Dodaj do ulubionych

Zgolic wlosy?

30.01.16, 18:23
Mam krotkie wlosy,ktore umordowalam prawie pol roku temu (kolor,ktory do mnie nie pasowal a potem zdejmowanie ). Niby profesjonalnie ,w salonie, z uzyciem tej magicznej odzywki ale mam na glowie pol swoich zdrowych wlosow (przy skorze) i pol uschnietych strakow,na ktore musze nakladac tone odzywki . Olejowanie i inne cuda nie pomagaja . Chcialabym wrocic do naturalnego koloru i zapuscic ale te suche koncowki psuja mi szyki . Wpadlo mi do glowy zeby sie zgolic jak Brytnej ale nie mam chyba odwagi . Nie mam urody Charlize Theron choc wygladam mlodo (38 lat) a maz twierdzi ,ze byloby mi super. Czy ktoras z emam zrobila juz kiedys cos takiego ?Marza mi sie gladkie,zdrowe wlosy w naturalnym kolorze.
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 18:28
      To chyba nie jest najlepszy pomysl.
      • chocolatemonster Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 18:31
        To jedyny jaki teraz mam. Jak nie naloze odzywki to mam blond afro-siano.
        • jola-kotka Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 18:41
          Skoro jedyny,serio jest dużo innych sposobow,ale co kto lubi oby tobie się podobalo to będzie ok.
          • jola-kotka Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 18:45
            jakiej dlugosci masz teraz te wlosy?
            • chocolatemonster Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 19:23
              Do ucha, asymetria, grzywka.
    • sea.sea Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 18:32
      Ja. Mam trzydzieści...rę, też ponoć wyglądam młodo, choć nie jestem boska jak Charlize. Zgoliłam ponad rok temu, bo znudził mi się wieloletnio nakładany ciemny kolor, a nie miałam zdrowia na ceregiele z wielokrotnym odbarwianiem, po którym włosy i tak byłyby w słabym stanie. Wyglądałam podobno bardzo super, ludzie chwalili mocno. Nikt nie miał skojarzeń, że jestem chora, po chemii czy że mi odwalilo jak Britney wink Jedyny problem, to był moment przejściowy, kiedy są takiej głupiej długości, że mało się da z nimi zrobić, nawet jakoś specjalnie ułożyć nie - no ale to czeka każdego, kto próbuje zapuszczać na nowo startując z bardzo krótkich.
    • kotradykcja Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 18:32
      Kilka lat temu byłam ogolona na łyso wink
      Wiek 30+
      Było OK. Włosy szybko odrastają, więc w razie czego po 2-3 miesiącach będzie jeżyk big_grin
      • rosapulchra-0 Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 18:46
        No ja miałam 41 lat, gdy się na łyso zgoliłam po raz pierwszy.
    • chocolatemonster Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 18:34
      HA! (Pozadliwie spoglada na maszynke).
      • swiezynka77 Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 18:39
        no ale skoro masz zdrowe włosy przy skórze to po co chcesz golić do skóry? zrób sobie jeżyka.
        • chocolatemonster Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 19:28
          Też o tym myślę.
        • a1ma Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 19:28
          No dokładnie, nie bardzo rozumiem, czemu golić? Nie możesz sobie zrobić po prostu krótkiej fryzury? Albo bardzo krótkiej. Coś takiego:

https://www.hair-styles.org/images/very-short-hairstyles/very-short-hairstyles-0053f.jpg
          • chocolatemonster Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 19:56
            O!ladna
          • viridiana73 Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 22:31
            O, ja mam takie krótkie, tylko nad czołem podniesione.
    • rosapulchra-0 Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 18:38
      Ja bym zgoliła.
      Po sześciomiesięcznym pobycie w szpitalach wypadło mi mnóstwo włosów. W pewnym momencie nie było czego w gumkę zbierać. No to zgoliłam. Potem jeszcze ze dwa razy tak zrobiłam. Dziś mam naprawdę bardzo fajne włosy w porównaniu z tymi wtedy. Jedyna różnica, to taka, że zaczęły mi się bardzo kręcić.
    • ichi51e Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 18:42
      Zcinaj. Wygodne i szybko odrastaja na skrzypie wink
      • rosapulchra-0 Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 19:07
        ichi51e napisała:

> Zcinaj. Wygodne i szybko odrastaja na skrzypie wink
        >

Na czym?
        • sanrio Re: Zgolic wlosy? 31.01.16, 14:56
          na skrzypie polnym, jako suplementacja wink
      • lady-z-gaga Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 19:09
        >Zcinaj

co ma zrobić? smile
    • lady-z-gaga Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 18:47
      Dlaczego chcesz golić, zamiast pójśc do męskiego fryzjera i miec od razu super króciutką fryzurkę ze zdrowych włosow? i nie czekac na nią 3 miesiące?
      • chocolatemonster Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 19:25
        Bo mam nadzieję,że odrosną rude i kręconewink A tak na serio: pomysł godny rozpatrzenia.
        • kira02 Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 23:06
          big_grin
    • solejrolia Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 18:55
      Nie goliłabym, tylko obcięłabym krótko, na jeżyka, nie wiem na jaką długość, to by zależało dokąd są włosy zniszczone (0,5cm? ???)
      • chocolatemonster Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 19:27
        Te zniszczone są dłuższe od odrostów. Chyba zostałby 1 cm (chyba bo kiepsko mierzę długości).
        • malwa51 Re: Zgolic wlosy? 31.01.16, 12:13
          Wez zrob krociotkiego <1cm jeza maszynka, sama tak robie regularnie w meskim, zaloga w tym oblatana. Ty tez idz do salonu. Bedzie ok. Jak po jezu uznasz ze chcesz golic na lysulca, bedzie ci latwiej smile Jez w wersji mini super sprawa - nic ukladac nie trzeba, schnie blyskawicznie. Golenia na glace nie polecam na wstepie, mozesz miec mocno podrazniona skore.
    • gragi_tara Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 19:06
      Ja od lat zapuszczam a jak mi się nudzi to golę na 3mm i zawsze jest super, to naprawdę oczyszczające przeżyciesmile Ten okres kiedy włosy odrastają i ciężko cokolwiek z nimi zrobić to dobra okazja,żeby nosić ładne chusty na głowie.
      • chocolatemonster Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 19:26
        I chyba właśnie trochę o takim 'oczyszczeniu' myślę.
    • ola766 Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 19:20
      Ja, wtedy 34 lata, na 1 cm.
      Żeby dotrzymać towarzystwa kilkuletniej córce, która miała słabe włoski a wszyscy twierdzili, że krótkie strzyzenie je wzmocni.
      Nie, nie wzmocniło.
      Ale wyglądałysmy razem supersmile
      • chocolatemonster Re: Zgolic wlosy? 30.01.16, 19:30
        Ale słodkie! Moja córka też ma takie delikatne włoski (piękna platyna) i ścinamy jej na pieczareczkę. Chciałabym jej zapuścić ale ona nie znosi spinek i gumek.
      • zona_mi Re: Zgolic wlosy? 31.01.16, 12:21
        > Nie, nie wzmocniło.

Bo włosy to nie trawnik smile
    • zarin Re: Zgolic wlosy? 31.01.16, 11:38
      Nie wiem, czy masz wrażliwą skórę, ale ogolenie całkiem na zero w nieprzyzwyczajonym do tego miejscu może się skończyć źle. Musiałam jakiś czas temu ogolić kawałek głowy do operacji i najpierw zrobiła się tam rana, a potem wielki strup, parę tygodni w sumie skóra była czerwona.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Zgolic wlosy? 31.01.16, 12:01
      Piszesz, że już ci trochę odrosły twoje zdrowe włosy. To poczekaj jeszcze 2-3 miesiące i wtedy obetnij zniszczone końcówki - będziesz miała bardzo krótką fryzurkę, ale z tego co piszesz i tak masz krótki włosy, więc to nie powinno być dla ciebie problemem - zwłaszcza, że rozważasz ogolenie się prawie do zera smile
    • zona_mi Re: Zgolic wlosy? 31.01.16, 12:04
      Miałam włosy jakoś długości między łopatkami a pasem, co prawda nie wymagały tego z powodów ani estetycznych, ani zdrowotnych, ale musiałam co zrobić - i ogoliłam na 3 mm.
      Czułam się z nimi dobrze, ale co najważniejsze, miałam fryzjerkę, dzięki której odrastały potem w miarę bezboleśnie. Choć zdarzył się też czas, gdy moja fryzura nie była wymarzona. No ale to tak jest z odrastaniem.
      • sanrio Re: Zgolic wlosy? 31.01.16, 14:59
        jak to, jak to Zona? Takie długie włosy musiałaś ściąć z INNYCH powodów niż zdrowotne? Whyyyyy?
        • zona_mi Re: Zgolic wlosy? 31.01.16, 15:21
          Musiałam coś zmienić w swoim życiu.
          Bezpieczniejsze było to, niż np. podcięcie sobie żył wink
          • sanrio Re: Zgolic wlosy? 31.01.16, 22:28
            ale to chyba dawno, dawno było, bo jak cię widziałam w TV parę lat temu miałaś normalne włosy! wink
            • zona_mi Re: Zgolic wlosy? 31.01.16, 22:33
              Normalne smile

Tak to było niemal 13 lat temu.
              W międzyczasie zdążyły odrosnąć, ścięłam jeszcze raz na krótko, ale już nie aż tak, potem nosiłam długie.
              Teraz zapuszczam na perukę, póki jeszcze jakościowo się mogą nadać.
              • jola-kotka Re: Zgolic wlosy? 01.02.16, 00:43
                Specjalnie,zeby oddac na peruke je zapuszczasz? Ale czemu?Sory ale to trochę dziwne jest?
            • zona_mi Sanrio 31.01.16, 22:53
              A nawet niedawno znalazłam zdjęcia z tego pobytu w TVN, dokładnie takie miałam wtedy włosy:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/rg/gb/xv7z/PXDoWKKdfoR6tKAqXX.jpg

Teraz mam podobnej długości, tylko bez grzywki. Myślę, że ze dwa lata jeszcze i zetnę.
              Do pasa rosną mi ok. 6 lat.
              • chocolatemonster Re: Sanrio 01.02.16, 00:13
                Piekny kolor!
                • zona_mi Re: Sanrio 01.02.16, 00:33
                  Dziękuję smile
                  Naturalny.
              • 3-mamuska Re: Sanrio 01.02.16, 03:40
                Włosy piękne, mi z długości do ramion w 3.5 roku urosły do zakrycia pośladków.
                Ścielam oddałam na akcje "oddaj włos"
                Teraz znow sobie rosną .
    • saszanasza Re: Zgolic wlosy? 31.01.16, 12:10
      Zgoliłabym na jeżyka. Po 3-4 miesiącach ponownie na jeżyka. W ten sposób pozbędziesz się wszystkich (niepotrzebnych) włosów a jednocześnie nie będziesz kompletnie łysasmile
      • pole_koniczyny Re: Zgolic wlosy? 31.01.16, 13:45
        O jesu, ja bym w życiu nie zgoliła włosów chyba że (odpukać) choróbsko by mnie dopadło i chemia albo połowa by wypadła. Podziwiam odwagę, dla mnie golenie głowy to jak tabu.
        • bei Re: Zgolic wlosy? 31.01.16, 22:55
          Obcielabym krociutko, moze wygolilabym boki jak Peszkowasmile.
          Zaszalalam kiedys z lysa glowka, sama sobie nie podobalam sie, znajomi pewnie przez filt lubienia mnie pocieszali, ze ladnie. Byl problem z odrastaniem, lekko sie krecily i sterczaly sobie nie w te strony co chcialam. Do okielznania potrzebowalam mnostwa spinek.
          Odrosly szybko, w pol roku za ucho, w rok po zgoleniu mialy dlugosc do lopatek.
    • asia_i_p Re: Zgolic wlosy? 01.02.16, 00:32
      To ty siebie znasz i wiesz, czy w minutę po nie wybuchniesz płaczem, że chcesz swoje włosy z powrotem. Jak nie, to dawaj. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka