Dodaj do ulubionych

brak seksu

11.12.15, 10:35
Wiele lat brałam tabletki i prezerwatywa. Seksu było mało bo ja nie chciałam, mąz zmeczony. Mamy ogólnie małe potrzeby. Odstawiłam tabletki i ja mam ochotę, ale on teraz jej nie ma wogóle. Boi się. Dzieci nie planujemy. Czy prezerwatywa może pęknąc? czy raczej małe szanse? Już chyba nigdy nie będzie seksu.
Obserwuj wątek
    • ina_nova Re: brak seksu 11.12.15, 10:45
      >> Czy prezerwatywa może pęknąc?

Pewnie, że może, ale to się chyba stosunkowo big_grin rzadko zdarza. Jak nie chcecie dzieci to niech mąż zrobi wazektomię i po kłopocie.
      • mamusia1999 Re: brak seksu 11.12.15, 10:54
        no właśnie. mój nawet nie wiedział, że jakieś obawy w nim siedzą i zawsze miał wysokie libido. ale po wazektomii, to ja mu kurde nawet zazdroszczę tych odlotów.
        koszt ok. 500?, łącznie z dwoma badaniami ejakulatu na obecność plemników ( po 6 mies. i po roku)
        • thea19 Re: brak seksu 11.12.15, 13:28
          500Zzl? chyba euro. jak w zlotowkach, to podaj adres
          • mamusia1999 Re: brak seksu 11.12.15, 13:38
            oczywiście Euro,nie wiem czemu edytor posłał znak ? a nie symbol waluty.
    • agaja5b Re: brak seksu 11.12.15, 10:54
      A czemu ma nie byc? Nie mówię że od razu, ale powoli i do wszystkiego można wrócić. Jak sie obawiacie wpadki, to przecież są jeszcze metody bez penetracji, ważne żeby było stopniowo, bez nacisków w dobrej atmosferze i z przyjemnością dla obu stron. Po dłuższym okresie abstynencji jest trudno, ale nie niemożliwe.
    • kaz_nodzieja Re: brak seksu 11.12.15, 11:00
      Myślę, że z Twoim mężem jest jak w kawale:

Mówi żona do męża.

-Wiesz, już pół roku nie uprawiamy seksu.

Mąż na to:

- Chyba Ty.
    • jehanette Re: brak seksu 11.12.15, 11:06
      Jeśli nie będziesz używać badziewia z dyskontu albo z podejrzanego kiosku, tylko z apteki porządnej firmy, to przy prawidłowym stosowaniu jest to skuteczna metoda (czyli od początku do końca, prawidłowo nakładając wink )
      • kol.ja Re: brak seksu 11.12.15, 11:51
        Od zawsze uzywamy durexow. Ale teraz jak nie biore tabletek maz sie panicznie boi. Ja tez w sumie. Ja mam teraz wieksze potrzeby. A on od zawsze niskie. Nie .a na boku nikogo on sie boi ze mna to inna to samo by bylo
        • 1matka-polka Re: brak seksu 11.12.15, 11:55
          Używaliście tabletek i prezerwatyw, w stałym związku, po co?
          • kol.ja Re: brak seksu 11.12.15, 11:57
            A po co sie uzywa antykoncepcji? 1matka polka tylko nie mezatki stosuja antykoncepcje?
            • 1matka-polka Re: brak seksu 11.12.15, 12:01
              ale po co podwójna?
              • kol.ja Re: brak seksu 11.12.15, 12:02
                Zeby miec pewnosc
                • 1matka-polka Re: brak seksu 11.12.15, 12:04
                  Tzn. macie paranoje?
                  • wuika Re: brak seksu 11.12.15, 12:09
                    Niektórzy nie mogą, ale tak naprawdę nie mogą sobie pozwolić na ciążę (względy np. zdrowotne). To chyba lepiej stosować podwójną i mieć 99,9% pewności niż raptem jakieś 98 czy 99, prawda?
                    • 1matka-polka Re: brak seksu 11.12.15, 12:12
                      Ale oni zakładają tę prezerwatywę na koniec big_grin
                      • wuika Re: brak seksu 11.12.15, 12:17
                        To doczytałam w wątku za moment. Wtedy to bez sensu jest, no ale big_grin Chyba, że ma to mieć znaczenie nie tylko "anty", ale też higieniczne.
              • 1matka-polka Re: brak seksu 11.12.15, 12:03
                Któreś z was ma Hiv, wzw czy inne dziadostwo?
                • kol.ja Re: brak seksu 11.12.15, 12:05
                  Jestes nawiedzona
                  • 1matka-polka Re: brak seksu 11.12.15, 12:06
                    Nie, tylko zachodzę w głowę, co wami kieruje, brak wiedzy?
                    • kol.ja Re: brak seksu 11.12.15, 12:08
                      Nie brak wiedzy tylko brak dzieciorobstwa i zycia na koszt panstwa
                      • 1matka-polka Re: brak seksu 11.12.15, 12:10
                        Czy wydaję ci się, że zakładanie prezerwatywy na koniec wink ma duże znaczenie w zapobieganiu ciąży?
                        • kol.ja Re: brak seksu 11.12.15, 12:14
                          1matka-polka napisała:

> Czy wydaję ci się, że zakładanie prezerwatywy na koniec wink ma duże znaczenie w
                          > zapobieganiu ciąży?
                          >

Z tabletkami jal najbardziej
                          • 1matka-polka Re: brak seksu 11.12.15, 12:17
                            A jak to tłumaczysz? Preejakulat, wiesz, co to?
                            • kajak.aja Re: brak seksu 11.12.15, 12:26
                              W preejakulacie są znikome ilości plemników. Mężczyzna mający taką liczbę plemników w nasieniu byłby uznany ze niepłodnego. Więc zakładanie prezerwatywy na sam koniec znacząco zmniejsza prawdopodobieństwa ciąży. Zwłaszcza, że jednak w tym przypadku głównym zabezpeiczeniem jest pigułka, a prezerwatywa tylko dodatkowym.
                              • 1matka-polka Re: brak seksu 11.12.15, 12:40
                                pl.wikipedia.org/wiki/Preejakulat
                                "preejakulat może zawierać znaczne ilości żywych i ruchliwych plemników"
                                • kajak.aja Re: brak seksu 12.12.15, 14:23
                                  Znaczne - czyli ile konkretnie?
                              • kk345 Re: brak seksu 11.12.15, 13:58
                                > W preejakulacie są znikome ilości plemników
                                Ale tak ogólnie to wiesz, ze wystarczy jeden, samiutki, pojedynczy?
                                • kajak.aja Re: brak seksu 12.12.15, 13:32
                                  Tak ogólnie nie wystarczy. Mezczyźni mający np. kilka tysięcy plemników w mililitrze nasienia, praktycznie nie mają szans na spłodzenie dziecka.
                                  • claudel6 Re: brak seksu 13.12.15, 02:40
                                    jak ktos ma paranoję, to jeden z całą pewnościa wystarczy ;P
                      • rosapulchra-0 Re: brak seksu 12.12.15, 13:35
                        kol.ja napisał:

> Nie brak wiedzy tylko brak dzieciorobstwa i zycia na koszt panstwa

Znaczy się wszyscy ci, którzy mają dzieci to są dzieciorobami i żyją na koszt państwa?
                        Doprawdy paradne myślenie..
            • lady-z-gaga Re: brak seksu 11.12.15, 12:01
              Tabletki są najskuteczniejszą antykoncepcją, a prezerwatywa -dodatkowo - ma chronić przed chorobami przenoszonymi drogą płciową. Stąd zdziwienie, że ktoś w stałym związku zachowuje się jak podczas przygodnego bzykania smile
              • kol.ja Re: brak seksu 11.12.15, 12:02
                Prezerwatywa zakladana na koniec.he
                • demonii.larua Re: brak seksu 11.12.15, 12:05
                  > Prezerwatywa zakladana na koniec.he
                  Ke? Robiliście sobie podczas bzykania przerwę na założenie gumy? big_grin
                  Łaaał... ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiać big_grin
                  • kol.ja Re: brak seksu 11.12.15, 12:07
                    A ja nie moge zrozumiec np jak ktos stosuje spirale. A jednak. Tak samo prezerwatywa dla kogos moze byc zadziwiajaca
                    • demonii.larua Re: brak seksu 11.12.15, 12:09
                      Dla mnie używanie prezerwatywy nie jest zadziwiające. Używanie piguł i gumek na raz z obawy przed ciążą to już niezła schiza tongue_out
                      • wuika Re: brak seksu 11.12.15, 12:11
                        Może też być kwestia upodobać. Lub nie schizy, a autentycznego silnego lęku przed ciążą. Lepiej chyba tak, niż zrezygnować z seksu w ogóle, co nie?
                        • demonii.larua Re: brak seksu 11.12.15, 12:14
                          No nie wiadomo, ale jak dorosła kobieta pyta na forum czy guma może pęknąć... To się mi tryb pisania zmienia.
                          • memphis90 Re: brak seksu 11.12.15, 20:25
                            A ja bym jeszcze zrozumiała, że kobita, która w życiu gum na oczy nie widziała, obawia się jakiegoś pęknięcia. Ale kobita, która stosuje je regularnie (choć bezsensownie)....?
                • 1matka-polka Re: brak seksu 11.12.15, 12:05
                  To już zupełnie bez sensu, o preejakulacie słyszałaś?
                • lady-z-gaga Re: brak seksu 11.12.15, 12:06
                  wiem, gdzie ją się zakłada smile
                  • 1matka-polka Re: brak seksu 11.12.15, 12:07
                    wink
                • edelstein Re: brak seksu 11.12.15, 12:07
                  Czemu mialo to sluzyc?
                • sanrio Re: brak seksu 11.12.15, 12:13
                  szwagierka właśnie za tydzień powije 3cie dziecko będące wynikiem zakładania prezerwatywy na koniec. Starzy ludzie a podstawowych prawd o rozmnażaniu nie znają.
                  • kaz_nodzieja Re: brak seksu 11.12.15, 16:01
                    Bo prezerwatywy nie zakłada się na sam koniec tylko naciąga na całość.
                    • sanrio Re: brak seksu 11.12.15, 18:15
                      weź idź
              • wuika Re: brak seksu 11.12.15, 12:10
                Prezerwatywy są również higieniczniejsze. Po prostu.
                • 1matka-polka Re: brak seksu 11.12.15, 12:11
                  No tak, jak się brzydzisz tych wydzielin...
                  • wuika Re: brak seksu 11.12.15, 12:19
                    Nie że zaraz brzydzę się, ale jest higieniczniej. Kwestia posprzątania 'po' nie jest moim problemem, mogę się odwrócić na drugi bok i iść spać wink
                    • 1matka-polka Re: brak seksu 11.12.15, 12:22
                      A tak możesz założyć podpaskę, i tez iść spać.
                      • kol.ja Re: brak seksu 11.12.15, 12:24
                        Lepiej miec schizy i stosowac podwojna antykoncepcje niz chory mozg plodzic dzieci i zyc na koszt panstwa matka polka
                        • thea19 Re: brak seksu 11.12.15, 13:33
                          popadasz w skrajnosci. nie znam nikogo, kto wpadl stosujac tabletki, nawet jesli byly nieregularnie. ciaza przy prawidlowo branych tabsach, bez zadnych kolidujacych lekow, wymiotow, biegunek czy tam ziolek to sie zdarza rzadziej niz wygrana w lotka
                          • wuika Re: brak seksu 11.12.15, 13:50
                            A ja znam osobę, która na tabsach wpadła. Tak, miała kolidujące zatrucie pokarmowe, ale od momentu jego wystąpienia była też druga metoda, tylko, że to za późno było suspicious Tak, trzeba mieć pecha i w ogóle, ale to nie jest tak, że stosujesz tabsy = masz 100% gwarancji.
                            • thea19 Re: brak seksu 11.12.15, 14:00
                              no ale przy braku czynnikow obcych po co ta guma?
                      • wuika Re: brak seksu 11.12.15, 12:25
                        Wolę nie. Gdyż idę spać, a nie się ubierać nie wiadomo jak.
                      • kobalt_e Re: brak seksu 11.12.15, 21:28
                        Zaintrygowałaś mnie. Po co ta podpaska?
                        • klamkas Re: brak seksu 11.12.15, 21:42
                          Zamiast prysznica ;p
                          • kobalt_e Re: brak seksu 11.12.15, 22:09
                            Aha big_grin big_grin Już myślałam, że mnie coś w życiu ominęło wink
                        • kaz_nodzieja Re: brak seksu 11.12.15, 22:10
                          Z kobiet po seksie bez gumy lubi coś wypływać.
                          • kobalt_e Re: brak seksu 11.12.15, 22:16
                            I co w związku z tym? Jakoś nie spotkałam się z taką ilością tego "czegoś", żeby musieć zabezpieczać się podpaską. Ale jak pan współżyje raz na pół roku, to może się nazbiera.
                            • kaz_nodzieja Re: brak seksu 11.12.15, 22:33
                              Pościel lubi się wybrudzić, konkretnie prześcieradło.
                              • klamkas Re: brak seksu 11.12.15, 22:43
                                Zdradzę ci tajemnicę i patent praktyczny - prześcieradło się zmienia i pierze, jeśli się zabrudzi.
                                • kaz_nodzieja Re: brak seksu 12.12.15, 19:54
                                  Codziennie? To musiałbym zarabiać na sam prąd i proszek.
                                  • kobalt_e Re: brak seksu 12.12.15, 20:27
                                    A tak, zarabiasz na podpaski smile
                                  • klamkas Re: brak seksu 12.12.15, 20:33
                                    Statystyki wskazują, że codziennie seks uprawia niewiele par z "jakimś" stażem (a autorka w ogóle uprawia go raz kiedyś), więc odpada. Nawet gdyby - czym jest paczka proszku i parę kilowatogodzin w stosunku do codziennego udanego seksu? smile
                                    • kobalt_e Re: brak seksu 12.12.15, 20:40
                                      Ale wiesz - tyle zachodu: gra wstępna, seks, a potem jeszcze upierz pościel i może jeszcze się wykąp... Harówa big_grin
                                      • kaz_nodzieja Re: brak seksu 12.12.15, 20:54
                                        A nie, kąpiel akurat zbędna.
                              • kobalt_e Re: brak seksu 11.12.15, 22:45
                                Straszne. Lepiej wcale nie uprawiać seksu, bo jeszcze coś wydzielimy i ubrudzimy prześcieradło. Obrzydliwe.
                                • kaz_nodzieja Re: brak seksu 12.12.15, 19:52
                                  Częsta zmiana prześcieradła jest uciążliwa.
                                  • klamkas Re: brak seksu 12.12.15, 20:35
                                    Nooo... z takim podejściem codziennego seksu nie wróżę. Skoro 3 min na zabiegi przy prześcieradle są uciążliwe, to jaką uciążliwością musi być seks? Chyba, że trwa krócej niż zmiana prześcieradła big_grin
                          • klamkas Re: brak seksu 11.12.15, 22:21
                            Po seksie z gumą też lubi, ale skąd miałbyś to wiedzieć ;p
                            • kobalt_e Re: brak seksu 11.12.15, 22:27
                              big_grin
                • kol.ja Re: brak seksu 11.12.15, 12:16
                  Nie lubie spermy poprostu i guma na koniec jest zakladana dlatego a po drugie tabletki nie sa 100%pewne a z guma byly pewne 100% przez 15 lat
                  • 1matka-polka Re: brak seksu 11.12.15, 12:20
                    Nie były pewne z gumą, bo ją zakładacie na koniec, kiedy to zrozumiesz?
                    • kol.ja Re: brak seksu 11.12.15, 12:23
                      Matka polka co ty taka napalona jestes ma ten moj watek? Ja gume stosuje bo lubie. Zabronisz mi?
                      • 1matka-polka Re: brak seksu 11.12.15, 12:38
                        Uświadamiam cię, gdy rozum śpi budzą się demony big_grin
                      • kadfael Re: brak seksu 11.12.15, 13:35
                        Ja gume stosuje bo lub
                        > ie. Zabronisz mi?

Padłam. Chyba pierwszy raz w życiu zrobie sobie sygnaturkę big_grinDDD
                    • kol.ja Re: brak seksu 11.12.15, 13:11
                      1matka-polka napisała:

> Nie były pewne z gumą, bo ją zakładacie na koniec, kiedy to zrozumiesz?
                      >
                      juz pisalam dlaczego zakladamy oprocz antykoncepcji
    • demonii.larua Re: brak seksu 11.12.15, 12:07
      Skoro masz większe potrzeby od męża, możesz sobie kupić gumowego przyjaciela, ewentualnie znaleźć kochanka sobie możesz.
    • mynia_pynia Re: brak seksu 11.12.15, 12:27
      Ostatnio przeczytałam kilka wątków - nie koniecznie na ematce i wiecie co - jestem w szoku jak kobiety nie wiedzą NIC o swojej płodności - w szoku jestem.
      Nie jestem nawiedzoną fanka kalendarzyka w swoim życiu brałam i kilka pigułek po, i przez 10 lat tabsy, ale od kolejnych 10 jestem czysta, kocham się często a prezerwatywy w ilości 3 sztuki starcza nam czasem na 2 miesiące - i o czym to świadczy?
      Laski, dni płodne nie trwają od okresu do okresu. Chociaż niektóre to nawet tabletkę po łykały jak prezerwatywa pękła w trakcie seksu podczas okresu !!! - OJP.
      • wuika Re: brak seksu 11.12.15, 12:37
        Mynia, to świadczy o tym, że a) masz szczęście i b) znasz dobrze swój organizm. Nie każda może to o sobie powiedzieć, a niektóre to mają takiego pecha, że z punktu b mogą wysnuć tylko tyle, że nie mają szczęścia. I np., to, że jest tylko kilka dni faktycznie płodnych, to sobie wiem. Które dni, to też wiem - ale już po fakcie. Jak miesiąc w miesiąc mam długie przygotowania do owu i najczęściej ze dwa, a czasem i trzy podejścia, to objawy 'płodności' mam przez grubo ponad tydzień. Jakbym w takich warunkach miała się naturalnie starać nie zachodzić w ciążę, to bym z braku seksu chyba padła. Przerzucenie się na prezerwatywy dałoby nieco większe zużycie iż 1,5 na miesiąc smile
        • mynia_pynia Re: brak seksu 11.12.15, 13:02
          No fakt, u mnie wszystko jak w zegarku, a w dodatku lubię or....l ;P
          • wuika Re: brak seksu 11.12.15, 13:23
            No a u mnie nie. I szlag mnie trafia, bo czy bym chciała nie zachodzić w ciążę, czy zachodzić, zawsze pod górkę wink
      • marianna72 Re: brak seksu 11.12.15, 13:33
        moze nie jestes specjalnie plodna ja zachodze w ciaze od pierwszego cyklu kiedy zdexyduje wiec wole nie ryzykowac ewentualnej nieplanowanej ciazy. Nie ryzykowalabym seksu bez zadnego zabezpieczenia pomijajac fakt ze najwieksza ochote mam w dni plodne
      • redheadfreaq Re: brak seksu 11.12.15, 18:40
        Mynia, bo Twój organizm należy widać do tych nielicznych, które działają podręcznikowo. Możesz mi wierzyć - są kobiety (w tym ja), u których NIC nie działa jak trzeba. Cykle mam długie od zawsze, objawy ewentualnej owulacji - bardzo niejednoznaczne. Na przykład teraz, tuż przed spodziewanym okresem, gdyby nie brak czasu, to z łóżka bym nie wychodziła, a do tego czuję się jak cieknący kran. I tak, zdarza się zajść w ciążę podczas okresu.
        • kol.ja Re: brak seksu 11.12.15, 22:06
          No tak ale jesli kilkanascie lat bralam tabletki a teraz nie biore to ja nie wiem kiedy zaczne miesiaczkowac normalnie.
        • magata.d Re: brak seksu 13.12.15, 12:59
          Podczas okresu zajść w ciążę? Ile ty masz lat?
          • 1matka-polka Re: brak seksu 14.12.15, 10:09
            big_grin jesteś aktywistką pro-life?
      • memphis90 Re: brak seksu 11.12.15, 20:29
        > Laski, dni płodne nie trwają od okresu do okresu. Chociaż niektóre to nawet tab
        > letkę po łykały jak prezerwatywa pękła w trakcie seksu podczas okresu !!! - OJP
        A widzisz, a ja miałam kiedyś owu w 8 dniu cyklu (monitorowałam wtedy cykle), a miesiączki po 5-6 dni. Więc seks w czasie mógł doprowadzić do zapłodnienia.
        • kj-78 Re: brak seksu 11.12.15, 20:55
          Moich dwoje planowanych dzieci jest z 8 i 9 dnia cyklu... Takze ten tego wink
        • riki_i Re: brak seksu 13.12.15, 02:03
          memphis90 napisała:

> > Laski, dni płodne nie trwają od okresu do okresu. Chociaż niektóre to nawet tabletkę
          > > połykały jak prezerwatywa pękła w trakcie seksu podczas okresu !!! - OJP

> A widzisz, a ja miałam kiedyś owu w 8 dniu cyklu (monitorowałam wtedy cykle), a
          > miesiączki po 5-6 dni. Więc seks w czasie mógł doprowadzić do zapłodnienia.

W moim związku właśnie doprowadził. W powyższych warunkach.

Oczywiście ta ciąża była planowana, ale generalnie kobiety o b. długich miesiączkach i do tego niezbyt regularnych cyklach mają totalnie przekichane! Praktycznie zawsze mogą zajść w ciążę, a nawet te dni tuż przed okresem są niepewne, bo jeśli okres lubi się spóźniać, to trudno je wyliczyć.
        • magata.d Re: brak seksu 13.12.15, 13:06
          A, rozumiem. Owulacja w 8 dniu cyklu to nie jest normalne, a rozumiem że odnosimy się do kobiet które nie mają problemów z cyklem.
          • 1matka-polka Re: brak seksu 14.12.15, 10:10
            LOL
    • fragile_f Re: brak seksu 11.12.15, 19:23
      Jesli macie taka paranoje, to co za problem przejsc na seks analny? suspicious

A co drugi raz oral, waginalny w dni nieplodne z guma i mozna sie bzykac caly miesiac nawet z paranoja ciazowa wink
      • bei Re: brak seksu 11.12.15, 20:05
        Jesli sex uprawiacie sporadycznie, to do prezerwatywy jako drugie zabezpieczenie doloz globulki , albo zakladaj krazek antykoncepcyjny.
        • bei Re: brak seksu 11.12.15, 20:08
          Wykorzystaj testy owulacyjne paskowe- kup na allegro, albo kup tester dni plodnych - elektroniczny, mozesz mierzyc temperature bedziesz miala wowczas pelniejszy obraz kiedy zabezpieczac sie bardziej.
          • kol.ja Re: brak seksu 11.12.15, 20:12
            bei napisała:

> Wykorzystaj testy owulacyjne paskowe- kup na allegro, albo kup tester dni plodn
            > ych - elektroniczny, mozesz mierzyc temperature bedziesz miala wowczas pelniejs
            > zy obraz kiedy zabezpieczac sie bardziej.
            >
            dobre są testy owulacyjne?
            • niennte Re: brak seksu 11.12.15, 22:24
              Z tego, co wiem, koleżanka córki ma dwóch synów z tych testerów smile
              • bisiek10 Re: brak seksu 11.12.15, 22:37
                Ja mam corke (zaplanowana) z sexu na dwa dni przed pozytywnym testem .Testy owulacyjne sa dobre dla planujacych ciaze ,nie dla tych co chca jej uniknac.
                • klamkas Re: brak seksu 11.12.15, 22:41
                  O matulu, który test daje taką skuteczność, że pokazuje kilka komórek ( w uproszczeniu), a nie ciążę?
                  • klamkas Re: brak seksu 11.12.15, 22:42
                    A, dobra, test owulacyjny! Sorry smile
                    • bisiek10 Re: brak seksu 11.12.15, 23:04
                      OMG big_grin
            • wuika Re: brak seksu 12.12.15, 20:28
              A to zależy. Pokazują Ci przygotowanie do owulacji. Na dodatek mają różną czułość. Ich wykonanie nie jest skomplikowane, ale żeby wyniki były miarodajne, trzeba ja wykonywać w określonych warunkach.
    • jdylag75 Re: brak seksu 11.12.15, 22:29
      Wazektomia - 2 000 pln i problem z głowy.

• jola-kotka Re: brak seksu 11.12.15, 22:51
      OJP
    • piepe Re: brak seksu 11.12.15, 23:56
      kol.ja napisał:

> Czy prezerwatywa
      > może pęknąc? czy raczej małe szanse?

Bardzo wysokie szanse przy spontanicznym, namietnym seksie. Bardzo niskie przy seksie rutynowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka