Dodaj do ulubionych

Brawo Legutko!

10.10.15, 07:02
freshfun.pl/img/1352/prof-legutko-quotmasakrujequot-kancelarz-merkel/#
W sumie krótko ujął to co myśli wielu...
Obserwuj wątek
    • krejzimama Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 07:36
      Krótko? Pitolił i pitolił. Właściwie to nie wiadomo o co mu do końca chodzi.
      Legutko masakruje? Jego to zmasakrowali maturzyści z Wrocławia.
      • anusia_magda Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 12:21
        oczywiście że powiedział prawdę, zrozumieli inteligentni ...
        • grrrrw Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 19:23
          Teraz takie czasy, ze nawet minister nie może na dziecko krzyknac..
    • scher Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 12:52
      Niezwykły człowiek. Emanacja prawdziwej inteligencji. Dobrze reprezentuje nas Polaków w Europie.

Przypomina się jego spot wyborczy:

Przypomina się też jego książka "Triumf człowieka pospolitego", dla mnie jedna z ważniejszych pozycji ostatnich lat, w sposób nowatorski dostrzegająca i opisująca procesy kulturowe zachodzące obecnie w Europie.

Książka traktuje o podobieństwach między komunizmem i socjalizmem a liberalną demokracją. Człowiek socjalistyczny i liberalno-demokratyczny nie tylko nie mają pamięci, lecz z nią walczą, relatywizują jej przekaz. Oba ustroje wytwarzają - przynajmniej w warstwie oficjalnej wykładni ideologicznej - takie nastawienie do świata, dzięki któremu człowiek czuje się znacznie swobodniej niż kiedykolwiek w przeszłości. Zrzuca z siebie ogromną część związków lojalnościowych i zobowiązań, jakie go do tej pory pętały: religijne, obyczajowe, narodowe, środowiskowe, tradycyjne, autorytetowe. We współczesnym świecie w coraz większym stopniu bierze się w obronę rzeczy wulgarne, brzydkie i oburzające, które naturalnie określają aspiracje człowieka liberalno-demokratycznego, co ten coraz śmielej i z coraz mniejszym wstydem potwierdza.
      • joa66 Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 13:34
        No i znowu się z Tobą zgadzam, scher. "Niezwykły człowiek" big_grin
        • nangaparbat3 Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 18:43
          big_grin big_grin big_grin
    • joanekjoanek Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 15:15
      A co on powiedział?
      Bo ja wysłuchałam i przykro mi, żadnej treści nie usłyszałam. Usłyszałam tylko tyle, że pan usiłuje "błyskotliwie" naubliżać kanclerz Merkel, ale to trzeba w tym celu aż przez sześć minut generować z siebie silnie modulowany bulgot?
      • afro.ninja Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 15:27
        Naublizac??? Przeciez powiedzial moim zdaniem cos oczywistego. To Merkel wydaje decyzje, a nie np. Tusku, ktory pelni tam role czysto reprezentacyjna, czego nikt nawet nie ukrywa...
        A gdzie my jestesmy w unii, czy pod dominacja Niemiec i Francji?
        • araceli Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 21:54
          Kto to jest 'Tusku'?
      • jagienka75 Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 15:29
        joanekjoanek napisała:

> A co on powiedział?

nie udawaj, że nie zrozumiałaś.
        • scher Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 15:54
          jagienka75 napisała:

> joanekjoanek napisała:
          > > A co on powiedział?
          > nie udawaj, że nie zrozumiałaś.

Może nie udaje. "Triumf człowieka pospolitego" opisuje to zjawisko: ludzie przestają rozumieć treść.
          • anusia_magda Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 18:39
            no niestety jednak najbardziej bolesne dla tego kraju było pozbywanie się polskiej inteligencji w czasie II WŚ i teraz odczuwamy jej brak w narodzie ...
            • joanekjoanek Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 20:41
              Wszyscy powyżej usiłują zrobić to samo, co pan Legutko usiłował zrobić w stosunku do pani Merkel - ubliżyć interlokutorowi. Niuniusie, mam dla was smutną wiadomość - to trzeba umieć.

Pan Legutko też nie umie, nawiasem mówiąc. Ale przynajmniej stara się ukryć miałkość intencji pod pustosłowiem. Cóż, każdy orze jak może.
              • scher Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 21:15
                joanekjoanek napisała:

> pan Legutko usiłował zrobić w stosunku do pani Merkel - ubliżyć

Faktycznie nie rozumiesz treści wypowiedzi.
                • alka7777 Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 21:44
                  a ty mądra rozumiesz bo popierasz opcję oszołomów lub guru. A jeśli coś powiedzą to jest wg cibie genialne, ale niestey nie dla wszystkich co to słuchali
            • iziula1 Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 21:47
              Na szczescie dla pozostałej chołoty jesteś ty Anusia Magda i jako ostatnia inteligentna wszystko rozumiesz i wiesz wiecej.
              Mój kwiecie złocisty, słońce narodu, jak Ci dziękować!
              • anusia_magda Re: Brawo Legutko! 11.10.15, 13:37
                smile, cudnie by nie rzec ...cudacznie
            • nickbezznaczenia Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 22:12
              Na twoim miejscu przeredagowałabym swoją wypowiedź. tongue_out
    • araceli Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 21:58
      6 minut bełkotu. Myśli 'wielu'? To znaczy ilu?
      • iziula1 Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 22:13
        No jak to nie wiesz? Skoro tak myśli Kozica to znaczy że wszyscy tak myślą, no prawie wszyscy bo ten błąd statystyczny tylko przeszkadza.
      • echtom Re: Brawo Legutko! 11.10.15, 09:46
        Jaki bełkot? Normalnie powiedział, jak jest. Wiadomo, że to niczego nie zmieni, ale trudno milczeć, kiedy coś jest nie tak. Btw. obserwuję ze zdumieniem Twoją woltę w kwestii imigranckiej - tak gardłowałaś przeciw, a teraz Ci się odmieniło ze strachu, że PiS wygra wybory.
        • araceli Re: Brawo Legutko! 11.10.15, 09:55
          echtom napisała:
          > Jaki bełkot? Normalnie powiedział, jak jest.

Bełkot - zbyt dużo stwierdzeń niedookreślonych w stosunku do konkretnych faktów.

> Btw. obserwuję ze zdumieniem Twoją
          > woltę w kwestii imigranckiej - tak gardłowałaś przeciw, a teraz Ci się odmieni
          > ło ze strachu, że PiS wygra wybory.

Może jako jedna z nielicznych nie ulegam histerii i nie popieram zwalczania islamu katotalibanem? Kilku potencjalnych muzułmanów to naprawdę pikuś wobec tego co nas czeka ze strony wszelkich gnid, które wypełzły na fali tworzonej przez Was nienawiści.
          • krejzimama Re: Brawo Legutko! 11.10.15, 10:07
            Bo nam nie grozi islam tylko pislam. Tu nie powstanie ISIS, tu może powstać PISIS.
          • fadilla Re: Brawo Legutko! 11.10.15, 10:13
            No coż mozna Ci odpowiedzieć tym samym tekstem, ktorym raczyłas innych "pikające serduszko" Twoje wobec PO.

Pikające serduszka w stosunku do zdjeć tonacych dzieci jestem w stanie zrozumieć, pomijając fakt, że byly w jakis tam sposób zmanipulowane, wowczas ogladający tego nie wiedzieli, więc ok, rozumiem ich wzruszenie. Ludzkie to. Ale, żeby "pikać" wobec jakiejkolwiek partii? A może to nie pikanie tylko murzyńska służalczość, cytując jednego z przedstawicieli tej partii. Szefowa powiedziała, że przyjmujemy, to przyjmujemy i juz sa cacy, pomimo, że wcześniej byli wcieleniem zła. Twoje wpisy o muzułmanach sie zachowały.
            • araceli Re: Brawo Legutko! 11.10.15, 10:18
              fadilla napisała:
              > No coż mozna Ci odpowiedzieć tym samym tekstem, ktorym raczyłas innych "pikając
              > e serduszko" Twoje wobec PO.

Nie głosuję na PO. Kłam sobie dalej na zdrowie.
              • fadilla Re: Brawo Legutko! 11.10.15, 10:25
                big_grin Już nie?
    • 5venuss Re: Brawo Legutko! 10.10.15, 23:10
      A widzicie wredny usmieszek AM? Udaje idiotke, ze to ją bawi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka