i.co.teraz99 24.08.15, 12:25 Gdzie najlepiej sprzedać rzeczy po dziecku /wózek + akcesoria/ i meble? Nie mam doświadczenia w tym temacie. Najprostrze wydaje mi się olx. Proszę osoby doświadczone o wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nevada_r Re: Olx, allegro czy komis 24.08.15, 12:42 Allegro. W komisie dostaniesz ułamek wartości, a poza tym raczej nie przyjmą tam wózka i mebli. Nie mam doświadczenia z olx, więc tu nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Olx, allegro czy komis 24.08.15, 13:20 wystawiłabym równocześnie na olx i allegro Odpowiedz Link Zgłoś
i.co.teraz99 Re: Olx, allegro czy komis 24.08.15, 13:35 A czy wysyłasz za pobraniem? Wystawiłam szafkę na olx, zadzwoniła pni, żeby wysłać jej kurierem za pobraniem na drugi koniec Polski. Nie zgodziłam się, zaproponowałam, że mogę wysłać, że po wcześniejszej wpłacie na konto. Był wielki foch. Bo podobno zawsze tak się robi. Czy słusznie? Nie znam osoby, obowiałam się, że nie odbierze i szafka wróci do mnie ma mój koszt. Nie wiem jakie obowiązują standardy przy tego typu transakcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
huexido Re: Olx, allegro czy komis 24.08.15, 14:12 Allegro. Z olx mam kiepskie doświadczenia, a może trafiałam na ludzi nierozumiejących treści ogłoszenia. Wystawiałam za konkretną kwotę, ktoś przyjeżdzał, a potem marudził o obniżkę ceny, zmianę warunków itd. Gdybym to wcześniej wiedziała, nie zgodziłabym się nawet na spotkanie. Przy pewnej cenie wolę oddać dalej w rodzinie/znajomych. Dlatego teraz jeżeli już to tylko allegro, porządny uczciwy opis i finito. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Olx, allegro czy komis 24.08.15, 14:20 nie wysyłam za pobraniem, jeżeli chodzi o takie duże rzeczy to w ogóle preferuję odbiór osobisty. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Olx, allegro czy komis 24.08.15, 14:25 przypuszczam, że kupująca chciała się w jakiś sposób zabezpieczyć i właśnie w tym wypadku zawsze proponuję transkację przez allegro-czy jako kupująca czy też jako sprzedająca. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Olx, allegro czy komis 24.08.15, 17:02 Gabaryty na olx, jak sie nie sprzedadzą, albo równoczesnie na Allegro z komisami nie mam doświadczenia, więc sie nie wypowiem nie wysyłam nigdy za pobraniem Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Olx, allegro czy komis 24.08.15, 23:19 kiedys sprzedawalam na allegro, teraz wszystko na olx bo nie ma prowizji. kazda rzecz sprzedalam bez targowania (sprzedaje po dziecku tylko chodliwe i markowe rzeczy), "propozycje" cenowe ignorowalam. Odpowiedz Link Zgłoś