kozica111 10.10.15, 07:02 freshfun.pl/img/1352/prof-legutko-quotmasakrujequot-kancelarz-merkel/# W sumie krótko ujął to co myśli wielu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krejzimama Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 07:36 Krótko? Pitolił i pitolił. Właściwie to nie wiadomo o co mu do końca chodzi. Legutko masakruje? Jego to zmasakrowali maturzyści z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 12:21 oczywiście że powiedział prawdę, zrozumieli inteligentni ... Odpowiedz Link Zgłoś
grrrrw Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 19:23 Teraz takie czasy, ze nawet minister nie może na dziecko krzyknac.. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 12:52 Niezwykły człowiek. Emanacja prawdziwej inteligencji. Dobrze reprezentuje nas Polaków w Europie. Przypomina się jego spot wyborczy: Co Polacy mogą dać Europie - Prof. Ryszard Legutko - Wybory 2014 Przypomina się też jego książka "Triumf człowieka pospolitego", dla mnie jedna z ważniejszych pozycji ostatnich lat, w sposób nowatorski dostrzegająca i opisująca procesy kulturowe zachodzące obecnie w Europie. Książka traktuje o podobieństwach między komunizmem i socjalizmem a liberalną demokracją. Człowiek socjalistyczny i liberalno-demokratyczny nie tylko nie mają pamięci, lecz z nią walczą, relatywizują jej przekaz. Oba ustroje wytwarzają - przynajmniej w warstwie oficjalnej wykładni ideologicznej - takie nastawienie do świata, dzięki któremu człowiek czuje się znacznie swobodniej niż kiedykolwiek w przeszłości. Zrzuca z siebie ogromną część związków lojalnościowych i zobowiązań, jakie go do tej pory pętały: religijne, obyczajowe, narodowe, środowiskowe, tradycyjne, autorytetowe. We współczesnym świecie w coraz większym stopniu bierze się w obronę rzeczy wulgarne, brzydkie i oburzające, które naturalnie określają aspiracje człowieka liberalno-demokratycznego, co ten coraz śmielej i z coraz mniejszym wstydem potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 13:34 No i znowu się z Tobą zgadzam, scher. "Niezwykły człowiek" Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 15:15 A co on powiedział? Bo ja wysłuchałam i przykro mi, żadnej treści nie usłyszałam. Usłyszałam tylko tyle, że pan usiłuje "błyskotliwie" naubliżać kanclerz Merkel, ale to trzeba w tym celu aż przez sześć minut generować z siebie silnie modulowany bulgot? Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 15:27 Naublizac??? Przeciez powiedzial moim zdaniem cos oczywistego. To Merkel wydaje decyzje, a nie np. Tusku, ktory pelni tam role czysto reprezentacyjna, czego nikt nawet nie ukrywa... A gdzie my jestesmy w unii, czy pod dominacja Niemiec i Francji? Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 15:29 joanekjoanek napisała: > A co on powiedział? nie udawaj, że nie zrozumiałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 15:54 jagienka75 napisała: > joanekjoanek napisała: > > A co on powiedział? > nie udawaj, że nie zrozumiałaś. Może nie udaje. "Triumf człowieka pospolitego" opisuje to zjawisko: ludzie przestają rozumieć treść. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 18:39 no niestety jednak najbardziej bolesne dla tego kraju było pozbywanie się polskiej inteligencji w czasie II WŚ i teraz odczuwamy jej brak w narodzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 20:41 Wszyscy powyżej usiłują zrobić to samo, co pan Legutko usiłował zrobić w stosunku do pani Merkel - ubliżyć interlokutorowi. Niuniusie, mam dla was smutną wiadomość - to trzeba umieć. Pan Legutko też nie umie, nawiasem mówiąc. Ale przynajmniej stara się ukryć miałkość intencji pod pustosłowiem. Cóż, każdy orze jak może. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 21:15 joanekjoanek napisała: > pan Legutko usiłował zrobić w stosunku do pani Merkel - ubliżyć Faktycznie nie rozumiesz treści wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 21:44 a ty mądra rozumiesz bo popierasz opcję oszołomów lub guru. A jeśli coś powiedzą to jest wg cibie genialne, ale niestey nie dla wszystkich co to słuchali Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 21:47 Na szczescie dla pozostałej chołoty jesteś ty Anusia Magda i jako ostatnia inteligentna wszystko rozumiesz i wiesz wiecej. Mój kwiecie złocisty, słońce narodu, jak Ci dziękować! Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: Brawo Legutko! 11.10.15, 13:37 , cudnie by nie rzec ...cudacznie Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 22:12 Na twoim miejscu przeredagowałabym swoją wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 21:58 6 minut bełkotu. Myśli 'wielu'? To znaczy ilu? Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 22:13 No jak to nie wiesz? Skoro tak myśli Kozica to znaczy że wszyscy tak myślą, no prawie wszyscy bo ten błąd statystyczny tylko przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Brawo Legutko! 11.10.15, 09:46 Jaki bełkot? Normalnie powiedział, jak jest. Wiadomo, że to niczego nie zmieni, ale trudno milczeć, kiedy coś jest nie tak. Btw. obserwuję ze zdumieniem Twoją woltę w kwestii imigranckiej - tak gardłowałaś przeciw, a teraz Ci się odmieniło ze strachu, że PiS wygra wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Brawo Legutko! 11.10.15, 09:55 echtom napisała: > Jaki bełkot? Normalnie powiedział, jak jest. Bełkot - zbyt dużo stwierdzeń niedookreślonych w stosunku do konkretnych faktów. > Btw. obserwuję ze zdumieniem Twoją > woltę w kwestii imigranckiej - tak gardłowałaś przeciw, a teraz Ci się odmieni > ło ze strachu, że PiS wygra wybory. Może jako jedna z nielicznych nie ulegam histerii i nie popieram zwalczania islamu katotalibanem? Kilku potencjalnych muzułmanów to naprawdę pikuś wobec tego co nas czeka ze strony wszelkich gnid, które wypełzły na fali tworzonej przez Was nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Brawo Legutko! 11.10.15, 10:07 Bo nam nie grozi islam tylko pislam. Tu nie powstanie ISIS, tu może powstać PISIS. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Brawo Legutko! 11.10.15, 10:13 No coż mozna Ci odpowiedzieć tym samym tekstem, ktorym raczyłas innych "pikające serduszko" Twoje wobec PO. Pikające serduszka w stosunku do zdjeć tonacych dzieci jestem w stanie zrozumieć, pomijając fakt, że byly w jakis tam sposób zmanipulowane, wowczas ogladający tego nie wiedzieli, więc ok, rozumiem ich wzruszenie. Ludzkie to. Ale, żeby "pikać" wobec jakiejkolwiek partii? A może to nie pikanie tylko murzyńska służalczość, cytując jednego z przedstawicieli tej partii. Szefowa powiedziała, że przyjmujemy, to przyjmujemy i juz sa cacy, pomimo, że wcześniej byli wcieleniem zła. Twoje wpisy o muzułmanach sie zachowały. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Brawo Legutko! 11.10.15, 10:18 fadilla napisała: > No coż mozna Ci odpowiedzieć tym samym tekstem, ktorym raczyłas innych "pikając > e serduszko" Twoje wobec PO. Nie głosuję na PO. Kłam sobie dalej na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
5venuss Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 23:10 A widzicie wredny usmieszek AM? Udaje idiotke, ze to ją bawi Odpowiedz Link Zgłoś