Dodaj do ulubionych

Treetops 1 unit 1 test

21.10.15, 12:30
Czy kogoś dziecko jest juz po pierwszym teście z angielskiego do ksiazki treetops 1 i moze napisac czego sie spodziewać? Pani nastraszyla dzieci testem w piatek i syna juz boli brzuch zecon nic nie umie nie rozumie etc, pomóżcie wink
Obserwuj wątek
    • niktmadry Re: Treetops 1 unit 1 test 21.10.15, 12:34
      Ha ha Ty chyba nie znasz forum Ematka, że takie pytania zadajesz. Dziecko Ematki zawsze uczy się całego działu a nie pytań pod test.
      • zosiasamosia224 Re: Treetops 1 unit 1 test 21.10.15, 12:38
        Ćwiczymy slowka krótkie zdania ale szczerze mówiąc sama jestem ciekawa jsk ten wielki test moze wyglądać, w cw było pisanie co prawda kilka słów ale z użyciem liter których jeszcze nie znamy....
    • iwoniaw Wejdź sobie na tę stronę: 21.10.15, 13:04
      elt.oup.com/student/treetopsfunzone/level1/?cc=pl&selLanguage=pl
      i niech się dziecko pobawi grami do Unitu 1. Sprawdziany do tego podręcznika są na takim samym poziomie jak sam podręcznik i zalinkowane materiały do niego, nie ma co panikować.
    • ewa_mama_jasia Re: Treetops 1 unit 1 test 21.10.15, 13:19
      Będę złosliwa. Jeśli pani tak nastraszyła dzieci, że brzuch boli ,to powiedz dziecku, ze ten test ma pokazać, jak dużo pani udało się ich nauczyć. Do tego powiedz, ze dziecko ma 3 lata, żeby się oswoić z angielskim a nie 1,5 miesiąca. A przy okazji porozmawiaj z nauczycielką o metodach pracy z dzieckiem.
      • andaba Re: Treetops 1 unit 1 test 21.10.15, 13:25
        Treetops jest tak beznadziejny, że ja córce angielski odpuszczam, brat za nią zadania robi, bo ani ona, ani ja nie wiemy o co chodzi. Pani doskonale wie, że brat robi, ale jako że zamierza córkę własną za owego brata wydać, to tylko delikatnie napomyka, żeby dziecię zadania robiło samo. Ze sprawdzianów dostaje tróje, ja wiem, że ona na więcej i tak nie umie, bo talent do języków ma po mamusi, nie po bracie i sprawa angielskiego jest zakończona. Jak będzie musiała to się kiedyś nauczy, na razie nie musi.
        • ewa_mama_jasia Re: Treetops 1 unit 1 test 21.10.15, 13:42
          Pomijając poziom książki - zachowanie pani beznadziejne. To już bodajże trzeci wątek w podobnej sprawie (karygodnego zachowania anglistów, straszenia dzieci, wymagań ponad miarę) w ciągu ostatnich kilku dni.
          A u syna wczoraj na zebraniu zgodziliśmy się na propozycję nauczycielek (są dwie), żeby kupic samodzielnie ćwiczenia do angielskiego, bo te, które wydawnictwo zaoferowało szkole to nieporozumienie, strasznie okrojone wobec wersji z wolnego rynku. Aż dziwne, bo reszta podręczników "bezpłatnych" ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka