Dodaj do ulubionych

do popierających PO

17.12.15, 10:05
Odpowiedzcie mi na pytanie dlaczego wszyscy po kolei podają się do dymisji? nie maja chyba nic na sumieniu?
Nie chcą dobrze zarabiać? Dzisiaj kolejna dymisja. Odkąd Pis wygrał dymisji było chyba 20 , co sie dzieje? Ludzie nie chcą już spracować?? obawiają się swoich machloi to wiem. Boja sie PISU. Maja nieczyste sumienie. A wy dalej PO. To jest propaganda. Czy nie widzicie że Pis wkoncu jest po stronie polaków a nie banków, zagranicznych firm, inny krajów. Przeiez my jesteśmy pod dyktaturą niemiecką i nie tylko.
Obserwuj wątek
    • serei Re: do popierających PO 17.12.15, 10:14
      Nie popieram ani PO ani PiS a Ty wysmarowałaś takie bzdury, że nie dziwię się, iż musisz na forum pytać jak robić zadania dla szkoły podstawowej.
      Jesteś za konkretna partią i zamiast posługiwać się logicznymi argumentami krzyczysz byle co byle krzyczeć.
      Doczytaj. Doinformuj się, Dokształć. Przyjdź pogadać.
      • dankaimirek Re: do popierających PO 17.12.15, 10:15
        prosiłam o odpoweidx dlaczego są dymisje? no ktos odpowie? Ja wiem ale Wy odpowiedzcie
        • serei Re: do popierających PO 17.12.15, 10:19
          skoro wiesz to zachowaj to gratuluję! Ale nie zmienia to faktu, że i tak piszesz bzdury
        • paskudek1 Re: do popierających PO 17.12.15, 10:19
          ale ona ci nie może odpowiedzieć bo NIE JEST za PO. Ja zresztą też. Zrobiłas durnowate założenie, oparte na dualistycznym podziale PiS kontra PO. Tymczasem na scenie politycznej jest jeszcze kilka partii na które ludzie głosowali.
          Ja mogę tylko przypuszczać dlaczego te dymisje ale moje wyjaśnienia i tak nie przypadną Tobie do gustu. Być może po prostu ludzie NIE CHCĄ mieć w CV pracy w spółce Skarbu Państwa rządzonego przez PiS. Widocznie sama współpraca z tym gremium jest dla niektórych nie do przyjęcia - nawet jak wiąże się to z rezygnacją z dobrej posady. Co jak widac obala mit "odrywanych od koryta świń".
          • little_fish Re: do popierających PO 17.12.15, 16:04
            dokładnie - gdybym miała pracowac z szefem,którego poglądy przyprawiaja mnie o ciarki i mdłości na zmianę, a miałabym możliwość zmiany pracy, to wiałabym gdzie pieprz rośnie
      • babcia.stefa Re: do popierających PO 17.12.15, 11:22
        Ona podobno doktorat robi.

Jaki kraj, tacy doktorzy.
    • krejzimama Re: do popierających PO 17.12.15, 10:17
      Treść, forma wypowiedzi świadczy o dwóch rzeczach.
      Nienachalnej inteligencji oraz nienarzucających się wiedzy i wykształceniu
      • serei Re: do popierających PO 17.12.15, 10:19

jak Cię nie lubię tak muszę się zgodzić
    • lady-z-gaga Re: do popierających PO 17.12.15, 10:17
      no własnie...
      dlaczego? uncertain

wpolityce.pl/spoleczenstwo/274935-boguslaw-kowalski-niedlugo-byl-prezesem-pkp-podal-sie-wlasnie-do-dymisji-w-tle-powazne-podejrzenia-o-wspolprace-z-sb
      • dankaimirek Re: do popierających PO 17.12.15, 10:20
        lady-z-gaga napisała:

> no własnie...
        > dlaczego? uncertain
        >
        > wpolityce.pl/spoleczenstwo/274935-boguslaw-kowalski-niedlugo-byl-prezesem-pkp-podal-sie-wlasnie-do-dymisji-w-tle-powazne-podejrzenia-o-wspolprace-z-sb

udają paniusie ze jest ok, i chwalą PO, to trole musża być które biora za to kase. Normalny człowiek widzi co sie dzieje jak PO rozkradło wszystko
        • serei Re: do popierających PO 17.12.15, 10:22
          dankaimirek, która partia zabroniła Ci się wykształcić?
        • pade Re: do popierających PO 17.12.15, 10:26
          Słabo się starasz.
          Na prezenty nie zarobisz.
        • pitahaya1 Re: do popierających PO 17.12.15, 10:39
          dankaimirek napisał:

>
          > udają paniusie ze jest ok, i chwalą PO, to trole musża być które biora za to ka
          > se. Normalny człowiek widzi co sie dzieje jak PO rozkradło wszystko

W podobnym tonie napiszę, żebyś zobaczyła, jak to z drugiej strony wygląda.
          Ta pogarda ze strony miłujących bliźniego.

Normalny człowiek nie głosuje na PiS.

Pasuje ci taka argumentacja?
          • dankaimirek Re: do popierających PO 17.12.15, 10:40
            pitahaya1 napisał:

> dankaimirek napisał:
            >
            >
            > >
            > > udają paniusie ze jest ok, i chwalą PO, to trole musża być które biora za
            > to ka
            > > se. Normalny człowiek widzi co sie dzieje jak PO rozkradło wszystk
            > o
            >
            > W podobnym tonie napiszę, żebyś zobaczyła, jak to z drugiej strony wygląda.
            > Ta pogarda ze strony miłujących bliźniego.
            >
            > Normalny człowiek nie głosuje na PiS.
            >
            > Pasuje ci taka argumentacja?

pasuje mi wszystko wolny kraj, to idiota głosuje na pis a debil na po
        • maadzik3 Re: do popierających PO 17.12.15, 16:36
          Ale to byl czlowiek mianowany przez PIS!!!!!!! I po kilku dniach od nominacji podal sie do dymisji z podanych powodow
    • wielceszanownypan Re: do popierających PO 17.12.15, 10:20
      dankaimirek napisał:
      Czy nie widzicie że Pis wkoncu jest po stronie polaków

No właśnie. A powinien być po stronie Polaków.

Ciekawe, że "Pis" potrafiłaś napisać z dużej litery.
    • langsam Re: do popierających PO 17.12.15, 10:21
      Nie chcą pracować pod wodzą ludzi o zupełnie innych poglądach na to, jaki kierunek jest właściwy i jak realizować cele. (Widzisz, a mogłam napisać po prostu - pod wodzą pisowskich oszołomów, prowadzących kraj do zguby). Nie chcą żyrować polityki, którą uznają za błąd (widzisz, a mogłam napisać, że nie chcą świecić oczyma za idiotów i niedouczków i ich planowane machlojki).
      I błagam, jeżeli skoczyłaś pięć lat, to nie pisz, że Pis jest po stronie Polaków, a PO - nie. Obie partie są po stronie Polaków, tylko kompletnie inaczej diagnozują to, czym jest dobro Polski i jak je osiągnąć, jak wygląda lista priorytetów i na jakie kompromisy muszą iść, aby zachować najważniejsze cele. W obu ugrupowaniach są z pewością szumowiny i nieudacznicy (teraz będą ciągnąć do PiS, bo PiS ma konfitury, wcześniej ciągnęli do PO, SLD, AWS, Samoobrony, PiS, PSL, UW, PZPR i innych ugrupowań mających władzę).
      • dankaimirek Re: do popierających PO 17.12.15, 10:23
        langsam napisała:

> I błagam, jeżeli skoczyłaś pięć lat, to nie pisz, że Pis jest po stronie Polakó
        > w, a PO - nie. Obie partie są po stronie Polaków, tylko kompletnie inaczej diag
        > nozują to, czym jest dobro Polski i jak je osiągnąć, jak wygląda lista prioryte
        > tów i na jakie kompromisy muszą iść, aby zachować najważniejsze cele. W obu ugr
        > upowaniach są z pewością szumowiny i nieudacznicy (teraz będą ciągnąć do PiS, b
        > o PiS ma konfitury, wcześniej ciągnęli do PO, SLD, AWS, Samoobrony, PiS, PSL,
        > UW, PZPR i innych ugrupowań mających władzę).

hahahahaahah PO postronie polaków????????????? chyba siebie, ale oni nie uważają się za polaków
        • langsam Re: do popierających PO 17.12.15, 10:27
          Tak, zdecydowanie nienachalna inteligencja, dyskretna logika.
          Jak to byo? "łańcuchy tautologii, parę pojęć jak cepy, dialektyka oprawców, żadnej dystynkcji w rozumowaniu. Składnia pozbawiona urody koniunktiwu".
        • pade Re: do popierających PO 17.12.15, 10:27
          O, bardzo ładnie pokazałaś różnicę.
          Nasz naród składa się z polaków i Polaków.
          Kiedyś jeszcze byli wolacy.
      • asmarabis Re: do popierających PO 17.12.15, 15:21

langsam napisała:

> Nie chcą pracować pod wodzą ludzi o zupełnie innych poglądach na to, jaki kieru
        > nek jest właściwy i jak realizować cele. (W

Blagam, widac ze nigdy nie zajmowalas wysokiego stanowiska. Wydaje ci sie ze to osoby sa tak malo ambitne i naiwne ze ustepuja z wysokiego stanowiska bo nie lubia Kaczynskiego czy Pisu i w imie tego zadowola sie praca na stanowisku referenta ( jak by nie bylo tez pod kierownictwem kogos z PiSu). Nie wazna wielolenie lawirowania i starania zeby zajsc daleko, podaja sie do dobrowolnie dymisji ot tak bo wola byc bez pracy niz miec prace.
        hahahhaha, idz sie wpisac na watek o ematce roku ja cie nominuje!
        • dyzurny_troll_forum Re: do popierających PO 17.12.15, 15:28
          asmarabis napisała:

> podaja sie do dobrowolnie dymisji ot tak bo wola byc bez pracy niz miec prace.

Proponuję nie oceniać wszystkich poprzez pryzmat posady na kasie w biedronce....

• asmarabis Re: do popierających PO 17.12.15, 15:32
            Ale co ci sie dzieje na tej kasie?
            Myslalam ze zadna praca nie hanbi....
        • kama265 Re: do popierających PO 17.12.15, 15:29
          może nie lubią czekać, aż przyjdą i w nocy zablokują im konta mailowe i przepustki?
        • wielceszanownypan Re: do popierających PO 17.12.15, 15:48
          asmarabis napisała:
          > hahahhaha

Następna przedawkowała antydepresanty.
          Wyznawcy pis są jednak nie całkiem normalni.
          • asmarabis Re: do popierających PO 17.12.15, 15:57
            Jak was obserwuje to mam ochote isc do psychologa zapytac co sie tak naprawde z wami dzieje
    • lusitania2 Re: do popierających PO 17.12.15, 10:21
      obstawiam że dlatego, bo praca w narastającym burdelu z narzuconymi po partyjnej linii ludźmi niekompetentnymi tudzież niekompetentnym_i_wariatami (vide: minister obrony) jest szkodliwa dla zdrowia.
    • dyzurny_troll_forum Re: do popierających PO 17.12.15, 10:25
      dankaimirek napisał:

> Odpowiedzcie mi na pytanie dlaczego wszyscy po kolei podają się do dymisji? nie
      > maja chyba nic na sumieniu?

Z tego samego powodu z jakiego Antoniemu brakuje kandydatów do nowej komisji mającej zbadać wypadek (czytaj: "zamach") w Smoleńsku..... ale słyszałem, że ma z zagranicy zaimportować!
      • morekac Re: do popierających PO 17.12.15, 18:04
        ale słyszałem, że ma z zagranicy zaimportować!

jeden import już mu nawiał...
    • myfaith Re: do popierających PO 17.12.15, 10:27
      Opierasz sie na założeniu wpojonemu ci przez partie której kibicujesz - czyli ze wszyscy działający w urzędach/spółkach skarbu panstwa to " świnie przy krycie" A to błąd. Nie wszyscy.
      Ci ludzie maja na tyle doświadczenia zawodowego zeby spokojnie poszukać sobie pracy gdzie bedą rozliczani z pracy a nie z pochodzenia czy sympatii politycznych. Tak wiec uprzedzając bieg spraw ( a ze zostaliby by wyrzucenia kto wie czy nie w atmosferze pomówień i insynuacji) to woleli sami odejść na swoich warunkach.
      OT sekret...
      Nie chciał odejść Wojtunik (notabene czym biedny zawinił pozatym ze został mianowany za czasów PO?) - to go zmusili z dnia na dzien zabierając dostepu do informacji niejawnych. Reszta tak nie chce.
      • dankaimirek Re: do popierających PO 17.12.15, 10:38
        myfaith napisała:

> Opierasz sie na założeniu wpojonemu ci przez partie której kibicujesz - czyli z
        > e wszyscy działający w urzędach/spółkach skarbu panstwa to " świnie przy krycie
        > " A to błąd. Nie wszyscy.

Ci ludzie co podają sie do dymisji, mam na myśli, nie wymyslaj sobie
      • dankaimirek Re: do popierających PO 17.12.15, 10:40
        myfaith napisała:
        woleli sami odejść na swoich warunkac
        > h.

hahhaahah tyle lat pracowali i nagle odchodzą, śmierdząca sprawa
        • kk345 Re: do popierających PO 17.12.15, 11:55
          A tak z ciekawości- rozumiesz tak ogólnie, ze nie mówimy o sekretarce w urzędzie skarbowym, tylko o takiej klasy menadzerach, że spokojnie znajdą sobie nową robotę, bez nacisków politycznych, narzucania im spadochroniarzy na współpracowników i oglądania się stale za siebie, czy ktoś ich nie wrabia, bo stołek jest potrzebny dla nowego politycznego nadania?
    • joxanna1 Re: do popierających PO 17.12.15, 10:29
      Przecież zawsze po wyborach jest wymiana kadr w spółkach państwowych? To jest jasne, że teraz PIS umieści swoich ludzi, więc jasne jest, że PO-ludzie zwalniają stanowiska.

Naprawdę tego nie wiesz?

Jeśli mają coś na sumieniu - zawsze można ich zaskarżyć do sądu.
      • dankaimirek Re: do popierających PO 17.12.15, 10:38
        joxanna1 napisała:

> Przecież zawsze po wyborach jest wymiana kadr w spółkach państwowych? To jest
        > jasne, że teraz PIS umieści swoich ludzi, więc jasne jest, że PO-ludzie zwalnia
        > ją stanowiska.
        >
        > Naprawdę tego nie wiesz?
        >
        > Jeśli mają coś na sumieniu - zawsze można ich zaskarżyć do sądu.

wiem o tym, ale nie kazdego wymieniają. Osoby które moga dalej pracowac nie chcą. heheh
        • sumire Re: do popierających PO 17.12.15, 10:42
          Trudno się dziwić. Wolałabym zjeść własne kapcie niż być podwładną JK.
        • joxanna1 Re: do popierających PO 17.12.15, 10:44
          Dużo znasz przypadków niewymienienia? Mnie się przypomina jeden - kiedy Tusk nie wymienił Kamińskiego w CBA zaraz po wyborach.

Lokalni działacze przebierają nogami, żeby zająć stanowisk - tak jest po każdych wyborach i PIS w niczym tu nie jest lepszy.
          • paskudek1 Re: do popierających PO 17.12.15, 10:50
            a podobno mieli być lepsi, bardziej moralni i w ogóle wspaniali.
            • dankaimirek Re: do popierających PO 17.12.15, 10:51
              paskudek1 napisała:

> a podobno mieli być lepsi, bardziej moralni i w ogóle wspaniali.
              a co rozliczac chcesz po miesiącu?
              a PO przez 8 lat nikt nie rozliczał...tylko najgorszy jest pis. Ja nie jestem za nikim, stoje z boku i przyglądam się. Ale po to wiadomo pod TS
              • kk345 Re: do popierających PO 17.12.15, 11:56
                > Ja nie jestem z
                > a nikim, stoje z boku i przyglądam się.
                Buaaaaahahahahahasmile
    • wielceszanownypan Re: do popierających PO 17.12.15, 10:47
      dankaimirek napisał:
      hahahahaahah
      hahhaahah
      heheh

Przedawkowałeś antydepresanty.
      • dankaimirek Re: do popierających PO 17.12.15, 10:48
        wielceszanownypan napisał(a):

> dankaimirek napisał:
        > hahahahaahah
        > hahhaahah
        > heheh
        >
        >
        > Przedawkowałeś antydepresanty.
        a co cie to
        • wielceszanownypan Re: do popierających PO 17.12.15, 11:22
          dankaimirek napisał:
          > a co cie to

A mnie to lotto.
          Ciekawe tylko ilu wyznawców pis (łącznie z prezesem) jedzie na prochach od psychiatry?
          • memphis90 Re: do popierających PO 17.12.15, 14:53
            Zapewne niewielu, choć wielu powinno...
    • morekac Re: do popierających PO 17.12.15, 10:50
      A to nie jest kwestia odpraw na starych zasadach?
    • serei Dziewczyny dajcie spokój 17.12.15, 10:52
      Rozmowa z dankaimirek to kopanie się z koniem, ona nie rozumie podstawowych zwrotów, określeń, złóż inteligentniejsze zdanie a ona odpisze tylko "hahahahahaha" bo zwyczajnie nie wie co napisać. Szkoda na nią czasu
      • dyzurny_troll_forum Re: Dziewczyny dajcie spokój 17.12.15, 10:57
        serei napisała:

> Rozmowa z dankaimirek to kopanie się z koniem, ona nie rozumie podstawowych zwr
        > otów,

Trzeba przyznać, że wykazuje istotne braki w wyszkoleniu wojskowym i sporcie....
    • zona_glusia Re: do popierających PO 17.12.15, 11:10
      dankaimirek napisał:
      > t propaganda. Czy nie widzicie że Pis wkoncu jest po stronie polaków
      Napisz jeszcze, że po stronie biedniejszych Polaków. Tylko, że najnowszą informacją jest, że dopłaty do barów mlecznych zostaną zlikwidowane.
      • dyzurny_troll_forum Re: do popierających PO 17.12.15, 11:15
        zona_glusia napisał(a):

> dankaimirek napisał:
        > > t propaganda. Czy nie widzicie że Pis wkoncu jest po stronie polaków
        > Napisz jeszcze, że po stronie biedniejszych Polaków. Tylko, że najnowszą inform
        > acją jest, że dopłaty do barów mlecznych zostaną zlikwidowane.

A komu potrzebne bary?! Biedniejszy Polak się stołuje na śmietniku, a nie szlaja się po barach!!!
        • memphis90 Re: do popierających PO 17.12.15, 14:55
          No ale co to w ogóle za stołowanie się na mieście, jak kasy brak? Szczaw, mirabelki narwać i do domu, obiad gotować!
    • baltycki Re: do popierających PO 17.12.15, 11:36
      Z Netykiety.

"Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj."

Prosze o przestrzeganie Netykiety, ktora jest czescia Regulaminu.

"Zgodnie z Regulaminem Forum wypowiedzi naruszające Netykietę mogą być usuwane."

(Przepraszam moderacje za wyreczenie)
      • bei Re: do popierających PO 17.12.15, 11:56
        Pewnie dlatego, ze PiS glosno zapowiedzial, ze wymieni wszystkich na wyzszych stolkach, lepiej samemu odejsc teraz niz byc zwolnionym w wielkiej grupie.
    • cosmetic.wipes Re: do popierających PO 17.12.15, 12:16
      Danka (a może Mirku suspicious) jak ci idzie doktorat z Trybunału Konstytucyjnego?
      big_grin big_grin big_grin
    • memphis90 Re: do popierających PO 17.12.15, 14:57
      A jak tam idzie PiS uwalnianie ciemiężonych spod kredytów frankowych? Jakieś wieści z frontu, czy już było-minęło, jak pińcet złoty, bezpłatne leki i finansowanie barów mlecznych?
      • dyzurny_troll_forum Re: do popierających PO 17.12.15, 15:01
        memphis90 napisała:

> A jak tam idzie PiS uwalnianie ciemiężonych spod kredytów frankowych?

Wydaje się, że nawet do wybitnych umysłów PiS dotarło, że albo podatek bankowy albo przewalutowanie CHF. Jednego i drugiego na raz się na da - aż tyle pieniędzy to nawet w bankach nie ma!
        • kama265 Re: do popierających PO 17.12.15, 15:27
          jak nie ma? min Morawiecki powiedział, że jest ileś mld na lokatach. Trzeba je uruchomić! big_grin
          • dyzurny_troll_forum Re: do popierających PO 17.12.15, 15:30
            kama265 napisała:

> jak nie ma? min Morawiecki powiedział, że jest ileś mld na lokatach. Trzeba je
            > uruchomić! big_grin

Nie rozpatrywałem wdrożenia wariantu cypryjskiego na tym etapie... wariant cypryjski lepiej chyba pozostawić na koniec, gdy już nie będzie niczego....
      • asmarabis Re: do popierających PO 17.12.15, 15:23
        Bylo minelo, teraz trzeba zajmowac sie rozhisteryzowanymi ematkami ktore maszeruja w soboty, bo ich bozki przegraly wybory
    • martishia7 Re: do popierających PO 17.12.15, 15:06
      A dlaczego Petroniusz z Quo Vadis sam otworzył sobie żyły, podczas starannie zaplanowanej biesiady z dużym rozmachem, zamiast spokojnie poczekać na wyrok śmierci?
      • kama265 Re: do popierających PO 17.12.15, 15:20
        żartujesz? perły przed wieprze rzucasz...
        • martishia7 Re: do popierających PO 17.12.15, 15:32
          Ja rzucam pytanie, a Danka z Mirkiem, niech je łapią wink
          • hipinka Re: do popierających PO 17.12.15, 15:52
            No co ty, nie zadawaj takich trudnych pytań, ona doktorat z czego innego robi big_grin
    • hipinka Re: do popierających PO 17.12.15, 15:50
      Danka, a ty tez nam odpowiedz na pytanie :
      Masz kredyt we frankach i teraz , jak wygrał pis to cię już nie boli, że kurs franka rośnie? I to dzięki twojej ukochanej partii? I gdzie jest ta ustawa od Dudusia co miała ci ulżyć?
      • asmarabis Re: do popierających PO 17.12.15, 15:56
        Ale czy Dudus moze cos w ogole zrobic w tym dzikim panstwie?????
        Tak sie sklada ze rzad i prezydent jeszcze nic tak wlasciwie nie zrobili ale ematki stoja juz na ulicach,
        wezzcie zostawcie ich kurcze w spokoju i dajcie pracowac, na manifestacje pojdzcie jak beda jakies efektyich dzialania.
        Manifestowac tez trzeba umiec!!!!!!!!
        • baltycki Re: do popierających PO 17.12.15, 16:06
          Co za duren.
        • wielceszanownypan Re: do popierających PO 17.12.15, 16:14
          asmarabis napisała:
          > Manifestowac tez trzeba umiec!!!!!!!!

Pis umie manifestować.
          Prezes pisu oglądał w młodości moskiewskie manifestacje pierwszomajowe, więc wie jak powinna wyglądać porządna manifestacja.
          Od mamy dostał dzieła Lenina z dedykacją (Z Leninem żyj z Leninem śpij z Leninem zbieraj kwiatki, życzenia to od matki), więc wie jak rządzić.
    • bella_roza Re: do popierających PO 17.12.15, 15:58
      bo od 1 stycznia odprawy będą opodatkowane 70%. PiS uchwalił ten przepis właśnie w tym celu.
    • beataj1 Re: do popierających PO 17.12.15, 16:21
      Sytuacja wygląda zwykle tak:
      przychodzi do takiej osoby "przedstawiciel" partii "rządzącej" i mówi:
      Wiecie, rozmiecie towarzyszu. My tu mamy Ziutka, Krzycha i Zdzicha którzy zasłużyli i przyjdą na pana miejsce. Możemy ten problem rozwiązać na dwa sposoby - złozy pan rezygnację natychmiast + dostanie odprawę albo załatwimy to w mniej przyjemny sposób. Odejdzie pan w atmosferze skandalu bo nawet jak nie znajdziemy na pana haka to go wymyślimy. A nawet jak nic nie udowodnimy to smród pozostanie a sprawy sądowe będą trwać lata.
      Przy minimalnym instynkcie samozachowawczym jak najszybciej ucieka się od szamba by w nim nie utonąć...
    • maadzik3 Re: do popierających PO 17.12.15, 16:35
      nie popieram PO ale az zal czytac o tym jak to pono PIS jest po stronie Polakow
      Tych ktorzy w wyniku rozwalenia finansow publicznych beda musieli zaplacic za zagraniczne wakacje wiecej z uwagi na kurs walut?
      Tych ktorzy maja kredyt we frankach i uciesza sie jak diabli jak frank przekroczy 5 zl?
      Tych wyzwanych od Polakow gorszego sortu, wspolpracownikow gestapo czy - wczesniej - opcji kryptoniemieckiej? (to ja, Ślązaczka Polka, ale przede wszystkim Ślązaczka)
      Tych którym nie podoba sie demontowanie TK i proby groteskowego przeniesienia go do Suwalk czy Przemysla zeby nie bruzdzil prezesowi?
      Tych ktorzy nie zgadzaja sie z rzucaniem oskarzen na prawo i lewo? (lekarz psychiatra oskarzony przez min Ziobre za poprzedniej kadencji o lapowkarstwo po odsiedzeniu 9 miesiecy wyszedl uniewinniony, wlasnie wyplacono mu pol miliona zlotych odszkodowania z naszych podatkow, ale on, z ciezka depresja, czeka juz tylko na smierc)
      Tych ktorzy nie sa katolikami lub - bedac nimi - nie zgadzaja sie na obecnosc radia maryja jako panstwowego caly czas w przestrzeni publicznej i nie chca panstwa wyznaniowego i zapowiedzi ze "reka podniesiona na kosciol to reka podniesiona na Polske"?
      Tych ktorzy nie lubia byc nazywani komunistami i zlodziejami przez prezesa?
      Tych ktorzy zaplaca wiecej w supermarketach lub drozej za kredyt?
      Tych, ktorym obetnie sie swiadczenia socjalne za 500 zl na dziecko?
      Tych ktorzy majac dzieci w wieku 3 lat nie znajda miejsca w przedszkolu/ majac dziecko 6-letnie zastanawiaja sie co robic - do szkoly czy nie?
      Tych ktorzy majac dziecko w 6 klasie (jak ja np.) odliczajace dni do jej konca (trudno, tak wyszlo) beda co drugi dzien ocierac lzy dziecka ze zapowiedzi w radio o likwidacji gimnazjow jeszcze go nie dotkna?
      Ktorych konkretnie Polakow masz na mysli za ktorymi PIS tak bardzo stoi?
      Ci o pogladach liberalnych/ lewicowych albo zwyczajnie chcacy w spokoju dalej zyc bez wielkich rewolucji w zyciu to nie Polacy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka