Dodaj do ulubionych

Pasty kanapkowe

01.02.16, 18:08
Lubicie? Robicie?
Jeśli tak, to jakie?
Obserwuj wątek
    • kamunyak Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 18:38
      lubię ale nie robię bo mi się nie chce.
      Pasty pamietam z różnych kolonii, obozów, stołówek.
      Najbardzie lubiłam jajeczną, ze szczypiorkiem taką.
      • aurinko Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 18:51
        Wczoraj akurat jadłam makrela wedzona, jajko na twardo, ogórek konserwowy kartuski, majonez. Czasem dodaje do takiej pasty twaróg i cebulkę.
    • lola211 Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 18:47
      Jajeczna ze szczypiorkiem i majo.
      Szprotkowa-z jajkiem, kiszonym ogórkiem,cebulka i majo.Zastepczo- zamiast szprotek- wedzona makrela.
      Pasta z awokado z siekanym pomidorem, czosnkiem i chili.
      Hummus.Ajwar.Tapenada.
      Pasta z tofu z suszonymi pomidorami.
      Osobiscie je jadam do warzyw, bez pieczywa.
    • asia_i_p Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 19:01
      Lubię bardzo.
      Robię sobie
      - serek chrzanowy - klin białego sera zmiksowany z dwoma łyżeczkami/ łyżkami chrzanu (w zależności od chrzanu i gustu), wychodzi ostrzej i taniej niż Almette;
      - pastę z tuńczyka - klin białego sera, puszka tuńczyka w sosie własnym, pół cebuli i odrobina majonezu, dokładnie ugniecione widelcem;
      - pastę z rzodkiewki i żółtego sera - oba składniki utarte na drobne wiórki i wymieszane z majonezem.

To pierwsze jest błyskawiczne, z myciem miksera dwie minuty, drugie góra pięć minut i trzecie, odkąd robię malakserem, też około pięciu minut.
      • nuta15 Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 19:46
        Bardzo lubię, robię od czasu do czasu różne pasty
        * z białego sera z różnymi dodatkami - posiekaną rzodkiewką, posiekanym ogórkiem, szczypiorkiem, oliwkami , suszonymi pomidorami, podwędzanymi szprotkami
        * z żółtego sera z cebulką , z jajkami
        * jajeczną ze szczypiorkiem, z cebulką , z suszonymi pomidorami
        * z szynki z jajkami albo żółtym serem
        • karme-lowa Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 20:05
          Najbardziej lubię avokado+jajo+jogurt grecki+sól, pieprz, szczypiorek.
          Smacznego smile
          • fantomowy_bol_mozgu Re: Pasty kanapkowe 02.02.16, 10:10
            Proporcje jedno awokado na jedno jajo? Pytam, bo mnie zainspirowałaś wink
    • zofijkamyjka Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 20:12
      szprotki w oleju z białym serem
      jajko ze szczypiorkiem i majonezem
    • vivyan Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 20:21
      Lubimy, robimy. Moja najulubieńsza to twaróg z czosnkiem i orzechami włoskimi.
    • aperol.spritz Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 20:29
      Ja najbardziej lubię biały ser zmiksowany z pomidorem, kaparami, czosnkiem, serem z niebieska pleśnią i koperkiem.
    • kkalipso Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 20:40
      Lubimy ale nie chce mi się robić. Zapominam. Czasem kupujemy gotowe.
    • paniwaz Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 20:50
      Oliwki zielone+czarne, świeży czosnek, oliwa z oliwek, suszone pomidory i świeża bazylia. Doprawić na bogata ostrą papryczką chili, solą i odrobiną cukru. Nie blendować na papkę, bo ma brzydki kolor, zostawić parę oliwek do dekoracji. Podawać schłodzone z dobrą bagietką.
      Pani Wąż
    • kochamruskieileniwe Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 21:26
      jak jestem w domu, przez kilka dni, sama bez kontaktu z ludzmi - ser zółt starty na wiórki, posikany czosnek(dużo) sklejone majonezem (mało).
      smile
      sto lat nie jadłam...

Czasami wersję żydowskiego kawioru (siekam drobniej), czyli watróbka drobiowa plus jajko na twardo.

No i sporo, z tych już wymienionych.
      • kochamruskieileniwe Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 21:27
        POSIEKANY czosnek...

nie, nie - nie sikam na niego big_grin

• karme-lowa Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 21:30
          big_grin
      • paniwaz Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 21:44
        kochamruskieileniwe napisała:

> jak jestem w domu, przez kilka dni, sama bez kontaktu z ludzmi - ser zółt starty na wiórki, posikany czosnek(dużo) sklejone majonezem (mało)

Kluski, spróbuj tę pastę zmodyfikować dla eksperymentu na sałatkę
        dodając ... dojrzałe, ciemne winogrona. Ubóstwiam tę słodko-cierpko-ostrą kombinację!
        Pani Wąż
    • rosapulchra-0 Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 21:56
      Wędzona makrela, jajka ugotowane na twardo, cebula drobniutko pokrojona, sól, pieprz, oliwa lub zamiennie majonez. Wszystko wymieszane bardzo dokładnie na gładką masę. Niebo w gębie po prostu smile
      • rosapulchra-0 Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 22:04
        Starty żółty ser, do tego duuża ilość czosnku i majonez. Opcjonalnie można dodać orzechy, kukurydzę. Z tym że to bomba kaloryczna smile Ale niezwykle smaczna smile
    • alfa36 Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 21:59
      Feta z suszonymi pomidorami. Pyszne i tuczącesmile
    • viridiana73 Re: Pasty kanapkowe 01.02.16, 22:18
      Kostka serka topionego, pęczek szczypioru, 2 posiekane jajka, odrobina miękkiego masła, pieprz i słodka papryka do smaku. Na żytnim chlebku- pycha!
    • tontonik Re: Pasty kanapkowe 02.02.16, 13:43
      Lubimy smile
      Robię jajeczną ze szczypiorkiem, z wędzonej ryby i jajek albo białego sera, z groszku zielonego z cebulą i czosnkiem, z awokado.
    • julita165 Re: Pasty kanapkowe 02.02.16, 13:54
      Ja lubię, mój synek uwielbia. Robię rzadko bo mi się nie chce. Poza tym wszystkie które znam sa z majonezem a za dużo to niezdrowo smile
      Może coś bez majonezu co by smakowało i 4-latkowi podrzucicie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka