zielonelato 18.11.15, 14:04 wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Belgistan-tykajaca-bomba-w-sercu-Europy,wid,17981049,wiadomosc.html?ticaid=115f6e Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
menodo Re: Belgistan tykajacą bombą 18.11.15, 14:12 Chory kraj - już od dawna powinno go nie być. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Belgistan tykajacą bombą 18.11.15, 14:19 Mieszkałam w Brukseli ponad rok. I pomyśleć, że jeździło się na Molenbeek, bo tam była jedna super artystyczna knajpa... To było dziesięć lat temu, jak wiele w tym czasie się zmieniło to brak słòw. Za następne 10 lat może być prawdziwy kalifat z prawem szariackim. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog o tym wlasnie mowil "oszolom" Kaczynski 21.11.15, 16:42 O tym ostrzega ten "oszolom" Kaczynski Brawo Prezesie! www.youtube.com/channel/UC8GvSewKdfMwzQyNCmXEHhA Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Belgistan tykajacą bombą 18.11.15, 16:09 Jestem ciekaw opinii mieszkającej tam Black Halo. Bardzo chętnie wypowiada się o swoim lepszym tamtejszym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Belgistan tykajacą bombą 18.11.15, 18:26 Pomyliły ci się forumki, to berber rock tam mieszka, ale obawiam się, że może ci nie odpowiedzieć, bo zdaje się, że wczoraj antyterroryści szturmowali jej dzielnicę, włącznie z wyrzucaniem ludzi z mieszkań i robieniem w nich kipiszu Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Belgistan tykajacą bombą 18.11.15, 18:29 Black Halo też tam mieszka, tylko nie wiem czy w samej stolicy. Nawet miała za sąsiadów tamtejszą mniejszość, która tak jej dawała w cztery litery, że pomimo podpisanej umowy i konieczności płacenia tam czynszu jeździła spać na kanapę do teściowej. Ciężki jest los polskiego emigranta na obczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 12:22 Gazeciarz jak zwykle przekreca. Za sciana mialam bialych Belgow z wyjacym bachorem tak od 22 do 5 rano, dzien w dzien. I wlasnie dlatego przenioslam sie na kanape do tesciowej. Mieszkam tu nadal, za sciana mam dwoch nieuciazliwych akustycznie gejow obecnie. Nie mieszka tez black halo w stolicy, niedaleko wprawdzie ale nie w stolicy. W samej Belgii moze ciut wiecej policjantow sie tu kreci ale innych zmian nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 12:28 Czyli tylko Berber nadaje z Molenbeek? mogla by w sumie cos wiecej napisac skoro i tak nie wolno im opuszczac mieszkan. Ja bym na jej miejscu korzystala z netu ile sie da, bo zaraz moga odciac. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 12:56 Jeszcze raz powtarzam, nazywanie mnie Gazeciarzem jest jak nazywanie terrorystów islamskich uchodźcami wojennymi, więc proszę o zaprzestanie. Nie wiem kto to Gazeciarz, ktoś rozpowszechnia fałszywe plotki, zapewne pewna forumowiczka z UK. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Belgistan tykajacą bombą 18.11.15, 18:43 kota_marcowa napisała: > Pomyliły ci się forumki, to berber rock tam mieszka, ale obawiam się, że moż > e ci nie odpowiedzieć, bo zdaje się, że wczoraj antyterroryści szturmowali j > ej dzielnicę, włącznie z wyrzucaniem ludzi z mieszkań i robieniem w nich kipis > zu Ostatni jej wpis jaki kojarze to ze ma bardzo ciekawe zycie i ematki jej zazdroszcza, potem zapadla sie pod ziemie... Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Belgistan tykajacą bombą 18.11.15, 20:07 No bo przecież ma ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Belgistan tykajacą bombą 18.11.15, 18:10 Mam tam przyjaciółkę wiele mi opowiadała, gdyby nie wysokie zarobki czy socjal to spieprzałaby gdzie pieprz rośnie. Zaprasza mnie wiele razy nawet nie chce mi się fatygować.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Belgistan tykajacą bombą 18.11.15, 18:14 Mogłabyś uchylić rąbka tajemnicy z tych opowieści? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Belgistan tykajacą bombą 18.11.15, 18:18 Może później, bo chochlik (córka) mnie rozprasza. A pisania dużo.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Belgistan tykajacą bombą 18.11.15, 18:27 Ok. Może zresztą wpadnie na wątek Black Halo to też nam coś opowie z pierwszej ręki o swoim nowym, pięknym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Belgistan tykajacą bombą 18.11.15, 18:32 W takim razie cieszę się, że zwiedziłam niemal całą Belgię zanim stała się kalifatem. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Belgistan tykajacą bombą 18.11.15, 18:36 Straszne, ale w sumie dobrze opisane dlaczego nie szanują Belgów. W Polsce gruntu na to nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Belgistan tykajacą bombą 19.11.15, 16:43 A ja teraz zapytam calkiem serio zarowno zwolenniczki jaki przeciwniczki uchodzcow: chcecie tego samego w Polsce? Tak albo nie, bez zbednych wynurzen. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Belgistan tykajacą bombą 19.11.15, 17:26 Ja tez nie chce. A tzw. zwolenniczki sprowadzania uchodźców chcialyby tego dla nasego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Belgistan tykajacą bombą 19.11.15, 17:40 Tak OT: czytam właśnie niemoderowane komentarze pod artykułami o migrantach, francuskich zamachach itp. w Dailymail. Praktycznie same bardzo sceptyczne komentarze płyną z UK. A podobno Polacy to rasiści i jesteśmy osamotnieni w swoim stanowisku."Germany - out to destroy Europe for the 3rd time in a century", "Amazing how much damage one crazy German woman can do.."Belgium and France in the new mini-Schengen?? I hate to tell you guys but the recent atrocities were caused by maniacs travelling from Belgium to France!! So that must make you feel much safer!!!." Zresztą same możecie poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Belgistan tykajacą bombą 19.11.15, 17:44 Ho ho, to mnie zaskoczylas. Podrzuc jakis link, poczytam wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Belgistan tykajacą bombą 19.11.15, 18:07 www.dailymail.co.uk/news/article-3324142/Greece-Spain-Italy-kicked-Schengen-Zone-Eastern-European-countries-bid-save-EU-s-passport-free-travel-area.html#comments-3324142 zresztą przeczytaj sobie którykolwiek, wszędzie wypowiedzi są w tym samym tonie Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Belgistan tykajacą bombą 20.11.15, 09:31 dailymail to brukowiec przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Belgistan tykajacą bombą 20.11.15, 09:32 No i? Wyborcza też brukowiec, a wszystkie tu jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Belgistan tykajacą bombą 20.11.15, 09:51 Wyborcza to coś gorszego niż brukowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Belgistan tykajacą bombą 20.11.15, 11:41 Bo sterowany przez Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Belgistan tykajacą bombą 20.11.15, 11:46 Nie sądzę, raczej przez grupę osób wrogich Polsce, czy będę Polakami, czy Żydami albo Francuzami to już mniejsza o to. Ktoś im musi sporo płacić za szczucie, za napuszczanie jednych Polaków na drugich - frankowicze, słoiki i miejscowi, dzietni i bezdzietni. Komuś nie w smak gdy Polacy mają jedno zdanie i się nie kłócą lub mało kłócą. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Belgistan tykajacą bombą 19.11.15, 18:01 Niemcy tez bardzo negatywnie wyrażają sie o "uchodźcach" i samej A. Merkel. Teraz tego artykułu nie znajdę, bo czytałam go ze 2 tyg temu, ale komentarze widzialam. Rzecz miała miejsce na FB. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Belgistan tykajacą bombą 19.11.15, 18:19 Ja wczoraj dluugo czytalam wypowiedzi na FB. Bylam w szkoku jak oni (Amerykanie) sa niepoprawni politycznie. Na Manhattanie policja przetrzepuje kogo sie da. Furgonetki sprzedawcow z budkami z jedzeniem na 100% (jeden nawet twierdzi, ze mu zapluswili woz). Jak bedzie im tak niewygodnie , to moze sami sie wyniosa lub przegonia tych , ktorzy im taki los zgotowali. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Belgistan tykajacą bombą 19.11.15, 19:46 Podciagam watek bo czekam na wypowiedzi zwolenniczek uchodźcow. Chcecie takiej Polski dla nas, jak Belgia? Dlaczego nikt sie nue wypowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Belgistan tykajacą bombą 19.11.15, 19:53 Płaczą Niemcy, płacze Francja - tak się kończy tolerancja Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Belgistan tykajacą bombą 19.11.15, 22:44 No wiecie co, nikt sie nie chce pokłócic. Tez sledze watek, mało wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Belgistan tykajacą bombą 19.11.15, 16:51 Mnie ciekawi dlaczego cudzoziemcy jak ów Marokańczyk z artykułu, którzy nie szanują i gardzą rdzenną ludnością nie wyjadą z powrotem do siebie zamiast znosić codziennie tych podłych ludzi i mieszkać w ich podłym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Belgistan tykajacą bombą 19.11.15, 16:55 Klamstwo i propaganda! Rosa mowila ze takich miejsc nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Belgistan tykajacą bombą 19.11.15, 17:13 Jej muzułmańscy sąsiedzi mówią jej "Dzień dobry" i pomagają z zakupami, więc to automatycznie wyklucza by muzułmanie byli terrorystami. Ze względu na jej liczne perypetie z Polakami sądzę, że najchętniej widziałaby w roli zamachowców Polaków czystej krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Belgistan tykajacą bombą 19.11.15, 18:20 Nie. Choć uważam, że podobnie jak Rosa najchętniej w roli zamachowców widziałaby znienawidzonych przez siebie Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love imigranci powinni płacić dżizję pogłówną 19.11.15, 17:08 za każde dziecko powyżej 2, imigrancka rodzina powinna nie tylko tracić prawo do socjalu ale i płacić pogłówny podatek np. 500 euro. Jeśli nie dadzą rady - deportacja za długi i odebranie obywatelstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: imigranci powinni płacić dżizję pogłówną 19.11.15, 21:45 Przedni pomysl. Skonczyliby sie mnozyc jak kroliki. Przynajmniej na naszej europejskiej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: A forumki mieszkające w Belgii 19.11.15, 22:02 nie wezmą udziału w wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: A forumki mieszkające w Belgii 19.11.15, 23:06 Po co? Przecież tu udziela się tylko zamknięte towarzystwo wzajemnego kołysania jajek. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: A forumki mieszkające w Belgii 19.11.15, 23:21 snakelilith napisała: > Po co? Przecież tu udziela się tylko zamknięte towarzystwo wzajemnego kołysania > jajek. to załóż sobie wątek, gdzie będziesz miała swoje towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: A forumki mieszkające w Belgii 19.11.15, 23:27 A po co? Ja nie należę do tych, którzy silnie czują się tylko w grupie gadających do znudzenia te same bzdury. No ale temat zastępczy jest wam teraz bardzo potrzebny, inaczej trudno będzie znieść ponurą rzeczywistość PISlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: A forumki mieszkające w Belgii 19.11.15, 23:31 lepsza ponura rzeczywistość PISlandii, niż zagrożenie terroryzmem w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: A forumki mieszkające w Belgii 20.11.15, 00:17 Wmawiaj sobie. Jak na razie PISlandia jest rzeczywistością, a terroryzm w Niemczech tylko opcją. Ale kupując jutro pomidory u Turka obejrzę dokładnie, czy nie podkłada mi do reklamówki bomby. W końcu polskie ematki wiedzą lepiej, kogo mam się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: A forumki mieszkające w Belgii 20.11.15, 00:26 Ojojoj, jak ty sie ta Polska martwisz... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: A forumki mieszkające w Belgii 20.11.15, 09:32 PiS już kiedyś rządził i dramatu nie było, w sytuacji obecnej chodź aż mnie wykręca gdy to piszę chyba lepiej, że oni wygrali. Jest szansa, że będą bronić interesu przede wszystkim Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: A forumki mieszkające w Belgii 20.11.15, 09:07 O to to. Ja się PISlandii nie obawiam. Ja sie boję bomby w warszawskim metrze. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: A forumki mieszkające w Belgii 20.11.15, 08:50 Ważne, że wspierasz bogactwo języka polskiego. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: A forumki mieszkające w Belgii 20.11.15, 18:13 Żenadą to jest, że ktoś bierze wątek pod tytułem Belgistan na poważnie, więc mnie nie pouczaj jak mam się odzywać do psychicznie chorych. Odpowiedz Link Zgłoś
veritas Głos z Belgii (nie 'Belgistanu'...) 19.11.15, 23:17 Mieszkam w Belgii - choć nie w Brukseli- od kilku lat. Artykuł jest jednocześnie prawdziwy i kłamliwy poprzez naświetlenie wybranych aspektów. Muzułmanów w Belgii jest około 4% ludności. Wielu (może większosc? - nie wiem) mieszka w Brukseli, gdzie skupiają się w kilku dzielnicach. (Artykuł opisuje 2 z 19. Na Moleenbeeku jest ich może i 40%, w innych dzielnicach kilka. oprócz Molenbeeku i St Josse wart wzmianki w tym kontekście jest jeszcze Anderlecht)). Swego czasu mieszkałam na Woluwe-St-Pierre, gdzie nie-rdzennych Belgów było niewielu. Obecnie mieszkam we Flandrii, gdzie jest ich równie mało. Nigdy nie miałam problemu z muzułmanami czy uchodzcami, i nie slyszalam, aby mieli je moi znajomi. W pracy mamy kolezanke muzulmanke i poza chusta na glowie i obchodzeniem innych swiat jest zupelnie jak my. Jest dla mnie zaskoczeniem, że tutejsi imami są ponoć tacy radykalni. Ponieważ nie chodzę do meczetu, nie mogę tego ocenić . Nie ma mowy o wprowadzaniu szariatu itp. Życie tu jest -moim zdaniem- na wyższym poziomie niz w Polsce. Co oczywiście nie oznacza, iż pewne rzeczy nie podobaly mi się bardziej w rodzonym kraju, np klimat czy podejście do klienta. ------------------------------ Kiedy gasną stosy, robi się jaśniej. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Głos z Belgii (nie 'Belgistanu'...) 20.11.15, 09:08 A chciałabyś żeby za lat 20-30 muzułmanów było dajmy na to ponad 50%? Prosiłabym o odpowiedź i krótkie uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
veritas Re: Głos z Belgii (nie 'Belgistanu'...) 20.11.15, 18:08 Nie, wolę mieszkać wśród Belgów. Podobnie nie chciałabym, aby nagle 50% mieszkańców Belgii zaczęli stanowić Polacy. Istotne jednak nie jest to, co ja bym na ten temat myślała, ale na ile jest to prawdopodobne. Nie jest, bo muzułmanów w Belgii (która nb ma dość wysoki ich odsetek wśród krajów europejskich) jest koło 6%. I owszem, mają więcej dzieci niż rdzenni Belgowie, ale różnica nie poraża. Najwięcej jest wśród nich Marokańczyków, a Marokanki nawet w Maroku mają średnio 2,13 dziecka. Belgijki - 1,78. (Drugą znaczna grupą wśród islamskich imigrantów są Turcy - 2,05). www.statistiques-mondiales.com/taux_de_fecondite.htm Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Głos z Belgii (nie 'Belgistanu'...) 20.11.15, 18:53 Mamy kolejny glos w dyskusji, bardzo ciekawy. A dlaczego nie chcialabys zeby w Belgii wiekszosc stanowiliby obywatele belgijscy o arabskim rodowodzie? Pytam serio, choc dla mnie odpowiedz jest jasna i oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
veritas Re: Głos z Belgii (nie 'Belgistanu'...) 20.11.15, 20:29 Bo podoba mi się status quo: ludzie, wśród których mieszkam, są stosunkowo życzliwi, przyjazni światu, uczciwi i zachowują czystość. Co nie oznacza iż nie ma wśród nich frustratów czy brudasów, ale przeciętna jest wysoka. Ewentualna zmiana -jak napisałam, nie tylko ta polegająca na zwiększeniu ilości muzułmanów- mogłaby być na gorsze. Niech będzie, jak jest, bo nie jest zle. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Głos z Belgii (nie 'Belgistanu'...) 20.11.15, 20:36 Czystej wody rasizm, w dodatku słabo maskowany. Odpowiedz Link Zgłoś
veritas Re: Głos z Belgii (nie 'Belgistanu'...) 20.11.15, 22:57 Ty zarzucasz innym rasizm - to zabawne . Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Głos z Belgii (nie 'Belgistanu'...) 21.11.15, 07:12 Ale to co ty piszesz to naprawde rasizm, taki sam jak ja i kaznodzieja wyznajemy. My tez nie chcemy, aby w spoleczenstwie w ktorym zyjemy, wiekszosc stanowili wyznawcy islamu. Wg ogolnie obowiazujacych kryteriow to jest rasizm i ja jestem rasistka. Opisalas bardzo ladnie swoj punkt widzenia i ja sie pod tym podpisuje obiema rekoma. Odpowiedz Link Zgłoś
veritas Re: Głos z Belgii (nie 'Belgistanu'...) 21.11.15, 16:57 Jak już pisałam, choć widocznie nie zostało to zrozumiane, nie czuję niechęci do tego aby "wiekszosc stanowili wyznawcy islamu" tylko zmian jako takich. Podam przykład: wolę mieszkać wśród Belgów niż Polaków. (Wśród których mieszkałam, w przeciwieństwie do muzułmanów, zatem mam do tych pierwszych mam konkretne zarzuty, do tych drugich siłą rzeczy nie). W Polsce każdy ogradza dom i są ku temu powody, a nawet z ogrodzonego terenu ludzie potrafią wykopać tuje. (Przykład z autopsji). Tutaj ogrodzeń nie ma (ja nie mam wcale) lub są symboliczne, a od lat stawiam donice z kwiatami przed domem i stoją, dopóki ich nie schowam. Ergo wolę mieć za sąsiadów Belgów. I nie ma znaczenia, kto wyznaje jaką religię czy jest rasy kaukaskiej. Nie jest moim zamiarem nikogo tym przykładem urażać. Kończę tym postem, bo dyskusja zeszła na nieistotne dla meritum kwestie moich preferencji. Postem z Belgii, o 'Belgistanie' mowy -rozsądnej- nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Głos z Belgii (nie 'Belgistanu'...) 21.11.15, 19:33 Ty uważasz wszystkich Polaków za potencjalnych złodziei, tak jak inni uważają wszystkich "uchodźców" za terrorystów lub nierobów. To dokładnie to samo, tylko innych grup dotyczy, u Ciebie - Polaków, u innych - Arabów. I każdy pewnie siebie uważa za tego lepszego od tego pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Głos z Belgii (nie 'Belgistanu'...) 20.11.15, 09:13 W 2008 roku w Belgii było 6-7% muzułmanów, w Brukseli 22%. Nowszych danych nie znam, ale na pewno jest więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
veritas Re: Głos z Belgii (nie 'Belgistanu'...) 20.11.15, 18:00 Sprawdziłam i w 2010 r. doliczono się 5,8% (c. 623 780 osób). Z tego w Brukseli stanowią rzeczywiście 22% mieszkańców. Jak pisałam, są dość skupieni. Vide np.: www.7sur7.be/7s7/fr/1731/Islam/article/detail/1183710/2010/11/17/623-780-musulmans-en-Belgique.dhtml ------------------------------ Kiedy gasną stosy, robi się jaśniej. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love a czy to prawda veritas, ze wlasnie wam ogloszono 21.11.15, 08:23 "najwyższy stopień zagrożenia terrorystycznego w Brukseli" i całym regionie stołecznym? wiadomosci.onet.pl/swiat/belgia-najwyzszy-stopien-zagrozenia-terrorystycznego-w-brukseli/21djm5 Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: Belgistan tykajacą bombą 20.11.15, 09:24 Bo matematyka to królowa nauk, a liczby (demografia) nie kłamią. Wystarczy, ze będą rozmnażać sie szybciej niż Europejczycy, a za kilka lub kilkanaście lat w wyborach większość zdobędzie partia Islam. I juz. Bez wojny nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Belgistan tykajacą bombą 20.11.15, 09:27 Dlatego białe kobiety powinny się wziąć solidnie za rozród, a nie stawiać na marną w większości przypadków karierę zawodową. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Belgistan tykajacą bombą 20.11.15, 11:42 No dokładnie o tym mówimy. Jak ich wpuścimy i zaczną się mnożyć na socjalu to za kilka pokoleń będzie pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 17:35 E tam, wyjadą do ISIS gdzie zginą w czasie nalotu lub wysadza się w powietrze w czasie akcji służb specjalnych. Dużo się rozmnażają ale też średnia życia mają krótszą. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 12:16 ofelia1982 napisała: > Bo matematyka to królowa nauk, a liczby (demografia) nie kłamią. Wystarczy, ze > będą rozmnażać sie szybciej niż Europejczycy, a za kilka lub kilkanaście lat w > wyborach większość zdobędzie partia Islam. I juz. Bez wojny nawet. to dalej rozmnażac się!!! Broni kto? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 14:15 Nie chcemy musiec sie rozmnazac. Ja akurat z wyboru mam 3 dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 14:17 nutella_fan napisała: > Nie chcemy musiec sie rozmnazac. Ja akurat z wyboru mam 3 dzieci. to za mało, bież się do roboty dla dobra narodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 14:27 mama303 napisała: > ofelia1982 napisała: > Wystarczy, ze będą rozmnażać sie szybciej niż Europejczycy, a za kilka lub kilkanaście > lat w wyborach większość zdobędzie partia Islam. I juz. Bez wojny nawet. > > to dalej rozmnażac się!!! Broni kto? Europejska kobieta tym różni się od muzułmańskiej, że najczęściej jest wykształcona (przynajmniej szkoła podstawowa jest obowiązkowa), pracuje i sama o sobie decyduje. Skoro sama o sobie decyduje, to stosuje antykoncepcję, a nie bezmyślnie się rozmnaża. Nie sztuką jest urodzić chmarę dzieci, sztuką jest im zapewnić normalne życie, wykształcenie, start w dorosłość. Mama303 odpowiedz sobie sama na pytanie, ale tak szczerze: czy Ty chciałabyś się urodzić w takiej muzułmańskiej rodzinie, gdzie żona-matka nie pracuje, ma chmarę dzieci, w domu bida z nędzą, bo żyje się tylko z europejskich zasiłków. Pan i władca też nie pracuje, dzieci w związku z tym mają marne wykształcenie i marną szansę na lepszą przyszłość. Dla mnie ważna jest jakość życia, a nie tylko samo życie/wegetacja. Moim zdaniem większość ludzi na tym świecie teraz i w przeszłości (tej odległej też) niewiele by straciła gdyby się nie urodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 14:44 asia-loi napisała: > Europejska kobieta tym różni się od muzułmańskiej, że najczęściej jest wykształ > cona (przynajmniej szkoła podstawowa jest obowiązkowa), pracuje i sama o sobie > decyduje. Skoro sama o sobie decyduje, to stosuje antykoncepcję, a nie bezmyśln > ie się rozmnaża. czas skończyć z europejskimi bredniami i płodzić dzieci na potęgę. Dla dobra narodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 14:49 Europejskie kobiety nie kierują się instynktem, jak zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 14:50 Islamskie chciałby się kierować rozumem, ale nie mogą, są niewolnikami kultury islamu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 14:52 kota_marcowa napisała: > Europejskie kobiety nie kierują się instynktem, jak zwierzęta. ale to nie wynika z instynktu tylko z konieczności i zagrożenia. Do roboty baby! Możecie cos zrobić dla dobra Europy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 14:56 To racja, kobiety europejskie powinny wziąć się solidnie za rozród zamiast czekać na nie wiadomo co. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 15:03 kaz_nodzieja napisał(a): > To racja, kobiety europejskie powinny wziąć się solidnie za rozród zamiast czek > ać na nie wiadomo co. o to to! Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 16:49 > czas skończyć z europejskimi bredniami i płodzić dzieci na potęgę. Dla dobra narodu!!! kretynka jakas? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 17:00 gogologog napisał: > kretynka jakas? jak to? trzeba się bronic wszelkimi sposobami!!!!! Do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: ufff, dobrze że to wina Belgów a nie Arabów i 21.11.15, 10:01 I Francuzów. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Ale macie uzywanie 21.11.15, 15:17 i rachoche, nie? No serce rosnie. Czekam na "i dobrze im tak, zasluzyli sobie" na wiesc i pierwszej bombie. To wszak takie poskie ... Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 15:30 Jak na razie to oni wysadzają nas. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 15:31 zresztą po co ty i tobie podobne ojkofobki siedzicie na polskim forum? skoro wszystko co polskie się nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 15:40 A tobie za to najwyraźniej żal doopę ściska, że w Polsce mamy bezpiecznie i nie grozi nam kalifat. Idź lepiej burkę wyprasuj Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 15:48 Macie kalifat, tylko innego rodzaju. Burki sa z reguly ze sztucznych tkanin, ktore nie wymagaja prasowania Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 15:55 > Burki sa z reguly ze sztucznych tkanin, ktore nie wymagaja prasowania Kto szyje u was te burki? Na miejscu czy sa sprowadzane z zagranicy? Rozmiary sa m,s,l czy jakies inne? Sa tez tacy znani projektanci typu Gucci czy Prada ? Odpowiedz Link Zgłoś
mia2002 Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 18:46 fortune.com/2015/07/15/muslim-women-fashion/ Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 20:47 O ku.... Mam nadzieje ze nie dozyje takiego swiata gdzie muslimy beda rzadzic. Mnie to autentycznie przeraza, was nie? Oni nas powyzynaja. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 20:52 Nie, to my ich przecież zabijamy, nie wiesz tego? Komentarzami w internecie. Niedawno pewna nasza forumowa gwiazda bała się profilu facebookowego na którym jakiś chrześcijanin trzymał broń. Bała się, że ją weźmie i zastrzeli. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 20:58 Taa z wiatrówki Jakoś do zamachów w Paryżu się nie odniosła, a może źródła, które donosiły o zamachach uważa za fejki? Bo dla niej prawdziwe są tylko te, w których to Polacy (jednostkowo zazwyczaj) coś zbroją. Do tego, że wśród zamachowców byli uchodźcy też jakoś żadna z islamofilek się nie odniosła. Przynajmniej nie kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze O losie 21.11.15, 17:42 berber_rock napisał(a): > Burki sa z reguly ze sztucznych tkanin, ktore nie wymagaja prasowania Ileż razy trzeba toto zmieniać w czasie upału? Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 17:03 Ty czy snakelilih dajecie tylko pożywke trollom pisząc takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 17:40 TVN24 też ma używanie, że o tym pisze? Bo mnie w sumie wkurza w tej sytuacji jedna rzecz, gdy czytam coś takiego: "Telewizja Al Jazeera, powołując się na źródła rządowe, podawała, że dla wielu aspirujących i przeszkolonych bojowników Molenbeek było cichą przystanią, bo władze przez długi czas ignorowały to, co się tu działo. Wracających z Syrii mężczyzn, wobec których zachodziło podejrzenie, że walczyli w szeregach dżihadystów, pozostawiano na wolności, często bez nadzoru służb. - To prawda, że ataki terrorystyczne są niemal zawsze powiązane z Molenbeek - powiedział po ujawnieniu brukselskiego tropu w paryskim śledztwie premier Belgii, Charles Michel. - Była forma pobłażliwości, swobody działania. Teraz płacimy rachunek za to, co nie zostało zrobione w przeszłości - dodał.". I ten fragment: "Kiedy Moureaux w 2012 roku stracił władzę w Molenbeek, belgijska partia ISLAM na 6-letnią kadencję wprowadzała właśnie do Rady Miasta swojego przedstawiciela, Lhoucine'a Aita Jeddiga. Jego partyjny kolega Redouane Ahrouch wygrał wybory w sąsiedniej gminie Anderlecht. Partia ISLAM do wyborów szła z hasłami stworzenia państwa islamskiego na terenie Belgii, wprowadzenia prawa szariatu, przywrócenia kary śmierci, karania aborcji i eutanazji.". I dzisiaj zaczęłam czytać Uległość , zaskakuje, że można napisać tak przewidującą przyszłość powieść, chociaż na mnie czytanie Houellebecqa działa przygnębiająco, nie dziwię się, że nazywają go "pierwszym mizantropem Europy". Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 17:42 larrisa napisała: > Ty czy snakelilih dajecie tylko pożywke trollom pisząc takie rzeczy. Czy mogłabyś wyjaśnić, co masz właściwie na myśli? Co my piszemy dając pożywkę trollom? Porównaj sobie ilość wpisów nicków takich jak kaznodzieja, nutellafun, jagienka, wwc i kiilku innych nadających ciągle i bez przerwy na tej samej fali i liczbę jakichkolwiek wpisów broniących zwykłej ludzkiej przyzwoitości. Zresztą takie argumnety i tak nie działają, wcześniej czy później nazwą cię islamskim materacem, albo wypomną ciapatego męża, którego notabene nie posiadam. Mój mąż jest rodowitym Niemcem, z protestanckiej rodziny i mimo tego doskonale wie, co to jest ksenofobia, terror i faszyzm. Przed wojną wujek jego babci należał do socjalno- demokratycznej partii SPD i niedługo po dojściu do władzy Hitlera został internowany i zmarł w jednym z pierwszych obozów pracy dla tych niedopasowanych do systemu. Na długo przed planami na Oświęcim. Dlatego mój mąż potrafi dziś rozróżnić, że nie każdy muzułmanin to terrorysta, tak jak nie każdy Niemiec był od samego początku faszystą. Ale w wiele razy powtarzane kłamstwo w końcu każdy zaczyna wierzyć i z całkiem normalnych ludzi będą faktycznie kiedyś faszyści albo terroryści. Mam wrażenie, że niektóre chętnie podpaliły by świat i chętnie dolewają benzyny do każdego ognia, który tylko się szcześliwie dla nich pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 17:51 " Dlatego mój mąż potrafi dziś rozróżnić, że nie każdy muzułmanin to terrorysta, tak jak nie każdy Niemiec był od samego początku faszystą. " Jak dla mnie podałaś oczywistość, ale w zalinkowanym przeze mnie artykule z TVN24 uderza BRAK reagowania władz w Belgii, w Brukseli na ewidentnie niebezpieczne rzeczy - i jeśli można mieć do kogoś pretensje, to do takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonelato Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 18:18 Dokładnie. Dlaczego nikt nie porusza kwestii faktu, że zamachom można było zapobiec, wystarczyło wracających dżychadystów aresztować i osądzić. Mieć ich na celowniku, kontrolować dzielnicę etc. A tak zginęli niewinni ludzie , bo służby i wywiad ignorowały regularnie jak się teraz okazuje nadawane sygnały m. inn z Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 18:35 No można było, sama napisałam, że szkoda, że reakcja odpowiednich organów jest taka późna, ale nie zapominajmy, że służby bezpieczeństwa podlegają także polityce, znaczy któremu wywiadowi się wierzy i często nie ma też wspólnego europejskiego konsensusu, co jest zagrożeniem i jak należy w tej sytuacji postępować. I wybacz, ale to nie takie proste "kontrolować dzielnice". Jak to sobie wyobrażasz bez konkretnych podejrzeń i wystarczających dowodów na kryminalne działanie? Wyobrażasz sobie, co by się działo, gdyby na polskim osiedlu policja zaczęła systematycznie przeszukiwać mieszkania i kontrolować mieszkańców? Sorry, ale to, że ktoś wygląda na islamskiego terrorystę nie upoważania jeszcze nikogo w demokratycznym kraju do pozbawiania go praw obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 18:40 Sorry, ale t > o, że ktoś wygląda na islamskiego terrorystę nie upoważania jeszcze nikogo w d > emokratycznym kraju do pozbawiania go praw obywatelskich. Ale to juz historia. Tak bylo. Czas chyba wreszcie na zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 18:46 Ale dyskretny monitoring chyba można było wdrożyć w przypadku osób podejrzanych o terroryzm i walkę po stronie isis w Syrii? Bogate, rozwinięte państwa i ciągle "niedasię", nóż się w kieszeni otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 18:46 A co by się takiemu nie-terroryscie, który własnie wrócił z Syrii stało gdyby został skontrolowany? Prócz urazonej godności, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 19:12 kontrolować mieszkańców? Sorry, ale t > o, że ktoś wygląda na islamskiego terrorystę nie upoważania jeszcze nikogo w d > emokratycznym kraju do pozbawiania go praw obywatelskich. > I wlasnie dzieki takiej gadce pikajacych serduszek w sercu Belgii wyroslo panstwo islamskie. Nie da sie zjesc ciastka i miec ciastka. Albo kontrolujesz podejrzanych bez glupiej politpoprawnosci albo hodujesz przyczolek terrorystow pod wlasnym nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 22:10 Jest to tym bardziej idiotyczne, ze ludzie w szale pseudopoprawnosci politycznej zapominja, że w ewentualnym zamachu nie gina tylko niebieskoocy blondyni. Muzułmanie nie są bomboodporni i też mogą znaleźć sie w nieodpowiednim czasie w nieodpowiednim miejscu i IM TEZ powinno zależec na bezpieczeństwie - tak samo jak wszystkim mieszkańcom. Zatem sprawdzenie pana, który zupełnie niewinnie odwiedzał w Syrii babcie i dziadka w żaden sposób nie powinno byc mu uchybieniem. Gdyby Polacy w imię Europu dla Polaków wysadzali się na koncertach nie mialabym nic przeciwko kontrolowaniu mnie bo jestem Polką a jeśli czułabym się głupio z tego powodu to miałabym pretensje wyłącznie do rozrywkowych rodaków a nie do ludzi, którzy dbaja o bezpieczeństwo - też o moje. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 18:33 To wszak takie poskie ... berber-rock - w sumie znasz siebie najlepiej, nie wypada się kłócić. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Ale macie uzywanie 21.11.15, 19:43 snakelilith piszesz tak: " Jak to sobie wyobrażasz bez konkretnych podejrzeń i wystarczających dowodów na kryminalne działanie? " A ja odpowiem Ci błędem, który teraz w Brukseli przynosi efekty, za to, że odpuszczono: "Inni o zaniedbania obwiniają Philippe'a Moureaux, do 2012 roku burmistrza Molenbeek, który rządził dzielnicą nieprzerwanie przez 18 lat. Dzisiaj oskarża się go o to, że lekceważył sygnały świadczące o radykalizacji niektórych mieszkańców, bo swoją polityczną karierę zbudował na uległości wobec muzułmanów. Ci swoimi głosami przez lata zapewniali mu reelekcję. - Przez 20 lat panowała zmowa milczenia - tak rządy Moureaux podsumował senator Alain Destexhe. Inny parlamentarzysta Georges Dallemagne Molenbeek nazwał "ustronną bazą dżihadystów"." Kurczę, w tym, co piszą pojawia się nawet to słowo ULEGŁOŚĆ , co jest tytułem tej ostatniej książki Houellebecqa. Odpuszczenie, zmowa milczenia... to są te błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonelato No własnie 21.11.15, 20:28 Problem polega na tym, że gro osób nie chce podnosić w dyskusji problemu o którym piszesz z powodu źle pojmowanej politycznej poprawności, maskowania , czy tuszowania zaniechań i zaniedbań , które doprowadziły do zamachów. Mamy wprowadzony stan wyjątkowy w dwóch krajach, za chwilę w ich ślady pójdą inne kraje. I nie, nie bawi mnie to ani śmieszy, nie odczuwam też żadnej satysfakcji, którą co poniektórzy próbują Polakom wmówić. Czy ktoś wyciągnie wnioski z tych wieloletnich i bieżących zaniedbań? Czy coś się robi w tym temacie więcej niż piszą media? Nie mam złudzeń, że nasz kraj ma lepiej działający wywiad, bo pewnie nie ma. Izrael ma świetnie działające służby i wiele krajów mogłoby się od nich uczyć, był czas, gdy oferowali swe doświadczenie, trzeba było na czas odrobić i z nimi lekcje skutecznej ochrony przed terrorystami. Teraz to ciut późno na to, ale lepiej teraz niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: No własnie 21.11.15, 21:03 Szwedzi już zaczynają wyciągać refleksje. To nie przypadek - Szwecja jest krajem, z którego na wojnę do Syrii wyjeżdża stosunkowo wielu islamistów. - Muszę przyznać, że Szwecja była pod tym względem naiwna. Może było nam trudno zaakceptować, że w naszym otwartym społeczeństwie, wśród nas są ludzie, obywatele Szwecji, którzy sympatyzują z mordercami z tzw. Państwa Islamskiego - stwierdził premier Stefan Löfven. I jeszcze: Niebezpieczeństwo zdaje się być realne - w Szwecji przebywa już 120 osób, które wróciły z wojny w Syrii. O ile jeszcze kilka tygodni temu niektórzy politycy w Sztokholmie mówili o tym, że byłym bojownikom IS należy pomóc przy poszukiwaniu pracy i mieszkania, o tyle teraz socjaldemokratyczny premier Szwecji nie przebiera w słowach. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love im szybciej muzułmanie się zradykalizują tym lepie 21.11.15, 21:20 j dla nas. Przy obecnej demografii mamy jeszcze jakieś tam szanse deportować ich za granicę, nawet gdyby ich miało być 20 mln. Ale za 20 lat będzie po Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: No własnie 21.11.15, 21:38 >>>>Może było nam trudno zaakceptować, że w naszym otwartym społeczeństwie, wśród nas są ludzie, obywatele Szwecji, którzy sympatyzują z mordercami z tzw. Państwa Islamskiego - stwierdził premier Stefan Löfven. Ha ha ha. Jakbym slyszala pikajace serduszka... Szwedom pewnie tez pikaly, a teraz maja to co maja. I wieeeeeeeeeeeelkie zdziwienie. Tak jak sie pikajace serduszka dziwia teraz, ze wsrod uchodcow byli terrorysci. No jak to, to przeciez ludzie uciekajacy przed wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: No własnie 21.11.15, 21:57 To co teraz jest w Europie to wojna. Albo my albo oni. Oby nie bylo za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: No własnie 21.11.15, 21:59 Jeszcze nie jest za późno, ale to już ostatnie chwile na podjęcie niestety drastycznych decyzji przez "tolerancyjne" kraje. Odpowiedz Link Zgłoś
zwariowana_wariatka Re: Belgistan tykajacą bombą 21.11.15, 19:51 jak już pisałam, Belgia jest stracona. Bruksela to parodia europejskiego miasta. bywam tam regularnie niestety, z nowości to widziałam ostatnio manekiny ze szmatami na głowach na wystawach sklepowych Odpowiedz Link Zgłoś