Dodaj do ulubionych

Sprawy kryminalne

• edelstein Re: Sprawy kryminalne 30.11.15, 14:05
      Tak,mój znajomy zostal zamordowany,a raz osoba ktora znalam stala sie ofiara goscia w amoku.
      • quilte Re: Sprawy kryminalne 30.11.15, 15:35
        Zięć mojej znajomej zamordował jej córkę, jedynaczkę. Motywem była nieuzasadniona zazdrość. Twierdził, że od niego odeszła, po kilku dniach ciało znaleziono nad Wisłą. Znajoma mało od tego nie oszalała, ale z wielkim trudem doszła jednak do siebie bo po córce został kilkuletni wnuk, którym ktoś musiał się zająć. Historia tym bardziej koszmarna, że znajoma jest naprawdę wspaniałym człowiekiem.
        • kaz_nodzieja Re: Sprawy kryminalne 30.11.15, 15:40
          A gdyby była mendą to trochę lżej na duszy by Ci było, że jej córka została zamordowana?
          • quilte Re: Sprawy kryminalne 30.11.15, 16:15
            Yes, yes, yes!!! Wiedziałam, że ten komentarz się pojawi.
    • malgog Re: Sprawy kryminalne 30.11.15, 16:03
      może nie kryminalne ale pokazujące ponury obraz układów prokuratorsko-sądowniczych
      synalek kogoś wysoko postawionego , sam radcą prawnym będąc zabił na pasach 20 letnią córkę kolegi
      ewidentna wina kierowcy
      aktualnie po 2 latach włóczenia po sądach rodzice dziewczyny mają sprawę założoną przez synalka o uszkodzenie samochodu i straty moralne
      o odszkodowaniu za śmierć córki mogą zapomnieć
      synalek wie co robi bo skazanie uniemożliwiłoby dalsza karierę więc robi co może aby zniechęcić rodziców
    • beataj1 Re: Sprawy kryminalne 30.11.15, 16:33
      Kiedys z koleżanką z liceum poszłyśmy odwiedzić w jego domu chłopaka w którym się kochała. Spędziłysmy tam dobre parę godzin.
      Jak się potem okazało ten sam chłopak (miał wtedy z 16 lat) w kilka tygodni potem zabił w bestialski sposób dwie osoby - w celach rabunkowych.

Pamiętam też jak koleżanka to bardzo przeżywała jak już wiadomo było że to on zabił ale jeszcze go nie znależli. I ona wtedy modliła się by on dął rade uciec. Na szczęście dla wszystkich nie uciekł.
    • nenia1 Re: Sprawy kryminalne 30.11.15, 17:17
      Byłam, na szczęście nie tak drastycznych jak morderstwo, sprawa dotyczyła mnie osobiście. Otóż otrzymywałam listy z groźbami, że mi córkę zamordują, jak nie przekażę w pewne miejsce odpowiedniej sumy pieniędzy. Sprawa początkowo wydała mi się groteskowa, list był jakby ktoś za dużo kryminalnych filmów oglądał, bo cały złożony z powycinanych liter z gazet i było to tak abstrakcyjne, że początkowo uznałam to za idiotyczny żart. Jednak za radą znajomych poszłam na policję, tam sprawa została potraktowana poważnie, zresztą zaczęły się dodatkowo anonimowe telefony i pojawiły się kolejne listy, w tym jeden, w którym sprawca informował mnie, że wie, że zawiadomiłam policję i że za to dodatkowo zapłacę - w przenośni i dosłownie, słowem zaczęło to wyglądać mało ciekawie, policja się czaiła pod miejscem gdzie miały być złożone pieniądze, oczywiście nie daliśmy tam pieniędzy, tylko plik pociętych kartek w kopercie, dodatkowo posypali to jakimś proszkiem, koleś się nie zjawił, jakiś przypadkowy facet, który miał pecha i się zaplątał w miejsce złożenia pieniędzy został powalony przez policjantów z okrzykiem "na ziemię, na ziemię ty ch..ju", potem się okazało że to mąż mojej dalszej koleżanki, mało na zawał nie zszedł, córka przestała chodzić do szkoły. No ogólnie cyrk. W końcu ponownie w liście klient wyznaczył miejsce i termin no i wtedy go złapali, młody chłopak, znaliśmy się, skryty, cichy, dorabiał u mnie drobnostkami od czasu do czasu jako "złota rączka" no i tak się to skończyło. Sprawa z różnych względów była też trochę medialna, w gazetach lokalnych opisywali, i tvn przedstawił sprawę w jednym programie kryminalnym. Córka potem była w szkole przez tydzień gwiazdą.
      • kulawa.stonka Re: Sprawy kryminalne 30.11.15, 20:38
        Straszny ten wątek ale i cholernie ciekawy wink
      • kaz_nodzieja Re: Sprawy kryminalne 01.12.15, 09:11
        Podasz linka do programu?
      • morgen_stern Re: Sprawy kryminalne 01.12.15, 09:20
        Ale historia!
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Sprawy kryminalne 01.12.15, 09:44
      Często bywałam u moich dalszych kuzynów pod Tarnowem i znałam z widzenia dziewczynę, której ciało znaleziono w wersalce, moja kuzynka chodziła z nią do szkoły do Wojnicza. A las, w którym znaleziono ciało jej kuzynki jest niedaleko domu moich kuzynów. www.tarnow.net.pl/index.php?pokaz=wiadomosc&id=564

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka