Dodaj do ulubionych

Nawet fajne to nwe forum,ale...

21.01.16, 09:37
nadal brakuje mi lubie to! smile
Obserwuj wątek
    • cosmetic.wipes Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 09:45
      Proszsz:

https://i1.ryjbuk.pl/eb0ad826be4acd4c1a03ff282aa2ee7cb3a23016/lubie-toxx-jpg
    • 1matka-polka Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 09:47
      Skoro "lubię to", to i "nie lubię tego" dla zachowania równowagi.
    • marrant Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 10:41
      Jest w planachsmile Tylko jeszcze nie wiemy w jakiej formie.
      • ola_dom Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 11:35
        marrant napisała:

> Jest w planachsmile Tylko jeszcze nie wiemy w jakiej formie.

Bezsęsu...
        Nikt wtedy nie będzie pisał "100/100", "10/10"...sad. Forum zgaśnie.

Ale jeśli już ma być, to wolałabym uniknąć "lubię" w przypadku, kiedy bardzo się z czymś zgadzam, ale chodzi o dość smutną/trudną/nieprzyjemną kwestię.
        Plus i minus jest o wiele lepszy, jeśli już. Jak w komentarzach.
        • marrant Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 11:45
          Ja też jestem za oceniaczami takimi jak w komentarzach, ale nie wiem jeszcze jak by miały wyglądać, gdzie się znajdować i co oceniać i nie ja o tym decydujesmile. Jest wiele opcji. Jakaś forma oceniania będzie na pewno.
          • gris_gris Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 11:48
            serio?? szkoda, ja jestem zdecydowanie przeciwna. Czemu to ma sluzyc?
            • jola-kotka Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 11:58
              a dla mnie super,czekam na taka opcje.
            • marrant Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 11:58
              Np znalezieniu ciekawych postów. Na forach poradniczych znalezieniu najbardziej wartościowych odpowiedzi na zadane pytanie. Znalezieniu fajnych wątków, pokazaniu najlepszych... Powodów jest wiele. Na kształt dyskusji by to nie wpłynęło na pewno. Raczej służyłoby przeglądaniu forum.
              • cosmetic.wipes Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 12:00
                Już widzę oczami wyobraźni, które wątki na ematce będa oceniane jako najfajniejsze suspicious
                • marrant Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 12:06
                  Jest specjalne narzędzie pozwalające patrzeć co na stronie się najlepiej "klika". Mnie już nic nie zdziwiwink
                  • latarnia_umarlych Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 13:23
                    Uchyl rąbka tajemnicy wink
                    • marrant Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 13:41
                      No... oksmile
                      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/90/14/21/014405d54e.jpg
                      • latarnia_umarlych Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 14:00
                        Dziękuję. Faktycznie, parę rzeczy mnie zaskoczyło
                        • jola-kotka Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 16:09
                          jakich np.?
                          • latarnia_umarlych Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 16:21
                            Np. to, że wątek, który prawie nie ma odpowiedzi jest jednocześnie hitem klikalności.
                            • kota_marcowa Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 20:22
                              A mnie to akurat nie dziwi, np do wątku rosy, czy jana krana, większość zagląda, żeby sprawdzić, czy już jest jatka big_grin
                              • latarnia_umarlych Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 21:36
                                No wiem, to mnie akurat nie zdziwiło, ich nicki na pewno są bardzo klikalne.
                                Ale wątek blask_halo o sklepach już mnie zaskoczył, bo ani ciekawy tytuł, ani odpowiedzi dużo.
                                • kota_marcowa Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 23:25
                                  Nie wiem jak inni, ale ja w takie wątki wchodzę (np wątek trismegistos o pończochach tez jest dobrym przykładem) bo tytuł chwytliwy albo nick taki, ze wchodzę z ciekawości, po czym, po przeczytaniu posta startowego okazuje się, że temat zupełnie mnie nie interesuje i nic nie piszę.
                                  • misterni Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 23:45
                                    A mnie np bardzo zdziwił wątek o wspólnym pokoju z bratem, który ma ponad 200 postów, a klikalność poniżej stu. Jakim cudem?
                                    • marrant Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 22.01.16, 00:01
                                      To jest tylko slajd z jakiejś chwili i z ograniczonego czasu, a nie ocena wszystkich wątków.
                                      • morgen_stern Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 24.01.16, 10:17
                                        A dlaczego przy wątku krejzi nie ma nic? wink
              • gris_gris Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 13:43
                nie zgadzam sie i zaluje, ze to wprowadzacie
            • elle-hivernale Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 11:59
              Żebyś wiedziała co myśleć o wypowiedzi bez trudzenia się czytaniem jej.
            • kandyzowana3x Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 13:49
              konkursowi popularności. high school queen wink
          • anty_nick Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 12:54
            marrant napisała:

Jakaś forma oceniania będzie na pewno.

i na cholere to?
          • black_halo Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 16:32
            Ja jestem za dodaniem paru przyciskow typu 10/10, 100/100, 100/10 i 0/10 big_grin
            • migona Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 19:39
              całkowicie się zgadzam milion/milion
            • tak_to_nowy_nick Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 22.01.16, 03:19
              > Ja jestem za dodaniem paru przyciskow typu 10/10, 100/100, 100/10 i 0/10

I koniecznie 'EOT' i 'Ty psychofanko, ty!' big_grin
            • memphis90 Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 24.01.16, 18:04
              Phi, ja bym chciała bardziej fantazyjnie: 57/57, 69/69 albo coś...
              • jola-kotka Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 25.01.16, 13:42
                69 super sprawa smile
    • aankaa Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 11:29
      może być takie ?
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/dWvdQPxsOfHSvbwWTA.png
      • jola-kotka Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 11:58
        kazde może być, oby było smile
    • elle-hivernale Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 11:58
      Daj spokój. Przy układzie postów od najnowszego, nie ma możliwości kliknięcia poszczególnego wpisu, żeby zobaczyć do jakiej konkretnie wypowiedzi się odnosi, 200-postowy wątek mieści się na 7 podstronach. Ale będzie można lajkusiować suspicious
      • jola-kotka Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 12:02
        Ja ogarniam jest super lepiej niż było,nie ma problemu teraz wlasnie wiadomo co gdzie i do kogo. Ale nikt nikogo nie zmusza do "lajkusiowania",ble.. Można z tej opcji nie korzystać jeśli się nie lubi,nie pasuje.Prawda?
      • marrant Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 12:04
        A to zależy. Jeżeli w ustawieniach masz zaznaczone "od najnowszego", to nie odwraca. Jeżeli masz drzewko, zmienisz ręcznie sortowanie na najnowszy i zalinkujesz konkretny post, to przeniesie do drzewka.
        • elle-hivernale Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 12:08
          Nie, defaultowo mam drzewko, właśnie przy ręcznym sortowaniu od najnowszego i z powrotem do drzewka nie działa, wyświetla się wyłącznie post startowy i zwinięta dyskusja.
          • bialeem Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 13:21
            Kliknij wtedy w "Link" i wklej w (to samo lub nowe) okno. Powinno przewinąć do tego konkretnego.
            • elle-hivernale Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 13:43
              Powalająca efektywność suspicious
              • elle-hivernale Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 13:44
                Wpisz odpowiedź też mi nie znika w wersji mobilnejtongue_out
      • asmarabis Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 18:40
        ć do jakiej konkretnie wypowiedzi się odnosi,
        > 200-postowy wątek mieści się na 7 podstronach

No wlasnie
        BLAGAM napiszcie jak to przestawic bo zaraz mnie szlag trafi.....

czy to jakies przedszkolaki uczace sie informatyki te zmiany przygotowaly?
        • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 19:32
          asmarabis napisała:

> BLAGAM napiszcie jak to przestawic bo zaraz mnie szlag trafi.....

Ustaw sobie tak:
          Wejdź w swoje osobiste ustawienia: po prawej stronie obok swojego loginu.
          W ustawieniach ustaw tak:
          sortowanie wątków na forum - daty ostatniego listu,
          liczba wątków na stronie - ustaw sobie tyle ile chcesz (ja mam 100),
          sortowanie wpisów w wątku - ustaw sobie drzewko,
          widok wątku - ustaw zwinięty
          style forum - domyślne
          i jak to wszystko poustawiasz to zrób zapisz.
          Po tych ustawieniach jak wejdziesz na główną stronę forum i wybierz sobie jakiś wątek do czytania, to nad tytułem wątku masz napis, szarym, delikatnym pismem: rozwiń dyskusję lub zwiń dyskusję - i tutaj sobie popróbuj, która Ci bardziej pasuje - ja mam ustawione rozwiń dyskusję (wtedy mam posty zwinięte - u mnie działa to odwrotnie).
          Przeczytane wątki, posty różnią się kolorem, tak jak na starym forum. Posty też mają strukturę drzewka, tylko są większe odstępy między nimi. Popróbuj i powodzenia. Jakbyś miała jakiś problem to pisz.
          • asmarabis Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 19:59
            Dzieki ale nie o to mi chodzilo- tylko o ta liczbe watkow na stronie- mialam maksymalna liczbe a teraz chyba 25 wychodzi i ciagle musze przechodzic na kolejna strone. BEZSENS NIESKONCZONY........
            W ustawieniach mam jak mialam- to sie wraz z ta cudowna przemiana forum zmienilo.....
            No nie wiem czy to blad czy moze ktos wie jak to przestawic bo to wstyd zeby uzytkownikom takie niedopracowane udoskolnalenia ofiarowac!!!!!!
            • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 20:04
              asmarabis napisała:

> Dzieki ale nie o to mi chodzilo- tylko o ta liczbe watkow na stronie- mialam maksymalna liczbe a teraz chyba 25 wychodzi i ciagle musze przechodzic na kolejna strone. BEZSENS NIESKONCZONY........

To wejdź w swoje ustawianie i ustaw sobie taką liczbę wątków na stronie jaką chcesz - np. 100 lub 200 tylko zrób zapisz. I wtedy jest ok.
              • asmarabis Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 20:09
                No wlasnie w tym problem ze mam ustawione 200 ( dokladnie to co wczesniej, nic nie zmienialam) a wyswietla sie 25 czy nie wiem ile - nawet ten kruciutki watek mam na DWOCH stronach!!!!
                to jest mega denerwujace....
                Zreszta dziewczyna ktorej post cytowalam tez o tym chyba pisala...

Kto mnie tak uszczesliwia i PO CO????
                • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 20:18
                  asmarabis napisała:

> No wlasnie w tym problem ze mam ustawione 200 ( dokladnie to co wczesniej, nic nie zmienialam) a wyswietla sie 25 czy nie wiem ile - nawet ten kruciutki watek mam na DWOCH stronach!!!!
                  > to jest mega denerwujace....
                  > Zreszta dziewczyna ktorej post cytowalam tez o tym chyba pisala...
                  >
                  > Kto mnie tak uszczesliwia i PO CO????

Ja mam dobrze. Ustawiłaś wszystko, tak jak pisałam wcześniej?
                  • asmarabis Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 20:23
                    Tak, na probe przestawilam wszystko tak jak pisalas ( bo wole rozwiniente) i nic....

Czy moze moderator moglby wyjasnic co to ma znaczyc albo zglosic blad???

Nie wiem po co dawac uzytkownikom opcji 200 postow na stronie skoro pokazuje sie 20 ???!!!!!!!!
                    • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 20:29
                      asmarabis napisała:

> Tak, na probe przestawilam wszystko tak jak pisalas ( bo wole rozwiniente) i nic....
                      > Czy moze moderator moglby wyjasnic co to ma znaczyc albo zglosic blad???
                      > Nie wiem po co dawac uzytkownikom opcji 200 postow na stronie skoro pokazuje sie 20 ???!!!!!!!!

Może to kwestia przeglądarki? Ja mam Firefoxa, i u mnie jest dobrze, u większości forumowiczów chyba też, bo nic nie piszą, że coś mają nie tak. Opisz swój problem na: forum o forum
                      • cosmetic.wipes Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 20:33
                        Obie jesteście bardzo mądre big_grin

200 to maksymalna liczba wątków (tematów), gdy jesteś na stronie głównej forum.
                        Ilości postów na stronie (jak już jesteś w wątku) nie da się zmienić w ustawieniach.
                        • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 20:41
                          cosmetic.wipes napisała:

> Obie jesteście bardzo mądre big_grin
                          >
                          > 200 to maksymalna liczba wątków (tematów), gdy jesteś na stronie głównej forum.
                          > Ilości postów na stronie (jak już jesteś w wątku) nie da się zmienić w ustawieniach.
                          >

Ja mam dobrze. Jeżeli wątek ma ponad 400 postów jak np. o chiliderkach, to ja mam tylko dwie strony.
                          • cosmetic.wipes Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 20:55
                            Jak PONAD 400, to wedle twojej teorii powinien mieć trzy strony, nie uważasz?
                            200 na pierwszej, 200 na drugiej i reszta na trzeciej.

Teraz wątki są podzielone na sekcje/"poddrzewka" i to ich dana liczba jest na stronie, bodaj 25.
                            • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 21:01
                              cosmetic.wipes napisała:

> Jak PONAD 400, to wedle twojej teorii powinien mieć trzy strony, nie uważasz?
                              > 200 na pierwszej, 200 na drugiej i reszta na trzeciej.
                              >
                              > Teraz wątki są podzielone na sekcje/"poddrzewka" i to ich dana liczba jest na s
                              > tronie, bodaj 25.
                              >

Zanim napisałam to sprawdziłam. Wątek który ma 452 posty, mieści się na dwóch długich stronach. Wygląd postów - mam zwinięte. Nie chce mi się liczyć, ile postów jest na jednej stronie, ale mam tylko dwie strony.
                              • marrant Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 22.01.16, 08:26
                                cosmetic ma rację. Na jednej stronie jest dowolna ilość postów, ale tylko 25 postów-odpowiedzi na pierwszy post inicjujący wątek. Jeżeli dyskusja będzie się działa tylko w jednej gałęzi, to na jednej stronie może być nawet 2500 postów.
                          • marrant Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 21:01
                            Bo masz normalne ustawienia (drzewko). Kilka procent forumowiczów używa "od najnowszego" albo "od najstarszego" i w ogóle nie korzystają z drzewek. Wtedy rzeczywiście sortuje po 25 na stronę.
                            • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 21:06
                              marrant napisała:

> Bo masz normalne ustawienia (drzewko). Kilka procent forumowiczów używa "od najnowszego" albo "od najstarszego" i w ogóle nie korzystają z drzewek. Wtedy rzeczywiście sortuje po 25 na stronę.

Zgadza się mam ustawione drzewko. Ponieważ w ustawieniach (moich) mam ustawione: sortowanie wątków na stronie - daty ostatniego listu. To jak wejdę do wątku (góra, prawa strona)
                              mam ustawione drzewko i jest dobrze.
                              • asmarabis Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 21:22
                                A mozna wiedziec jak ty czytasz forum jak masz drzewko?
                                Zalozmy udzielasz sie w watku, po czym wchodzisz znowu - chyba majac ustawione drzewko musisz wszystko czytac od nowa bo nie widzisz ktore posty sa nowe?
                                Nie rozumiem tego fenomenu drzewka......
                                • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 21:31
                                  asmarabis napisała:

> A mozna wiedziec jak ty czytasz forum jak masz drzewko?
                                  Zalozmy udzielasz sie w watku, po czym wchodzisz znowu - chyba majac ustawione drzewko musisz wszystko czytac od nowa bo nie widzisz ktore posty sa nowe? Nie rozumiem tego fenomenu drzewka......

Jak wejdziesz w wątek - ustaw sobie drzewko: po prawej stronie u góry, po lewej stronie na wysokości napisu drzewko masz, jasnym, szarym tekstem napisane: rozwiń dyskusję, zwiń dyskusję - popróbuj co Ci lepiej pasuje. U mnie jest np. odwrotnie. Ja mam rozwiń dyskusję, to wątki mam zwinięte.
                                  Jak wchodzę w wątek to, te posty które przeczytałam różnią się kolorem (tak jak na starym forum). Jak je klikam to się rozwijają, i mogę czytać. Nie chce mi się ich zwijać klikając, ale jak wchodzę na główną stronę e-mamy i ponownie do tego wątku, to są już zwinięte.
                                  W tym nowym forum jest fajniej bo są większe odstępy między postami, są gałęzie oddzielone delikatnymi kreskami (jakby różne podwątki tej samej dyskusji) i szybciej się otwierają.
                                • marrant Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 22:52
                                  Większość ludzi ma drzewko. Klikają w nowe posty i one zmieniają kolor. W ten sposób w widoku drzewka zawsze nowe widzą na niebiesko. Niektórzy mają na codzień drzewko, a tylko jak szukają najnowszych, to zmieniają na "od najnowszego" i linkują do niego w drzewku żeby sprawdzić w którym jest miejscu. Tych sposobów jest wiele. Nawet ja i kasi.aa (inny admin) używamy forum inaczej.
                                  • asmarabis Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 23.01.16, 12:31
                                    Czy mozliwe ze ja mam jakis blad tego drzewka?
                                    Sprobowalam tak zrobic jak piszecie- ale po ponownym wejsciu teraz w watek o rozwodzie mam WSZYSTKIE posty w takim samym kolorze, naprawde nie rozumiem sensu tego drzewka....
                                    • asmarabis Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 23.01.16, 12:34
                                      Aha, teraz jeszcze spojrzalam w tym watku- tylko moje posty mam jasniejsze, ale to prawie taki sam kolor- rozumiem ze ten kolor sie zmienia jesli ze zwinietego drzewka klikam w post?
                                      Ale kto ma tyle czasu zeby klikac i klikac tak bez konca????
                                      • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 23.01.16, 12:41
                                        asmarabis napisała:

> Aha, teraz jeszcze spojrzalam w tym watku- tylko moje posty mam jasniejsze, ale to prawie taki sam kolor- rozumiem ze ten kolor sie zmienia jesli ze zwinietego drzewka klikam w post?
                                        > Ale kto ma tyle czasu zeby klikac i klikac tak bez konca????

No, ale to jest tak, jak na "starym forum". Posty przeczytane przez Ciebie mają inny kolor, czyli są fioletowe. Posty nieprzeczytane są niebieskie. Stąd wiadomo, co się już czytało, a co nie. Ten kolor jest widoczny. Tak samo jest z wątkami. Te do których zajrzałaś poprzez kliknięcie mają inne kolor, niż te do których nie zaglądasz.
                                        • asmarabis Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 23.01.16, 13:54
                                          Z watkami na stronie glownej rozumiem i rzeczywiscie mam w dwoch kolorach. Tylko ja wlasnie nigdy nie uzywalam tego drzewka. Wlasnie tego nie rozumiem- jak system 'widzi'ze cos przeczytalam? ( na innym forum wystarczy ze przewine wiadomosci, pokazuje je jako przeczytane) Tutaj chodzi o to ze bedac w ukladzie drzewka musze kliknac na kazda osobno i otworzyc?
                                          Mowimy o drzewku zwinietym, tak?
                                          Bo dalej, wchodzac po raz kolejny, widze tylko swoje wiadomosci jako fioletowe a reszta jest niebieska ;-((((
                                          • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 23.01.16, 14:17
                                            asmarabis napisała:

> Z watkami na stronie glownej rozumiem i rzeczywiscie mam w dwoch kolorach.
                                            Tylko ja wlasnie nigdy nie uzywalam tego drzewka. Wlasnie tego nie rozumiem- jak system 'widzi'ze cos przeczytalam?

System rozpoznaje je kolorem. Przeczytane są fioletowe, nowe lub nieprzeczytane są niebieskie.

Tutaj chodzi o to ze bedac w ukladzie drzewka musze kliknac na kazda osobno i otworzyc?

Tak, musisz kliknąć w wątek lub post, który chcesz przeczytać. On wtedy zmieni kolor z niebieskiego na fioletowy. Tak też było na starym forum. Nie musisz natomiast klikać, żeby post zwinąć (chyba, że chcesz). Jak wejdziesz na główną stronę e-mamy i z powrotem wejdziesz w czytany wątek, to posty w nim będą zwinięte.

> Mowimy o drzewku zwinietym, tak?

Tak.

> Bo dalej, wchodzac po raz kolejny, widze tylko swoje wiadomosci jako fioletowe a reszta jest niebieska ;-((((

Te fioletowe, te są posty przeczytane przez Ciebie. Te na niebiesko, to są te, których jeszcze nie czytałaś. Dzięki różnicy w kolorach, wiesz co czytałaś, a co nie.
                                    • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 23.01.16, 12:44
                                      asmarabis napisała:

> Czy mozliwe ze ja mam jakis blad tego drzewka?
                                      > Sprobowalam tak zrobic jak piszecie- ale po ponownym wejsciu teraz w watek o rozwodzie mam WSZYSTKIE posty w takim samym kolorze, naprawde nie rozumiem sensu
                                      > tego drzewka....

Może wszystkie posty w wątku o rozwodzie przeczytałaś i dlatego są w tym samym fioletowym kolorze. Jeżeli ktoś coś dopisze do tego wątku, to jak w niego wejdziesz, ten nieprzeczytany post będzie na niebiesko. Wtedy będziesz wiedziała kto napisał, i w jakiej "gałęzi" drzewka.
                                      • asmarabis Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 23.01.16, 13:55
                                        No wlasnie weszlam znowu jak watek podskoczyl bo ktos cos dopisal i nic, dalej wszystko niebieskie, tylko ze czytalam normalnie - majac wszystko rozwiniete, bez klikania w nic....
                                        • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 23.01.16, 14:25
                                          asmarabis napisała:

> No wlasnie weszlam znowu jak watek podskoczyl bo ktos cos dopisal i nic, dalej wszystko niebieskie, tylko ze czytalam normalnie - majac wszystko rozwiniete, bez klikania w nic....

Jeżeli wątek podskoczył (ktoś coś dopisał), to nowy post, powinien być zaznaczony na niebiesko. Powinnaś mieć widok: wszystkie posty zwinięte, przewijasz stronę do dołu i widzisz, to co jest nowe, bo jest na niebiesko.
                                          Posty przeczytane są fioletowe. Popróbuj sobie na jakimś starym wątku.
                                          Skoro czytasz normalnie nie klikając w posty (masz je rozwinięte) to znaczy, że w"swoich" ustawieniach masz ustawione - wygląd wątku - masz rozwinięte, albo domyślny, a powinien być zwinięty.
                                          Jak to ustawisz, to koniecznie zrób zapisz (na dole strony).
                                          • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 23.01.16, 15:04
                                            Amarabis, jeszcze jedno:
                                            żeby się wszystko dobrze czytało (jak nie masz zamiaru pisać) musisz być zalogowana. Ja jak nie jestem zalogowana (a nie mam zamiaru pisać) wszystko mam do d....py.
                                            • asmarabis Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 24.01.16, 10:13
                                              Dzieki za informacje. Chyba jednak nie bede uzywac tego drzewka, bo widze ze mi to zupelnie nie pasuje i nie chce mi sie tyle klikac.... Jak mam ustawione od najnowszego to zdarza sie ze nie rozumiem kto pisze do kogo ale przynajmniej szybko sie czyta i nie dostaje oczoplasu....
                                              Mam nadizeje ze moderacja wywiaze sie z obietnic i problem tej ilosbi postow na stronie zostanie rozwiazany!
                                              • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 24.01.16, 10:19
                                                asmarabis napisała:

> Dzieki za informacje. Chyba jednak nie bede uzywac tego drzewka, bo widze ze mi
                                                > to zupelnie nie pasuje i nie chce mi sie tyle klikac....

Nie bardzo rozumiem. Przecież jak masz takie ustawienia jak napisałam, to czyta się to bardzo wygodnie. Przecież nawet jak masz ustawione od najnowszego to, też musisz klikać, aby przeczytać post. No chyba, że Ty masz posty rozwinięte, bo tak masz ustawione.
                                                • asmarabis Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 24.01.16, 10:33
                                                  Tak, dokladnie- mam wszystko rozwiniete- nie chcialoby mi sie w kolko klikac i klikac, tak po prostu przewijam, to znaczy przewijalam sobie do woli przed'ulepszeniem' forum, bo teraz po 20 postach musze znowu klikac i przechodzic na kolejna strone ;-(((( wczesniej mialam bodajze po 100 postow na stronie wiec sie czytalo wygodnie wink
                                                • asmarabis Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 24.01.16, 10:33
                                                  Aha, i wielkie dzieki za wyjasnienie o co chodzi z drzewkiem wink
                      • marrant Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 20:59
                        To jest liczba WĄTKÓW na forum, a nie postów na stronie.
                        Ustawienie liczby postów na stronie przy domyślnym sortowaniu od najnowszego i najstarszego jest zgłoszone do poprawki. Tego ustawienia używa bardzo mało ludzi - dlatego późno został wyłapany problem.
                        • asia-loi Re: do marrant 21.01.16, 21:08
                          Mam jeszcze do Ciebie pytanie.
                          Czy da się w "nowym" forum poprawić błąd w tytule wątku. Żeby zakładający miał taką możliwość.
                          Zadałam to pytanie na forum o forum, ale może tutaj szybciej się dowiem.
                          • marrant Re: do marrant 21.01.16, 22:45
                            Nie da się niestety poprawić niczego. Jest z tą opcją zbyt dużo problemów prawnych i technicznych.
                        • asmarabis Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 21:20
                          > Ustawienie liczby postów na stronie przy domyślnym sortowaniu od najnowszego i
                          > najstarszego jest zgłoszone do poprawki. Tego ustawienia używa bardzo mało ludz
                          > i - dlatego późno został wyłapany problem.

Ufff, czyli jest nadzieja?
                          • marrant Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 21.01.16, 22:47
                            Jest, ale jeszcze trochę trzeba się pomęczyć. Nie jestem w stanie podać dokładnej daty. Podejrzewam, że poprawimy do końca lutego.
    • only_marcopol Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 22.01.16, 14:17
      Dla mnie o wiele mniej czytelne - byłoby ok gdyby wątki się rozwijały po kliknięciu ale gdyby można je było zwinąć spowrotem. Tak to nie wiem co czytałam a co nie - totalny chaos i bałagan
      • marrant Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 22.01.16, 14:20
        Ależ można je rozwinąć i zwinąć w sposób absolutnie dowolny. Wystarczy albo zmienić ustawienia, albo kliknąć zwiń/rozwiń dyskusję (poprawimy widoczność tego przycisku), albo klikając na tytuły pojedynczych postów.
      • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 22.01.16, 19:34
        only_marcopol napisała:

> Dla mnie o wiele mniej czytelne - byłoby ok gdyby wątki się rozwijały po kliknięciu ale gdyby można je było zwinąć spowrotem. Tak to nie wiem co czytałam a co nie - totalny chaos i bałagan

U mnie żebym mogła swobodnie/dobrze czytać, czyli żeby mi się rozwijały i zwijały posty tak jak chcę, żebym wiedziała co przeczytałam, a co nie - muszę być zalogowana. Bez zalogowania też mogę czytać, ale nie mam wtedy zwiniętych postów. Żeby przeczytać post, muszę kliknąć w tytuł postu i wtedy post się rozwija i można czytać, żeby go zwinąć też należy kliknąć w tytuł postu - ale ja nie zwijam, bo jak wejdę na główną stronę forum np. e-mamy i ponownie wejdę w czytany wątek to posty są zwinięte i kolorem różnią się te przeczytane.
        • only_marcopol Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 23.01.16, 11:52
          Tak tak jestem zalogowana - faktycznie mozna zwijać i rozwijać - tylko jeszcze jedno pytanie mam czemu niektóre są zwiniete a niektore od razu jak otwieram juz rozwinięte te których jeszcze nie czytałam ??
          • asia-loi Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 23.01.16, 12:03
            only_marcopol napisała:

> Tak tak jestem zalogowana - faktycznie mozna zwijać i rozwijać - tylko jeszcze jedno pytanie mam czemu niektóre są zwiniete a niektore od razu jak otwieram juz rozwinięte te których jeszcze nie czytałam ??

Ustaw sobie w swoich ustawieniach (nad loginem) tak:
            Sortowanie wątków na stronie - daty ostatniego listu,
            liczba wątków na stronie - ja mam 100, możesz np. ustawić 200,
            sortowanie wpisów w wątku - drzewko,
            widok wątku - zwinięty (to jest ważne)
            style forum - domyślne
            i koniecznie zrób zapisz, i powinno być dobrze.
            Pamiętaj też, że jak już wejdziesz do wątku, to nad tytułem wątku masz, delikatnym, szarym tekstem napisane zwiń dyskusję lub rozwiń dyskusje i tu sobie popróbuj co Ci lepiej pasuje.
            I jeszcze jedno ważne: jak jesteś w wątku, to u góry, po prawej stronie ustaw sobie drzewko (nie od najnowszego, ani najstarszego). Jak to sobie wszystko poustawiasz, to powinno być dobrze.
            Jakby coś nie działało to pisz.
            • only_marcopol Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 24.01.16, 17:46
              OK działam dziękuję za wskazówki smile
            • only_marcopol Re: Nawet fajne to nwe forum,ale... 24.01.16, 17:48
              o chyba jest ok teraz faktycznie widzę różnicę na plus - dzięki za pomoc jeszcze raz smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka