20.10.15, 18:37
Potrzebuję rady emam, które jeżdżą na rolkach i się znają, bo ja nie rolkowa, miałam rolki na nogach dwa razy. Jeździłam na wrotkach i łyżwach, ale tam buty wyglądają zupełnie inaczej.

Wybrałam takie:

www.sklep-presto.pl/product-pol-46157-Rolki-regulowane-Baffies-Spokey.html
dla siedmiolatki, która na rolkach jeszcze nie jeździła. Umie jeździć na wrotko-rolkach.
Dobre takie będą, bezpieczne? A jeśli nie to dlaczego i czego szukać, na co zwracać uwagę?
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: Rolki 21.10.15, 11:35
      Naprawdę nikt nic nie poradzi?
      • mariken Re: Rolki 21.10.15, 22:58
        Hej, te rolki to sredni pomysl - zrazisz sie do tego sportu bardzo szybko... Z rolek niezlych a niezbyt drogich moge Ci polecic fila, ew k2, rollerblade, powerslide - sprawdz w sklepach internetowych (whitesport, bladeville etc) albo np w go sport czy decathlonie. Mozesz poszukac uzywek w dobrych cenach (linery, czyli buty wewnetrzne, czesto da sie dobrze wyprac). Jesli uzywasz fb to wejdz na grupy rolkowe, tam siedza specjalisci smile.
        • mariken Re: Rolki 21.10.15, 23:00
          Aaa teraz doczytalam ze to dla dziecka - tym bardziej warto zainwestowac w cos sensownego - w kiepskich rolkach jezdzi sie ciezko. Sa regulowane juniorskie rolki w tych sklepach internetowych - na pewno whitesport ma. I pamietaj o kasku!
          • minor.revisions Re: Rolki 09.02.16, 14:35
            Przede wszystkim ochraniacze na nadgarstki. Żeby się na rolkach walnąć w głowę to trzeba się mocniej postarać, a na rękach będzie lądować na początku regularnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka