Dodaj do ulubionych

WOŚP zakazany

20.12.15, 18:53
Prawo i Sprawiedliwość od lat ostro atakuje Jerzego Owsiaka i Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Akcję charytatywną pierwszy raz próbowano storpedować już wówczas, gdy PiS rządził w latach 2005-2007, ale wysiłki poszły na marne. Teraz Jarosław Kaczyński i jego ekipa mają wszechwładzę w Polsce i nie zawahają się jej użyć przeciw WOŚP. jak to powiedział Owsiak? Do końca świata i jeden dzień dłużej? Dzięki Owsiak i żegnamy.
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 19:09
      Może do wielu młodych ludzi, tych lepszego sortu, albo tych, którzy w ogóle nie głosowali, wreszcie dotrze co zrobili.
      • anorektycznazdzira Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 19:21
        oby jak najszybciej
        • truscaveczka Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:52
          Niepoprawne optymistki. syndrom sztokholmski ma ta młodzież lepszego sortu, tyle powiem.
      • odnawialna Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 14:51
        myślę, że to jest dobry pomysł
        https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/l/t1.0-9/10417444_10203870942613410_5111694855749212509_n.jpg?oh=4195eb77cabd8531b7d971ecdd59803e&oe=570B4CE7
        • asmarabis Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 15:23
          WYKOWANIA?
          ale nie wiem co to znaczy- moze ktos wytlumaczyc?

czemu wszystko co przygotuja zwolennicy PO jest takie prymitywne i pisane na kolanie?
    • maadzik3 Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 19:28
      no to w tym roku tłumnie na Owsiaka!!!!!!!
      • la_mujer75 Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 19:42
        mam nadzieję, że dopiero padnie rekord smile
        • aneta-skarpeta Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 20:07
          Jak zabronić to sami sobie serduszka malować i kasę na konto dawacwink
      • fornitta69 Re: WOŚP zakazany 22.12.15, 09:17
        Ja juz wplacilam przez internet smile I jeszcze zamierzam cos wystawic na aukcje WOSP. I tez mnie moze pan posel w tylek cmoknac,jak cos znam sposoby na opryszczke tongue_out
    • szamanta Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 19:41
      Że tez się Łowsiakowi zachciało zbierac na jakies maszynki ingerujące w boża wolę? ŚWIAT OSZALAL, w kropidla, rozance ,klęczniki inwestowac, a nie belzebub tutaj będzie bawic się w pana boga walcząc z podtrzymaniem przy zyciu potrzebującyc. Ewidentnie Devil łowsiak dziala na szkode narodu , do karceru . PiS to wyrocznia prawdy i sprawiedliwosci
    • asmarabis Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 19:47
      Jak dla mnie super, mialam juz dosc tego terroru z puszkami na pieniadze i bycia nagabywana przez milion mlodych ludzi przeciagnietych na ich strone>
      • gama2003 Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 19:53
        Dobrze, że nikt nie terroryzował Twojego dziecka w szpitalu sprzętem od WOŚP...
        Bo mogłaś być nagabywana by leżało w inkubatorze, którego inaczej by dla twojego dziecka brakło....
        • thank_you Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 20:14
          To ty nie wiesz? Obowiązkiem państwa jest zapewnić cały ten sprzęt. Gdyby Owsiak się nie wracał, to NFZ na pewno zapełniłby sale odpowiednimi maszynami. 😉
          • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 20:18
            thank_you napisała:

> To ty nie wiesz? Obowiązkiem państwa jest zapewnić cały ten sprzęt.

Opowiedz nam jeszcze o obowiązkach państwa!

Ksiadz Anatool
            • thank_you Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 20:46
              Masz tutaj: klik wink
          • szamanta Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 20:19
            Tak, zapewniloby NFZ wszystkie sale odpowiednimi maszynami i to z gornej pólki, a na głupkowate lozka jako podstawa zaopatrzenia szpitali nie ma pieniędzy i często jak i gesto w pl szpitalach jest tego brak. Nie mowiac już o podstawowych środkach higienicznych jakie trzeba mieć przy sobie .
          • gama2003 Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 20:19
            Pewnie tak, nie doceniam obecnego rządu, przecież niezwłocznie wywalą stary sprzęt WOŚP i kupią taki naj. Wyposażą służbę zdrowia jak nikt nigdy dotąd. Mus będzie odszczekać.
            • thank_you Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 20:43
              Wielokrotnie słyszałam ten kontrargument na mój mówiący o tym, aby świeżo upieczeni rodzice (zagorzali przeciwnicy WOŚP) odmawiali badań przesiewowych słuchu - wszak są wykonywane na sprzęcie sponsorowanym przez fundację. Zawsze prychają i mówią, że gdyby Owsiak się nie wp... i nie wyręczał państwa, to wtedy na 100% ten sprzęt byłby zakupiony przez NFZ. wink
              • gama2003 Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 20:52
                Byłby - jeden aparat na województwo wink
                A państwo mogło kupić nowe łóżka czy inne przyziemności. Chyba, że czekało aż Owsiak znowu się wtrąci i choćby ligniny nakupuje...
        • szamanta Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 20:15
          gama2003 napisała:

> Dobrze, że nikt nie terroryzował Twojego dziecka w szpitalu sprzętem od WOŚP...
          > Bo mogłaś być nagabywana by leżało w inkubatorze, którego inaczej by dla twojeg
          > o dziecka brakło....

Krytyczność i negatywny stosunek do dzialanosci WOSP jej szczere prawo , bo czemuby nie? ale niech im prędzej tym lepiej napisze oświadczenie i trzyma przy swoim zadku , że razie przewiezieni do szpitala nie wyraza zgody z skorzystania z sprzętu medycznego z logo serduszka WOSP, jakie zostało zakupione dzięki terroryzowaniu i nagabywaniu. Jeśli posiada dzieci również niech odmowi ratowania ich zycia nie zezwalając na podlaczanie do głownej maszyny , jaka zosala zakupiona przez WOSP.
          Przeciez to jest najgorsze zuooo w całej historii narodu polskiego jakie Owsiak mogl uczynic wspomagając wybrakowane szpitale w sprzęty medyczne NIEZBĘDNE .
          • gama2003 Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 20:32
            To jest tak oczywiste, że cieżko uwierzyć, że ktoś ma z tym problem. ,,Żywy,, dowód ratuje życie w szpitalach, niechby nawet Owsiak milionerem przy okazji został. A nie został, z tego co wiem jest
            lustrowany co roku w prawo i lewo.
            No, ale skupia ludzi wokół siebie a na to zdaje się będzie za chwilę monopol
        • asmarabis Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:17
          Zeby zdobyc pieniadze na jakis cel trzeba terroryzowac ludzi od 6 rano do 24. Nie wiem gdzie mieszkasz ale u mnie w tych godzinach nie dalo sie wyjsc z domu zeby co najmniej 10 000 osob nie 'przypomnialo'ze nalezy sie danina, i to nie tonem prosby ale wrecz rozkazu.

Jak mam cos wesprzec to wespre bez terroryzowania mnie, biegania za mna galopem, badz zagradzani mi drogi, to naprawde nie jest potrzebne.

Nigdzie nie napisalam ze jestem przeciwna takim inicjatywom ale formule w jakiej nastepuje zbieranie datkow.
          • maslova Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:26
            > Nie wiem gdzie mieszkasz ale u mnie w tych godzinach nie dalo sie wyjsc z domu zeby co najmniej 10 000 osob nie 'przypomnialo'ze nalezy sie danina, i to nie tonem prosby ale wrecz rozkazu.

Urzekła mnie twoja historia...
          • hermenegilda_zenia Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:27
            Ty przecież za granicą grasujesz, więc jakie zagradzanie drogi od 6 do 24? W Jukeju to pewnie zbierają w kilku punktach, więc nie pluj się tak, bo ci żyłka pęknie. Chciałabyś, żeby cię ktoś gonił, ale pewnie wyglądasz na tamtejszą beneficjentkę socjalu i omijają cię z daleka.
            • asmarabis Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:30
              Napisalam w czasie przeszlym, jako o traumie z przeszlosci, tak racja- teraz mam juz spokoj, ale nie dotyczytalas pewnie, bo najpierw jadem zaplulas monitor....
              • paskudek1 Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:46
                koniecznie do psychologa idź bo jeszcze się zaczniesz moczyć w nocy ze strachu przed wolontariuszami
                • thank_you Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:49
                  Daj spokój, to troll. smile
                  • paskudek1 Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:52
                    wiem smile
              • triismegistos Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:49
                big_grin
              • kotradykcja Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 12:18
                asmarabis napisała:

> Napisalam w czasie przeszlym, jako o traumie z przeszlosci, tak racja- teraz ma
                > m juz spokoj,

To co się rzucasz!
          • asia-loi Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 18:38
            asmarabis napisała:

... co najmniej 10 000 osob nie 'przypomnialo'ze nalezy sie danina, i to nie tonem prosby ale wrecz rozkazu.

Też się spotkałam z taki zjawiskiem. Zawsze wrzucałam do puszki WOŚP jakieś grosiki. W moim mieście młodzież zbierająca zachowuje się ok. A kiedyś zdarzyło mi się być w Katowicach (akurat tam orkiestra grała) i tak nachalnej młodzieży zbierającej do puszek WOŚP, to nigdy wcześniej nie widziałam. Normalnie szarpali mnie za rękawy, abym coś wrzuciła im do puszek. Ja wrzuciłam wcześniej, jak tylko przyjechałam do Katowic pierwszemu napotkanemu wolontariuszowi, ale otrzymane serduszko, schowałam do torby. Musiałam trzymać serduszko w ręce i dosłownie odganiać się/pokazywać, że mam już serduszko, znaczy się dałam kasę.
      • edelstein Re: WOŚP zakazany 22.12.15, 09:27
        Jestem z ciebie dumna,ze ty i twoja rodzina zdecydowaliscie sie nie zajmować kolejki po sprzet WOSP.Mam nadzieje,ze odpowiednie oswiadczenie nosicie w portfelubig_grin
    • galene_ra Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 19:51
      "Jeżeli funkcjonariusz publiczny zaangażuje się w hecę WOŚP, niech nazajutrz składa raport o zwolnienie ze służby." To słowa posła PiS.
      Funkcjonariuszami publicznymi są również nauczyciele i dyrektorzy szkół. Czy to zdanie odnosi się również do nich?
      • onnomatopeja Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 20:13
        A po co nam WOSP? Wszak mamy Caritas
        • panidemonka Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:21
          Nie wiem czy piszesz poważnie czy żartujesz, ale Caritas nie dostał i nie dostanie ode mnie ani grosza. W przeciwieństwie do akcji Owsiaka.
          • marianna1960 Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:34
            Caritas zbiera o wiele więcej pieniędzy niż oszołom Owsiak bez tej nahalnej propagandy w TV
            • thank_you Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:45
              Pokaż mi rozliczenia Caritasu z ostatnich 5 lat i sprawdź ile kasy idzie na Cairtas - z budżetu. Podpowiem - kilka razy tyle ile Owsiak zbiera. wink

Zapytaj rodziny górników z Halemby - ile kasy dostali z Caritasu, ha ha ha. W dwie godziny po wybuchu zostały uruchomione konta ze zbiórką. Gdzie ta kasa?
            • attiya Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 14:42
              a co dla ciebie zrobiło caritas?
              może przypomnisz sobie łaskawie te przekręty caritasu i następnym razem jak coś będziesz chciała zabełkotać, to zadławisz się owym belkotem
            • hermenegilda_zenia Re: WOŚP zakazany 22.12.15, 13:53
              Oraz przeżera 70% tego co uzbiera na tzw. "koszty administracyjne", zresztą przy bardzo nietransparentnym rozliczaniu się z tych pieniędzy. Ciężko uświadczyć jakieś sprawozdanie finansowe z działalności Caritasu, ale to dla ciebie i tak nieistotne. Ja natomiast - podobnie jak panidemonka - sczeznę, zanim dam im choć złamany grosza.
      • lauren6 Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 20:24
        Jak jesteś nauczycielką i chcesz wrzucić piątaka do puszki WOŚP to koniecznie idź na spacer w czapce na głowie i przeciwsłonecznych okularach. Konfidenci nie śpią!
        • galene_ra Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 23:47
          Nie jestem. big_grin
          Za moich czasów nauczyciele zachęcali do udziału w Orkiestrze. Organizowano kiermasze na jej rzecz itp. Być może już nic takiego się nie odbywa.
      • niektorymodbija Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:18
        Nie wiem jak dyrektorzy,ale nauczyciele NIE sa funkcjonariuszami. Tylko w konkretnych przypadkach maja podobne prawa,ale to nie jest tozsame.
    • asia_i_p Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 20:18
      A ja się akurat po raz pierwszy w skromnym zakresie angażuję - córka wymarzyła sobie być wolontariuszką, że 10-letnia, potrzebuje opieki, więc będę sprawowała dyskretną opiekę nad nią i jej koleżanką. Nie sądziłam, że moja "decyzja ma charakter polityczny". wink

A tak na serio - chyba mnie wkurza upolitycznianie i ideologizowanie wszystkiego w Polsce. Dynię sobie wytnę i o duchach opowiem - walczę z Kościołem i tradycją polską, na procesję z okazji Bożego Ciała pójdę - terroryzuję ateistów i "obsikuję przestrzeń publiczną" (by niezapomniana Nabakier), dziecko roznosi z wolontariatem światełko Betlejemskie - propaganda kościelna, życzenia świąteczne strach wysłać, bo kogoś obrażę nie dość lub zbyt religijnymi, dziecko pójdzie pozbierać pieniądze na inne dzieci - walka z Kościołem i propagowanie czegoś tam znowu.

A ja chcę trochę pobać się niesamowitego i poczuć, że istnieje niewidoczne dla oka, wyrazić swoją nadzieję, że istnieje dobra siła, która nad nami czuwa, podzielić się radością i życzliwością przed świętami i może zrobić przy czasem coś pożytecznego. Czy tego nie da się zrobić, nie kłócąc się przy tym z połową Polski? Mam już wrażenie, że co nie zrobię, to komuś podpadam, i to raz tej grupie, raz tej.
      • spanish_fly Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 20:35
        Bardzo trafne.
      • kotradykcja Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:02
        Asia_i_p
        AMEN!
    • lauren6 Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 20:26
      Ostatnio orkiestra grywa na sprzęt medyczny dla seniorów. Oj wróżę kolejny spadek w sondażach.
    • szogunna Re: WOŚP zakazany 20.12.15, 21:02
      Kiedys milicjant, zeby ochrzcic dziecko, musial to robic na zabitej dechami wsi, pod oslona nocy, najlepiej w innym wojewodztwie. Za kilka tygodni policjant bedzie musial robic to samo, zeby wrzicic zlotowke do puszki na sprzet do ratowania ludzkiego zycia. No coz. Komuna wiecznie zywa.
      • czarna9610 Re: WOŚP zakazany 06.01.16, 09:20
        szogunna napisał(a):

> Kiedys milicjant, zeby ochrzcic dziecko, musial to robic na zabitej dechami wsi
        > , pod oslona nocy, najlepiej w innym wojewodztwie. Za kilka tygodni policjant b
        > edzie musial robic to samo, zeby wrzicic zlotowke do puszki na sprzet do ratowa
        > nia ludzkiego zycia. No coz. Komuna wiecznie zywa.

To jest fantastyczne!Szoguna szacunek. dobrze to podsumowałaś.
    • memphis90 Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 00:09
      No przeca wojsko musi trenować maszerowanie na miesięcznicach smoleńskich. Nie ma czasu na jakieś durne machanie puszkami. Choć PiS powinien chyba o tych seniorach myśleć, bo mu bez sprzętu medycznego elektorat wymrze.
    • izak31 Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 05:59
      Niech zakazują. Dziwne, że Kaczyński (dawny opozycjonista) nie zna na tyle Polaków, że jak im się czegoś zakazuje to działają na przekór. Im większy hałas tym więcej Owsiak zbierze. I jeszcze idąć z duchem czasu i pod prą władzy niech zacznie zbierać na finansowanie invitro dla borykających się z niepłodnością wink
      • raczek-nieboraczek Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:34
        ale czego zakazują ?
        brak orkiestry w tv i brak policyjnej/wojskowej ochrony koncertów atakiem nie jest
        • iwles Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:45

a czy imprezy masowe bez policji w ogóle mogą się odbyć?
          • raczek-nieboraczek Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:53
            nie wiem,
            od lat wspieram Orkiestrę nie chadzając na koncerty
          • kotradykcja Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 12:21
            iwles napisała:

>
            > a czy imprezy masowe bez policji w ogóle mogą się odbyć?

Absolutnie nie. Musi być ochrona, muszą być służby pilnujące porządku na każdej imprezie masowej - czy to mecz, czy demonstracja, czy WOŚP.
        • wioskowy_glupek Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 12:11
          Atakiem jest twierdzenie, że jeżeli ktoś taki się w WOŚP zaangażuje może szykować się do zwolnienia.
    • iwles Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:10

no przecież to będzie 10-y !

A nic nie może stanowić konkurencji dla miesięcznicy !
      • wtop.ek antykacap manipuluje 21.12.15, 11:17
        WOŚP nie została zakazana.

Podobnie zrobił na FK, gdzie opublikował wątek "NATO ostro o Macierewiczu" dając link do artytułu...Guardiana.

Zwrócili na to uwagę forumowicze, niekonieczne z opcji propisowskiej.

Antykacap przez te manipulacyjski sam strzela sobie w stopę i pozbawia wiarygodności.
        • wioskowy_glupek Re: antykacap manipuluje 21.12.15, 11:33
          Wiarygodności sam siebie pozbawia ktoś kto nie umie czytać między wierszami...

Mam nadzieję, że poseł Pięta i inne PiSuary, wydrukowały sobie już oświadczenia woli, że nie chcą być ratowani przy pomomy tego sprzętu. Rozumiem, że indywidua pokroju Kaczyńskiego i Pawłowicz, nie posiadające dzieci, nie przekona argument, że sami mogą kiedyś potrzebować, ale przypominam, że ostatnio orkiestra zbiera też dla seniorów.
          • iwles Re: antykacap manipuluje 21.12.15, 11:38

no weź, daj spokój, ani Pawłowicz, ani Kaczyński nigdy nie będą uważać siebie za seniorów.
            Czyż Jarosław nie powinien w ramach protestu przeciw PO już przejść na emeryturę (ma 66 lat) ???
            • wioskowy_glupek Re: antykacap manipuluje 21.12.15, 11:41
              Byłoby to dobre dla jego zdrowia psychicznego i naszego wink
          • asmarabis Re: antykacap manipuluje 21.12.15, 11:39

> Mam nadzieję, że poseł Pięta i inne PiSuary, wydrukowały sobie już oświadczenia
            > woli, że nie chcą być ratowani przy pomomy tego sprzętu.

Ale w ogole po co taka nachalna reklama tego sprzetu. Zakupiono, wszyscy skorzystaja, ale po co oblepiac serduszkami i przypominac wszystkim nachalnie z jakiego zrodla zostalo zakupione i robic laske kto moze skorzystac a kto nie?
            Czy WOSP to komercyjna firma Apple albo BMW ze bez wszechobecnej reklamy nie moze przetrwac?
            • wioskowy_glupek Re: antykacap manipuluje 21.12.15, 11:42
              Po to, żeby taki hipokryta jak mu dziecko zachoruje, wiedział że jest właśnie hipokrytą... I po to żeby różnre trolle nie mogły zarzucić że tego sprzętu nie ma.
              • saszanasza Re: antykacap manipuluje 21.12.15, 11:52
                I żeby politycy nie usiłowali wmawiać społeczeństwu, że służba zdrowia za ich kadencji ma się tak dobrze, że co roku tunduje nowy sprzęt.
              • asmarabis Re: antykacap manipuluje 21.12.15, 11:54
                ioskowy_glupek napisała:

> Po to, żeby taki hipokryta jak mu dziecko zachoruje, wiedział że jest właśnie h
                > ipokrytą.

ty myslisz ze dzieci politykow to sie lecza w szpitalach i na sprzecie przeznaczonym dla zwyklego, ciemnego ludu???
                nie sluchalas tasm PO, tam tlumaczyli jak panstwo funkcjonuje, zachecam do siegniecia....
                • wioskowy_glupek Re: antykacap manipuluje 21.12.15, 12:06
                  A Ty myślisz, że takie zdanie o orkiestrze mają tylko politycy ?
          • wtop.ek Re: antykacap manipuluje 21.12.15, 11:45
            nie odnoszę się do polemiki pro/anty WOŚP, tylko do manipulacji antykacapa, ktorych sporo, także na FŚ
            • iwles Re: antykacap manipuluje 21.12.15, 11:46

to może warto przeczytać środek a nie tylko tytuł ?
              • wtop.ek Re: antykacap manipuluje 21.12.15, 11:52
                warto przytaczać treść adkwatną do tytułu
    • marianna1960 Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:31
      Wreszcie ktoś napisał prawdę o tym typie z jakiej racji polski podatnik ma dopłacać do akcji z których Owsiak się nie rozliczył. Organizuję festiwal Woodstock gdzie młodzież piję alkohol i zażywa narkotyki.Brawo dla p. Pięty
      • wioskowy_glupek Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:35
        Owsiak, się ze wszystkiego rozlicza PiSowy Trollu... poza tym trollu nikt do niczego nie dopłaca, daje kto chce, człowiek dobrej woli zazwyczaj, ale jak ktoś ma wyprany mózg to tego nie zrozumie.
      • kozica111 Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:36
        Huk z tym czy Owsiak robi dobrze czy źle, są różne opinie ale po co pisać kłamstwa, już sama prawdą nie da się bronić swojego stanowiska?

Od wielu lat jak jest orkiestra ochotnicy zbierają przy Kościołach, wiem bo widzę i nigdy KK ich nie atakował. Owszem czasem może Caritasowi przykro że sie milczy o ich pomocy /a to solidna , gigantyczna pomoc/ ale z drugiej strony nie dla poklasku to robią wiec nie ma co sie obrażać.
        • thank_you Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:41
          Milczy się również o nierozliczonych zbiórkach Caritasu oraz o tym, że jest dotowany przez państwo.

Ale to szczegół, co?
        • kotradykcja Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 12:20
          > Od wielu lat jak jest orkiestra ochotnicy zbierają przy Kościołach, wiem bo wid
          > zę i nigdy KK ich nie atakował.

Chyba nie wiesz co mówisz.
          A afery z zakazem wpuszczania WOŚP na Jasną Górę?
      • cosmetic.wipes Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 12:01
        > Organizuję festiwal Woodstock [...]

No, wreszcie się przyznałaś big_grin
      • natalia.nat Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 12:10
        Bardzo dobrze, że internet nie jest anonimowy. Miarkuj słowa, bo tak poważne pomówienia w sieci (mam na myśli nierozliczanie się ze zbiórek pieniędzy) są naruszeniem dóbr osobistych i nie są bezkarne.
    • thank_you Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:43
      Za który rok się nie rozliczył?
    • wioskowy_glupek Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:44
      Pisowski trollu, widać schizofrenia u was partyjnie występuje, że wszędzie widzicie, zamachy, lewaków, żydów i pedałów. Większych oszołomów od was ciężko szukać. Owsiak jest oszołomem ? Pochwal się pisowska oszołomko co ty dla innych zrobiłaś a potem go oceniaj.
      • marianna1960 Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 11:59
        Zawsze był oszołomem ikona lewactwa w imię hasła róbta co chceta organizuje festiwal Woodstock
        • wioskowy_glupek Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 12:07
          Jak rozumiem się na nim nie pojawiasz więc co ci do tego ?
        • kotradykcja Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 12:24
          marianna1960 napisała:

> w imię hasła róbta co chceta organizuje festiwal Woodstock

Oł muj borze! To straszne! Festiwal! aaaaaaaaa
          Buahahahaha
          • azja001 Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 14:00
            Wątpię czy ktoś może tu czegoś zakazać. To ludzie dobrej woli biorą w tym udział a jak znam przekorę Polaków to w razie ataków będ sie angażować podwójnie i dadza więcej kasy. Ja przynajmniej tak zrobię. A dzisiaj w moim lokalnym radio słyszałam już ogłoszenia w sprawie WOŚP więc jestem spokojna że oszołomstwo nic tu nie zdziała.
            • aagnes Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 14:11
              to sie jeszcze okaze.
              na razie slysze o banie na tv publiczną, straż, policje, pomoc jakichkolwiek służb.
              obawiam sie, ze jak sie przyjrza finansom organizacji to bedzie pozamiatane.
              w koncu chodzi o "dobrą zmiane"....
          • bladamery Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 17:11
            Woodstock to siedlisko Szatana, nie wiecie? big_grin

Samo ZUUOOO!
        • fornitta69 Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 15:02
          Co Ty masz do Woodstocku kobieto? Jezdze tam od 11 lat i zapewniam Cie,ze mniej tam zlaaaa niz na emamie big_grin
          • bladamery Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 17:12
            Teraz należy czcić tylko Międzynarodowy Dzień Młodzieży! Na wieki wieków, amen!

big_grin
    • lady-z-gaga "z całym szacunkiem...." 21.12.15, 14:42
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19378297,pieta-z-pis-odlecial-we-wpisie-o-wosp-i-mundurowych-riposty.html#Prze
      "Jestem żołnierzem zawodowym i biorę udział w WOŚP I z całym szacunkiem niech mnie pan w tyłek pocałujewink" - taka odpowiedź uzyskał pan Pięta na Twitterze big_grin
      Ha ha, słynny Pięta, specjalista od złotych mysli, autor jakże światłego spostrzeżenia "Obama to nadchodząca katastrofa, to koniec cywilizacji białego człowieka" (2008)
    • zebra12 Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 15:39
      Jasne, zamiast WOSP lepiej wesprzeć organizację ŚDM....
      Niech się gryzną w zadek. Każdy daje na co chce.
      No, chyba, że za rok Owsiak nie dostanie zgody na organizację zbiórki publicznej.
      • wioskowy_glupek Re: WOŚP zakazany 21.12.15, 15:53
        Oby do tego czasu PiSuar był tylko wspomnieniem
        • zebra12 Re: WOŚP zakazany 22.12.15, 08:18
          Amen
    • makurokurosek Re: WOŚP zakazany 22.12.15, 09:15
      Kaczyński zapowiedział szkoły dla elity to i pewnie służba zdrowia będzie tylko dla elity, a biedota tak jak zapowiedział pan Radziwiłł dostanie za darmo leki za pięć złotych, w razie co jak im się nie podoba zawsze mogą pozostać dawcami organów.
      • mozambique Re: WOŚP zakazany 22.12.15, 14:27
        włąsnie nasz firmowy strażak pożarny sie dowiedział ze strazacy też mają zakaz uczestniczyc ( w mundurach) i w jakikolwiek sposób pomagać oficjalnie w wośpie
        • edelstein Re: WOŚP zakazany 22.12.15, 14:44
          To znaczy co,jak bedzie kradziez puszki to policja nie przyjedzie,bo nie moga pomagac WOSP?tongue_out a jak sie zapali cos od fajerwerkow to tez nic z pomocy strazy?
    • edelstein Re: WOŚP zakazany 22.12.15, 09:35
      Czas zaangazowac sie w WOSP w moim krajubig_grin zabroniabig_grin
      • agnieszkakor Re: WOŚP zakazany 06.01.16, 00:07
        Zarzuca się że Owsiak " 50 % przeznacza na sprzęt ratujący życie "-czytaj pozostałe ..hm w domyśle "zajumania "
        Jednak nawet gdyby tak było to jakie ma to znaczenie dla matek dzieci, którym sprzet kupiony za pieniądze z darowizn w społecznej akcji pozwoliły uratować zdrowie a często i życie ? sprzęt z naklejonym serduszkiem wszyscy pacjenci powinni "błogosławić", bo Pańswo nie zapewniło tego w wielu szpitalach.Krytycy i taki pan Piseł z PIS-u który zagroził funkcjonariuszom służb zwolnieniem ze służby w przypadku pomocy WOŚP powinien w portfelu nosić plakietkę z oświadczeniem- "proszę nie ratować zdrowia ani życia mojego i mojej rodziny sprzętem kupionym za pieniądze z WOŚP-dotyczy to także moich dzieci i ...wnuków".Kłamliwie brzmią zarzuty o nierozliczaniu się WOŚP z zebranych pieniędzy - Urząd Skarbowy wnikliwie każdorazowo bada sprawozdania fundacji WOSP- czego nie można powiedzieć o specjalnym traktowaniu kościelnego CARITAS Sprawozdania WOŚP sa publikowane w internecie a spółki z o.o. w KRS /obwiązkowo/ O co tyle zakłamania??? .Jesli chodzi o dobro dzieci to...naprawdę RÓBTA CO CHCETA dla nich.....Ja popieram i będę popierała a tzw. "rzondzoncy" i "klerykalni" niech nie przeszkadzają. Potrzeba serca ludzi sama sobie poradzi .
        • diamante_girl Re: WOŚP zakazany 06.01.16, 00:44
          gloria.tv/media/c7iaVMGTtHi
          Owsiak to czyste wcielenie diabła... Nie ma nic gorszego niż to co się dzieje za jego rękę na 'woodstoku ',same cpuny i narkomani.. Wstyd że ktoś daje na to pieniądze!!!
          • agnieszkakor Re: WOŚP zakazany 06.01.16, 02:46
            Szanowna "diamante_girl",
            po obejrzeniu filmu, który podała Pani jako źródło swojej wypowiedzi muszę ze smutkiem przyznać, że dawno nie widziałam tak zakłamanej i zmanipulowanej formy przekazu. Podane informacje nie są poparte żadnymi adekwatnymi do rzeczywistości faktami. Jeżeli Pani mi nie wierzy, proszę zasięgnąć do oficjalnych źródeł tj. www.wosp.org.pl/fundacja/rozliczenia_finansowe gdzie ma Pani wszystko rozpisane, bądź innych stron, gdyż jest ich sporo. Kolejną kwestią są przedstawiane zdjęcia, które są zwyczajnie przerobione bądź ukazane w niefortunnym ujęciu. Chciałam również zaznaczyć, że przedstawiają pojedyncze osoby, a nie realne środowisko uczestników Przystanku Woodstock. Cały filmik nakręca dramatyczna, niczym z jakiegoś strasznego filmu muzyka. Jest to bez wątpienia zabieg manipulacji. Co do satanistycznych przejawów oraz sekt- tutaj przywołany przykład Mantry Hare Kryszna - jest to ruch mający swoje korzenie w hinduizmie, który w przeciwieństwie do znajdującego się nieopodal "przystanku Jezus" jest otwarty na ludzi i szanuje każdego człowieka bez względu jakie wartości wyznaje. Maha Mantra jest często błędnie utożsamiana z subkulturą hipisów (pojawia się np. w musicalu Hair, gdzie skojarzona jest przewrotnie ze słowem marihuana), chociaż w rzeczywistości wszystkich wyznawców Hare Kryszna obowiązuje ścisły zakaz używania środków odurzających (nie tylko narkotyków, ale nawet kawy i herbaty). Tak więc uważam, że nie mamy podstaw aby czepiać się Hare Kryszna, gdyż jest to pokojowo nastawiona grupa osób zaraz obok wyznawców innych kultur i religii. Natomiast nawiązując do artystów występujących na Przystanku Woodstock są oni co roku wybierani. Każdy zespół ma własną, indywidualną stylizację artystyczną co nie powinno budzić żadnego zdziwienia. Odważyłąbym się stwierdzić, że to właśnie podane przez Panią źródło ma wydźwięk sekty. Uważam, że zastraszanie " zmarnowanym życiem, wiecznym potępieniem i wyborem" nie brzmi stosownie. Zapewniam Panią, że Pan Jerzy Owsiak nie jest " wcieleniem diabła" lecz człowiekiem, który pomógł wielu ludziom poprzez swoje działanie. Dzięki zakupionemu,nowoczesnemu sprzętowi udało się uratować nie jedno zdrowie i życie. Jestem dumna, "że ktoś daje na to pieniądze" ponieważ warto pomagać. Pozdrawiam i mam nadzieję, że pogłębi Pani swoją wiedzę, biorąc pod uwagę fakty z różnych źródeł, a nie powielając puste hasła.
          • kolter głąbie 06.01.16, 08:10
            diamante_girl napisał(a):

> gloria.tv/media/c7iaVMGTtHi
            > Owsiak to czyste wcielenie diabła... Nie ma nic gorszego niż to co się dzieje
            > za jego rękę na 'woodstoku ',same cpuny i narkomani.. Wstyd że ktoś daje na to
            > pieniądze!!!

mam nadzieje ze nosisz w portfelu/portmonetce informację ze o ile w szpitalu jest sprzęt zakupiony przez orkiestrę to ty rezygnujesz tam z leczenia .....
    • attiya Re: WOŚP zakazany 06.01.16, 09:16
      no to teraz wiadomo czemu tak szybko ustawę medialna przegłosowano tongue_out
      żeby jak najmniej poświęcić czasu antenowego WOŚP....
      aczkolwiek zawsze jakiś tvn albo inny Polsat czy superstacja przejmą część tego czasu antenowego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka