Dodaj do ulubionych

Kupuje po 2pary takich samych butów ;)

01.11.15, 12:28
Tak sie chciałam podzielić ta ważna informacja, z nadzieja ze nie jestem osamotniona w tym zboczeniu wink
Jak znajdę model butów pasujący idealnie, to szukam takiego samego modelu (w innym kolorze, ale zdarza mi sie ze w tym samym...) w okazyjnej cenie i kupuje smile
Mam w szafie 3 pary cudnych balerin Caprice w kolorze bezowym, a teraz mam zamiar dokupić kolejne granatowe geoxa. Z tymi Caprice miałam nosa, bo już nie robią tego modelu.
Zeby była jasność-samych balerin mam kilkanaście par, wiec to nie jest tak, ze ciagle chodzę w jednych butach.
Obserwuj wątek
    • fadilla Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 12:35
      Och, ach jak fajnie i pociesznie mamy na forum zonę hollywood. A masz tez męża Stanleya? Prosze napisz cos jeszcze.
      • sasanka4321 Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 12:38
        > Och, ach jak fajnie i pociesznie mamy na forum zonę hollywood. A masz tez męża
        > Stanleya? Prosze napisz cos jeszcze.

A Tobie cos sie stało dzisiaj????
    • sasanka4321 Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 12:35
      eh... pokaz te baleriny!
      • sasanka4321 Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 12:37
        Zawsze szukam granatowych i bezowych. I najlepiej, zeby nie byly tak calkiem plaskie...
      • b-b1 Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 12:39
        Mam tak ze spodniami. Jeśli już znajdę pasujący na moje dziwne proporcje model, chodzę przez miesiąc-testując, potem dokupuję w tym samym i innym kolorze-różną ilość. Ostatniego odkrycia mam 6 par big_grin.
        • mia_siochi Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 13:44
          Mam podobną ilość dżinsów w jednym fasonie, jednej firmy. Są idealne, czekam na promocję, kupuję hurtem smile Noszę wyłącznie ten jeden model.
      • mia_siochi Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 13:34
        www.google.pl/search?q=caprice+9-22104-20+Ice+Beige+135&espv=2&biw=1600&bih=799&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI-u6U65zvyAIVBfRyCh0V4gn9&dpr=1
        www.ceneo.pl/35595245
        • stillgrey Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 14:57
          szczerze? bleeeh
          • mia_siochi Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 16:31
            Dziękuję, że podzieliłas się swoim, jakże ważnym dla mnie, zdaniem big_grin
            • stillgrey Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 16:52
              you welcome wink
              • myelegans Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 02.11.15, 00:33
                You are welcome
        • sasanka4321 Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 14:59
          Kurcze, chcialabym te bezowe Caprice, ale wyglada na to, ze nigdzie ich juz nie ma sad
          • mia_siochi Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 15:11
            Nie ma. Podobne sa na Sarenza www.sarenza.pl/caprice-shu-s3435-p0000111400
            www.sarenza.pl/caprice-lillie-s3239-p0000069363
        • edelstein Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 19:05
          Jessu jakie paskudne.W dodatku wygladaja jak z bazaru przez ta klejona podeszwe.
          • mia_siochi Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 19:22
            Edel, jesli komuś z takim tandetnym gustem cos sie nie podoba, to tylko może cieszyć big_grin
        • babcia.stefa Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 23:45
          Potworne.

Baleriny generalnie lubię (mam Ecco Touch perłowe, czarne Tory Burch Reva i jakieś Ryłko), ale te są straszne, bez urazy.
          • edelstein Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 02.11.15, 08:07
            Gustu nie masztongue_out
    • joa66 Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 12:43
      Tak mało rzeczy (ubrań / butów) spełnia moje oczekiwania estetyczno-rozmiarowe, że zdarza mi się kupic kilka egzemplarzy tej samej rzeczy, zwłaszcza jeżeli cena przystępna a rzecz jest "idealna"
    • skarolina Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 12:51
      Też tak mi się zdarza, z butami rzadziej, ale spodnie czy bluzki regularnie kupuję w tym samym fasonie, tylko kilku kolorach.
    • heca7 Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 13:15
      Żałuję, że tego nie zrobiłam z balerinami (o ile można je tak nazwać) ecco. Są strasznie wygodne. Wytrzymałe i ładne. Chciałam potem dokupić to a to nie było rozmiaru a to kolor został brzydki sad W tym roku kupiłam wreszcie prawie identyczne , na takiej samej podeszwie ale ostatnią sztukę w sklepie.
      • mia_siochi Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 13:40
        Jaki to model? Mam nosa do wyszukiwania ecco smile
    • mikams75 Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 13:21
      mam takie jedne buty, niestety juz ich nie ma a kupilabym kolejne pary. To slippersy - idealny kolor, idealny fason, wygodne, tanie - maja jedna wade, jednak sie dosyc szybko niszcza, wiec kupowalam kolejne i wyrzucalam zniszczone. Niestety nie zrobilam wiekszych zapasow i zaluje bardzo.
    • kamunyak Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 13:28
      ja kupuje po kolei, tzn,. jak jedna para się zniszczy to kupuje następna. Teraz właśnie zamówiłam trzecią parę moich ulubionyh workerów.
      Jesli nie będa juz produkowac to znaczy, że nalezy poszukac czegos innego bo model juz zdecydowanie zleżały.
      Kiedys mialam arcywygodne klapki, z ekstra długim noskiem. Gdybym wtedy kupila iles tam par to dziś wygladałabym w nich nieco dziwacznie.
      • mia_siochi Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 13:40
        Beleriny z okrągłymi noskami od zawsze wyglądają tak samo wink
      • skarolina Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 13:53
        Różnie z tym bywa. Ja 9 lat temu kupiłam obłędnie wygodne sandały riekera, służą mi zresztą do dziś, bo w ubiegłym roku szewc wymienił wkładkę.
        Jak kupowałam miałam do wyboru czerwone i niebieskie, kupiłam czerwone, przebiegałam w nich całe lato, na koniec lata była przecena i niebieskie kosztowały 99 zł. Wtedy to było sporo, trochę się wahałam, ale stwierdziłam, że bez przesady, po co mi dwie pary takich samych sandałów. I do dziś sobie pluję w brodę, że ich wtedy nie kupiłam. A fason do tego stopnia ponadczasowy, że nikt mi nie wierzy, że to 9-letnie buty. Ale fakt, nie eleganckie, tylko raczej sportowe, choć nie typowo sportowe w sensie, trzy klamry i trzy rzepy.
        • zurekgirl Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 14:42
          Ja mam tak samo z sandalami Clarks, z tym ze moje maja lat 12 i nigdy ich nie wyrzuce, bo to moj pierwszy zakup w UK wink Z tym, ze przez pierwsze dwa lata nosilam je czesto, teraz powiedzmy po dziesiec razy kazdego lata. Przetarlam skore pasta bezbarwna i wygladaja jak nowe. Tez mam kilka par butow, ktore chcialabym powielic.
        • magia Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 18:43
          Ha, też mam sandały Riekera od wielu lat. I na nic wygodniejszego nie trafiłam smile
          W ogóle uważam, że ta firma genialne buty robi.

• andaba Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 13:34
      Rozumiem kupienie identycznych butów, jeżeli są wygodne i się podobają.

Posiadane kilkunastu par butów takiego samego przeznaczenia już nie.

• mia_siochi Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 13:39
        One nie są takiego samego przeznaczenia. Mają różne fasony i kolory, więc pasują do czegoś innego.
        • andaba Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 13:45
          Baleriny to baleriny.

Jedne jaśniejsze, jedna czarne i pasuje do wszystkiego.
          Ja mam jedne czarne i też mi do wszystkiego pasują, latem do jasnych sukienek noszę sandały, a wiosną i jesienią nie noszę jasnego.

Zazdroszczę powierzchni użytkowej smile
          • mia_siochi Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 14:08
            A ja mam wszystkie możliwe kolory oprócz czarnych i brązowych. Baleriny dużo miejsca nie zajmują, sa dość kompaktowe wink
    • kkalipso Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 13:42
      Mam tak z bluzkami, koszulkami...z butami też bywało.
    • marcelina4 Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 14:52
      ja tak mam z balerinami geoxa, to najwygodniejsze buty pod słońcem, mam czarne, granatowe, brązowe i te które zalinkowałaś, tyle że one sa lakierowane i juz takie mięciutkie nie sa, ale tez się dobrze noszą, a kolor jest odjechany
      mam sporo rzeczy z solara w tym samym fasonie, ale różnych kolorach i dobrze zrobiłam kupując je, bo tegoroczna kolekcja w ogóle do mnie nie przemawia i mało co wpadło mi w oko
      mam tez po kilka bluzek z długim i krótkim rękawem w różnych kolorach z esprit i benettona, ale tu ze względu na świetna jakość i pasują absolutnie do wszystkiego
      ciągle szukam idealnych dżinsów, jak znajdę, to kupię od razu ze trzy sztuki
      uwielbiam tez espritowe chinosy i mam w trzech kolorach ten sam model i kardigan idealny dla mnie tez w trzech kolorach
      ja tak generalnie mam, że jak coś mi spasuje, to kupuję w różnych kolorach ten sam model, bo nie lubię szukać nowych rzeczy
      • feromona Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 15:43
        Nie wpadłam na ten pomysł. Mam trochę tych butów, ale i tak chodzę zawsze w najwygodniejszych, a reszta leży w szafie. Dzięki za ten wątek !.
    • kagrami Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 15:49
      Robię tak z różnymi ubraniami smile Mam po 2 sweterki różnokolorowe, nawet mam 2 takie same nawet. I buty już miałam 3 takie pary par butów... tylko że różne kolory. i koszulki jak mi pasuje fason to nawet więcej niż 2 smile
      Spokojnie.... czytałam że Einstein miał 10 takich samych koszul, żeby się nie trapić wyborem big_grin
    • kozica111 Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 16:12
      A Jola dla psów ma inne ubrania.
    • solejrolia Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 16:29
      miałam tak (przez moment) z bielizną, staniki dostać, w moim rozmiarze, i wygodne, i za rozsadną cenę nie było takie to łatwe, więc jak utrafiłam z modelem to potem polowałam na allegro i kupowałam drugi taki sam.

z butów- żałuję, ze sobie nie kupiłam drugiej pary kaloszy heave duty, teraz ich nie ma, buuu...
      i w ogóle mam farta jesli chodzi o markę HD, i bardzo lubię te buty, bo sa trwałe i mega wygodne.
    • sfornarina Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 17:22
      Robię tak samo. Również z dżinsami i z białymi topami.
    • moofka Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 18:38
      mam taki ulubiony fason granatowych sandalow na obcasie
      uwielbiam wlasnie takie, bo czesto nosze dzinsy i ladnie noge przedluzają
      kupilam na poczatek sezonu, cale lato przelatalam i pod koniec lata na wyprzedazach upolowalam podobne za grosiki
      • 18lipcowa3 moofka 01.11.15, 21:27
        moofka napisała:

> mam taki ulubiony fason granatowych sandalow na obcasie
        > uwielbiam wlasnie takie, bo czesto nosze dzinsy i ladnie noge przedluzają
        > kupilam na poczatek sezonu, cale lato przelatalam i pod koniec lata na wyprzeda
        > zach upolowalam podobne za grosiki
        >

DASZ FOTO?
        kOCHAM GRANATOWE BUTY
        >
    • mia_siochi Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 19:40
      Komplement big_grin tak tak, jesteś tu znana z doskonałego gustubig_grin
      • edelstein Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 20:28
        Tak,Tak to forum wie najlepiej w czym chodze 😁
    • mayaalex Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 20:31
      tak, z balerinami mam tak samo.
      Z innymi rzeczami nie i czasem potem zaluje, moze powinnam o tym pomyslec. Ale to bedzie dzialac tylko w przypadku klasyki albo rzeczy bardzo podstawowych bo wszystkie inne jednak jakos tam podlegaja modzie i po jakims czasie widac, ze to nie ten sezon wink
    • agus-ka Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 21:45
      Mam podobnie. Jeśli jakaś bluzka, sweter, bluza spodoba mi się kupuję kilka sztuk, jak ma różne kolory to tym bardziej. Od lat kupuję ten sam model mustangów. Buty lesty nosze od lat, jak jedne się zniszczą kupuję następne na takiej samej podeszwie. Zawsze mam czerwone i czarne.
      Dlaczego? Ja zwyczajnie nie lubię zakupów ciuchowychsmile
    • la_mujer75 Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 01.11.15, 22:24
      Nienawidzę robić zakupów - raz, bo zawsze mi szkoda kasy dla siebie, a dwa, bo zawsze mam nadzieję, że schudnę i powrócę do figury sprzed lat wink Ale jak trafię na coś, co mi pasuje i jest w przystępnej cenie - potrafię kupić od razu dwie sztuki (może być w innym kolorze, ale nie musi ).
      Od wielu lat mam ukochane letnie sandały - azaleia -kocham je nad życie, już osiem sezonów w nich przełaziłam. Miłością do nich zaraziłam większość przyjaciółek i matkę. mam kilka par - ten sam fason, różne kolory.
    • myelegans Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 02.11.15, 00:32
      Ja tez nawet 3 pary dokladnie takich samych, ale tylko do biegania, bo co rusz nowy model wychodzi i poprzedni nie jest produkowany. W tym jestem "the creature of a habit" Takie do noszenia za szybko mi sie nudza, zebym 2 pary zdarla.
    • volta2 Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 02.11.15, 02:46
      tak, zdarza mi się z butami, ale akurata bardziej z tymi dla dzieci, np, w jednym sezonie kupuję buty, te zdają egazmin, ale noga za duża sie robi, to wtedy kupuję ten sam fason w rozmiarze większym, bywało, że i młodszak na ten sam model się załapywał (tu pomocny internet, bo w sklepach raczej 2 sezonów nie trzymają)

dla siebie mam identyczne bluzki, jedną miałam wyrzucić ale i tak mi szkoda, więc noszę dwie na zmianę. jedna jest po prostu bardziej zniszczona. spodenie dla dzieci - tak samo, dwie pary, różne kolory a za rok jesze raz to samo, tylko rozmiar większesmile
    • nelamela Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 02.11.15, 06:34
      Mam tak samo i według mnie to...normalne wink. Jak podoba mi się jakiś fason buta i jest wygodny kupuję kilka par w różnych kolorach.Ze spodniami tak samo-kupuję kilka par dzinsów jak podejdą mi.Żeby było śmieszniej mam trzy pary granatowych trampek Reeboka które namiętnie noszę od kilku lat.Fakt niektórzy myślą że chodzę non stop w tych samych ale...mam to w nosie.Pozdrawiam.
    • za_mszowe Re: Kupuje po 2pary takich samych butów ;) 02.11.15, 08:27
      Cierpię z powodu poważnych obrzęków limfatycznych i zwykle mam te sama parę w dwu rozmiarach, ew szukam tez rozmiarów połowówkowych. Smutna konieczność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka