Dodaj do ulubionych

Trójmiasto-proszę o info

19.10.15, 10:14
Witam,
przez 3 tygodnie będę przebywać w sanatorium w Sopocie.
Mam pytanie do ematek z Trójmiasta - co polecacie w wydarzeń kulturalnych? Jakiś dobry spektakl? koncert? Gdzie pójść na smaczna rybę? Jakieś klimatyczne miejsce? Magiczne? Na 1 listopada nie zapalę znicza na grobach moich bliskich, jaki cmentarz wyjątkowy mogę odwiedzić? Gdzie mogę wybrać się w sobotę i w niedzielę ( do 100 km, jestem moblina) żeby zobaczyć coś superowego? ( Malbork za każdym razem odwiedzam, mam zaplanowane Wdzydze Kiszewskie, co jeszcze ?) Bardzo serdecznie już dziękuje za każdą podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • niktmadry Re: Trójmiasto-proszę o info 19.10.15, 10:32
      Spektakl - proponowałabym Teatr Muzyczny w Gdyni ale nie wiem czy z tak małym wyprzedzeniem można kupić bilety. Jeśli można to od razu proponuję spacer na Kamienną Górę (lub wjazd kolejką).
      Cmentarz - nie znam jakiegoś trójmiejskiego cmentarza na wzór Powązek - Znicz możesz zapalić w Gdańsku pod pomnikiem Trzech Krzyży, możesz na Westerplatte, w Gdyni na cmentarzu witomińskim możesz odwiedzić ś. p. Panią Cegielską a na cmentarzu na Oksywiu ś.p. panią Annę Przybylską.
      Co zwiedzić w okolicy? półwysep. szymbark. gdańską starówkę, gdyński Skwer Kościuszki, Kalwarię Wejherowską, Muzeum Emigracji (gdynia), oceanarium (też gdynia).... najlepiej kupić sobie jakiś przewodnik i poszukać tego co Cię interesuje.
    • dagbe Re: Trójmiasto-proszę o info 19.10.15, 10:48
      Polecam:
      * przedstawienia w Teatrze Muzycznym w Gdyni;
      * Centrum Edukacji i Promocji Regionu w Szymbarku (www.cepr.pl/);
      * pierogi w gospodzie "U Przyjaciół" w Wyczechowie;
      * karczmę "Stara Wozownia" w Lublewie (starawozownia.wix.com/karczma-lublewo);
      * molo w Orłowie (i tam Tawerna Orłowska);
      * bar "Przystań" w Sopocie.
      Ze smaczną rybką w Trójmieście to problem jest... Checz Rybacka w Borowie ma dobre opinie, ale ja tam osobiście nie byłam.
      Aktualnosci (w tym kulturalne) można znaleźc na lokalnym portalu Trojmiasto.pl

Pozdrawiam,
      Dagmara
    • mama_duzych_dzieci Re: Trójmiasto-proszę o info 19.10.15, 20:19
      dzięki serdeczne, może ktoś jeszcze coś wrzuci wieczorkiem?
      • mama_duzych_dzieci Re: Trójmiasto-proszę o info 26.10.15, 15:08
        Jestem już w Sopocie, od dzisiaj zaczynam turnus sanatoryjny, mile zaskoczona piękną pogodą i kolorami liści w parku. Cmentarz przy ul. Malczewskiego zrobił na mnie wrażenie, nekropolia w złotych tańczących liściach mieni się, urzeka dostojnością. Od jutro zabiegi, spacery, zwiedzanie, czytanie, leniuchowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka