczość dziecka-czyli tablicą korkowa/farbą magnetyczna itp.
        • kopiko-lol Re: co na ścianę? 16.08.15, 21:53
          Tablica jest dobrym pomysłem, a jak pokoj dlugi to moze jeszcze jakas fajna mapa świata /Polski. Jakies fajne poleczki. Wklej zdjęcie pokoju to moze łatwiej będzie podpowiedzieć.
    • koronka2012 Re: co na ścianę? 16.08.15, 21:58
      Naklejki - trzeba mocno uważać, żeby nie przesadzić, bo przy pstrokatej i wzorzystej wykładzinie i zielonej ścianie pogłębią tylko wrażenie chaosu. Musiałyby być mocno wyważone i w konwencji wykładziny.

dom.wp.pl/galeria.html?gid=16836922&kat=1036227&title=Naklejki-scienne-w-pokoju-dzieciecym-inspiracje&smqbzticaid=1156a5

Raczej uspokajałabym wnętrze (w którym zapewne jest masa zabawek) niż dokładała kolejne elementy.
      Możesz machnąć szeroki pas farbą tablicową.
      • blue_romka Re: co na ścianę? 17.08.15, 21:47
        > Naklejki - trzeba mocno uważać, żeby nie przesadzić, bo przy pstrokatej i wzorz
        > ystej wykładzinie i zielonej ścianie pogłębią tylko wrażenie chaosu. Musiałyby
        > być mocno wyważone i w konwencji wykładziny.
        >
        > rel="nofollow">dom.wp.pl/galeria.html?gid=16836922&kat=1036227&title=Naklejki-scienne-w-pokoju-dzieciecym-inspiracje&smqbzticaid=1156a5
        >

Dzięki za link, baardzo wezmę pod uwagę smile
    • kalina_lin Re: co na ścianę? 16.08.15, 22:40
      Jak masz znaną wykładzinę, to już wystarczy. Ona jest wystarczająco intensywna i pstrokata, zostawiłabym gładką, jasnoszarą ścianę. Ewentualnie nieduży fragment pomalowany farbą tablicową.
    • iwoniaw Re: co na ścianę? 16.08.15, 22:58
      Zostawiłabym tę ścianę w spokoju, zwłaszcza przy tak wzorzystej wykładzinie.
      • jola-kotka Re: co na ścianę? 16.08.15, 23:38
        Zapytaj swoje dziecko co chce jego pokój jego ściana a nie lasek Z forum.
    • minor.revisions Re: co na ścianę? 17.08.15, 00:03
      jeśli długi jak wagon, to bym wystylizowała ścianę na kilka okien pociągu i widok za nimi tongue_out
      • blue_romka Re: co na ścianę? 17.08.15, 21:39
        minor.revisions napisała:

> jeśli długi jak wagon, to bym wystylizowała ścianę na kilka okien pociągu i wid
        > ok za nimi tongue_out

Świetny pomysł. Muszę pomyśleć, czy nie za późno na to, ale może... Dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka