mama303 23.09.15, 12:31 i nic nie wie, że jest ona w Brukseli...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rol_nik78 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 14:11 Biedactwo, on chyba niezbyt wiele wie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 14:16 > Biedactwo, on chyba niezbyt wiele wie. szczególnie niekorzystnie ignorancja dudy prezentuje się na tle kompetencji i formatu osobowościowego minister Piotrowskiej - creme de la creme platformerskich intelektualistów Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 14:14 > i nic nie wie, że jest ona w Brukseli...... brawo! nareszcie! jednak nie ma ideałów wielomiesięczne szukanie haka na Dudę zakończone sukcesem. Po tej niesłychanej kompromitacji Dudy pis przerżnie wybory do zera, a w 2020 Biedroń zostanie prezydentem, będzie rządził dwie kadencje, a potem jego żona. Lubię te wasze opowieści... Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 16:14 tiszantul napisała: > brawo! nareszcie! jednak nie ma ideałów to że dla Ciebie Duda jest ideałem to nie znaczy ze dla wszystkim. Jak dla mnie skompromitował sie już parę razy a teraz to w ogóle już dał czadu. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 15:33 > i nic nie wie, że jest ona w Brukseli...... jest w Polsce, sama "Gazeta Wyborcza", główna krynica wiedzy "w tym kraju" o tym pisze. Proponowałbym na jakiś czas zrezygnować z wyrokowania, kto wie, a kto nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 15:55 Proponowałabym powrót na Frondę lub inny bliższy światopoglądowo ściek. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 15:57 Będę pod wrażeniem gdy wezwie Fotygę... Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 16:42 Ale ona nie jest w Brukseli... Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 16:52 kadfael napisała: > Ale ona nie jest w Brukseli... a kiedy wróciła? o której godzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
esme83 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 17:08 A to ważne? Bruksela to nie koniec świata, wrócić łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 20:08 ale pytanie, czy koniecznie Duda musi wzywać ją dzisiaj? Ma zostawić wszystko i leciec do Dudy?Po co robi szopkę? to z niewiedzy czy to gierka? Odpowiedz Link Zgłoś
esme83 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 20:16 Pewnie wiedział, że dzisiaj ma wrócić, wątpię, żeby kalendarz p. minister był pilnie strzeżoną tajemnicą. Ale nawet gdyby nie, to kompletnie nie rozumiem, w czym problem. Pojechała, to i wróci, jak wróci, to się spotkają. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 20:29 esme83 napisała: > Ale nawet gdyby nie, to kompletnie nie rozumiem, w czym problem. Pojechała, to > i wróci, jak wróci, to się spotkają. zobaczymy, poczytałam sobie, że zwierzchnikiem minister jest premier a nie prezydent. Wiec chyba sobie może ja nazapraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 20:30 A ja nie rozumiem dlaczego czepiacie sie Dudy, z tego co uslyszalam to ze strony Piotrowskiej byla opublikowana PUBLICZNA wiadomosc, ze nie przyjdzie. To takich rzeczy nie mozna zalatwic przez asystentow, umowic sie najszybciej jak sie to da bez informowania mediow? Kto tu sie tak naprawde awanturuje? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 20:33 asmarabis napisała: >To taki > ch rzeczy nie mozna zalatwic przez asystentow, umowic sie najszybciej jak sie t > o da bez informowania mediow? chyba żartujesz, to nie sa prywatne spotkania, oni mają obowiązek podawac do publicznej wiadomosci takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 21:35 chyba żartujesz, to nie sa prywatne spotkania, oni mają obowiązek podawac do pu > blicznej wiadomosci takie rzeczy. Serio maja obowiazek podawac publicznie proces umawiania sie na spotkanie? kto mial co wolne w kalendarzu i dlaczego mu nie pasowalo w terminie w ktorym ta druga osoba chciala???? Bo do tego doprowadzil obecny rzad, oczywiscie wszyscy chyba widza ze to przykrywka dla odwrocenia uwagi od wczorajszej HANBY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 22:07 asmarabis napisała: > Serio maja obowiazek podawac publicznie proces umawiania sie na spotkanie? kto > mial co wolne w kalendarzu i dlaczego mu nie pasowalo w terminie w ktorym ta dr > uga osoba chciala???? dokładnie bo to nie sa spotkanka prywatne i każdy obywatel ma prawo wiedzieć o terminach spotkań, tematach spotkań, powodach ew. odmów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 22:36 ale mnie nie obchodzi jak sie umawiaja i kiedy komu nie pasowalo, chce informacji kiedy sie spotkali i co ustalili... Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 24.09.15, 12:05 > ale mnie nie obchodzi jak sie umawiaja i kiedy komu nie pasowalo, Są ludzie, których obchodzi coś więcej niż cena pietruszki na bazarze i to dla nich informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 24.09.15, 17:21 > > Są ludzie, których obchodzi coś więcej niż cena pietruszki na bazarze i to dla > nich informacja. Ale takie rzeczy masz u siebie na pomponiku i pudelku, po co ci to samo w glownych wiadomosciach ogolnopolskich? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 24.09.15, 17:30 asmarabis napisała: > ale mnie nie obchodzi jak sie umawiaja i kiedy komu nie pasowalo ale mnie np. interesuje bo to tez o człowieku świadczy Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 24.09.15, 18:31 mama303 napisała: > asmarabis napisała: > > > ale mnie nie obchodzi jak sie umawiaja i kiedy komu nie pasowalo > > ale mnie np. interesuje bo to tez o człowieku świadczy Jakie o czlowieku, przeciez to kampania wyborcza z obu stron, lubisz jak toba tak manipuluja? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 24.09.15, 20:05 asmarabis napisała: > Jakie o czlowieku, przeciez to kampania wyborcza z obu stron, lubisz jak toba t > ak manipuluja? spoko, ja mam własne zdanie na temat Dudy czy Kopacz, także kto kiedy manipuluje. Ale żeby to zdanie sobie wyrobić lubię znać otoczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 24.09.15, 12:15 Bosz... Sednem tej sprawy nie jest, że o zaproszeniu mówią publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 17:15 Ale jak prezydent wzywa to ona nie ma obowiazku pilnie sie stawic nawet jak by byla w Australii? Rowerem nie bedzie jechac wiec w dwie godziny max moze byc na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 20:10 asmarabis napisała: > Ale jak prezydent wzywa to ona nie ma obowiazku pilnie sie stawic nawet jak by > byla w Australii? No właśnie nie do końca znam te zasady, czy musi ale jeżeli nawet to tym bardziej dlaczego Duda tak cuduje? Odpowiedz Link Zgłoś
esme83 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 20:22 Pewnie wziął przykład z Kopacz? Też go wzywała ;P (Nb. nikt wtedy nie pisał, że jak może go wzywać, przecież jest gdzieś tam i nie usłyszy albo nie zdąży przyjechać W czasach mediów to nie problem). Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 20:31 esme83 napisała: > Pewnie wziął przykład z Kopacz? Też go wzywała ;P alez głupoty piszesz! Kopacz nie może wzywać prezydenta, to on może wezwać ją i najlepiej poprzez rade gabinetową Odpowiedz Link Zgłoś
esme83 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 20:33 No to i Duda chyba ni powiedział "wzywam i ma się stawić", tylko ewentualnie poprosił o spotkanie, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 20:40 tak ślicznie poprosił to i ślicznie Piotrowska mu odmówi. Odpowiedz Link Zgłoś
esme83 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 20:42 Już mu odmówiła. Nb. ja nie słyszałam/czytałam tej wypowiedzi z zaproszenie, masz jakiś namiar? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 21:13 na stronie kancelarii jest wytłumaczone co Duda chce się nagle dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 17:26 Właśnie się zastanawiam, jak to jest. Czy naprawdę nalezy do kompetencji prezydenta rozliczanie ministra rządu? To wygląda jak wezwanie na dywanik i wydaje mi się paradne. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 17:30 co jest zlego w paradnym wezwaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 17:42 Zgodnie z konstytucją prezydent ma współdziałać z premierem i właściwymi ministrami. W sprawach szczególnej wagi powinien powołać Rade Gabinetową. Moim zdaniem, dużo lepiej wyglądałoby to, gdyby przed tymi uzgodnieniami spotkał się z premierem i ministrami i wtedy zostałyby omówione najważniejsze sprawy. A tak, zamiast porozumieć się na linii prezydent rząd, to jest cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 23.09.15, 20:13 oqoq74 napisał(a): > Moim zdaniem, dużo lepiej wyglądałoby to, gdyby przed tymi uzgodnieniami spotka > ł się z premierem i ministrami i wtedy zostałyby omówione najważniejsze sprawy. ależ oczywiście, powinien najpierw spotkać się a nie teraz cyrki robić. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Terenia Piotrowska 23.09.15, 21:04 Psiapsiółka Ewuni, Terenia Piotrowska, minister spraw wewnętrznych, katechetka z Bydgoszcza... Nowa bohaterka II PRL-u zwanego dla niepoznaki III RP. Terenia niedługo Bohaterem Związku Radzieckiego zostanie... Odmówiła spotkania Dudzie, temu reakcjoniście. By żyło się lepiej, by żyło się lepiej wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Terenia Piotrowska 23.09.15, 21:12 scher napisał: > Odmówiła spotkania > Dudzie, temu reakcjoniście. By żyło się lepiej, by żyło się lepiej wszystkim! no i bardzo dobrze, jej zwierzchnikiem jest Kopacz a nie Duda. Duda może sobie wzywać Sadurską Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Terenia Piotrowska 23.09.15, 21:27 mama303 napisała: > Duda może sobie wzywać Sadurską Reżimowym mediom znów udało się wzniecić wojnę polsko-polską pod flagą biało-czerwoną. Znów zwycięża strategia Tuska: walić w Dudę, walić w PIS, dzielić Polaków, niech się Berlin i Moskwa cieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Terenia Piotrowska 23.09.15, 21:35 scher napisał: > Reżimowym mediom znów udało się wzniecić wojnę polsko-polską pod flagą biało-cz > erwoną. Mediom? chyba Dudzie? Cyrki odstawia żeby zwrócić na siebie uwagę /bo ostatnio Polaków oczy zwrócone na Kopacz i rząd/ a wystarczy zajrzeć do konstytucji jakie się ma kompetencje jako prezydent.... Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Terenia Piotrowska 23.09.15, 22:22 mama303 napisała: > > Reżimowym mediom znów udało się wzniecić wojnę polsko-polską pod flagą biało-czerwoną. > a wystarczy zajrzeć do konstytucji jakie się ma kompetencje jako prezydent.... Teresa Piotrowska (zwana Terenią), kolaborantka, w latach 80. działaczka PAX-u, w stanie wojennym aktywistka PRON-u. Obecny zawód: psiapsiółka. Mama303, guwernantka prezydenta Dudy (z zawodu prawnika), nauczycielka prawa konstytucyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Terenia Piotrowska 23.09.15, 22:30 scher napisał: > Mama303, guwernantka prezydenta Dudy (z zawodu prawnika), nauczycielka prawa ko > nstytucyjnego. ja mogę go poduczyć czemu nie Właśnie taki z niego chyba prawnik jak z koziej.......a i doradcy rady nie dają. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 24.09.15, 11:45 Cyrku ciąg dalszy. - oświadczenie pani Sadurska Najbardziej rozbawiło mnie stwierdzenie, aby nie wciągać pana prezydenta w kampanię wyborczą, podczas gdy sam w kampanii wyborczej PiSu bierze udział. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 24.09.15, 17:55 oqoq74 napisał(a): > Cyrku ciąg dalszy. - oświadczenie pani Sadurska Ewa Kopacz ucięła głupie gierki Dudy i kazała Piotrowskiej się stawić. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 24.09.15, 18:28 mama303 napisała: > Ewa Kopacz ucięła głupie gierki Dudy i kazała Piotrowskiej się stawić. Chyba swoje głupie gierki. Nawet Cimoszewicz ją zjechał. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: komedia: Duda wzywa Piotrowską 24.09.15, 20:07 scher napisał: > Nawet Cimoszewicz ją zjechał. A nie no, jak Cimoszewicz to zupełnie insza inszość Odkąd Ty tak lewicy się słuchasz? Odpowiedz Link Zgłoś