ludborka Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 10:29 zgłosiłaś to na policję? i jak konkretnie mamy robić? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 10:33 Tez nie wiem. Zeby chociaz adres podal mozna by im pojsc szyby wybic ze nam taka reklame za granica robia... Odpowiedz Link Zgłoś
mateoeasy Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 10:35 Miałam zgłosić pół miasteczka?chodzi o to ze tak nie można .ją nie wiem .skąd taka nienawisc.. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:27 mateoeasy napisała: > Miałam zgłosić pół miasteczka?chodzi o to ze tak nie można .ją nie wiem .skąd t > aka nienawisc.. > Pół miasteczka Polaków chciało wam zdemolować samochód ?!? Niesamowite... Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 22:40 Lepiej się zastanów za co faktycznie pół miejscowości was (albo waszych przodków, rodzinę, kuzynów, albo ludzi o tym samym nazwisku) nienawidzi, a nie wymyślasz emigrację. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 23:07 Nie pisała nic o nienawiści do swoich przodków, rodziny, kuzynów czy ludzi o tym samym nazwisku. Dlaczego przekłamujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 23:19 Gdzie widzisz kłamstwo? Czy ja napisałam że ktoś nienawidzi kogoś? Czy, że warto się zastanowić, kto za co i kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 23:28 Zamiast pisać o samej autorce i jej mężu, to ty dopisujesz jej całą dalszą rodzinę. To jest nadużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 23:57 Nie. Ja piszę, żeby zastanowili się co jest przyczyną ataku, bo w "szczęśliwie żyjemy w DE" nie wierzę (mogę nie wierzyć prawda?). Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 02:57 Oczywiście, że możesz nie wierzyć, ale mnie chodzi o coś innego. Z postu początkowego zrozumiałam, że autorka pisze o sobie i swoim mężu. Tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 10:31 A wczesniej to jaka była władza? Ja bym sie bala mieszkac w Niemczech, ponad milion meżczyzn niewiadomego pochodzenia, ktorzy raczej nie sa przyjacielsko nastawieni do tubylcow. To jest realne zagrozenie, tu sie nie skonczy na wyzwiskach, co widac po wydarzeniach w Kolonii. Odpowiedz Link Zgłoś
mateoeasy Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 10:37 Mnie nie interesuje polityka.ale żeby tak Polak Polaka gnoil? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 09:41 Łobuzerka zdarza się wszędzie, i Niemczech i w Stanach i w wielu innych krajach. Samochody przypadkowych ludzi często demolowane są na przedmieściach Paryża, światowej wszak stolicy, w Londynie (były nawet pożary, nie tylko dewastowanie) i krajach skandynawskich. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 10:32 Trolololo. To już nawet największe ojkofobki nie wymyślają takich bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 10:39 Taaa nawet na tym forum teksty o zmywakach,podnozkach,gorsze sorcie,pasozytach na socjalu lata ja czesto.Juz zapomnialas ile bylo watkow o emigrantach?nawet ostatnio o zabraniu obywatelstwa.Udawanie,ze tak nie jest slabo sie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 11:21 Od głupiego gadania do ataków fizycznych droga daleka. Pierwsze słyszę, żeby ktoś kogoś straszył czy atakował tylko dlatego, że śmie mieszkać w Niemczech (czy innym kraju). Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 11:46 Mnie nazwano "folksdojczem" na otwartym forum pewnego pana radnego spod Nowego Targu. Pan nazwal mnie tak tylko dlatego, ze przyznalam sie, ze mieszkam w De. Potem pan posypal lawine zlorzeczen pod moim adresem. Zalozylam mu sprawe w sadzie (porobilam screeny, kopie jego wiadomosc-grozbi na poczte forumowa po tym, jak poinformowalam go o zlozeniu na niego donosu: pan radny byl tak "mundry", ze upublicznil swoj profil na FB, skad mialam dokladne na pana radnego namiary), pan radny musial wplacic 700 zl (szkoda, ze tak malo) na hospicjum. Pan niestety nadal pozostaje radnym Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:10 No to przynajmniej wiesz za co cię znajomi z miasteczka nie lubią. Podpowiem, że nie chodzi o miejsce zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:24 To nie jest moje byle rodzinne miasteczko zamieszkania. Zamieszkiwalam w zupelnie innym zakatku Polski. Dyskusja na poczatku toczyla sie na zupelnie inne tematy. Ludzie sie przedstawiali i pisali skad sa (takze z zagranicy). I juz na tym etapie padlo "folksdojczka". Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 21:30 Widzisz, bo ciężko wyważyć granicę pomiędzy wolnością słowa, a nadmierną polityczną poprawnością. Sama żaliłaś się nie tak dawno, że Twojego męża zablokowano na FB gdy naprawdę grzecznie pisał, że powiedzmy sprawę "uchodźców" widzi inaczej niż media. Ja uważam, że z dwojga złego (idealnego systemu nigdzie nie ma, setki takich spraw jak twoja zakładana jest w innych państwach europejskich, nie mówiąc o Stanach) lepsza jest jednak wolność słowa bez gorsetu politycznej poprawności jaką macie obecnie u siebie, nawet jeśli od czasu do czasu ktoś poczuje się urażony czy niesłusznie nazwany tak czy inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 10:45 Mylisz wolnosc slowa z publicznym obrazaniem kogos z imienia i nazwiska. Mnie obrazono, publicznie, przez publiczna osobe, ktora tez wyslala pod moim adresem pare obrazliwych maili. Z "wolnoscia slowa" stuacja ta nie miala NIC wspolnego. Ten pan nie wyrazal swojej opini, on zniewazal (mnie i kilka innych osob), uzywajac iniektyw. Gorset "poprawnosci polityczej" w De pekl w sylwestrowa noc. Obecnie WSZYSTKIE media w Niemczech az przescigaja sie w donoszeniu o tym, ze nie kazdy imigrant jest z automatu uchodzca,. Nawet wlasna partia ruga Merkel za sposob jej dzialania. Calkiem publicznie. Lepiej poznbo niz wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 10:55 Mam nadzieję, że te zgwałcone kobiety podzielają Twoje zdanie "lepiej późno niż wcale". Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:06 wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała: > Od głupiego gadania do ataków fizycznych droga daleka. To już tekst z gatunku głupota miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:18 W historii bylob juz paru co glupio gadali,jak sie to skonczylo wszyscy wiedza."Glupie gadanie" u osoby o slabe konstruktive psychiczne moze wyrzadzic wielkie szkody. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 21:35 To prawda, pamiętam Twoje wypowiedzi (pokasowane) w pewnym wątku do innych forumowiczek, bardzo personalne i nie związane z założonym tematem. Jakoś wtedy nie martwiłaś się o tą cudzą - być może słabą konstrukcję psychiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 23:08 wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała: > Od głupiego gadania do ataków fizycznych droga daleka. Pierwsze słyszę, żeby kt > oś kogoś straszył czy atakował tylko dlatego, że śmie mieszkać w Niemczech (czy > innym kraju). > Czyli przyznajesz się do głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 10:32 ja doświadczyłam od oszołama , faktyczne oburzenie, że urodziny świętujemy.( do tej pory, jakoś mu to nie przeszkadzało), bo to niemiecki "geburtstag".Też byłam w szoku. Jestem jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mami2 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 10:37 ? Ale że w Polsce ktoś Ci taki zarzut zrobił? Wyślij go do nas na Górny Śląsk, to wyleci na kopach za takie teksty wcześniej niż przyleciał. Spróbował by się tutaj ktoś przyznać do obchodzenia imienin. Ale zapomniałam, że my to ukryta opcja niemiecka jesteśmy, więc pewnie się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 10:42 no dokładnie. w życiu imienin nie obchodziłam, nawet nie wiem kiedy jakieś mam Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:23 mami2 napisała: > ? Ale że w Polsce ktoś Ci taki zarzut zrobił? Wyślij go do nas na Górny Śląsk, > to wyleci na kopach za takie teksty wcześniej niż przyleciał. Spróbował by się > tutaj ktoś przyznać do obchodzenia imienin. Ale zapomniałam, że my to ukryta op > cja niemiecka jesteśmy, więc pewnie się nie liczy. niestety tak. to człek nie do odratowania. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 10:35 Zglos na policje.Tez mialam przejscia z "zyczliwymi inaczej".Nie przejmuj sie,sa tez normalni,ale zawsze slychac tych co najbardziej wrzeszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 11:02 Jakoś ciężko mi uwierzyć, że za niemiecką rejestrację całe miasteczko dokonało na was linczu. Następnym razem jak chcesz potrollować lepiej się postaraj. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 11:14 lauren6 napisała: > Jakoś ciężko mi uwierzyć, że za niemiecką rejestrację całe miasteczko dokonało > na was linczu. Następnym razem jak chcesz potrollować lepiej się postaraj. tym bardziej, że niemieckich rejestracji w PL pełno, tylko autorce wątku nienawiść się trafiła jeśli nawet wątek opisuje prawdziwe zdarzenia, ich korzeni należałoby raczej szukać w przeszłości i wendetach typowych dla małych miasteczek, znam przypadki ludzi którzy wyjechali na lata za granicę, mając nie rozmaite nieuregulowane rachunki osobiste i towarzyskie, często właśnie wyjechali z powodu takich rachunków a po powrocie okazało się, że rachunki trzeba pospłacać Odpowiedz Link Zgłoś
mateoeasy Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:36 Wyobraź sobie ze żadnych rachunków nie musimy wyrownywac.jakoś do tej pory nikomu nie zawadzalo ze mieszkamy w niemczech.a teraz tylko szkopy do meczetu i inne ciekawe rzeczy.mi się polityka merkel tez nie podoba ale co mam zrobic..nie będę na nią glosowac.na nasze auto na padła grupka ok 10 osób wracających akurat z sylwestra z rynku.i wyzywa li szkopy won..auto otoczyli i głupio konentöwali.i ktoś z nich naderwał rejestracje...i co niby to nic.nigdy wcześniej nie spotkaliśmy się z takim zachowaniem.ale widzę ze i tu na forum takie powiedzmy antyniemieckie zachowanie jest w pełni popierane.wraca faszyzm w polskiej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 13:00 Ja ci wierzę. Efekt zmasowanej antyniemieckiej i antyimigranckiej propagandy płynącej z Kremla. Mam nadzieję, że Polacy się szybko otrząsną i zobaczą, kto nimi steruje, bo może być niewesoło. Szczególnie młode pokolenie jest cholernie podatne. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 22:53 To ja już nie wiem na kogo z funflami z osiedla mamy ostrzyć widły. Czy na śniadych imigrantów czy na aryjskich Niemców? Trochę czytania jematki i człowiek się gubi. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 22:05 A gdzie konkretnie jest w Polsce miasteczko, w którym mieszka 20 osób? Bo skoro najpierw pół miasteczka was goniło...potem 10 osób to gdzie to cudo się znajduje na mapie?! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 15:08 Pudło. Najmniejsze miasto w Polsce pod względem ludności to... Wyśmierzyce- 921 osób. I znajduje się w woj. mazowieckim. Panią goniło pół miasteczka czyli w tym przypadku to było by 450 osób! Troll i to słaby. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 15:35 Czego spodziewać się po osobie, która mając konflikt z koleżankami z pracy pyta o to......Wróżkę na forum Wróżbiarstwo Dla tych którym nie chce się szukać (w skrócie) "Czy Mariolka urodzona 16 grudnia 1981 roku jest szczera wobec mnie? Ja urodzona 18 września 1983 i mam na imię Wiesława " Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 22:42 Znasz czas, wiesz ile osób, poniosłaś straty i nie zawiadomiłaś policji? W Niemczech też być nie zawiadomiła? Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 11:18 Oł jee, cała ludność miasteczka goniła ich z widłami pokrzykując złowrogo. Co za denna prowokacja. Do autorki - spadaj trolu. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:51 Bądźmy dokładni - PÓŁ Aż dziw , że po Warszawie nie biegają takie hordy. Co tu można spotkać ... rejestracje niemieckie, szwedzkie, brytyjskie, rosyjskie, białoruskie. Po prostu my rodowici warszawiacy (lub warszawianie jak kto woli) nic innego nie robimy, nie chodzimy do pracy tylko ganiamy z bejsbolami za cudzoziemskimi rejestracjami Odpowiedz Link Zgłoś
mateoeasy Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:55 No poczekaj ...najpierw zaczyna się od małych wsi i miasteczek... Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:59 Ciekawe czemu mojemu bratu i mojej niemieckiej bratowej nie zdemolowali auta w malutkiej wsi i nikt ich nie gonił. Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 21:56 I z pochodniami, kota, z pochodniami Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 11:29 Niestety Polskę zalewa fala nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:07 Na forum nikt nie lubi araceli, więc sobie uogólniła na całą Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:13 lauren6 napisała: > Na forum nikt nie lubi araceli, więc sobie uogólniła na całą Polskę. rzeczywiście, na forum jest trochę fanatyków, zarówno prawo-moherowych jak i oszalałych wyznawczyń polipop i postępu za wszelką cenę, ale to raczej nielubiany margines, ogromna większość wypowiadających się zachowuje zdrowy rozsądek Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:16 Prawicowa propaganda tak zryła mózg, że już nic tylko jadem pluć potrafisz. Przykre ale jesteś idealnym przykładem tego o czym piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:21 Jej nie mozna brac powaznie.Nawet nie umie napisac poprawnie dyskalkulia i dzihad Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:28 przypominasz mi putinowców i donbaskich opołczeńców każdy kto nie z nimi, ten faszysta Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 21:37 Chyba przestanę ją trollować, bo taka przewidywalna w odpowiedziach się stała Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:14 mieszkasz za granicą od 15 lat i boisz się Polaków w Polsce? przecież nie masz z nimi do czynienia na co dzień... i co? przyjechałaś do PL i tak nagle wszyscy znajomi zaczęli Was wyzywać i Wami gardzić? bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 12:54 A w jakim regionie Polski ta nienawiść? Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 21:47 Czyli dawny zabór pruski... Jakoś trudno uwierzyć w tę antyniemieckość. Wiesz co? Ja mysle, że to nie tyle trend antyniemiecki, a zazdrość, że Ci się powiodło. Kujawsko-pomorskie to jeden z najbiedniejszych regionów w Polsce, a mała wiocha to już w ogóle. Pojechałabyś na rejestracji włoskiej czy hiszpańskiej byłoby tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 21:58 A świstak siedzi i zawija te sreberka... Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 22:17 Bo ludzie z najbiedniejszych regionów też wyjeżdżają na zmywak, jeśli nie dają tu sobie rady, nie bój się, granice (jeszcze) otwarte, a bilety tanie . To nie czasy Konopielki, że siedzą jak w buszu . Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 22:21 A byłaś kiedyś na takiej biednej wsi, w miasteczku? Czy tylko słyszałaś o nich w telewizji? Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 22:26 Zresztą właściwie to nie. Po namyśle stwierdzam, że w Polsce nie ma biednych wsi i miasteczek. Przecież wszyscy pojechali na zmywak Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 22:46 Jak nie ma? Słuchałaś wczoraj pani premier? Polacy umierają z głodu (jakby wyjeżdżali, to by nie umierali). Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 23:27 I znowu przekłamujesz.. ehhh.. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 23:28 Napisz co konkretnie przekłamuję, to będziesz nieco bardziej wiarygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Boję się Polaków w Polsce 20.01.16, 23:30 O tu: Słuchałaś wczoraj pani premier? Polacy umierają z głodu (jakby wyjeżdżali, to by nie umierali). Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 00:00 Pani premier wolno przekłamywać przed PE, mi wolno przekłamywać (a raczej prześmiewać) jej wypowiedzi. A ty masz prawo się tym oburzać. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 03:00 Ja się nie oburzam, zacznijmy od tego. Ja nie lubię, gdy się robi takie rzeczy, bo dla mnie poziom gazeciarza jest. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 00:09 Musisz pochodzić bardzo patologicznego środowiska, skoro spotykają cię takie rzeczy od znajomych, ale chyba raczej jesteś zwykłym trollem Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 00:30 Śmichy chichy, ale jest przyzwolenie na odsądzanie emigrantów od czci i wiary. Wielu polityków tylko w takim tonie mówi o wyjechanych. Nie szanuje się tego, że kobitka z Podlaskiego załatwiła sobie pracę we Włoszech zamiast klepać biedę u siebie, tylko wyśmiewa się ją, że podciera tyłki obcym (każdy z nas będzie potrzebował pomocy na starość i niedołężność). Nie ma wdzieczności dla tych, którzy w 2006 spakowali manatki i pojechali na zmywaki do Londynu zamiast stawać się rosnącą armią sfrustrowanych bezrobotnych w Polsce. Nie widzi się zależności między tym, że zarabiający za granicą wydają pieniądze w Polsce, przesyłają kasę rodzinom, remontują rodzicom z rolniczymi emeryturami domy. Przede wszystkim, nie ma żadnych rozsądnych programów wykorzystania potencjału ekonomicznego i kulturowego wynikającego z tego, że tylu Polaków w tylu różnych krajach . Nie widzi się tego, że to już nie są lata 80, kiedy profesor za hydraulika na obczyźnie musiał robić. Mnie nikt fizycznie nie groził, ale na święta paru kuzynów, z którymi kontakt mam bardzo sporadyczny, min ze względu na to, że nie mogę znieść ich wiecznego "bo w tym kraju..." a oni piany na ustach dostawali, jak nie kupowałam ich argumentów o tym, że tylko kolesie i układy a normalny człowiek nie ma życia (a każde z nich i mieszkanie, i samochód, i dzieci a nawet psy), poczuło się w obowiązku przysłać mi życzenia tego, żebym w końcu zrozumiała, że miejsce Polaków jest w Polsce. Jestem w stanie uwierzyć w to, że skoro 'normalni' ludzie są w stanie wysyłać do dalekich krewnych życzenia dziwnej treści, że wystarczy w małym miasteczku się przejść ulicą inaczej ubranym czy uczesanym, żeby grupki napakowanych byczków za człowiekiem od pedałów wyzywały, to że jak się auto z obcymi 'blachami' pojawi, znajdą się prawi, którzy przyjdą wymierzyć sprawiedliwość. Ba, wierzę w to, że rodziny emigrantów będą szykanowane - już się spotkałam z postawą, niestety we własnej rodzinie, że komuś tam nie pomogą i nie podleją kwiatków pod nieobecność, bo jakby dzieci nie puścili na emigrację, to by im dzieci mogły te kwiatki podlać. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 03:04 Burina, masz 100% racji. Choćby na tym forum jest mnóstwo dowodów na takie przyzwolenie agresji wobec emigrantów. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 09:49 Buhahah. Ta "agresja wobec imigrantów" to odpowiedź na posty takich ojkofobek jak ty szkalujących Polskę. Kto sieje wiatr ten zbiera burzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 09:53 A Ty w to wierzysz? Gdyby to było obce miasteczko w którym byli przejazdem można by od biedy uwierzyć. Ale grupa znajomych, wiedząc że nie jest anonimowa demoluje im samochód? Nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 10:14 Właśnie dałaś kolejny dowód nieobliczalnej agresji na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 09:50 Takie grupki są wszędzie. Nudzące się małolaty, które tylko czekają aby móc kogoś zaczepić. Podaj kraj wolny od takich grupek. Jak świat światem istniało chamstwo, a grupki młodych podchmielonych często osób szukało okazji do "zadymy". Najbardziej medialny przykład (choć chyba nie byli nawet podpici bo religia ponoć zabrania) rzucało się grupowo to przypadkowe kobiety. I to w kraju który dał im darmowy wikt i opierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 14:51 Chodzi o to, zeby nie dolewac oliwy do ognia. Zauważ, że ja piszę nie o grupkach, tylko o 'normalnych', dorosłych, mających poukładane życie ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 14:59 Nie wiemy kim byli znajomi autorki wątku. Czy jacyś lokalni menele czy niby normalni. Aha. Przypomniało mi się. W pewnym niemieckim mieście regularnie atakowano ośrodek dla "uchodźców", gdy policja w końcu złapała sprawców okazało się, że zdecydowana większość to niemieccy mężczyźni w średnim wieku, z rodzinami, którzy do danej chwili nigdy nie mieli problemu z prawem. Ataki na "uchodźców" były więc pierwszymi ich występkami przeciwko prawu. I co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 09:58 >Gdzie byli ci wszyscy patrioci jak się tyralo za marne grosze w Polsce i bez szans na mieszkanie? Może też pracowało za marne grosze? I dlaczego akurat oni mieli Ci zapewnić mieszkanie? Nie rozumiem Twojego toku myślenia tutaj. Większość nich pewnie też nie miała własnego. Mieli Ci je wybudować i podarować czy jak? >Polacy i to naprawdę większość zachowują się tak jakby obce im państwo stało juz przy granicach i atakawalo ich kraj. Na początku Węgrzy, przy cichym poparciu polskiego społeczeństwa, potem i Austria i Bułgaria i Niemcy również rozważają. Tak, milion młodych mężczyzn nie wiadomego pochodzenia, bez dokumentów, agresywnych nim miną nawet granice to nic innego niż wróg, raczej nie przyjaciel, prawda? Kobiet i dzieci jak na lekarstwo. >polska się cofa w rozwoju.. U Was na szczęście do przodu. Władze niemieckie sugerują kobietom by nie wychodziły z domu, a jak już muszą to by trzymały się grupkami i nie zbliżały do obcych na wyciągnięcie ramienia. Policja niemiecka zabrania na legalnych demonstracjach trzymać niemieckiej flagi w górze. U Was zdecydowanie do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_400 Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 14:46 Tak, polaczki nienawidzą siebie samych i swiata naokoło. Taki poebany kraj i naród. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Boję się Polaków w Polsce 21.01.16, 15:03 ...niech o nas gadaja w całej Europie. A co gadają? Wiesz co my o nich gadamy? Czy im jest tak samo wstyd, jak nam byc powinno? Odpowiedz Link Zgłoś