Dodaj do ulubionych

Fat Shaming

07.05.23, 08:49
Zawstydzać czy nie zawstydzać. Oto jest pytanie.

Z zawstydzania nigdy nic wielkiego nie urośnie, oprócz tuszy. Jeśłi w życiu chcesz kogoś poprawić popraw najpierw siebie i pokaż pozytywne wzorce, a dwa przede wszystkim szanuj innych ludzi. Brak szacunku to poczatek wszelkiego zła miedzy ludzkiego.

ALe owszem, obżarsto nie jest chorobą tylko problemem moralnym. Nad apetytem ostatacznie trzeba umieć zapanować. Osobiście się trochę wstydzę ze tego nie umiałem .
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Fat Shaming 07.05.23, 09:02
      Z czasem zrozumiałem ze u samego zrodła problemów psychologicznych życiowych są wybrane wartości. Problem jednak w tym ze wszyscy chcą moralności uczyć innych a nie siebie i te tematyke wylano z kąpielą jako opresyjną w psychologii. A może specjalnie ją usunięto zeby ludzi wprowadzić w problemy. Bo akurat co do freudyzmu takie mam przypuszczenie.

STarożytni stawiali sobie pytanie jak żyć i znajdowali moralne odpowiedzi całkiem możliwe ze z ppdobnych przyczyn jak ludzie szukają tego w psychologi. Tylko wspolczesnie to całkowicie oddzieliliśmy. Jedno to moralność drugie to problemy życiowe. A nie widzi się związku miedzy jednym i drugim.

Jak człowiek ma widzieć jasno rzeczywistość i działać skutecznie jeśli ciagle klamie i zakłamuje swoją percepcje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka