Dodaj do ulubionych

Urwał nać!

04.09.15, 15:27
Tfu tfu pierwszy tydzień roku szkolnego za nami. Był tak idiotyczny, że mam nadzieję, że wyczerpałam limit wpadek i błędów na najbliższe dwa miesiące co najmniej:
- kupiłam niewłaściwy podręcznik w antykwariacie bez zwrotów
- zgubiłam paragony z księgarni i antykwariatu, więc nie dostanę dofinansowania do podręczników w pracy
- młoda zgubiła kartkę z hasłem logowania do multipodręcznika, nową kartkę wydają na podstawie paragonu, patrz wyżej, ergo - muszę kupić nowy podręcznik
- złapałam gumę w rowerze, którym jeżdżę do pracy
- młodej szkolna torba jeszcze nie dotarła ze sklepu internetowego
- zardzewiał mi laptop i nie da się go już uratować
- w pracy zużyłam pół ryzy papieru i całą cierpliwość szefa na jedną 3-stronicową notatkę, bo ciągle robiłam literówki, przekręcałam nazwiska, nie zapisały mi się zmiany i tak dalej, i tak dalej.

Niech mnie ktoś przytuli...
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Urwał nać! 04.09.15, 15:32
      przy płaceniu kartą sklepy reklamację uznają na podstawie wyciągu z konta (jest nazwa sklepu, kwota) - może w przypadku księgarni też to działa ?
    • agni71 Re: Urwał nać! 04.09.15, 15:38
      tez jestem roztrzepana, ale, żeby aż tak?

trochę musisz się lepiej ogarnąć następnym razem, takie rzeczy, jak torba na czas, właściwy podręcznik, czy paragony to są rzeczy spokojnie do opanowania smile

• rosapulchra-0 Re: Urwał nać! 04.09.15, 15:43
        Co ty wiesz o roztrzepaniu..
    • rosapulchra-0 Re: Urwał nać! 04.09.15, 15:45
      Przytulam i bardzo dobrze rozumiem http://emots.yetihehe.com/3/uscisk.gifhttp://emots.yetihehe.com/3/uscisk.gifhttp://emots.yetihehe.com/3/uscisk.gif
    • asia_i_p Re: Urwał nać! 04.09.15, 15:47
      Przytulam.
      Z kwestią paragonów powalcz - czyli spróbuj uzyskać kopię paragonu w kasie sklepu. Czasem się da.
    • d.o.s.i.a Re: Urwał nać! 04.09.15, 15:56
      E, moglo byc gorzej. Pomysl sobie, ze mi w tym tygodniu ukradli torebke. Nie mam ani jednego dokumentu tozsamosci, poszlo wszystko: paszport, dowod, prawo jazdy. Nie mam ani jednej karty bankowej, nie moge wyplacic kasy, ani placic za nic, nie mam tokena zeby sie zalogowaac do banku, nie mam telefonu i wszystkich tokenow telefonicznych wiec nie moge sie zalogowac do pracy, zrobic przelewu w polskim banku, nic. Do tego ukradli mi karte na metro, bilet roczny na pociag, nie mam juz karty bibliotecznej, karty do Costy i ulubionych supermarketow, kart wejsciowych do pracy, ulubionej portmonetki i blyszczyka do ust, kluczy ani wisiorkow do nich zbieranych latami. Nic nie mam. Jestem gola i wesola. I w dodatku za granica big_grin
      • rosapulchra-0 Re: Urwał nać! 04.09.15, 16:46
        E tam, żyłam za granicą bez dokumentów ponad 3 lata.
        • kanna Re: Urwał nać! 04.09.15, 21:22
          >E tam, żyłam za granicą bez dokumentów ponad 3 lata.

No, ale nie każdy lubi hardkory, większość ceni spokój :p
    • sylwiam_m Re: Urwał nać! 04.09.15, 15:59
      Do uznania reklamacji paragon nie jest konieczny.
      • kk345 Re: Urwał nać! 04.09.15, 16:43
        kocianna nie pisała ani słowa o reklamacji.
    • dzoaann Re: Urwał nać! 04.09.15, 16:06
      Ostatnio mam podobnie. Ciagle o czyms zapominam i cos gubie. Dla mnie to nowosc, bo zazwyczaj jestem dobrze zorganizowana. Jakies braki, starosc, sama nie wiem...
      • bi_scotti Re: Urwał nać! 04.09.15, 16:23
        Zamiast przytulania sugeruje dobre lody ... tylko nie upusc tongue_out
        Zawsze mozesz sobie powiedziec, ze ludzie z wysokim IQ maja szczegolna sklonnosc do bycia absent-minded, wiec masz prawo big_grin Cheers.
        https://4.bp.blogspot.com/-2Xbq-4Y3pdQ/TgNL4AQ67cI/AAAAAAAAAtw/y9qZOAeadgg/s400/Ice-Cream-Cones.jpg
    • ewa_mama_jasia Re: Urwał nać! 04.09.15, 18:11
      Przytulam. Dla odmiany mojemu synowi póki co wszystko dobrze idzie, niczego nie zapomniał, kluczyka do szafki nie zgubił, do domu tez... Idąc do domu kupuje w piekarni bułeczki dla siebie i dla nas, rodziców.... Szkole chwali. Jak ostrzegam ze to początek i dopiero sie zacznie jak nauczyciele sie rozkręca to mówi że w tej szkole wszyscy nauczyciele są wymagający.
      A Ty zacznij szukac papierów, których na pewno w domu nie masz, np. rozwodowych. Na pewno znajda sie rachunki, faktury i inne. Tak samo mloda za chwile będzie czegos szukala to znajdzie login. Wszystko sie ulozy.
    • znowu.to.samo Re: Urwał nać! 04.09.15, 18:35
      jak ci zardzewiał laptop??? popowodziowy jakiś czy co???
    • natalie_rushman Re: Urwał nać! 04.09.15, 18:40
      Pomyśl, że jest już weekend i ... po prostu zresetuj się big_grin big_grin big_grin.
    • bergamotka77 Re: Urwał nać! 04.09.15, 18:43
      szczerze? obie jestesce mocno zakrecone, to raczej nie moje klimaty wink
    • beata985 Re: Urwał nać! 04.09.15, 22:06
      ehhhh, to ja się wkurzam, że niepotrzebnie zakupiłam drugi kpl. geografii, klasa jeszcze w zeszłym roku zaczynała więc trzebabyło zakupić. córka zapomniała i po ok 2 tyg. zauważyła...
      wchodzę przemiła z ogromnym usmiechem na twarzy i natrafiam na kartkę ZWROTÓW NIE PRZYJMUJEMY....
      Na szczęście przemiłe panie książki wzięły i wystawiły karteczkę za którą mogę zakupićinne podręczniki, na szczęście zostało cośdo uzupełnienia i mogę wykorzystać..
      a zawsze mogło byc gorzej..wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka