wilowka 13.12.15, 18:12 Babcia po osiemdziesiątce, w domu mobilna, ale na dwór, poza mieszkanie w bloku nie wychodzi. Czytać nie daje rady, pogadac lubi, tv pooglądac i gotować Co takiej Babci? (w ubiegłym roku dostała szydełkową chustę, 2 lata temu 2 ładne ręczniki) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Co dla Babci? 13.12.15, 19:11 A! U nas jeszcze szkło powiększające ze światełkiem bardzo dobrze babci sluzy Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Co dla Babci? 13.12.15, 18:15 Może mikser albo blender? Albo milutki koc z mikrofibry? W home&you bardzo ładne widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Co dla Babci? 13.12.15, 18:20 Z kuchennych niestety odpada - babcia mieszka z w pełni wyposażoną córką, a kocyk był 3 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Co dla Babci? 13.12.15, 18:27 To może elektryczne bambosze? allegro.pl/but-grzewczy-poduszka-elektryczna-ogrzewacz-stop-i5728524418.html Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Co dla Babci? 13.12.15, 22:15 Uff, dobrze, że nie zaproponowalas krzesła... Odpowiedz Link Zgłoś
lieu Re: Co dla Babci? 13.12.15, 18:26 zestaw herbat bezuciskowe skarpety fotokalendarz Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Co dla Babci? 13.12.15, 18:29 No u nas fotokalendarz z wnukiem (a nawet prawnukiem ) sprawdził się świetnie, był na niego taki popyt, że musiałam domówić, bo zabrakło dla wszystkich chętnych Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Co dla Babci? 13.12.15, 18:27 To może jak nie daje rady czytać, to jakieś audiobooki? U mojej babci, która uwielbiała książki, ale niestety psujący się wzrok uniemożliwiał czytanie, sprawdzały się świetnie. A w tym roku babci m. (moja niestety już nie żyje ) daliśmy własnie taki mięciutki kocyk. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co dla Babci? 13.12.15, 21:15 Są nawet audiobooki z modlitwami, koronkami, gorzkie żale itp - jeśli babcia z gatunku wierzących i praktykujących. Odpowiedz Link Zgłoś
ewekub Re: Co dla Babci? 13.12.15, 18:51 Moja babcia ma 87 lat, mieszka sama, jest w pełni mobilna. Też był problem z pomysłem na prezent. Rok temu dostała poezadną lampkę do czytania, a w tym roku kupujemy nowe radio, do nocnego słuchania Radia Maryja Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Co dla Babci? 13.12.15, 18:55 Masażer do stóp albo poduszkę masującą do różnych części ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Co dla Babci? 13.12.15, 19:14 Radia Maryja Babcia nie słucha, ale może jakiegoś innego? Może np 1 albo 3? Lubiłaby chyba Myślę jeszcze o takie kocykowym szalu, jak to teraz w sklepach sporo. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
juuuu7 Re: Co dla Babci? 13.12.15, 19:02 Perfumy-kazda kobieta niezaleznie od wieku lubi Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Co dla Babci? 13.12.15, 19:34 O, to samo mialam napisac. Perfumy, jakis fajny kosmetyk. Cos z bizuterii? Korale, wisiorek, broszke? Chyba przykro dostawac takie typowo staruszkowe prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
juuuu7 Re: Co dla Babci? 13.12.15, 20:03 Siostra mojej babci zmarla majac ok.90tki. Do konca byla sprawna,wychodzila. Wlosy zawsze zrobione, podmalowana, pachnaca. Dla niej wlasnie oczywistym prezentem byly perfumy, kosmetyki, bizuteria. Moja babcia natomiast (zmarla majac ponad 90lat) wolala prezenty praktyczne typu szalik, torebka, chustka itp. Lubila czytac, sluchac radia, zawsze byla na biezaco jesli chodzi o polityke. Ale mi sie na wspominki wzielo. Podsumowujac-wszystko zalezy jaka Twoja babcia jest. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Co dla Babci? 13.12.15, 20:08 To babcia mojego M. Taka babciowa jest, Nie wchodzi, bo ma kłopoty z poruszaniem się, schorowana, ale głowa sprawna. Radyjko chyba będzie Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Co dla Babci? 13.12.15, 20:38 Jeżeli nie ma radyjka, to bardzo dobry pomysł jest. Moja lubiła słuchać programu pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Co dla Babci? 13.12.15, 20:31 Ja perfum nie używam, wątpię, żeby mi się odmieniło na starość wolałbym radyjko albo koc albo podgrzewane kapcie - dla mnie to nie są babciowe prezenty, mogłabym dostać już teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Co dla Babci? 14.12.15, 03:45 peonka napisała: , dla mnie to nie są babciowe prezenty, mogłabym dostać już teraz. Bo już teraz jesteś babciowa. Serio, nie wyobrażam sobie robienia komukolwiek gwiazdkowych prezentów typu ciepłe kapcie i kocyk, takie oczywistości zapewnia się najbliższym na co dzień, na gwiazdkę i inne święta trzeba się bardziej wysilić. Odpowiedz Link Zgłoś
mancipi Re: Co dla Babci? 13.12.15, 22:07 perfumy-a jaki zapach byscie poleciły, bo w sumie pomysł przynajmniej dla jednej babci by pasował. my po latach z kalendarzami od 3 lat idziemy w zestawy spożywcze: fajna kawa, zestaw herbat, jakies słodycze; w tym roku planowałam jeszcze cos z kosmetyków. ogólnie w rzeczy, które babcie spozytkuja same a nie przekażą dalej z hasłem "bo mi sie nie przyda" Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Co dla Babci? 14.12.15, 00:37 Starsze panie wyraznie lubia Sunflower by Elizabeth Arden, ktorego ja osobiscie nie toleruje ale wiele znajomych seniorek wyraznie wielbi Szczerze mowiac nie wiem czy starczyloby mi samozaparcia zeby obdarowac tym zapachem babcie, ktora mialabym czesto odwiedzac i wachac Jesli babcia nie wychodzi ale lubi byc elegancka to moze jako present wizyta fryzjerki i/lub mani-pedi specjalistki w domu? No i jesli oglada TV, to moze jakis zestaw DVDs z ulubionymi filmami, serialami ... Good luck - babcie to czesto trudno orzech do zgryzienia jesli chodzi o naprawde cieszace prezenty Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Co dla Babci? 14.12.15, 08:40 Jakieś klasyczne - moja Miss Dior Chanel i Guerlaina lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Co dla Babci? 14.12.15, 01:17 Może ponczo albo coś takiego narzutkowego na ramiona? Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Co dla Babci? 14.12.15, 01:21 A może jakaś fajna książka kucharska, jeśli babcia lubi gotować "nowosci"? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Co dla Babci? 14.12.15, 07:23 Musi mieć do tego dobry wzrok, a w tym wieku, to już z tym krucho.. Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Co dla Babci? 14.12.15, 07:40 wilowka napisała: > (w ubiegłym roku dostała szydełkową chustę, 2 lata temu 2 ładne ręczniki) Ależ hojność! Ja na miejscu babci bym poprosił o solidną laskę, żeby mieć czym wybić wam z głowy takie prezenty Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Co dla Babci? 14.12.15, 08:21 a co, u Ciebie kupuje się złotą biżuterię? Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Co dla Babci? 14.12.15, 08:42 lady-z-gaga napisała: > a co, u Ciebie kupuje się złotą biżuterię? Odmawiam składania zeznań. Ale pomysł dobry. Przypuszczam że jakiś drobiazg (niekoniecznie złoty ale i nie z odpustu) bardziej by ucieszył babcię autorki wątku niż ręczniki. Broszki są ostatnio modne Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Co dla Babci? 14.12.15, 08:59 Zależy od osoby znowu - moja babcia jest po 90ce i ma zaawansowany artretyzm - biżuteria odpada bo po prostu nie ma na tyle rak sprawnych zeby sobie założyć. Ręczniki za to u nas odpadłyby bo babcia ma w świetnym stanie swoje jeszcze panieńskie (pościel ręcznie szyta przez zakonnice etc) i wcale nie chce nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Co dla Babci? 14.12.15, 08:38 Laska to delikatna sprawa - moja babcia mimo ze musi używać bardzo nie lubi kiedy o tym wspominać - zależy pewnie od osobnika. Dodam jeszcze ze nasza przyjmuje tez luksusowe kremy 50+ i perfumy Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Co dla Babci? 14.12.15, 08:55 o własnie.... mam ten sam problem. I nie tylko z babcią, ale i z teściami. Oni nie mają żadnych zainteresowań. Myślałam nad jakimś zestawem herbat. Ale nie wiem jakie sa dobre? jak to wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Co dla Babci? 04.03.16, 15:21 Czasy byly jeszcze siermiężne, kiedy babci na dziewięćdziesiątke podarowalam ciepłe pończochy zimowe i lakier do paznokci, jakiejś dobrej firmy. Pończochy olała, lakier ją bardzo ucieszyl - mam to na zdjeciu, w biurku Odpowiedz Link Zgłoś