Dodaj do ulubionych

Chodakowska "na raty"

02.09.15, 13:33
Jak myślicie - bedzie jakiś efekt ćwiczeń, niekoniecznie akurat z Chodakowska ale w tym typie - jeśli jedna sesje bede robić na 3-4 razy? Nie mam na raz 40-60 minut na cała sesje ale kilka razy dziennie tak po 10-15 minut wyskrobie jakos. Np 10 min koło 10 rano, potem kolejne 10 czy 15 koło południa i tak dalej?
Ma to sens? Pewnie jakiś ma bo zawsze lepiej zrobic cokolwiek niz zupełnie nic ale jak z efektami? Bedą jakies chociaż przybliżone do tego gdybym ćwiczyła za jednym razem całość? Myśle zeby ćwiczyć 3 razy w tyg tak na raty wlasnie, kiedy mam czas.
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Chodakowska "na raty" 02.09.15, 13:37
      znajdz sobie krótsze ćwiczenia. Jillian Michaels robi krótsze programy, ktore świetnie działają.
      • eve-lynn Re: Chodakowska "na raty" 02.09.15, 13:39
        Dzięki! Ktoś coś jeszcze poleci, jakieś wlasnie krótkie a skuteczne (i najlepiej bez wysiłku i obśmiala czekolady big_grin)?
        Jestem otwarta na propozycje wink
    • fin-dus Re: Chodakowska "na raty" 02.09.15, 13:52
      Dzisiaj się zgrzałam przy tym:
      www.youtube.com/watch?v=RRDtQ7Zmp6c
      To są dwie serie w jednym filmie. Jedna to trochę ponad 15 minut. Polecam inne filmy tego duetu, są nawet 10-minutowe
    • murwa.kac Re: Chodakowska "na raty" 02.09.15, 14:26
      Chodakowska tez ma krotkie, 6 - 10 min, programy. Powinny byc na yt.
      Na instagrami tez sporo takich krotkich cwiczen wrzuca.
    • cauliflowerpl Re: Chodakowska "na raty" 02.09.15, 14:30
      Na YT sa treningi Natalii Gackiej (Gacki?) na poszczegolne partie ciala
      www.youtube.com/user/OdchudzanieBezKitow
      Profil jest wprawdzie sponsorowany, ale treningi sa krotkie a potrafia dac w kosc. Robie ten na ramiona i dwukilowymi ciezarkami nie daje jeszcze rady zrobic calosci w tempie prowadzacej smile
    • aquella Re: Chodakowska "na raty" 02.09.15, 15:15
      nie będzie,żeby spalać tłuszcz musisz ćwiczyć nieprzerwanie ( tzn, aby szybszą pracę serca utrzymać) przez min. 20 min, oczywiście ideałem jest 40min bo wtedy metabolizm przyspiesza na kolejne 8 godzin, ale takie po 10 minut jest wg mnie bez sensu. Też polecam Jillian, ma różne opcje treningu - 3 poziomy ( np 30dayshred) w każdym ćwiczą dwie dziewczyny z tego jedna to opcja dla początkujących, przy tym chodakowska to amatorszczyzna przy której rozwalisz sobie kolana
    • 1matka-polka Re: Chodakowska "na raty" 02.09.15, 16:39
      Ja się zgrzałam wczoraj, malując budynek gospodarczy, cztery godziny bez przerwy, jutro powtórka. Wielokrotne wchodzenie na drabinę, wymachy rąk nad głową, dociskanie wałka w wykroku...
      • aquella Re: Chodakowska "na raty" 02.09.15, 19:29
        o tak potwierdzam malowanie ścian to kardio jak ta lala wink
    • crea.tura Re: Chodakowska "na raty" 02.09.15, 17:11
      wygooglaj kanał na YT blogilates. prowadzi go sympatyczna dziewczyna, filmików z ćwiczeniami jest multum, trwają od 5 do 20 minut. fajne są smile
      • 3-mamuska Re: Chodakowska "na raty" 02.09.15, 18:01
        Zupełnie bez sensu, ćwiczyć na 2/3 razy 10 minut plus prysznic ... To juz lepiej wstać wcześniej ciągiem poleciec raz prysznic i z głowy. Najlepsze efekty z rana na głodnego.
        • ewekub Re: Chodakowska "na raty" 02.09.15, 18:13
          A jeszcze przed ćwiczeniami powinna być rozgrzewka, a po - rozciaganie. Nie mają sensu te ćwiczenia na raty.
          Ja kiedyś coeziennie cwiczylam Skalpel 2 Chodakowskiej, który trwa ok 30 min, są to ćwiczenia z krzesłem - efekty były rewelacyjne.
          Teraz nie mogę się zmotywować uncertain
          • huexido Re: Chodakowska "na raty" 02.09.15, 20:06
            Dla mnie mają sens, bo każda aktywność kontra grzanie 4 liter na kanapie ma sens.
            Jeśli nie masz regularności i nie ćwiczysz, a zastanawiasz się czy wogóle zacząć to zacznij, może z czasem okaże się, że dasz radę wykroić więcej czasu i dłużej ćwiczyć. A już będziesz do przodu o to zdyscyplinowanie, bo trzeba dużo samozaparcia i motywacji żeby regularnie ćwiczyć.
            A co do długości i tego ile trzeba ćwiczyć - różne są opinie. Ja długo topiłam moje tłuszcze z 25 minutowymi programami z wyżej tu wspomnianą Jillian. A czasem w chwilach lenistwa robiłam po 2 tabaty czyli z rozgrzewką i rozciąganiem było ok 12 minut.
            Dla mnie i miało sens i przynosiło efekty.
            Poza tym nabierzesz sprawności, gibkości, zacznij, bo to jest najtrudniejsze😀
            • eliszka25 Re: Chodakowska "na raty" 02.09.15, 22:28
              sie podpisze! kazda aktywnosc jest lepsza od siedzenia na kanapie. najtrudniej jest zaczac i utrzymac regularnosc przez czas dluzszy niz 2 tygodnie. statystycznie tyle max wytrzymuja ludzie, ktorzy powzieli sobie postanowienie wprowadzenia jakiegos ruchu do codziennego trybu zycia.

osobiscie moge ci polecic strone trenerka.info, gdzie znajdziesz rozne cwiczenia. mnie najbardziej przypadl do gustu pilates. sa sesje treningowe dla poczatkujacych trwajace po ok. 15 minut razem z rozciaganiem, np. pilates dla poczatkujacych.

powtorze za przedpisczynia: zacznij i wytrwaj, a moze z czasem wykroisz wiecej czasu na dluzsze cwiczenia.
    • klamkas Re: Chodakowska "na raty" 02.09.15, 22:50
      Lepiej znaleźć dobrze skomponowane krótkie treningi (nie polecę, nie korzystam). Jasne, że lepiej się ruszać niż nie ruszać. Ale takimi rwanymi ćwiczeniami możesz sobie zrobić więcej krzywdy niż pożytku (np. wejście w środek treningu siłowego bez rozgrzewki).

Poszukaj krótkich, szybkich i dobrze skomponowanych ćwiczeń. I wydłużaj treningi w miarę możliwości.
      • 3-mamuska Re: Chodakowska "na raty" 03.09.15, 01:28
        sie podpisze! kazda aktywnosc jest lepsza od siedzenia na kanapie. najtrudniej jest zaczac i utrzymac regularnosc przez czas dluzszy niz 2 tygodnie. statystycznie tyle max wytrzymuja ludzie, ktorzy powzieli sobie postanowienie wprowadzenia jakiegos ruchu do codziennego trybu zycia.

Tak ale znaleść motywacje 3 razy dziennie zeby ruszyć tyłek jest ciężej niz raz. Zreszta chodakowska mowi nawet ćwiczyć 3 razy w tygodniu. Dla początkującego to wystarczy. Nie trzeba codziennie.
        My tu mówimy o zmarnowanym czasie na 3 prysznice w ciagu dnia czy zmiana ubioru...
        Zamiast wyskrobywac 3 razy dziennie po 15 minut lepiej wyskrobać raz 45 i darować sobie mycie 3 razy dziennie.

A po Chodakowskiej umyc sie trzeba, bo pot po dupie cieknie.

A jeśli autorka wątku ma na celu usiąść i podniesc nogę 20 razy, 20 razy rękę tak zeby sie nie spocić i funkcjonować dalej ,to żadne ćwiczenia.
        • 3-mamuska Re: Chodakowska "na raty" 03.09.15, 01:30
          Poczytaj o treningu interwałowym. Ostatnio naukowcy wymyślili trening 4 minuty.
          Ponoć przynosi świetne efekty.
    • anorektycznazdzira Re: Chodakowska "na raty" 03.09.15, 06:45
      zawsze lepsze cokolwiek, niż nic, ale jeśli chodzi o odchudzanie, to efektów za bardzo nie będzie, w każdym razie nieprędko. Tłuszcz spalasz dopiero po 20min ćwiczeń, bo organizm się dopiero przestawia.
      Z drugiej strony ćwicząc "cokolwiek" poprawiasz metaboolizm i jeśli tylko nie odjadasz (bo już tak ćwiczęwink ) to w dłuższej perspektywie może coś wskórasz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka