Dodaj do ulubionych

Skinny fat

25.08.15, 18:10
natemat.pl/152617,na-ostatnim-zdjeciu-wazy-10-kilo-wiecej-niz-na-pierwszym-skinny-fat-kolejny-upadajacy-model-kobiecego-ciala Kolejna znana z Instagrama kobieta łamie stereotyp związany z ciałem. „Skinny fat”, czyli „chude grubasy”. Masa ciała w normie, za to poziom tkanki tłuszczowej jest zbyt wysoki. Zanna Van Dijk, dzisiaj trenerka, pokazała na przykładzie własnych zdjęć, jak można zmienić swoje ciało na lepsze… tyjąc.
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: Skinny fat 25.08.15, 18:25
      Patrzyłam na te zdjęcia kilka minut, i za chińskiego boga, nie widzę różnicy. Wyglądają jak zrobione jednego dnia, tylko inna pozycja i inne napięcie mięśni.

To katowanie się teoriami, ćwićzeniami, zawartością tłuszczu w ciele... Mam takie koleżanki. Potrafią słuchaczy zamęczyć opowieściami i pytaniami, głównie o to, czy widzimy jak się spasły na zmianę ze schudły, i na dowód pokazują wciąż ten sam wałeczek chudej skóry na brzuchu.

Tak, tak, skinny fat. Na tym pierwszym zdjęciu to fat... Nie miała mięśni, za to w środku ten tłuszcz, co by ją do zawału doprowadził... Paranoja.
      • angeika89 Re: Skinny fat 25.08.15, 19:21
        Ja też za bardzo różnicy nie widzę...
      • europadasielubic Re: Skinny fat 25.08.15, 20:29
        Też nie widzę różnicy. Zgrabna, szczupła tu i tu. Prawdziwie "chudy grubas" inaczej wygląda wink
        • little_fish Re: Skinny fat 26.01.20, 10:32
          A już myślałam, że to ze mną coś nie tak i się nie znam...
      • lauren6 Re: Skinny fat 26.01.20, 11:11
        Na pierwszym zdjęciu ma normalne piersi, na ostatnim miseczkę A. Poza tym żadnych różnic nie widzę. Sorry, nie poświęciłabym cycków dla równowagi w tkance tłuszczowej i mięśniowej.
      • mrs.solis Re: Skinny fat 26.01.20, 18:35
        Przykro mi, ale tego nie kupuje. Rowniez nie widze roznicy , a juz na pewno nie 10 kilogramowej.
        https://i.ytimg.com/vi/8PWKKygQC70/hqdefault.jpg
        Na przykladzie tej dziewczyny widac transformacje. Wazy o 7 kg wiecej, ale widac po udach i pupie ile przypakowala miesni.
        • ajr27 Re: Skinny fat 27.01.20, 00:08
          Ten tyłek to ona ma zrobiony a nie przypakowany.
          Kuriozalna ta moda na sztucznie dmuchane tyłki.
          • mrs.solis Re: Skinny fat 27.01.20, 00:22
            Spojrz na jej uda. Zeby tak je wytrenowac nie ma mozliwosci, zeby pupa nie urosla. Widzialam wielkodupne laski na silowni. Jak zobaczylam jak i z jakim obciazeniem one cwiczyly, to mi oczy wyszly. Gdybym sprobowala zrobic to co one to bym sobie kosci polamala.
            • ajr27 Re: Skinny fat 27.01.20, 02:00
              To prawda, uda ma jeszcze bardziej kuriozalne niż dupsko. To moda wylansowana przez Kardashiankę chyba? Rozumiem teraz tekst Cartmana z South Parku: ma dupę jak wielka miska waniliowego budyniu😀
              • mrs.solis Re: Skinny fat 27.01.20, 04:44
                https://i2-prod.mirror.co.uk/incoming/article10297309.ece/ALTERNATES/s615b/PAY-EXC-Kim-and-Kourtney-Kardashian-take-their-sexy-bodies-to-Mexico.jpg
                Gdzie ty na tym zdjeciu widzisz wytrenowane uda i posladki? To co ma Kardashianka to jakis rodzaj kalectwa.
    • kadfael Re: Skinny fat 25.08.15, 19:59
      No jasne 10 kg różnicy na pierwszym i ostatnim zdjęciu, na których wygląda identycznie...
      • ina_nova Re: Skinny fat 25.08.15, 20:15
        biorąc pod uwagę, że spaliła tłuszcz i zbudowała mięśnie, to kilka kg mogło jej przybyć, żadnej magii tu nie ma.
        • ira_08 Re: Skinny fat 25.08.15, 21:04
          Tak, 10 kilo mięśni se zbudowała. Na 1 zdjęciu mogła mieć więcej tłuszczu, ale nie uwierzę, że miała przekroczone kobiece normy.
        • evolene Re: Skinny fat 26.08.15, 08:53
          A gdzie ten tłuszcz na tym pierwszym zdjęciu? Dopatrzyć się nie idzie.
          • snajper55 Re: Skinny fat 26.01.20, 18:44
            evolene napisała:

> A gdzie ten tłuszcz na tym pierwszym zdjęciu? Dopatrzyć się nie idzie.

Może ma plecki smalcem posmarowane?

S.
    • barbibarbi Re: Skinny fat 25.08.15, 20:18
      Nie widzę absolutnie żadnej różnicy. Wygląda jakby wszystkie zdjęcia zrobiła jednego dnia. To po co były te ćwiczenia?
      • aska381 Re: Skinny fat 25.08.15, 20:22
        Jak to po co? Żeby mogła jeść jak koń wink
    • memphis90 Re: Skinny fat 25.08.15, 20:36
      Aha, i podobno na ostatnim zdjęciu waży 72 kg.... To ciekawe ile ma wzrostu- 1,90?
      • barbibarbi Re: Skinny fat 25.08.15, 20:45
        a no właśnie, też tak pomyślałam. Na moje oko to ona waży 55-60 przy wzroście 170-178. I to na wszystkich zdjęciach big_grin
        Ściema i tyle.
      • europadasielubic Re: Skinny fat 25.08.15, 20:49
        72? Chyba funtów big_grin
      • turzyca Re: Skinny fat 25.08.15, 22:01
        Według Google 1,82. Czyli ważąc 62 kilo miała BMI 18,7.
    • triss_merigold6 Re: Skinny fat 25.08.15, 21:17
      Nie widzę różnicy między zdjęciami. Niemozliwe żeby ważyła 72 kg.
    • lifehack Re: Skinny fat 25.08.15, 22:11
      jeśli ktoś nie widzi różnicy i jeszcze upiera się że laska nie może tyle ważyć, to w dupie był i g... widział, i na czym jak na czym, ale na pakowaniu się zupełnie nie zna.
    • madzioreck Re: Skinny fat 25.08.15, 22:22
      Ktoś chyba nie wie, co to "skinny fat".
    • echtom Re: Skinny fat 25.08.15, 22:36
      To teraz podnoszenie ciężarów jest na topie?
      • mrs.solis Re: Skinny fat 26.01.20, 18:46
        Nie wiem czy na topie, czy nie, ale ja osobiscie wole podnosic ciezary niz biegac.
    • thea19 Re: Skinny fat 25.08.15, 22:59
      zawsze mowilam, ze nei wazne ile sie wazy tylko jak wyglada. dla 90% osob - przecietnego wzrostu kobieta wazaca 60kg ma nadwage a 70kg to juz mega grubas. ta jest wyzsza niz przecietna ale 72kg i tak dla was brzmi niewiarygodnie. ps szczuplych a jednoczesnie tlustych osob jest na peczki. widac je szczegolnie dobrze na plazy.
      • madzioreck Re: Skinny fat 25.08.15, 23:04
        A ta kobieta ze zdjęć to w którym miejscu była "tłusta"?
        • thea19 Re: Skinny fat 25.08.15, 23:10
          a gdzie napisalam, ze tlusta? ja mowie, ze ludzie mentalnie sa ograniczeni i jak mowisz: babka wazy 70kg, to oni sobie wyobrazaja grubaske a jak pokazesz, to nieeeee, ona na pewno tyle nie wazy. za chiny im nie przyjdzie do glowy, ze mozna byc bardzo szczuplym przy takiej wadze.
          • emilymoo007 Re: Skinny fat 26.01.20, 11:32
            Ja mam 183cm wzrostu i przy 72kg i cwiczeniach na silowni mam 15% body fat. Ongis na Vitalii dla tzw.beki pokazalam zdjecie przy wadze nieco nawet wyzszej i zostalam jednoglosnie uznana za oblesna anorektyczke. Po prostu ciezkie duze kosci, ale niski poziom tluszczu.
    • anika772 Re: Skinny fat 25.08.15, 23:42
      Szczerze mówiąc nie widzę różnic między zdjęciami. Pierwsze i trzecie ma różnić 10 kg?? Trudno mi w to uwierzyć.
      Cardio jest ok i ćwiczenia siłowe też są w porządku. Nie widzę powodu, żeby eliminować jedne i skupiać się tylko na drugich.
    • triismegistos Re: Skinny fat 26.08.15, 00:22
      womituję już tą obsesją na punkcie wyglądu, wagi i doskonałości, odniechciewa mi się na basen łazić jak to czytam...
      • ajr27 Re: Skinny fat 27.01.20, 02:05
        Pokolenie narcyzów, co się dziwić.
        W ogóle, jakim trzeba być pustakiem, żeby spędzać życie na drobiazgowym analizowaniu swojego ciała.
        Przed chwilą na grupie włosowej na fb jakaś laska dostała załamania nerwowego, bo fryzjerka podcięła ją 7 cm. Świat zwariował.
        • mlodydeniro Re: Skinny fat 27.01.20, 04:29
          W takim razie wszyscy kulturysci sa pustakami, bo licza sie idealne proporcje. Starozytni artysci tez byli pustakami, gdyż rzezbili rozne atletyczne sylwetki, z dużym naciskiem na "drobiazgi". Ja nie wiem skad w ludziach tyle zawisci, zazdrości itp. Ja jestem tolerancyjny i nic mi do tego, że ktoś dazy do doskonalosci fizycznej. Jego sprawa, na pewno z tego powodu bym sie nie wywyższał.
    • malwa51 Re: Skinny fat 26.08.15, 08:12
      W ktorym miejscu ona kiedykolwiek byla "fat"? Za skinnyfat uwazalam to (podpisane odpowiednio), tyle ze to dla facetow i troche z przymruzeniem oka.
      25.media.tumblr.com/tumblr_ma6hupzBcR1r30l77o1_1280.jpg
      • chlodne_dlonie Re: Skinny fat 26.08.15, 08:50
        big_grin

Dobre!!
        • chlodne_dlonie Re: Skinny fat 26.08.15, 08:52
          ..i nawet coś dla wielbicielek 'miśków' jest (Bearmode tongue_out) big_grin
          • chatgris01 Re: Skinny fat 26.01.20, 11:06
            chlodne_dlonie napisała:

> ..i nawet coś dla wielbicielek 'miśków' jest

Przeczytałam "wielbicielek maślaków" i popadłam w stupor big_grin
    • beataj1 Re: Skinny fat 26.08.15, 09:05
      Mnie już nic nie zdziwi po tym jak usłyszałam rozmowę dwóch pięknych i bardzo szczupłych dziewczyn o tłuszczu którego nie mogą się pozbyć. I co sprawiało że były głęboko nieszczęśliwe i życie niemalże nie miało dla nich sensu. ten straszliwy tłuszcz znajdował się na plecach w okolicach karku i tak nieco niżej pomiędzy lopatkami. To było bardzo konkretne jedno miejsce i przez to obie czuły się obrzydliwie i głęboko zastanawialy się jakie ćwiczenia lub trener na to zaradzi.
      Obsesja perfekcyjnosci to straszna rzecz tym bardziej że dziewczyny były śliczne i miały świetne figury.
      • mlodydeniro Re: Skinny fat 26.01.20, 09:36
        Zapewne dzięki tej perfekcyjnosci, bylo widac efekty. Ludzie bardzo dbajacy o wyglad np. kulturyści maja tak, że caly czas daza do doskonalosci i czesto nie dostrzegaja postepow i wydaje im sie, ze caly czas wygladaja prawie tak samo i maja wady.
        • asia261 Re: Skinny fat 26.01.20, 10:02
          Ale ściema. Te same zdjęcia. Ja niestety jestem takim przypadkiem,niby waga w normie, a nogi jakieś takie potężne, sam tłuszcz sad jak chudne to z twarzy a nóg trudno...
          • cauliflowerpl Re: Skinny fat 26.01.20, 10:10
            Wiem, że to stary wątek, ale...
            Ja "przytyłam" o 4 kilo mięśni.
            To widać jak cholera. Nie wiem, jakim cudem tej pani przybyło 10 kilo mięsa , na ostatnim zdjęciu widzę tylko lepiej umięśnione ramiona.
            • chatgris01 Re: Skinny fat 26.01.20, 11:04
              Może to dlatego, że pani ma 188 cm wzrostu.
              No i na nogach też widać trochę więcej mięśni.
              • cauliflowerpl Re: Skinny fat 26.01.20, 11:20
                Ach ok. Przy tak wysokim wzroście (i co za tym idzie, wagą wyjściową) to faktycznie inaczej się to rozłoży.
            • mlodydeniro Re: Skinny fat 26.01.20, 18:12
              Pewnie fake ale sa lepsze przyklady skinny fat.
      • 1matka-polka Re: Skinny fat 27.01.20, 11:49
        "straszliwy tłuszcz znajdował się na plecach w okolicach karku i tak nieco niżej pomiędzy lopatkami."

To jest garb, wdowi albo bawoli big_grin
    • 21mada Re: Skinny fat 26.01.20, 11:16
      Jeśli szczupła osoba jest skinny fat to jak nazwać grubą? Skinny fat to określenie używane przez grubych mające na celu zdeprecjonowanie tego ze ktoś jest szczupły. "Co z tego ze jesteś szczupła skoro nie jesteś umięśniona?" Jeśli kobieta jest i szczupła i umięśniona - co z tego skoro ma brzydka twarz? Ja jestem gruba ale mam piękna twarz. Jeśli kobieta jest i szczupła i ładna i umięśniona - pewnie jest głupia.
      No przecież nie może tak być ze ktoś jest szczupły, ładny i mądry kiedy ja jestem gruba!
      • chatgris01 Re: Skinny fat 26.01.20, 11:24
        No w końcu się mada przyznałaś, że jesteś gruba suspicious
        To wiele tłumaczy.
        • 35wcieniu Re: Skinny fat 26.01.20, 12:20
          Mada ma w zaleznosci od wątku albo piękne ciało ale dyskwalifikującą twarz dziecka, albo jest piękna na twarzy ale tlusta. Co zrobisz jak nic nie zrobisz.
        • 21mada Re: Skinny fat 26.01.20, 13:38
          Naucz się czytać ze zrozumieniem. 😗
          • chatgris01 Re: Skinny fat 26.01.20, 13:40
            Raczej naucz się pisać zrozumiale tongue_out
      • mlodydeniro Re: Skinny fat 27.01.20, 04:37
        No skinny fat, to po prostu nazwa dla zjawiska, ktore wczesniej nie bylo nazywane albo dostrzegane. W świecie social media mamy wszyscy dostep do wielu sylwetek i mozemy je porównywać. A druga sprawa, ze ludzie tacy sa, że czesto widzą idealną kobiete z wygladu, to pomysla, ze głupia. Każdy ma jakieś kompleksy i swoje przeżycia. Urody sobie nie wybieramy ale nic nie szkodzi na przeszkodzie, żeby pracowac nad tym, nad czym sie da.
    • grruu Re: Skinny fat 26.01.20, 11:31
      Poziom tkanki tłuszczowej za wysoki wobec czego? Norm medycznych, czy norm wymyślonych przez instadziunie?
      • mlodydeniro Re: Skinny fat 26.01.20, 18:10
        Kazdy ma prawo wybrac, jaka sylwetka mu sie podoba. Nie wiem, dlaczego w obecnych czasach preferowane sa takie, a nie inne sylwetki. Ja należę tez do tej wiekszosci, ktorej sie takie podobaja. No cóż, niski poziom tluszczu jest raczej na plus ze wzgledow zdrowotnych. Nie mam na mysli skrajności ale zdrową atletyczną sylwetkę. Chyba tez nie bez powodu tacy ludzie sa lepiej przystosowanii do wysilku, po prostu sa w lepszej kondycji i jest to przyjemne dla oka smile.
        • grruu Re: Skinny fat 26.01.20, 20:41
          Ale ok, niech Ci się podobają. Kwestia gustu. Tylko co innego powiedzieć "taka sylwetka mi się nie podoba" a co innego 'ta osoba ma tkankę tłuszczową niezgodną z normą".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka