Dodaj do ulubionych

Przedswiateczne charity

10.12.15, 15:46
Po pierwsze zbliza sie Christmas wiec wielu ludzi "ma poczucie", ze trzeba sie dzielic etc. wiec wiele charities wlasnie teraz nasila wszelkie akcje zbierania pieniedzy i darow "na dobry cel" a po drugie zbliza sie koniec roku fiskalnego wiec wszyscy mamy swiadomosc, ze jesli chcemy cos tam odliczyc od podatkow za sumy wplacone na charities, to nalezy to zrobic przed 31 grudnia. Tak wiec mam takie dni, ze wyjmuje ze skrzynki po kilka listow z prosba o donacje. Poniewaz malo komu podaje moj email adres, tu akurat nie ma duzego ataku ale tez sie zdarza. Oczywiscie, wspieram "ile moge" tych, ktorych wesprzec chce i planuje, ale czasem mam momenty pewnego zmeczenia i zniecierpliwienia tym naciskiem.
Tak sie dziele swoja frustration, nie wiem czy inni odczuwaja to podobnie. Ostatnio nawet ad z gadajaca koza, ktora mowi glosem bardzo sympatycznego aktora, zaczyna mnie meczyc a to juz nie jest dobrze wink www.youtube.com/watch?v=8qY3JsODhQM
Obserwuj wątek
    • julita165 Re: Przedswiateczne charity 10.12.15, 15:50
      No ok ale dlaczego co ente słowo piszesz po angielsku ?
      • babunia_wygodka Re: Przedswiateczne charity 10.12.15, 16:51
        julita165 napisała:

> No ok ale dlaczego co ente słowo piszesz po angielsku ?

Bo to takie amehykańskie. Ona tak zawsze, mimo że nie raz już miała na to zwracaną uwagę. Dlatego ja już na przykład nie czytam tego odrażającego slangu, zwłaszcza że w warstwie treściowej to tam wiele nigdy nie było.

• woman_in_love a do Libii kasę wysyłasz? rozwaliłaś im kraj i umi 10.12.15, 16:19
      erają tam teraz z głodu sad. A ci co nie umierają walą przez morze do UE.
      Jak śmiesz mieć teraz jakieś frustracje!?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka