moofka 20.01.16, 10:21 Bo ja chyba nie bardzo lubilam, ale od jakiegos roku jestem przyjemnie zaskoczona,a. Czesto slysze jednak krytczne opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaskama Re: Lubicie empik? 20.01.16, 10:31 Mam empik 300 metrów od domu. A bywam w nim nieczęsto. Raczej nie lubię. Dziwi mnie, że na tak wielkiej powierzchni można sprzedawać takie .. NIC. Mój mały papierniczy o powierzchni 3 na 3 metry ma o wiele większy wybór materiałów piśmienniczych niż Empik, moja mała lokalna księgarenka dla dzieci (2,5 na 3 metry) ma o wiele większy wybór dobrych książek niż empik. Na płytach i książkach nigdy nie mogę znaleźć tego, czego szukam. Nie, nie lubię zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 10:35 W wersji internetowej powiedzmy, że lubię. W wersji sklepowej nieszczególnie, bo wkurza mnie zalew 1001 drobiazgów i sposób ekspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Lubicie empik? 20.01.16, 13:52 Mam tak samo jak Triss, w dodatku zawsze się zastanawiam, jak można było _tak_ zarżnąć _taką_ markę - mogli być prawie monopolistą, a w każdym razie byli jednym z czołowych graczy na rynku prasowo-księgarskim, a zamienili się w jakąś chińską budę (1001 drobiazgów na moim osiedlu to przy ich asortymencie normalnie home&you czy inna duka) z kilkoma półkami droższych o kilkadziesiąt (!) procent niż gdzie indziej książek bezsensownie wymieszanych i w dziwnym wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 16:10 Internetowy jest strawny, zamawiasz, odbierasz, wychodzisz. W zwykłym jeśli przychodzisz po coś innego niż 50ta twarz Greya, to marne szanse, że ktokolwiek z obsługi pomoże to znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 10:39 Nie, już nie. To jakiś supermarket z pierdołami się zrobił, a nie księgarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Lubicie empik? 20.01.16, 10:41 Nie. Co nie znaczy, że czasem nie skorzystam - z promocji przez net. Odpowiedz Link Zgłoś
migona Re: Lubicie empik? 20.01.16, 10:46 pukam się w głowę za każdym razem, kiedy przypomnę sobie ile przepłaciłam w empiku. Także...chyba nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Lubicie empik? 20.01.16, 10:46 Nie lubie, ale ludzie chyba faktycznie ksiazek nie czytaja, jesli wchodzisz do empiku i najpierw jest chinskie badziewie, chinskie badziewie, chinskie badziewie i na koncu kilka regałów książek w wysokich cenach. Tak 12 lat temu to empik byl fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Lubicie empik? 20.01.16, 10:49 Lubię. Za co? jest blisko mnie, i ja wchodząc do księgarni oczekuję nie tylko ksiażek. Lubię nacieszyć oko duperelkami, zobaczyć dotknąć planszówki, czy jakieś zabawki (i nie jestem skazana na smyka, którego nie lubię, za kiepską obsługę) że mogę przejrzeć spokojnie gazety. są też zagraniczne, co mnie cieszy, że je mogę podejrzeć a niekoniecznie kupić (drogie w wuj). że jest strona internetowa, mogę kupić na niej z rabatem (zwykle większym niż w sklepie) a odebrać bezkosztowo w sklepie (mam blisko, więc to nie kłopot). Ostatnio na szybko, w dodatku w niedzielę, potrzebowałam dość konkretnych /specjalistycznych/ artykułów do rysowania- cena ceną, ale było wszystko, czego potrzebowałam- duży plus empikowi za to. Ale żeby nie było, ostatnio polubiłam się ze światem ksiazki. mają bardzo przyzwoitą ofertę (a czego nie mieli, to kupiłam w empiku, i wszystko ok) Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 10:49 Nie lubię - głównie za ceny. Gdyby nie to, że tylko tam mogę dostać 'Burdę dla dzieci', która sobie leży i na mnie czeka (a jest problem, bo wychodzi w dowolnie wybranych miesiącach, kompletnie nieregularnie), znielubiłabym Empik jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Lubicie empik? 20.01.16, 10:59 kawka, a nie myslalas o prenumeracie burdy? bo ja wlasnie sie zastanawiam, czy nie wartoby, ale nie wiem, czy rzeczywiscie w praktyce takie to wygodne i tanie w przypadku burdy Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 11:04 Zastanawiałam się nad tym, bo Burda dziecięca wyskakuje mi znienacka jak diabeł z pudełka, ale nie wiem, czy prenumerata dotyczy też wydań specjalnych, na stronie Burdy ciężko mi cokolwiek znaleźć na ten temat. Burdę podstawową kupuję rzadko, chyba że coś mi wpadnie w oko, więc tu akurat prenumerata mi niepotrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Lubicie empik? 20.01.16, 11:07 dziecieca dziwnie sie prenumeruje, bo z tego co widze po jednym numerze mnie by ta druciana ciekawila, choc i zwykla bym rozwazala, bo maly podrasta i jakos tak mi sie znowu kreatywnie chce chociaz w tym roku szylam jedynie kocyki dzieciece, narzuty, wkladki do wozka i firanki ale ogladam nieustannie grupy na fejsie i na zwdychaniu sie konczy Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 11:24 Ja wróciłam do sztrykowania (właśnie mi przyszły z Chin bambusowe druty, cały komplet ), bo oglądałam ostatnio 'Złoty kompas' i zapałałam wielką miłością do swetra Lyry, więc dziecko dostanie taki właśnie, tylko grafitowy, prosty jak drut, nawet rękawów się nie modeluje, w sam raz dla mnie do 'Morderstw w Midsomer' ;p Drucianych 'Burd' nie przeglądałam chyba nigdy, mam głównie 'Diany' i 'Sabiny' czy jak to się nazywało, a korzystam i tak głównie z tutków w sieci: tak się nauczyłam robić skarpety od palców na drucie na żyłce. Szyję jakoś mało, chociaż na półkach zalegają mi stosy dzianin (dużo) i tkanin (mniej). Miałam uszyć masę rzeczy, a w rezultacie uszyłam tylko organizer na łóżko, bo mnie te pluszaki walające się wszędzie doprowadzały do szału, a dzieciątko pilnuje ich jak skarbu i nie da wyrzucić. Właśnie dziecku powinnam bluzę uszyć, ale tak mi się nie chce, że chyba sobie drugą kawę zrobię i pooglądam pinteresta Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Lubicie empik? 20.01.16, 11:26 pokaz mi chinskie druty - plis, uzupelnie zapasy Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 11:32 Takie , osiemnaście par na żyłce. Mniejsze rozmiary są co 0.25, 4-5 co 0,5, a od 6 bez połówek. Wypróbowałam, akryl skrzypi na nich niemiłosiernie, ale akryl zwykle skrzypi, czubki mają dość ostre, ale po pierwszym rządku się przyzwyczaiłam i idzie coraz szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 11:36 aliexpress Na alledrogo też są, tylko, oczywiście, droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 10:50 A w temacie. Lubić, to nie lubię jakoś specjalnie, ale czasem korzystam. Stacjonarnie, gdy muszę na szybko kupić prezent dla koleżanki lub kolegi któregoś z dzieci. Albo na szybko na technikę np. filc jest potrzebny czy cos w tym rodzaju. I w tym kontekście lubię, że w ogóle jest, i mam gdzie załatwić takie sprawunki. A denerwuje mnie za chaos, za mały wybór książek, że w ogóle książki ciężko znaleźć, bo stanowią góra 1/3 lub 1/4 oferty. Online kupuję czasem, gdy mam punkty Payback do zapłacenia, ewentualnie z rzadka, kiedy faktycznie opłaca mi się bardziej niż zakup w jakiejś taniej księgarni. Ostatnio skorzystałam z 3 za 2 na książki, przy książkach w zbliżonej cenie, odbiorze osobistym i częściowej zapłacie playbackiem wyszło jednak taniej niż w innych księgarniach. Czasem kupuję produkty nieksiążkowe, np. Conversy , perfumy lub gry (choć na te ostatnie już dawno nie było dobrej promocji). Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 10:50 Kiedyś lubiłam, bo można było zrobić szybkie zakupy: wpaść do ulubionego działu, zgarnąć książkę z półki, zapłacić i mieć temat z głowy. Teraz chodzi się między półkami jakiegoś badziewia i durnostojek zastanawiając się czy tutaj jeszcze sprzedają książki. W sklepie internetowym kiedyś zamawiałam, ale już tego nie robię. Są tańsze i z szybszą dostawą. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Lubicie empik? 20.01.16, 11:05 no ja wlasnie polubilam z przyczyn wymienionych przez solejrole bo na szybki prezent podskocze i zawsze jest otwarte bo wszysto moge obwachac i przejrzec przed zakupem od biedy karta prezentowa empiku tez nie jest zlym pomyslem dla jakiegos kolegi bo oferta internetowa jest w bardzo korzystnej cenie i chociaz zaczynam od innych ksiegarni z przyzwyczajenia ostatnio i tak koncze w empiku, ze wzgledu na cene, szybkosc dostawy i fakt ze tam jest darmowa w tym roku prawie wszystkie podreczniki tam skompletowalam i byly tansze niz tam, gdzie dotychczas kupowalam wczoraj natomiast szukalismy w necie dla syna paneli rubika - na allegro w sklepach itd na koniec wpadlam na to, ze w empiku bmoga byc i byly - z darmowa wysylka o dobre 20 zl taniej niz gdziekolwiek indziej Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 11:20 >bo oferta internetowa jest w bardzo korzystnej cenie i chociaz zaczynam od innych ksiegarni z przyzwyczajenia ostatnio i tak koncze w empiku, ze wzgledu na cene, szybkosc dostawy i fakt ze tam jest darmowa a w jakich innych księgarniach sprawdzasz, bo na droższych pozycjach, bo ja widzę po 10-20 zł różnicy na niekorzyść empiku? żeby nie być gołosłowną: czytam.pl/k,ks_369390,Lata-60-XX-wieku-H%C3%BCbner-Wojciechowska-Joanna.html www.empik.com/lata-60-xx-wieku-sztuka-uzytkowa-przewodnik-dla-kolekcjonerow-huebner-wojciechowska-joanna,p1100671460,ksiazka-p czytam.pl/k,ks_399042,W-powojennej-Polsce-1945-1948-Lozinska-Maja-Lozinski-Jan.html www.empik.com/w-powojennej-polsce-lozinska-maja-lozinski-jan,p1105995578,ksiazka-p czytam.pl/k,ks_441206,Polski-design-Kozina-Irma.html www.empik.com/polski-design-kozina-irma,p1109835593,ksiazka-p czytam.pl/k,ks_446315,Harry-Potter-i-kamien-filozoficzny-ilustrowany-Rowling-Joanne-K..html www.empik.com/harry-potter-i-kamien-filozoficzny-tom-1-rowling-joanne-k,p1113808268,ksiazka-p czytam.pl/k,ks_477259,Ardeny-1944-Beevor-Antony.html www.empik.com/szukaj/produkt?q=ardeny%201944.%20ostatnia%20szansa%20hitlera&qtype=basicForm A na tej książce, jak kupowałam, to było chyba ze 30 zł różnicy, ale teraz w empiku niedostępna, więc nie udowodnię. czytam.pl/k,ks_454276,Ludzie-sredniowiecza-i-i.html To zresztą inna sprawa - coraz częściej zdarza się, że w empiku online książki są niedostępne, kiedyś bywało odwrotnie, to tam można było dostać rzadsze pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Lubicie empik? 20.01.16, 11:29 faktycznie ogromne roznice tu nigdy nie kupowalam, dodam do ulubionych ja sprawdzalam gandalf, aros, selkar, przy ostatnim zamowieniu podzielilam zamowienie na dwa bo czesc rzeczy byla tansza w taniejksiazce, wiekoszsc jednak i tak korzystniej w empiku Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 11:35 Polecam czytam.pl, bo mają tanią przesyłkę pocztową, odbiór na poczcie 6 zł, a dostawa pocztą do domu 8 zł. Paczkomaty tez chyba tanio, ale mnie paczkomaty nie pasują. Natomiast czas dostawy nie jest najszybszy, więc jeśli zależy mi na czasie, to lepszy jest aros, ale tam zazwyczaj wychodzi drożej, ze względu na przesyłkę. Teraz z kolei w arosie jest wyprzedaż, może wyjść jeszcze taniej niż czytam.pl. A nieprzeczytane.pl znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Lubicie empik? 20.01.16, 13:44 W Arosie za przesyłkę płacę 2,99zł. Odbiór w kiosku Ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 14:42 Ale w mojej miejscowości nie ma żadnego kiosku, do którego mogłabym zamówić przesyłkę z arosa. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka79k Re: Lubicie empik? 20.01.16, 14:25 yyy w Arosie odbiór na poczcie kosztuje 4 zł a czas realizacji mają o niebo lepszy niż w czytam.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 14:45 Faktycznie, zawsze tak mieli, bo jakos mi się kojarzyło, że u nich przesyłka droższa? Natomiast, jak porównuje ceny, to jednak zazwyczaj taniej mi wychodzi w czytam.pl. I w czytam mają szerszy asortyment. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 11:45 Nie bardzo. Przeważnie jest tłok, bardzo mi to przeszkadza. Nie wiem też po co aż tak rozszerzają asortyment, już nie wiem czy to księgarnia czy sklep z zabawkami czy może cukiernia. Sposób ekspozycji jest fatalny, jeśli nie idę po coś konkretnego tylko tak sobie chciałabym kupić ciekawą książkę to cały ten harmider mi przeszkadza w wyborze. Fatalna jest tam obsługa, już nie raz przekonałam się o tym, że pracownicy to jakieś matołki nie znające nawet nie konkretnych tytułów ( co mogę zrozumieć ) ale nawet nazwisk głośnych autorów np. poszłam kiedyś po książkę, o której trąbiły wszystkie TV przez miesiąc której tytuł wskazywałby na to, że jest z gatunku si-fi a była to pozycja publicystyczna i jak zapytałam gdzie mogę ją znaleźć to rzeczywiście siksa lat max 20 która chyba poprzednio pracowała w rossmanie albo w tesco skierowała mnie do regału z fantastyką Natomiast znalazłam sobie mała osiedlową księgarnię, w spokoju można tam przejrzeć ofertę, a właścicielka najwyraźniej zna się na książkach i ma nie tylko ciekawą ofertę ale też listę tytułów dostępnych na zamówienie i w ciągu 2 dni sprowadza czego chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 11:47 Ja ostatnio szukałam kolorowanek, takich bardziej skomplikowanych, one często są określane podtytułem "dla dorosłych", i wiecie, gdzie się okazało, ze je wsadzili? Na dział psychologii. No nie wpadłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka78 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 13:11 Ja lubiłam ten na Rynku dopóki miął kafejkę... Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Lubicie empik? 20.01.16, 13:15 Nie, drażnią mnie zwroty na kartę podarunkową (nie tylko w Empiku zresztą). Przepadło mi tak chyba 50 zł i dlatego sklep omijam. Odpowiedz Link Zgłoś
annpierle Re: Lubicie empik? 20.01.16, 13:36 Z nostalgia w glosie: w Warszawie, Trafiku zaden Empik nie zastapi.... Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Lubicie empik? 20.01.16, 13:39 Ceny maja z kosmosu, w ogole nie rozumiem jak mozna w dobie internetowej sprzedazy kupowac ksiazki czy plyty w tak absurdalnych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Lubicie empik? 20.01.16, 14:34 Raczej nie lubię, drogo, zalew drobiazgów, książki schowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Lubicie empik? 20.01.16, 14:59 zamawiala kilka usług na empikfoto w zeszłym roku na gwaizdke - wszystkei reklamowałam bo byly niewykonane w ogóle, reklamacje rozpatrzyli pozytywnie po 30 dniach , w tym roku dłąam im jeszce jedna szanse i znowu zamówiłam na gwiazdke = zrobili w terminie tylko 2 x wieksze niez zamawiałam , ceny nei podwyzszyli wiec powiedzmy ze nie byłam stratna ale problemy z wysyłką prezentów miałam , oj miałam Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Lubicie empik? 20.01.16, 15:35 Wysyłkowy tak, stacjonarny nie. Duperele agd potwornie drogie, ciasno, obsługa niedo...uczona, czasopisma uzupełniają chyba raz na tydzień, trudno cokolwiek znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Lubicie empik? 20.01.16, 15:35 Lubię, internetowy i nie tylko, mają duży wybór książek i płyt, ceny w internecie są ok, odbieram z sklepie za darmo i ma pretekst, żeby poszlajać się po sklepach, nigdy się nie zawiodłam, przesyłki są szybkie itd. W sumie nie mam zarzutów i cieszę się, że jest. Supertanie księgarnie internetowe zabijają rynek prawdziwych księgarni i nie korzystam z nich z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Lubicie empik? 20.01.16, 16:03 Stacjonarnych empików coraz bardziej nie lubię. O cokolwiek bym nie zapytała, obsługa robi wielkie oczy i taką minę, jakbym zażądała schabu bez kości. Skąd oni biorą pracowników? Większość z nich robi wrażenie, jakby po raz pierwszy od bardzo dawna widziała jakąkolwiek książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Lubicie empik? 20.01.16, 16:14 No proszę, a ja mam zupełnie inne doświadczenia. O cokolwiek zapytam, zaraz mi wyciągają, chociaz wcześniej jak sierota pół godziny szukałam w tym samym miejscu. Zazwyczaj jestem pozytywnie zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Lubicie empik? 20.01.16, 16:27 Korzystam prawie wyłącznie internetowo i kupuję same książki, nigdy nic innego tam nie kupiłam, do stacjonarnego chodzę jedynie by pooglądać przewodniki przed kupnem, sklep jak sklep, ogólnie nie miałam z nimi jakiś problemów, szybka dostawa, powiadomienia, mają czasem fajne promocje typu "kup 3 książki w cenie 2" nie mam się do czego przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
basina1979 Re: Lubicie empik? 21.01.16, 09:48 Ja tam lubię Empik. Nigdy nie miałam problemów ze znalezieniem książek, mają ogromny asortyment. Może i teraz salon ma sporo gadżetów, ale niech pierwszy rzuci kamieniem ten, kto nigdy nie kupił żadnego. Ja często wybieram jakieś drobiazgi do prezentów Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Lubicie empik? 21.01.16, 10:07 Moja córka kupiła sobie ostatnio obrazek na ścianę za 3 zł Przecena -90%. Odpowiedz Link Zgłoś