Dodaj do ulubionych

Ból w prawym boku

21.10.15, 16:40
Ból w prawym boku i w plecach- co to może być?
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Ból w prawym boku 21.10.15, 16:41
      Woreczek żółciowy lub wątroba.
      • sfornarina Re: Ból w prawym boku 21.10.15, 16:52
        Albo nerka, albo kolka z niewiadomoczego smile
        Niekoniecznie coś poważnego, ale warto sprawdzić.
      • naomi19 Re: Ból w prawym boku 21.10.15, 16:55
        Wątroba nie boli.
        • naomi19 Re: Ból w prawym boku 21.10.15, 16:58
          Jeśłi masz któreś z tych objawów:
          obrzęki wokół oczu, opuchlizna rąk, stóp, kostek; l pieczenie i bolesność w trakcie oddawania moczu;
          częstomocz, oddawanie moczu w nocy;
          ciemno podbarwiony, krwisty mocz;
          mętny mocz o ostrej woni przypominającej zapach amoniaku;
          bolesność poniżej żeber nienasilająca się podczas ruchu;
          podwyższone ciśnienie krwi.

www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/sygnaly-ciala/nefrolog-czyli-nerki-do-kontroli-niepokojace-objawy-chorob-nerek_35177.html

to obstawiam nerki

jesli nie to kregoslup lub jelita
          • sfornarina Re: Ból w prawym boku 21.10.15, 17:04
            Hahaha big_grin
            Naomi, jakby tak stawiało się diagnozy, to studiowanie medycyny nie byłoby lekarzom potrzebne.
            Przy kolce nerkowej możesz nie mieć żadnych z powyższych objawów.

W ogóle co za bzdura z tym obstawianiem, czy to pęcherzyk, czy wątroba, czy nerka, czy jelita, czy kij-jeszcze-wie-co. Żeby cokolwiek obstawić/ diagnozować nawet lekarzom potrzebne jest usg i badania krwi/ moczu.
            A boleć może również samo z siebie i nie mieć żadnych zdrowotnych konsekwencji i minąć tak samo szybko, jak przyszło.
            • hedna Re: Ból w prawym boku 21.10.15, 17:31
              Pęcherzyka żółciowego nie mam od jakiegoś czasu.
              Ostatnio miałam kłopoty z żołądkiem,biorę leki.Pobolewał mnie ten bok ze 2-3 miesiące temu,robiłam różne badania-wyniki dobre. Temperatura 37.1. I taka byle jaka jestemsad
              • cosmetic.wipes Re: Ból w prawym boku 21.10.15, 17:58
                Ból pleców okazał się być u mnie zapaleniem wyrostka robaczkowego.
        • rosapulchra-0 Re: Ból w prawym boku 22.10.15, 08:22
          Ale gdy puchnie np., to naciska na inne narządy i czuje się wtedy ból.
    • zona.pilota Re: Ból w prawym boku 21.10.15, 18:20
      ja to mam regularnie wręcz codziennie od ponad roku. Robiłam badania...mam nerwicę i hipochondrię, panicznie boję się choróbsad Do tego hashimoto choć pewnie to nie ma związku
      U mnie przechodzi gdy oddam gazy lub gdy się porządnie załatwię. Niestety do tego mam codziennie wzdęcia, diety eliminacyjne mi nie pomagają (rok bez glutenu, nabiału i innych alergenów)
      Myslę, że to jelito? po prawej str. jest jego zakręt i lubia się tam zbierać gazy. to teoria mojego lekarza, który robił mi gastroskopie, na USG nie wyszły żadne kamienie, wątroba OK, nerki badałam u urologa, też myslałam, że to nera
      nie wiem co to...czasami mam doła i lęki o zdrowie i wtedy jest gorzej,
      gdy mam lepszy nastrój i jestem mocno zajęta to nie odczuwam tak bardzo tych uwierań.
      • ida_listopadowa Re: Ból w prawym boku 22.10.15, 02:43
        To jest dokładnie ten zakręt jelita. Weź coś na przeczyszczenie i od razu ci przejdzie. Przy tych problemach to nie gluten jest do wyeliminowania a np jabłka, kalafior i czosnek.
        Wypróbuj dietę lekkostrawną wątrobowa i zobacz jak sie będziesz czuła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka