ewbal 01.02.16, 18:08 Lubicie? Robicie? Jeśli tak, to jakie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamunyak Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 18:38 lubię ale nie robię bo mi się nie chce. Pasty pamietam z różnych kolonii, obozów, stołówek. Najbardzie lubiłam jajeczną, ze szczypiorkiem taką. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 18:51 Wczoraj akurat jadłam makrela wedzona, jajko na twardo, ogórek konserwowy kartuski, majonez. Czasem dodaje do takiej pasty twaróg i cebulkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 18:47 Jajeczna ze szczypiorkiem i majo. Szprotkowa-z jajkiem, kiszonym ogórkiem,cebulka i majo.Zastepczo- zamiast szprotek- wedzona makrela. Pasta z awokado z siekanym pomidorem, czosnkiem i chili. Hummus.Ajwar.Tapenada. Pasta z tofu z suszonymi pomidorami. Osobiscie je jadam do warzyw, bez pieczywa. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 19:01 Lubię bardzo. Robię sobie - serek chrzanowy - klin białego sera zmiksowany z dwoma łyżeczkami/ łyżkami chrzanu (w zależności od chrzanu i gustu), wychodzi ostrzej i taniej niż Almette; - pastę z tuńczyka - klin białego sera, puszka tuńczyka w sosie własnym, pół cebuli i odrobina majonezu, dokładnie ugniecione widelcem; - pastę z rzodkiewki i żółtego sera - oba składniki utarte na drobne wiórki i wymieszane z majonezem. To pierwsze jest błyskawiczne, z myciem miksera dwie minuty, drugie góra pięć minut i trzecie, odkąd robię malakserem, też około pięciu minut. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 19:46 Bardzo lubię, robię od czasu do czasu różne pasty * z białego sera z różnymi dodatkami - posiekaną rzodkiewką, posiekanym ogórkiem, szczypiorkiem, oliwkami , suszonymi pomidorami, podwędzanymi szprotkami * z żółtego sera z cebulką , z jajkami * jajeczną ze szczypiorkiem, z cebulką , z suszonymi pomidorami * z szynki z jajkami albo żółtym serem Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 20:05 Najbardziej lubię avokado+jajo+jogurt grecki+sól, pieprz, szczypiorek. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
fantomowy_bol_mozgu Re: Pasty kanapkowe 02.02.16, 10:10 Proporcje jedno awokado na jedno jajo? Pytam, bo mnie zainspirowałaś Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 20:12 szprotki w oleju z białym serem jajko ze szczypiorkiem i majonezem Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 20:21 Lubimy, robimy. Moja najulubieńsza to twaróg z czosnkiem i orzechami włoskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
aperol.spritz Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 20:29 Ja najbardziej lubię biały ser zmiksowany z pomidorem, kaparami, czosnkiem, serem z niebieska pleśnią i koperkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 20:40 Lubimy ale nie chce mi się robić. Zapominam. Czasem kupujemy gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 20:50 Oliwki zielone+czarne, świeży czosnek, oliwa z oliwek, suszone pomidory i świeża bazylia. Doprawić na bogata ostrą papryczką chili, solą i odrobiną cukru. Nie blendować na papkę, bo ma brzydki kolor, zostawić parę oliwek do dekoracji. Podawać schłodzone z dobrą bagietką. Pani Wąż Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 21:26 jak jestem w domu, przez kilka dni, sama bez kontaktu z ludzmi - ser zółt starty na wiórki, posikany czosnek(dużo) sklejone majonezem (mało). sto lat nie jadłam... Czasami wersję żydowskiego kawioru (siekam drobniej), czyli watróbka drobiowa plus jajko na twardo. No i sporo, z tych już wymienionych. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 21:27 POSIEKANY czosnek... nie, nie - nie sikam na niego Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 21:44 kochamruskieileniwe napisała: > jak jestem w domu, przez kilka dni, sama bez kontaktu z ludzmi - ser zółt starty na wiórki, posikany czosnek(dużo) sklejone majonezem (mało) Kluski, spróbuj tę pastę zmodyfikować dla eksperymentu na sałatkę dodając ... dojrzałe, ciemne winogrona. Ubóstwiam tę słodko-cierpko-ostrą kombinację! Pani Wąż Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 21:56 Wędzona makrela, jajka ugotowane na twardo, cebula drobniutko pokrojona, sól, pieprz, oliwa lub zamiennie majonez. Wszystko wymieszane bardzo dokładnie na gładką masę. Niebo w gębie po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 22:04 Starty żółty ser, do tego duuża ilość czosnku i majonez. Opcjonalnie można dodać orzechy, kukurydzę. Z tym że to bomba kaloryczna Ale niezwykle smaczna Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 21:59 Feta z suszonymi pomidorami. Pyszne i tuczące Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 22:18 Kostka serka topionego, pęczek szczypioru, 2 posiekane jajka, odrobina miękkiego masła, pieprz i słodka papryka do smaku. Na żytnim chlebku- pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
tontonik Re: Pasty kanapkowe 02.02.16, 13:43 Lubimy Robię jajeczną ze szczypiorkiem, z wędzonej ryby i jajek albo białego sera, z groszku zielonego z cebulą i czosnkiem, z awokado. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Pasty kanapkowe 02.02.16, 13:54 Ja lubię, mój synek uwielbia. Robię rzadko bo mi się nie chce. Poza tym wszystkie które znam sa z majonezem a za dużo to niezdrowo Może coś bez majonezu co by smakowało i 4-latkowi podrzucicie ? Odpowiedz Link Zgłoś