Dodaj do ulubionych

bronchoskopia - kto miał?

13.01.16, 19:40
W przyszlym tyg.czeka mnie bronchoskopia (w zwiazku w incydentalnym (2 ×) - ale jednak - krwiopluciem). Ambulatoryjnie, w szpitalu specjalistycznym. Ktos może mial i może się podzielić wrażeniami?
Obserwuj wątek
    • melisaa4 Re: bronchoskopia - kto miał? 13.01.16, 20:00
      Coś okropnego! dusisz się a oni pchaja dalej rurw, nieprzyjemne badanie
      • melisaa4 Re: bronchoskopia - kto miał? 13.01.16, 20:01
        Nie chce straszyc ale lepiej sie przygotowac ze przyjemnosc z tego marna..
    • sandrasj Re: bronchoskopia - kto miał? 13.01.16, 20:05
      Moja mama miała ale w narkozie
    • sanrio Re: bronchoskopia - kto miał? 13.01.16, 21:07
      jedno z gorszych badań, pchają rurkę do tchawicy więc automatycznie się dusisz. Podają wprawdzie jakieś tam preparaty ale bez szału. ogólnie współczuję.
    • karmelowa_bombonierka Re: bronchoskopia - kto miał? 13.01.16, 21:13
      Hehe, z konta małżonki odpiszę - miałem tongue_out
      Przelotka w paszczę, psikną znieczuleniem w gardło i łykasz rurę nie w tę dziurę.
      Serio to szału nie ma, nieprzyjemne ogólnie, szczególnie ta świadomość że coś obcego wije się w tobie i czegoś szuka... No i pobieranie wycinka, też głupie uczucie. Jedno jest tu dobre - nie boli. Nieprzyjemne jest, ale bolesne nie, po wszystkim mnie tylko szczęka bolała, bo jak się okazało bardzo silnie przelotkę zagryzałem (od razu widać że potrzebna), poza tym spoko.
      W sumie to chyba badanie mechaniki oddychania nawet gorzej odbierałem niż bronchoskopię.
      • ophelia78 Re: bronchoskopia - kto miał? 13.01.16, 21:23
        Wreszcie cos pozytywnego - ze nie boli smile Ze będzie mało przyjemnie to sie spodziewam.... ale bólu boje sie najbardziej.
        Killa lat temu mialam koloniskopie - tez niby takie straszne badanie a byl lajcik zupełny. Mam nadzieję ze teraz tez tak będzie
    • bbkk Re: bronchoskopia - kto miał? 13.01.16, 21:24
      Ja miałam dawno temu. Wspominam dobrze. Najpierw znieczulenie bliższe miałam o smaku bananowym, potem dalsze którego już nie czułam. Byłam dobrze znieczulona że nie czułam żadnego bólu ani nawet dyskomfortu większego.
      • bei Re: bronchoskopia - kto miał? 14.01.16, 07:59
        Nic nie boli! Przyduszalo mnie, szarpalo mom cialem tak, ze mocno utrudnialam badanie ( mimo silnych checi wspolpracy)
        Po latach miala drugie badanie, bylo duuuzo lepiejsmile, dyskomfort mniejszy. Albo mialam lepszy dzien, albo sa juz lepsze znieczulenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka