Dodaj do ulubionych

SKOK na media

29.12.15, 13:11
wyborcza.pl/1,75968,19404692,mialy-byc-narodowe-beda-rzadowe-media-publiczne-wedlug-pis.html
Kapitaliki w tytule są rozmyślne - wszystko wskazuje na to, że nowa rządowa telewizja i radio oparte będą o media należące do PiS (Instytut im Lecha Kaczyńskiego) i G. Biereckiego ze SKOK. Głosowanie już dzisiaj.
Obserwuj wątek
    • sumire Re: SKOK na media 29.12.15, 13:15
      A do tego cudowna wypowiedź Terleckiego o tym, żeby sobie media nie wyobrażały, że mogą ich krytykować. Jestem niebywale wdzięczna wyborcom PiSS, naprawdę.
      • rafwar02 Re: SKOK na media 29.12.15, 13:24
        I będą nam teraz mówić: co mamy robić, jak się zachowywać, kiedy do kościoła chodzić, jak czcić prezesa i jego marionetki,na kogo wolno pluć w majestacie pissowskiego prawa itp...
        • lusitania2 Re: SKOK na media 29.12.15, 13:51
          rafwar02 napisał:

> I będą nam teraz mówić: co mamy robić, jak się zachowywać, kiedy do kościoła ch
          > odzić, jak czcić prezesa i jego marionetki,na kogo wolno pluć w majestacie piss
          > owskiego prawa itp...

trudno, będą gadać.
          Ale kto ma pilota, ten ma władzę.
          A pilota ma na szczęście każdy z nas i odebrać go sobie nie damy!smile
          • iwles Lusitania2 29.12.15, 14:57

Proszę zmniejszyć sygnaturkę do max. 4 linijek.

• cersei8 Re: SKOK na media 29.12.15, 14:18
        Ciemny lud kupil wszystko...

sumire napisała:

> że mogą ich krytykować. Jestem niebywale wdzięczna wyborcom PiSS, naprawdę.
    • linulina Re: SKOK na media 29.12.15, 13:35
      Czy to się jeszcze da zatrzymać, czy będziemy mieć PRL-bis?
      • rafwar02 Re: SKOK na media 29.12.15, 13:46
        W PRL można się było po władzy spodziewać rzeczy przewidywalnych.
        A w chwili obecnej niczego nie zdołamy przewidzieć, gdyż u władzy są ludzie niezrównoważeni, psychicznie zdołowani, widzący tylko "swoją" prawdę. Zaprawdę powiadam Wam: nie zdziwi mnie nawet to, że za kilka dni wypowiedzą wojnę Rosji, Niemcom, i jakiemukolwiek innemu Państwu.
        Oni są nieobliczalni i zdolni do najgorszych rzeczy.
        Zobaczycie, że czasy PRL okażą się krainą mlekiem i miodem płynącą w stosunku do tego, jak za 4 lata będziemy postrzegać te pseudorządy pislamu.
        • cersei8 Re: SKOK na media 29.12.15, 14:20
          O ile za 4 lata beda wybory, bo zaczynam podejrzewac, ze chodzi o to aby ich nie bylo...

rafwar02 napisał:

>mlekiem i miodem płynącą w stosunku d
          > o tego, jak za 4 lata będziemy postrzegać te pseudorządy pislamu.
        • linulina Re: SKOK na media 29.12.15, 14:55
          NIestety, masz rację...
      • nickokazjonalny Re: SKOK na media 29.12.15, 14:24
        Teraz mamy internet i media społecznościowe.
        • tiszantul Re: SKOK na media 29.12.15, 14:34
          > Teraz mamy internet i media społecznościowe.

gdzie najbardziej przegrywacie - ostatnie wybory przerżnęliście właśnie w internecie. Widzę, że do dzisiaj totalna nieświadomość. Chociaż muszę przyznać, że trzymacie ematkę - forum bardzo charakterystycznej "intelektualnej elity".
          • sumire Re: SKOK na media 29.12.15, 14:47
            Biorąc pod uwagę niedawny pomysł partii rzondzoncej, zakładający utworzenie 6-osobowego zespołu monitorującego internet pod kątem mowy nienawiści - bardzo wątpię, żeby oni w ogóle wiedzieli, jak sieć działa i zdawali sobie sprawę z jej rozmiarów. Poza tym na moich timeline'ach jakoś nie widzę tego kroczącego triumfu.
          • la_mujer75 Re: SKOK na media 29.12.15, 17:18
            Dzięki takim trollom, jak ty sad A młodzież jest głupia ( w czasach kiedy rządził PiS- to oni dopiero odkrywali, co można robić w nocy pod kołderką, gdy mama i tata nie patrzą), to nic dziwnego, że wam się udało.
            • paszczakowna1 Re: SKOK na media 30.12.15, 02:14
              >A młodzież jest głupia

Jest głupia, ale na PiS głosowała znacznie mniej niż starsi. Głosowali na Kukiza i Korwina.

>nic dziwnego, że wam się udało.

Ale właśnie przestaje się udawać. Za dużo, za często i za głupio kłamią. Już młodzież zaczyna stwierdzać, że zwolennik PiS = głupi leming.
    • martishia7 Re: SKOK na media 29.12.15, 14:02
      Mam wrażenie, że od jakiegoś czasu miłościwie nam panujący stanowczo przeceniają rolę posiadania władzy nad mediami publicznymi. W latach 90' tak się przyjęło (i nawet było w tym sporo racji), ale świat się zmienił od tamtego czasu.
      • zona_glusia Re: SKOK na media 29.12.15, 16:02
        martishia7 napisała:

> Mam wrażenie, że od jakiegoś czasu miłościwie nam panujący stanowczo przeceniaj
        > ą rolę posiadania władzy nad mediami publicznymi.
        Myślę, że z jednej strony tak, przy tak wielu stacjach prywatnych i internecie, dotarcie do informacji jest łatwe, ale z drugiej strony zobacz, jak istnienie telewizji Trwam, Radia Maryja, pozwoliło ładnie wyhodować sobie wierny elektorat. A zmasowany atak informacyjno-propagandowy w internecie pozwolił przekonać do PiS-u młodego wyborcę.
        • paloma_blauwinder Re: SKOK na media 29.12.15, 17:26
          ale z drugiej strony zobacz, jak istnienie
          > telewizji Trwam, Radia Maryja, pozwoliło ładnie wyhodować sobie wierny elektora
          > t

Ten elektorat jest wierny komu innemu, z Kaczyńskim to tymczasowy sojusz. Niedługo ten elektorat powie "sprawdzam" - poprosi np. o zaostrzenie ustawy antyaborcyjnej (podpisy pod projektem są już, zdaje się, zbierane) i okaże się, że PIS jakby niekoniecznie chce to zrobić. I nie da rady tego zatuszować czy przeinaczyć - bo ta opcja dysponuje swoimi mediami i nie da sobie w tym zakresie wcisnąć kitu.
          A jeśli PIS zaostrzy tę ustawę (w co bardzo wątpię) - to ma przechlapane, bo wszelkie badania pokazują, że ogół ludzi tego nie chce. Dlatego PIS będzie w tej sprawie kłamać i grać na zwłokę, jak tylko długo się da.
        • aankaa Re: SKOK na media 29.12.15, 17:28
          jak "młodemu wyborcy" zaczną grzebać w dostępie do sieci to dopiero zyskają poklask wink

tv ma to do siebie, że w 99% przypadków sprzęt można obsługiwać nie ruszając odwłoka z kanapy. Wolałabym nie być w skórze tych, co będą śledzić tzw oglądalność i raportować wyniki tongue_out
        • martishia7 Re: SKOK na media 29.12.15, 17:39
          Trochę tak, ale jeśli chodzi o zastępy wyznawców radia Maryja, to nie wydaje mi się, że radio coś wytworzyło, raczej wstrzeliło się w niezagospodarowaną niszę. Ten elektorat tam zawsze był, radio dało mu poczucie wspólnoty plus wpływa na karność w głosowaniu. Zaś co do młodzieży i internetu - tak, ale ten trick da się zrobić tylko raz.
          Zauważ jeszcze, że nasze społeczeństwo generalnie się starzeje, i to szybko. To znaczy, że najliczniejszymi grupami wyborców są raczej roczniki starsze. Roczniki młodzieży są nieliczne, a będą jeszcze mniej liczne, więc zwracanie się ku młodzieży wkrótce mocno przestanie się opłacać. Przyszłość to programy wyborcze dotyczące złotej jesieni.
    • triss_merigold6 Re: SKOK na media 29.12.15, 17:30
      Yyy... a kogo obchodzą media publiczne czy teraz rządowe? Ja rozumiem, że trzeba dać zarobić prawomyślnym dziennikarzom i producentom, ale z wpływem tvp na naród bym nie przesadzała. Pilota do kablówki Ci zabiorą czy jak? Zalukaj zablokują?
      • azja001 Re: SKOK na media 29.12.15, 17:46
        Jest tylko jedno wyjście: nie oglądać i nie słuchać. Ja PR nie słucham już teraz a tv ograniczę do minimum a może w ogóle nie będe oglądać. I czekać na zdrowsze czasy. Może jak pis bedzie dalej tak jechał po bandzie to za 4 lata (juz wkrótce 3) więcej ludzi zagłosuje w wyborach
        • tiszantul Re: SKOK na media 29.12.15, 18:50
          > tv ograniczę do minimum a może w ogóle nie będe oglądać

to umiesz spędzać wolny czas bez telewizora? brawo.

> Może jak pis bedzie dalej tak jechał po bandzie to za 4 lata (juz wk
          > rótce 3) więcej ludzi zagłosuje w wyborach

można przepracować traumę? można. brawo! nie załamujcie się, przecież już za 3 lata i 10 miesięcy wybory. Może da się cofnąć 500 na dziecko, podwyższyć wiek emerytalny i zlikwidować podatek dla banków i sklepów wielkopowierzchniowych. Może nawet da się załatwić przywrócenie Waszych ulubionych dziennikarzy do telewizji. Z pewnością takim atrakcyjnym przekazem zmobilizujecie "więcej ludzi".
          • mum2004 Re: SKOK na media 29.12.15, 23:26
            tiszantul napisała:

Może da się cofnąć 500 na dziecko,

Przecież dadzą od kwietnia (i to nie wszystkim) bo im na ten rok nawet nie starczy, a co dopiero mówić o kolejnym

podwyższyć wiek e
            > merytalny

Jak dostaną po tysiaku emerytury będą inaczej kwiczeć
            i zlikwidować podatek dla banków i sklepów wielkopowierzchniowych.

Podwyżki w kredytach i marketach
            Mo
            > że nawet da się załatwić przywrócenie Waszych ulubionych dziennikarzy do telewi
            > zji. Z pewnością takim atrakcyjnym przekazem zmobilizujecie "więcej ludzi".

Jak się ciemny lud w końcu obudzi, że ich w wała robią to sami się zmobilizują.
          • kama265 Re: SKOK na media 29.12.15, 23:32
            500 zł PiS cofnie sam. Po trzech m-cach maksymalnie. Przyjmuje zakład?
      • kama265 Re: SKOK na media 29.12.15, 18:12
        Ale oczywiście że nie musisz. Za chwilę okaże się że po co Ci NET? To chodzi o zasady.
        Im
      • sumire Re: SKOK na media 29.12.15, 18:29
        Nie wszyscy mają kablówkę, serio. Nadal duża grupa Polaków czerpie wiedzę o świecie z mediów publicznych i najbardziej im ufa. Ba, sama słucham rano Trójki i nie chciałabym zmieniać przyzwyczajeń, gdy okaże się, że zdaniem nowego derektora nie jest dość narodowa.
        Poza tym to jest znaczące, jak słusznie zwróciła uwagę przedmówczyni. Chodzi o zasady. A co, jak się za chwilę zabiorą za nowe regulacje w sprawie mediów prywatnych?
        • szarsz Re: SKOK na media 29.12.15, 18:37
          > A co, jak się za chwilę zabiorą za nowe regulacje
          > w sprawie mediów prywatnych?

Wypluj, odpukaj, zamilknij i nie podsuwaj takich pomysłów. Obawiam się, że to będzie krok numer dwa.
          • mid.week Re: SKOK na media 29.12.15, 19:00
            Oczywiście, że się zabiorą, ja już to gdzieś słyszałam.
        • la_mujer75 Re: SKOK na media 29.12.15, 19:04
          Na prywatne media też znajdą sposób sad jedna , czy tam dwie ustawy (oczywiście nocą przegłosowane) i voil? sad
        • kama265 Re: SKOK na media 29.12.15, 23:17
          Zabiera im miejsce na multipleksów. Zrobią ceny dumpingowe na reklamy w mediach narodowych i zlapia ich za gardlo
      • galene_ra Re: SKOK na media 29.12.15, 18:40
        Mnie obchodzą. Bardzo lubię TV Kultura (wiem niszowa stacja), w obecnym kształcie i nie chciałabym by mi ją przerabiano na narodową.
        • thaures Re: SKOK na media 29.12.15, 21:59
          Ja slucham na okrągło Trójki, a pamiętam czasy, gdy się nie dało. .. i nie chciałabym, by te czasy wróciły. Ale, niestety, już nie mam nadziei. .
    • paskudek1 bardzo przepraszam za off top ale... 31.12.15, 18:22
      paszczakowa, ja Cię bardzo przepraszam za pisanie obok tematu ale to co masz w tytule wątku to są WERSALIKI smile no kurcze nie mogłam. Ilekroć czytam ten post początkowy tylekroć mnie w oczy klują te kapitaliki smile
      A co do meritum sprawy to masz absolutna rację - im chodzi o skok na media. z tym, że Prezes na prawdę mentalnie zatrzymał się w latach najdalej 90 XX wieku i chyba nie docenia Internetu. Chociaż co oni mogą jeszcze wymyślić oraz przepchnąć przez parlament to tego chyba sobie najzdolniejsi twórcy science fiction nie wyobrazili.
      • asia-loi Re: bardzo przepraszam za off top ale... 31.12.15, 19:33
        paskudek1 napisała:

> paszczakowa, ja Cię bardzo przepraszam za pisanie obok tematu ale to co masz w tytule wątku to są WERSALIKI smile no kurcze nie mogłam. Ilekroć czytam ten post początkowy tylekroć mnie w oczy klują te kapitaliki smile

Też miałam napisać o tych wersalikach/kapitalikach, ale nie chciałam wyjść na czepialską babę.
        Co do wersalików, to masz paskudek1 rację.
        • paszczakowna1 Re: bardzo przepraszam za off top ale... 01.01.16, 20:09
          Macie rację. Zdarzają mi się paskudne kalki z angielskiego.
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: SKOK na media 01.01.16, 21:35
      Teraz "media publiczne" nareszcie wrócą na właściwe tory - prezes odwiedzający rolników, odsłanianie pomników, ksiądz codziennie w prime time, dyskusje - co prezes miał na myśli, twórcze spotkania z Rydzykiem i pokazy siły polskiej armii. No i premierzyca na tle ruin...
      Dacie radę , towarzysze!

Ksiadz Anatool
    • 71tosia Re: SKOK na media 01.01.16, 22:33
      martwia mnie TE zmiany w mediach,ale powiedzmy szczerze nie wiem czy az tak bardzo warto bronic tego co jest teraz. TVP z progamami typu zona dla kogos tam jest telewizja na wskrosc komercyjna, misyjnosc zredukowano do Kultury i to nie zawsze, dzienniakarze ktorzy glupawo angazowali sie w kampanie wyborcza, nawet nie probujac zachowac pozrow (prym wiodla tu Tadla, Krasko i Lis) ale inni tez maja za uszami, wrecz przekonali ludzi do NIE glosowania na PO. Wywalenie wielu dobrych dzienniakrzy i personalu technicznego do jakis firm leasingowych, mianowanie na kierownikow anten panow nikt, fundowanie kazdemu znajomemu krolika lukratywnych kontaktow etc etc Sorry ale naprawde nie ma czego bronic, inna rzecz ze lepiej raczej nie bedzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka