Dodaj do ulubionych

Chłopiec lat 12 - prezent

09.12.15, 15:01
Poradźcie - co na prezent dla chłopca lat 12, którego nie znam?

Robimy paczki dla rodzin w potrzebie i na wylosowanej kartce jako zapotrzebowanie prezentowe mam bluzy i podkoszulki rozmiar taki a taki...
Chciałabym oprócz ubrań dołożyć jakiś prezent, bo w końcu to są święta i to jest dzieciak. Co kupić, żeby prawie na pewno przypadło do gustu?

Dzięki!
Obserwuj wątek
    • inna_nowa_ja Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 15:06
      sluchawki, plecak/torba chłopięca, power banka
      • inna_nowa_ja Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 15:07
        o nie doczytałam, power banka to może nie...
      • sfornarina Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 15:12
        A te słuchawki to jakie na przykład?
        • inna_nowa_ja Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 15:15
          Zwykłe nauszne, takie TDK/Panasonic w każdym markecie dostaniesz do 50 pln. Plecak/torba czarny klasyczny ewentualnie z jakimś motywem ale żadne tam bakugany/minionki bo taki 12-latek to już nastolatek.
          • ichi51e Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:13
            Ale czy on to będzie miał do czego podłączyć? Może lepiej mały odtwarzacz?
            • sfornarina Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:17
              To samo mnie zastanawia. Generalnie nie pójdę w elektronikę, bo:

a. taniej i byle jakiej nie kupuję dla siebie, więc i komuś nie kupię. A kupowanie dziecku iPoda za 150 dolarów w górę uważam za przesadę.
              b. a co, jeśli jednak dziecko ma już ipoda?
              c. A co, jeśli kupię odtwarzacz mp3 no name, a dziecko marzy o ipodzie,bo wszyscy wokół mają apple?

Z gadżetów przemówił do mnie ewentualnie zegarek.
    • acapoalto Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 15:06
      Zależy jaki masz budżet. Może jakiś fajny plecak albo bon do jakiegoś sklepu?
      • sfornarina Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 15:11
        Budżetem się nie martwię, o ile jest w jakiś rozsądnych granicach ( w sensie nie kupię dziecku roweru, gadżetów z górnej półki czy playstation).
        Jaki to jest fajny plecak dla dwunastolatka? Może jakieś zdjęcia, sugestie? Mój dzieć ma niespełna rok i ja jeszcze w prezentach dla starszej młodzieży rozeznana nie jestem smile
        • czar_bajry Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 17:45
          Fajny plecak dla 12latka to taki który ma napis Nike lub Puma.
          • sfornarina Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 17:47
            Nie mieszkamy w polsce - myślę że puma albo nike nie robi tu sensacji smile
            • little_fish Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:09
              w Polsce tez nie robi sensacji - po prostu są to marki lubiane przez nastolatki big_grin
              Mój dwunastolatek ma plecak adidasa - czarny z trzema paskami przez całość z góry na dół. Wielu kolegów (i koleżanek) ma niemal identyczne w różnych wariantach kolorystycznych
          • marianna72 Re: Chłopiec lat 12 - prezent 10.12.15, 21:54
            we wloszech w modzie jest marka Eastpak jest duzo plecakow piornikow z tym nadrukiem nie wiem gdzie mieszkasz i co tam jest na topie. Moj 12 letni syn Bawi sie jeszcze lego ale moze jest dziecinnywink)
    • minor.revisions Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 15:18
      Lego. Bionicle, Minecraft, generalnie na zestawach jest napisane, które są dla dzieci w jakim wieku.
      • sfornarina Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 15:20
        A on nie za duży na to? Na opakowaniach pisze od lat 8...
        • inna_nowa_ja Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 15:25
          Lego mój 12 latek bawi się od wielkiego dzwonu, generalnie zapytany co by chciał dostać jest:
          - ciuchy
          -buty
          - doładowanie do gry
          - kasa
          Plecaki są fajne np Nike teraz w promocji na Zalando po 63 pln. może zamiast jakiś zabawek deskorolkę? Piłkę?
        • minor.revisions Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 15:34
          A zależy, są różne zestawy, też i takie od 13 lat, tyle, że droższe. Pewnie jest za duży na to, żeby sobie poskladać według instrukcji, ale oni sobie z tego robią jakieś wlasne roboty i konstrukcje, czasem polują na konkretny model dlatego, że tam jest parę klocków, o które im chodzi. Chociaż fakt, do takiej zabawy to potrzebny jest więcej niż jeden zestaw, pytanie, czy on jakieś już ma.
          • sfornarina Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 15:37
            Ja myślę, że skoro jako wymarzony prezent podano granatową bluzę i koszulki (więc zestaw szkolny) to dzieciak nie ma prawie nic... sad
            Myślę też ewentualnie nad sporym bonem do Gapa albo dużej księgarni. Wolę jednak prezent, bo bony są strasznie bezpłciowe.
    • norra.a Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 15:41
      Grę na PC lub konsolę, pendrive'a, słuchawki, plecak, kartę do empiku.
      • raczek47 Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 17:44
        teraz na topie są Gwiezdne wojny-mój 12-latek dostał na mikołaja grę Monopoly-Gwiezdne wojny (w empiku 149 zeta) i bardzo się cieszył.Graliśmy-super.
        Może bilet do kina na Gwiezdne wojny właśnie?
        • sfornarina Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 17:52
          monopoly star wars bardzo mi się podoba smile
          • raczek47 Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:05
            naprawdę jest świetna.Polecam z czystym sumieniem
            • bei Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 22:53
              Tez polecam monopoly star wars!smile
              Mam jedenastolatka, ale gral ze studentami i niezle sie bawili smile
        • dorek3 Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 19:55
          Empik stacjonarny tylko? Bo on line to nigdzie nie widzę.
      • kota_marcowa Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 17:53
        Z grą trzeba uważać, bo jak chłopak bardzo biedny, to może nie mieć konsoli ani komputera, a nawet jak ma, to nowe gry maja wysokie wymagania sprzętowe i może mu zwyczajnie nie działać.
        • sfornarina Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 17:56
          Gry komputerowe odpadają, choćby dlatego, że to nie moja bajka. Sama nawet telewizora w domu nie posiadam smile
        • norra.a Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 19:58
          Oj rzeczywiście, nie doczytałam, że to rodzina w potrzebie uncertain
      • jaskiereczka Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 17:56
        Myślę są ze gra na konsolę dla rodziny w potrzebie Bedzie ok?
        Myślę że plecak jest fajnym pomysłem. Moze odtwarzacz - mp3 jeśli nie ma. Nie jest ro drogie ale ni3njest to też towar pierwszej potrzeby
    • czar_bajry Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 17:42
      Mój 12-latek przepada za lego z serii Star Wars
    • agniesia331 Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:01
      jak maezeniem sa bluzy,to pewnie w rodzinie wszystkiego brak_kupilabym skarpetki,w sieci sa dsuper podrobki skarpetek HUFa takie w liscie marychykto Szal teraz. slipki,bo moze ma stara bielizne i np . na wkfie wstyd mu sie rozbierac,plecak ,smycz do luczy. Jak chcesz zaszalec to zegarek lub mp3. Wiesz,takie porzedne rzeczy,ktore sprawia,ze nie bedzie wygladem odstawal od innych dzieci. To wazniejsze od gier.
    • agniesia331 Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:03
      kalesony fajne,pidzame,czapke na zime lub z daszkiem. Cos firmowego np. Bluzy adidas itp.ale i troche sieciowek reseved,hm .Tak by kupic jak najwiecej,by pomoc
      • sfornarina Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:11
        Myślałam właśnie głównie o Gapie i HM, może coś wygrzebię na zimę z North Face.
        Generalnie nie chcę spudłować też z rozmiarem - dziecko może być bardzo szczupłe, ale też może mieć sporą nadwagę. Ja go nigdy na oczy nie widziałam...
    • wapaha Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:12
      Zależy jaki masz przewidziany budżet- ale skoro zapotrzebowaniem są ubrania to raczej coś z tego, dzieciaka widać trzeba porządnie ubrać. Możesz pomyśleć o fajnych ( modnych) bokserkach/slipkach, skarpetkach, komplecie czapka/rękawiczki/szalik - może jakiś gadżet -mp 3, zegarek. Innych elektronicznych gadżetów bym nie kupowała- bo może nie mieć na czym z nich skorzystać. No i koniecznie łakocie.. wink
    • agniesia331 Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:16
      z grami tez bym nie ryzykowala,ewentualnie bilwt do kina,ale takiego w jego miescie i blisko domu.
      • sfornarina Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:18
        Problem w tym, że jesteśmy nowi w mieście i ja nie mam pojęcia,które kina są cool ani gdzie dzieciak mieszka uncertain
        • agniesia331 Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:21
          postawilabym na skarpetki,fajne slipki,moze dezodorant?
          • agniesia331 Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:28
            tylko skarpetki i majtki kup,przynajmnie 3 sztukismile
            zima jest,wiec zimno, co mu po mp3 jak w nogi zimno? Bielizny nigdy za wiele. Nowe,cieple z motywem swiatecznym 12 latek nie pogardzi.
            i bluzy i koszulki. te zamowione.
            moze spodnie dresowe,czarne lub szare? ja matka 18 latka wiec w temacie jestem. pidzama lub fajna koszulka polo z kolnierzykiem tez mile widziana.Chlopcy lubia ciuchy,a tym bardziej tacy,co rzadko je dostaja
            • agniesia331 Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:35
              gumy do zucia,jakies kwasne
            • ichi51e Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 23:50
              To mi przypomniało ze kiedyś czytałam o jakiejś matce której syn nie chodził na basen bo miał majtki w takim stanie ze sie wstydził rozebrać uncertain w ogóle to była jakaś naprawdę tragiczna sytuacja pt miał jedne majtki które sie do czegoś nadawały i musiał nimi żonglować. To wlasnie jest bieda a nie brak złotego zęba sad
    • sfornarina Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:20
      Dzięki Wam wszystkim za pomoc - już mniej więcej jakieś pomysły mam! Za chwilę jadę na zakupy, ale jeszcze przez dwie godziny kolejne pomysły się przydadzą smile

Bardzo bardzo nie chcę spudłować z tym prezentem - szczególnie, że to będzie pewnie jedyny prezent, jaki dziecko na święta dostanie.
      • wapaha Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:24
        No to nie szczędź serca na łakocie - mandarynki , batoniki ( lepsze chyba niż czekolady), ciastka
        • wapaha Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 18:24
          i fajnie, że pomagasz smile
        • sfornarina Re: Chłopiec lat 12 - prezent 10.12.15, 14:48
          Tego też nakupiłam - czekolady pod każdą postacią, z całymi orzechami, czekoladę do picia, mmsy, twixy, mikołaja czekoladowego, gumy do żucia, słodkie laski cukrowe smile Mandarynek nie, bo prezent oddaję do żłobka (bo to żłobek mojego młodego akcję organizuje) już dziś, a paczki pójdą pewnie dopiero gdzieś za tydzień.
          Cieszę się, jakby to było dla mnie, nie dla kogoś smile
          • agniesia331 Re: Chłopiec lat 12 - prezent 10.12.15, 18:47
            dobry uczynek umila swieta,na pewno sie ucieszy.Kupilas rzeczy z ktorych i moj warszawski student by sie ucieszylsmile
            my w pracy zbieralismy kase na kosmetyki i kosmetyki dla mlodziezy z domu dziecka.Dzieci chcialy nawet napoczete kosmetyki,eyobrazasz to sobie? Granica wschodnia.
            • sfornarina Re: Chłopiec lat 12 - prezent 10.12.15, 19:13
              Dzięki za pomysły!

Sama bym w życiu hilfigera, r laurena ani nike nie kupiła, bo ja nie lubię logo świecących po oczach. Ale w sumie dla dzieciaka może to i lepiej, zresztą starałam się, by logo było małe i nie rzucało się nachalnie w oczy.

Plecak i portfel też chyba dobrze wybrałam: jakiegoś herschela ze sklepu, w którym sprzedawca zapewniał, że ta marka jest cool tongue_out I jeszcze jakieś ponoć czaderskie naklejki za friko mi dorzucił, gdy usłyszał, że paczkę robię.
              No i o skarpetach HUF też pierwszy raz od Was usłyszałam. A jeden gość w sklepie powiedział, że są takie fajne, że już kilkunastą parę z rzędu kupuje. Czego to się człowiek na starość nie nauczy wink

Z gadżetów, gry Star Wars i tym podobnych ostatecznie zrezygnowałam po rozmowie z małżem - bo co, jeśli akurat ten dzieciak Star Wars nie lubi? Małż zaoptował za bonem na Amazona, więc niech będzie - wystarczy na książki, albo na muzykę, na grę albo nawet na parę butów. Co tam młody zechce smile

Bez Was to bym nawet o słodyczach zapomniała! U mnie w rodzinie prezentów się nie kupuje, tylko robi własnoręcznie, więc po kilku latach takiej tradycji człowiek jakoś wypada z obiegu... smile
              • agniesia331 Re: Chłopiec lat 12 - prezent 10.12.15, 21:41
                w polsce Hilfiger czapka zimowa 130 zl,sweterek w serek cena 440 zl, na wyprzedazy letniej za 220 zl.,ralph lauren drozszy.
                Wiec u nas na 6.12 24.12 po 1 sztuce,a pewnosc trafienia 100% mam,bo widzialam co ogladal podczas wyboru prezentu w sierpniu.
                Wiec jesli 12 latek dostanie to co kupilas,to bedzie megasmile

• paloma_blauwinder Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 21:37
      Ja bym kupiła właśnie te bluzy i podkoszulki - ale w wersji fulwypas. Jako dodatek dołożyłabym ew. jakąś lepszą odzież sportową (np. dres piłkarski, getry, koszulki). Szansa, że przypadnie do gustu jest duża, a na dodatek korzyść zdrowotna i przeciwdziałanie wykluczeniu społecznemu.
      • sfornarina Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 22:14
        No dobra, nakupilamsmile
        Sweter R Laurena, bluze z kapturem hilfigera, koszulke nike I jeszcze dwie inne firmowe, skarpetki Huf, plecak czarny I portfel jakiegos dizajnerskiego sklepu z deskorolkami. Dolozymy jeszcze kupon na $50 do amazona I slodycze.
        • paloma_blauwinder Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 22:41
          No i bardzo ładniesmile
        • bei Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 22:58
          Sfonarina, kocham Cie!
        • ichi51e Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 23:47
          Bardzo pięknie kupiłaś.
        • sfornarina Re: Chłopiec lat 12 - prezent 10.12.15, 14:10
          Jakoś poczułam się lepszym człowiekiem, choć uświadomiłam sobie, że to tylko kropla w morzu uncertain

Jako dziecko sama dostawałam większość praktycznych prezentów (bawełniane majtki, piżamy i skarpety), więc tym bardziej mam nadzieję, że chłopcu prezent przypadnie do gustu i będzie miał piękne święta.
    • beatazet Re: Chłopiec lat 12 - prezent 09.12.15, 21:43
      Piłkę do nogi.
    • dankaimirek Re: Chłopiec lat 12 - prezent 10.12.15, 07:09
      Power bank dobra rzecz
    • agniesia331 Re: Chłopiec lat 12 - prezent 10.12.15, 09:07
      świetne zakupysmile Do ichi - właśnie o tym pisałam doradzajac majtki i skarpetki. Dla nas problem nieistotny, a niektórzy mogą nie miec przyzwoitej bielizny i problem olbrzymi (wf, basen itp)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka