Dodaj do ulubionych

Halloween to lewacka moda

31.10.15, 16:06
Wydaje się niewinny, ale to to okultystyczne święto. Tolerowanie obchodzenia jego, podobnie jak legalizacji związków homoseksualnych, jest hołdowaniem satanizmowi laveyańskiemu.
Znam bezbożnych metalowców, którzy nie lubią genderu i organizacji LGBT i oni halloween nie obchodzą - halloween jest popularna wśród kosmopolitycznego lewactwa.
Obserwuj wątek
    • triismegistos Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 16:09
      Jóżek! Gratuluję, zacząłeś w końcu prowadzic życie towarzyskie! Ale żeby tak się zagazować, żeby być narąbanym o 16? Nonono... Przyznaj się, momenty były?
      • krejzimama Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 16:13
        Nagazować się o 16 to nie jest głupi pomysł. Wszystkie kebaby czynne.
      • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 16:17
        Nie moja wina, że jeden egzorcysta określił małżeństwo homoseksualna mianem sakramentu satanistów. Satanizm filozoficzny to nie czarne msze, ale pewna ideologia, oparta na hedonizmie i egocentryzmie.
        • triismegistos Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 16:20
          I ten hedonizm i egocentryzm motywuje ludzi do zawierania związków małżeńskich? Nie pij tyle z kaznodziejami big_grin Ale ty się nie wykręcaj, momenty były?
          • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 16:38
            Jakie k... znowu momenty? tongue_out
            A z księżmi jeszcze nie piłem, a szkoda, bo z chęcią bym poszedł na piwo z jakimś prawicowym księdzem o ciętym języku. W czołówce moich ulubionych publicystów jest co najmniej kilku kapłanów. tongue_out
            • kolter Re: Halloween to lewacka moda 02.11.15, 17:03
              wheels.of.steel napisał:

> Jakie k... znowu momenty? tongue_out
              > A z księżmi jeszcze nie piłem, a szkoda, bo z chęcią bym poszedł na piwo z jakimś prawicowym księdzem o ciętym języku. W czołówce moich ulubionych publicystów
              > jest co najmniej kilku kapłanów. tongue_out

jakies marzenia krypto gejowskie ....big_grin na piwo z facetem w sukience big_grin

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/12191836_751108664989356_3466563569860874893_n.jpg?oh=b871dc39dbdd2d54bebc9e7683828540&oe=56B58DEE
    • dobrochna00 Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 16:20
      Ja jestem mocno prawacka i zupełnie mi nie przeszkadza dzieciarnia biegająca w maskach i zbierająca cukierki. Nawet nabyłam już słodycze na ewentualną wizytę małych upiorów.
    • paloma_blauwinder Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 16:23
      Dobrze ci radzę, nie jedź do Wielkopolski na 11 listopada. Sprzedają tam całkiem smaczne rogate symbole satanistyczne, z halucynogennym nadzieniem. Zgorszysz się jak nic. Albo cię przerobią na lewaka i kosmopolitę. A co ty zrobisz w Wielkanoc jak teściowa ugotuje pogańskie symbole wyuzdania i rozpusty na twardo?
      • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 16:41
        Ja generalnie lubię bezbożność np. w muzyce i jeśli jest to bezbożność ultra męska, chuligańska, brutalna, to w kulturze mi pasuje. Jednak moda na halloween jest modna w laickich, lewicujących środowiskach i dlatego jest dla mnie taka odstręczająca. Obchodzenie halloween jest moim zdaniem również pewnym szyderstwem z szacunku dla zmarłych.
        • paloma_blauwinder Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 18:29
          Aaa, już czaję. Jeszcze trądzik, już braki w uzębieniu, a na głowie kapturek. Z kultury to najbardziej kulturystyka.
          • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 18:54
            Kulturystyka jest na pewno bezpieczniejsza od rozreklamowanego biegania, które może być tragiczne dla kolan i serca. Kulturę sobie cenię przede wszystkim heavymetalową, a heavy metal nigdy nie był specjalnie polityczny, czy lewicujący.
        • alka7777 Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 22:33
          a na czym polega to szyderstwo twoim zdaniem?? dzieci się cieszą bo przestraszyły dorosłych??
        • kotradykcja Re: Halloween to lewacka moda 02.11.15, 12:11
          " jeśli jest to bezbożność ultra mę
          > ska, chuligańska, brutalna, to w kulturze mi pasuje."

LOL big_grin

Obchodzenie halloween jest moim zdaniem również pewnym szyderstwem
          > z szacunku dla zmarłych.

Ależ Twoje zdanie może być jakiekolwiek. Masz do niego prawo smile To, że nie ma nic wspólnego z rzeczywistością to już inna sprawa, ale mamy wolny kraj, możesz myśleć co chcesz i nikt Cię z tego powodu na stosie nie spali wink
    • leanne_paul_piper Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 17:01
      oh yes, jestem lewakiem, kosmopolitycznym na dodatekbig_grin, ale uwielbiam halloween, już wczoraj byliśmy na nocy horrorów, a dziś robimy powtórkę z canal+ przy piwku i chipsach.
      Sorry, ale ja mam dość umartwiania się za życia, tych wszystkich świąt smutku i trwogi, tego dusznego klimatu stawiania pomników i nurzania się w cierpieniu i trwodze, bo przecież tylko cierpienie uszlachetnia. Więc ja tam wolę czerpać z tradycji amerykańskich, bo oni przynajmniej potrafią się bawić, czy to święto niepodległości czy halloween.
      • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 17:10
        Amerykanie to nieco inna kultura i ich zwyczaje nie muszą do nas pasować. Dla mnie dzisiejszy dzień to taka wigilia Dnia Wszystkich Świętych i mi by jakoś głupio było się bawić.
        P.S. Szkoda, że z tradycji amerykańskich (liberalnych, wolnorynkowych) nie czerpią nasi politycy, tylko wolą socjalne zwyczaje z Europy Zachodniej.
        • zofijkamyjka Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 17:24
          wheels.of.steel napisał:

> Amerykanie to nieco inna kultura i ich zwyczaje nie muszą do nas pasować. Dla m
          > nie dzisiejszy dzień to taka wigilia Dnia Wszystkich Świętych i mi by jakoś głu
          > pio było się bawić.

czyli Ty już dzisiaj płaczesz?
          • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 17:31
            Chłopaki nie płaczą, nie straciłem też ojca, matki oraz rodzeństwa, ale parę bliskich mi osób przedostało się mniej lub bardziej przedwcześnie na tamten świat i mam wybitnie refleksyjny nastrój.
            • triismegistos Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 17:49
              To idź na cmentarz i rozkwaś komuś nos. To będzie zgodne z polską tradycją (bo na cmentarzu), a jednocześnie będzie brutalne i chuligańskie. No, i ofiara może wezwać policję, więc masz dodatkowy bonusik miłego poczucia Cierpienia Za Poglądy.
              • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 17:59
                Jako człowiek o wysokiej kulturze osobistej jestem przeciwny bezpodstawnej agresji. Pisałem teraz o kwestiach kulturowych - undergrandowy satanizm może być pociągający, platformiany Nergal już nie.
              • zla.m Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 19:58
                Chyba nie wypada się śmiać w wigilię Dnia, ale nie mogłam się nie zaśmiać. Świetna rada big_grin big_grin big_grin
            • zofijkamyjka Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 18:39
              wheels.of.steel napisał:

> Chłopaki nie płaczą, nie straciłem też ojca, matki oraz rodzeństwa, ale parę bl
              > iskich mi osób przedostało się mniej lub bardziej przedwcześnie na tamten świat
              > i mam wybitnie refleksyjny nastrój.

to podążaj za swoim nastrojem a inni niech podążają za swoim.....
        • maadzik3 Re: Halloween to lewacka moda 01.11.15, 17:54
          To się nie baw ale innym nie broń! c wybór nie twój
          • jan.kran Re: Halloween to lewacka moda 01.11.15, 18:06
            Ja gdzies dzis przeczytałam ze księża pozwalaja ostatecznie brać dzieciom udzial wHalloween ale polecają przebieranie sie za Aniołki.
    • nickokazjonalny Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 17:28
      Halloween jest popularny zwłaszcza w Irlandii, Wielkiej Brytanii, Stanach, Kanadzie.
      • morekac Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 19:16
        Bo to stary celtycki zwyczaj,który wyjechał wraz z emigrantami do tychże krajów.
        • nickokazjonalny Re: Halloween to lewacka moda 03.11.15, 08:48
          Tak. Stary celtycki zwyczaj cakowicie aprobowany przez katolicki kościół Irandii, oraz chrześcijańskie (katolckie i protestanckie) kościoły Wielkiej Brytanii, Kanady i USA.
          Pisanie o "lewctwie" w związku z obchodami zakorzenionymi w chrześcijaństwie i umiejętnie wykorzystywanymi przez kapitalizm jest dowodem zidiocenia.
    • marychna31 Halooweenterror i haloweenrastia! nt 31.10.15, 18:00

• cosmetic.wipes Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 18:22
      Józefie, dziecko drogie, nie godzi się tak ludzi rozsmieszac w wigilię refleksyjnego i wymagającego skupienia święta.
      big_grin
      • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 18:50
        Ja po prostu przytaczam naukę Kościoła - tak się składa, że sporo czytam wypowiedzi, które od przedstawicieli Kościoła wychodzą. Księża to inteligentne bestie, często o niezłym piórze i choćby byli kapłanami tylko dla kasy, to czyta i słucha się ich z przyjemnością.
        • jolunia01 Re: Halloween to lewacka moda 01.11.15, 21:24
          wheels.of.steel napisał:

> Ja po prostu przytaczam naukę Kościoła - ... Księża to inteligentne bestie...

Podkreśliłam cłou zagadnienia. Pismo Święte dokładnie opisuje Bestię i ostrzega przed nią. Dostrzegłeś, o co chodzi KK.
    • mynia_pynia Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 18:58
      Obchodzimy, ba opowiadamy straszne bajki dziecku, mamy dynie powycinane, lampiony ze słoików w duszki , duszki z tacek papierowych i srajtaśmy wszystko na zewnątrz. Świeczki w szklanych świecznikach na tarasie, ogólne dom prezentuje się wyśmienicie.
      Polska - podwrocławskie zadupie.

• czar_bajry Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 19:31
      wheels.of.steel napisał:

> Wydaje się niewinny, ale to to okultystyczne święto. Tolerowanie obchodzenia je
      > go, podobnie jak legalizacji związków homoseksualnych, jest hołdowaniem sataniz
      > mowi laveyańskiemu.
      > Znam bezbożnych metalowców, którzy nie lubią genderu i organizacji LGBT i oni h
      > alloween nie obchodzą - halloween jest popularna wśród kosmopolitycznego lewact
      > wa.

I co w związku z tym?
      Moje dziecko ma super zabawę i twoja opinia lata mi kalafiorem.
      • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 19:39
        Jeśli jednak pozwalasz swojemu nieletniemu dziecku uczestniczyć w takich zabawach, to być może popełniasz bardzo ciężki grzech.
        Tutaj na forum jest taka jedna katoliczka, niegłupia w innych sprawach życiowych i z sukcesami życiowymi oraz zawodowymi, ale głosująca dla hecy na różne lewicujące partie, do tego twierdząca że każdy katolik może głosować zgodnie ze swoim sumieniem. Owszem, może. Tyle, że głosując na partię chcącą wprowadzić np. małżeństwa homoseksualne popełnia być może bardzo poważny grzech i nie wiadomo, czy uzyska od księdza tak od razu rozgrzeszenie.
        • alka7777 Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 22:37
          Tak ciężki grzech bo dzień wcześniej dziecko się przebiera i dostaje słodycze. Goń się na frondę i spadaj z naszego forum nawiedzony
        • hallbera.jarlakappi Re: Halloween to lewacka moda 02.11.15, 14:31
          hecy w to nie mieszaj ! tongue_out
    • kalina_lin Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 20:03
      >Wydaje się niewinny, ale to to okultystyczne święto

Nie wierzę w takie zabobony. Jak ktoś ma frajdę z wycinania dyni, niech się bawi na zdrowie.
      • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 20:11
        Poczekamy do sądu ostatecznego. tongue_out
        • kalina_lin Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 20:12
          Czekajcie. Nie wybieram się.
          • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 20:16
            Myślę, że Ciebie, mnie, czy kogokolwiek, nikt nie będzie się pytał o zdanie w sprawie, czy się chcemy wybrać, czy nie. tongue_out
            • kalina_lin Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 20:53
              Myślę, podobnie. Takie pytanie na pewno nie padnie.
    • kagrami Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 21:13
      Poza tym dlaczego na całym świecie mają być takie same święta? W USA nie ma Wigilii BN ani Wszystkich Świętych i komu to przeszkadza.. Oni (moi znajomi Amerykanie) nawet twierdzą że akurat 1 listopada to wspaniała tradycja..
      Mimo że to globalna wioska - nie powinniśmy przyjmowac wszystkiego bezmyslnie, szczególnie takich głupot jak Halloween. Na szczęscie moje dzieci to ominęło i tak jak ja mają to "świeto" - gdzieś smile
      Nie, nie daję nic tym oszołomom krążącym w głupich kostiumach po osiedlu.
    • asia_i_p Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 21:18
      A Żydzi, masoni i iluminaci?
    • inguszetia_2006 Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 22:26
      Witam
      Nie jest okultystyczne, to raczej Macdonald. Szkoda, że nie jest okultystyczne, bo można by tradycję druidzką kultywować masowowink A potem iść dalej i wrócić do naszych słowiańskich tradycji, że tak powiem - za ciosem. Trzeba szanować przodków, ich wiarę, wspomnieć o nich miło, w końcu płynie w nas "tamta krew". Nie ma żadnych zagrożeń moim zdaniem, raczej pożytki widzę. Chrześcijaństwo świetnie sobie radzi w świecie, nie jest zagrożone, ludzie też nie są zagrożeni Halloween, a raczej kultem pieniądza i takimi tam przyziemnościami. Czyli tak jak od wieków, ciągle to samo. Za mało ducha w duchu;-P
      Pzdr.
      Ing
    • alka7777 Re: Halloween to lewacka moda 31.10.15, 22:31
      ja proponuję przejście na frondę. mamy dokładnie wiedzą czy puścić dzieci czy nie. ja nie widzę zagrożenia. przed dzień dzieci zbierają słodycze, następnego dnia idą na cmentarz i jest ok
    • burina Re: Halloween to lewacka moda 01.11.15, 12:05
      Proponuję dosyć silny egzocyzm: Święty Boże, Święty mocny, Święty nieśmiertelny, zmiłuj się nad nami!

I jak co roku zadziwia mnie fakt, że sprzeciwu nie wywołuje plastikowy badziew, śmiecenie, spłycanie kultury, upijanie się do nieprzytomności w strojach wampirów, zachwyt obcą "tradycją" przy jednoczesnym wypieraniu naszych swojskich, pogańskich dziadów, ba, choćby i wyzysk azjatyckich dzieci w fabrykach produkujących tanie ozdoby, tylko ten okultyzm i homoseksualizm.
    • anorektycznazdzira Halloween to lewacka moda- i prawacka histeria n/t 01.11.15, 12:42
    • snakelilith Re: Halloween to lewacka moda 01.11.15, 13:02
      A ja myślałam, że Halloween, to taki fajny staropogański, także znany u Słowian zwyczaj godów jesiennych, czyli czczenia przodków i wykazania mocnej więzi żywych ze zmarłymi jako kontynuacji plemiennej historii w celu umacniania tożsamości kulturowej. Z czasów, kiedy dzieci nie straszono szatanem, bo go po prostu jeszcze nikt nie wymyślił, albo istniał gdzieś dopiero w opowiadaniach pustynnych koczowników, którzy ubzdurali sobie jednego mściwego i krwawego Boga wymagającego od człowieka absolutnego posłuszeństwa pod karą wiecznego potępienia i cierpienia. Jakoś tak wolę te nasze rozbawione dzieci z cukierkami.
    • maadzik3 Re: Halloween to lewacka moda 01.11.15, 17:50
      paczpani to już Celtowie 2500 lat temu lewactwo uprawiali? straszne doprawdy smile
      • morekac Re: Halloween to lewacka moda 02.11.15, 17:39
        Bo to byli druidzi - lewacy...
    • kolter Re: Halloween to lewacka moda 02.11.15, 10:49
      wheels.of.steel napisał:

> Wydaje się niewinny, ale to to okultystyczne święto. Tolerowanie obchodzenia je
      > go, podobnie jak legalizacji związków homoseksualnych, jest hołdowaniem satanizmowi laveyańskiemu.
      > Znam bezbożnych metalowców, którzy nie lubią genderu i organizacji LGBT i oni halloween nie obchodzą - halloween jest popularna wśród kosmopolitycznego lewactwa.

taaa...

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-0/p552x414/12196018_750788081688081_7822337287259755265_n.png?oh=ab1ffc30268094a00cda030e594df37b&oe=56B3991A
      • nihiru Re: Halloween to lewacka moda 02.11.15, 11:02
        Kolter, o ile - jako katoliczkę - trochę śmieszy mnie ta haloweenowa histeria, o tyle Twoje zestawienie jest bardzo nie na miejscu i świadczy o kompletnym niezrozumieniu podstawowych zasad wiary.

Śmierć Chrystusa pamiętamy, obchodzimy i celebrujemy nie dlatego że nas rajcuje storturowany człowiek, ale dlatego że była to jego ofiara i poświęcenie się dla nas - z miłości do ludzi. I to jest tutaj ważne, a nie szczegółowe opisy biczowania czy krzyżowania.

Porównywanie tego z zabawą w przebieranie się za potwory - not cool.
        • kolter Re: Halloween to lewacka moda 02.11.15, 14:15
          nihiru napisała:

> Kolter, o ile - jako katoliczkę - trochę śmieszy mnie ta haloweenowa histeria,
          > o tyle Twoje zestawienie jest bardzo nie na miejscu i świadczy o kompletnym nie
          > zrozumieniu podstawowych zasad wiary.

czyli jak sama widzisz szkoda co rok wydawać 1,5 miliarda złotych na przedmiot w szkole który niczego i nikogo jeszcze nie wyedukował ..

> Śmierć Chrystusa pamiętamy, obchodzimy i celebrujemy nie dlatego że nas rajcuje
          > storturowany człowiek, ale dlatego że była to jego ofiara i poświęcenie się dla nas - z miłości do ludzi. I to jest tutaj ważne, a nie szczegółowe opisy biczowania czy krzyżowania.
          >
          > Porównywanie tego z zabawą w przebieranie się za potwory - not cool.

no nie rób skandalu sporo katolickich święty nimi zostało bo byli masochistami lub innymi dewiantami ,kult śmierci np w postaci relikwii ITP w Krk od wieków istnieje jest celebrowany hołubiony vide cyrki jakie z krwią wojtyły wyprawia dziwisz

" Od momentu beatyfikacji Karola Wojtyły, która miała miejsce w maju 2011 roku, do parafii w Polsce i za granicą trafiło zarówno wiele ampułek z krwią papieża, czyli relikwii I stopnia, jak i niżej klasyfikowanych "przedmiotów należących do zmarłego"..

Halloween to nic innego a spuścizna katolickiego synkretyzmu religijnego, Krk wymordowywał kapłanów pogańskich ale w to miejsce dopuszczał swoich, no a ci po prostu nadal czcili pewne rzeczy ale nadając im inną nazwę ....

Św. Augustyn ; czego innego nauczamy,a co innego musimy tolerować.
    • edelstein Re: Halloween to lewacka moda 02.11.15, 11:45
      Jozek to swietowalismy dla ciebie,nie musisz sie przebierac by ludzi straszyc swa pryszczata facjata.Wole wypielegnowanego geja niz dresa z pryszczami.
      • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 02.11.15, 17:48
        Tradzik akurat nie ma nic do dbania o siebie i najczesciej nie zalezy od nas ( nie mowie o tradziku rozowatym o podlozu alkoholowym).
        Na szczescie juz znalazlem amatorke, z ktora moglem wyrabiac co tylko chcialem. big_grin
        • edelstein Re: Halloween to lewacka moda 03.11.15, 08:35
          To sie leczy.No coz,kazda potwora znajdzie swego amatoratongue_out
          • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 03.11.15, 08:52
            W USA sa lekarze psychiatrzy i psycholodzy, ktorzy lecza homoseksualizm.
            Leczenie tradziku czesto jedynie lagodzi objawy. Owszem sa izoteki, ale to ciezkie dla organizmu leki.
    • hallbera.jarlakappi Re: Halloween to lewacka moda 02.11.15, 14:26
      jesteś dowodem na to ,że brak seksu ogłupia
      • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 02.11.15, 17:19
        Ten brak seksu to juz przeszlosc z mojego zycia big_grin Aktualnie juz poluje na kolejna partnerke big_grin
        • kolter Re: Halloween to lewacka moda 02.11.15, 17:24
          wheels.of.steel napisał:

> Ten brak seksu to juz przeszlosc z mojego zycia big_grin Aktualnie juz poluje na kole jna partnerke big_grin

aha czyli nie stosujesz zasad prawicy w życiu czyli świniobicie małżeńskie a zasadę lewaka .polowania big_grin
          • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 02.11.15, 18:06
            Tyle, że ja nie działam na rzecz legalizacji związków partnerskich, czy uchwalania genderowych konwencji. Nawet jak grzeszę, to po cichu, nie siejąc zgorszenia. wink
            • wheels.of.steel Re: Halloween to lewacka moda 02.11.15, 18:07
              Mariusz Kamiński nie jest katolikiem, do tego jest po rozwodzie, ale myślę że wśród księży jest uznawany za człowieka prawego i porządnego.
        • iwles Re: Halloween to lewacka moda 03.11.15, 09:23
          wheels.of.steel napisał:

> Ten brak seksu to juz przeszlosc z mojego zycia big_grin Aktualnie juz poluje na kole
          > jna partnerke big_grin

aaaaa..... to po to stworzyłeś ten wątek, żeby się pochwalić ?
          ale nie mogłeś od razu ?

• attiya Re: Halloween to lewacka moda 03.11.15, 08:14
      ale co to ciebie obchodzi? nie chcesz, nie obchodź
      najgorzej jest jak to inni chcą innym mówić jak maja zyc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka